Varmetæppe Test – Bedste kvalitet til prisen

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Danmark er desværre ikke kendt for at kunne levere det lækreste vejr. Faktisk regner det en del i Danmark, og sommeren er i høj grad afløst af noget, som i bedste fald minder om efterår. Vinteren er også kold og våd, og når du kommer hjem efter en lang dag på dit arbejde eller måske fra et studie, er det rart enten at kunne sidde i sofaen med et lunt varmetæppe om benene eller være i stand til at temperere din seng nøjagtigt efter dine behov.

Et varmetæppe er en fantastisk løsning, når du gerne selv vil bestemme, hvor varm din seng skal være. Søvnens betydning for vores mentale og fysiske velvære kan ikke undervurderes, og det er meget vigtigt, at du sørger for at hjælpe de optimale betingelser for en god nattesøvn på vej.

Det er meget forskelligt, hvordan og i hvilken temperatur vi ønsker at sove, og derfor kan et varmetæppe være en smart løsning, når du ønsker at justere på de parametre, som har betydning for kvaliteten af søvnen. Måske ønsker du at sove i et meget køligt rum, men befinder dig dårligt med en kølig dyne. Her kan et varmetæppe være præcis den løsning, du leder efter.

Vi har set fem varmetæpper efter i sømmene, så du kan træffe det bedste valg, når du skal investere i sådan et. Det viser sig nemlig, at varmetæpperne fås i flere forskellige kvaliteter, og i det følgende vil vi se på, hvordan pris og kvalitet hænger sammen.

Beurer TS19 varmetæppe

Beurer TS19 varmetæppe
Forhandler Pris Information
Wupti 352 kr. Se produkt

Med et Beurer TS19-varmetæppe er vi i den billige ende af prisskalaen, men alligevel er det lykkedes at skabe et varmetæppe med flere funktioner, og du får et fint miks af både sikkerhed og komfort. Varmetæppet er lavet af microfleece, som føles dejligt mod huden.

Varmetæppet er udstyret med tre temperaturindstillinger, og det betyder, at du har mulighed for at justere på den mængde af varme, som varmetæppet bibringer. Når du skal købe et varmetæppe, er det nemlig vigtigt, at du sørger for at erhverve dig et, hvor du selv kan ændre på varmen. Hvis du sover med tæppet, er der nemlig også forskel på, hvor varmt vi ønsker at have det i løbet af natten.

Beurer TS19 udmærker sig også ved, at det er vaskbart. Det betyder, at du ikke er afhængig af at skulle gøre det rent i hånden, men netop kan sikre dig den største grad af hygiejne ved at putte det i vaskemaskinen. I løbet af natten udskiller vi via vores ånde en stor mængde af damp, som kan sætte sig i sengetøjet. Derfor er det vigtigt at sørge for at vaske al sengetøjet og varmetæppet jævnligt.

Ser vi nu nærmere på varmetæppets størrelse, er der her tale om et varmetæppe, som måler 130×75 cm. Det er ikke det største varmetæppe, du kan købe, men størrelsen er helt upåklagelig, hvis du blot skal bruge det som en ekstra foranstaltning sammen med din dyne.

Det er klart, at der i forbindelse med produkter, der kræver strøm og er et spørgsmål om sikkerhed. For hvordan sikrer du dig mod, at varmetæppet ikke bliver for varmt og eventuelt kortslutter eller på anden vis går i stykker? Her er det så smart med dette varmetæppe, at det er udstyret med en overophedningssikring, som sørger for at slukke for tæppet, hvis det skulle blive for varmt. Den anordning er din sikkerhed for, at du kan sove trygt om natten.


Beurer HD90 el-varmeplaid

Beurer HD90 el-varmeplaid
Forhandler Pris Information
Wupti 899 kr. Se produkt

El-varmeplaiden fra den tyske producent Beurer er en lækker lille sag, som er sat i verden for at hjælpe dig med at få varmen, når det synes allersværest. Med mange muligheder for forskellige indstillinger og et materiale af fleece er du sikret en dejlig og ikke mindst lun oplevelse.

El-varmeplaiden eller blot varmetæppet har seks forskellige temperaturindstillinger, hvilket er i absolut topklasse. Med det rige udvalg af muligheder for at justere på temperaturen, indtil du finder præcis den, som passer til dig og dit behov, kan du se frem til mange rare timer i selskab med varmetæppet.

Når du køber et varmetæppe, skal du holde øje med, hvilke muligheder du har for at gøre det rent. De fleste varmetæpper er vaskbare, og det gør sig også gældende med denne model fra Beurer. Et varmetæppe eller en varmeplaid bruges nemlig ofte i stuen, hvor den holder fødderne varme, mens du nyder en kop kaffe eller lignende. Det vil også sige, at der er stor risiko for på et tidspunkt at spilde noget på varmetæppet, og så er det meget dejligt, at det tåler en maskinvask.

Varmeplaiden måler hele 180×130 cm, og du har derfor mulighed for at bruge varmetæppet til hele kroppen. Med den størrelse passer det perfekt til en time på øjet på sofaen, hvor din trætte krop kan få nye kræfter fra den varme, som gennemstrømmer kroppen. Varmetæppet kan nemlig også fungere som en stor varmepude, hvor dine ømme muskler og led får tiltrængt varmebehandling.

Men hvordan ser det ud med sikkerheden med hensyn til brugen af sådan en varmeplaid? Når du benytter dig af elektriske apparater, er det vigtigt, at du er opmærksom på, om der er medfølgende sikkerhedsanordninger, du skal være opmærksom på. Denne varmeplaid er udstyret med autosluk, og det betyder, at den slukker helt automatisk efter 180 minutter. På den måde er du sikker på, at der ikke sker ulykker med hverken dig eller varmetæppet.


Beurer UB100 Sengevarmer

Beurer UB100 Sengevarmer
Forhandler Pris Information
Wupti 1074 kr. Se produkt

Så er vi kommet til en sværvægter i klassen af varmetæpper eller sengevarmere. Med denne model fra tyske Beurer får du et arsenal af muligheder for indstillinger og med dens evne til på samme tid at slå husstøvmider ihjel, er der her tale om et produkt i absolut topklasse.

Ser vi først på temperaturindstillingerne, skal du lægge mærke til, at der er ni forskellige af slagsen. Og ikke nok med det – sengevarmeren kan også automatisk nedjustere varmen i løbet af natten, så dens temperatur falder i takt med, at din stiger. Et af de vigtigste elementer for en god nats søvn er nemlig det, at du skal sove i den rette temperatur. Hvis det er for koldt eller varmt, ødelægges nattesøvnen med mentale og fysiske problemer til følge. Derfor er der også mulighed for at give fødder en anden varme end kroppen og omvendt.

Et varmetæppe eller en sengevarmer som du bruger nat efter nat og derved også afgiver en del sved til, bør naturligvis vaskes en gang imellem. Måske tror du, at det ikke kan lade sig gøre, da der helt grundlæggende er tale om et elektrisk apparat. Men dette varmetæppe er vaskbart, hvilket er med til kontinuerligt at sørge for, at du kan sove i rent sengetøj.

Beurer UB100 måler 198×92 cm og er altså rigeligt stort til en person. Med den størrelse kan tæppet også bruges i sofaen, hvis du har behov for at blive gennemvarmet på et øjeblik, og du vil snart opdage, at du ikke vil være foruden varmetæppet.

Sengevarmeren eller varmetæppet er udstyret med en autosluk funktion, som ser til, at varmetæppet ikke blot ligger ubrugt hen og forbruger energi og udøver risiko for kortslutning eller lignende. Nu ønsker du selvfølgelig ikke, at varmetæpper skal slukke automatisk i løbet af natten, hvorfor det er udstyret med en timer funktion, du kan regulere varmen med. I løbet af natten sænker det også, som tidligere nævnt, selv varmen i takt med at din kropstemperatur stiger.


Beurer UB 56XXL sengevarmer

Beurer UB 56XXL sengevarmer
Forhandler Pris Information
Wupti 978 kr. Se produkt

Beurer UB 56XXL er et ekstrastort varmetæppe til de mennesker, som ønsker at dele varmen med sin partner. Med øko-tex fleece på både over- og underside er du sikker på, at tæppet både er behageligt at ligge på, og på samme tid risikerer du ikke, at det placerer sig ujævnt i sengen og spolerer din nattesøvn.

Igen er der her gjort ekstra meget ud af komforten med hensyn til justering af temperaturen. Netop temperaturen spiller en væsentlig rolle, når du skal sove godt. Det må hverken være for varmt eller for koldt, da du om natten er meget modtagelig for drastiske ændringer i temperaturen omkring dig. Derfor er Beurer UB 56XXL et rigtig godt valg, da det evner automatisk at nedjustere varmen om natten, efterhånden som rummet, og dermed du, bliver varmere. Med 2×4 varmeniveauer er der noget for ethvert behov.

Du kan endvidere vaske varmetæppet ved 30 grader, hvilket er med til at sikre, at du kan blive ved med at nyde godt af varmetæppet. Vær nemlig opmærksom på, at sved kan sætte sig i varmetæppet, hvilket du ikke er interesseret i. Afmonter blot varmetæppets stik, og læg det i vaskemaskinen, så er det så godt som nyt kort tid efter.

Som det fremgår af navnet på denne sengevarmer, er der her tale om et stort varmetæppe, hvorfor det også er specielt egnet til anvendelse i dobbeltsengen. Med en størrelse på 160×150 får du her et næsten kvadratisk varmetæppe, der er stort nok til at holde begge parter i sengen varme.

Til sidst er det en god idé at se på, hvilke funktioner varmetæppet ellers er udstyret med. Med 2×4 varmeniveauer kan varmen justeres op og ned. Men den lækreste funktion er den, at varmetæppet automatisk skruer ned for varmen i løbet af natten. Det er både brugervenligt og godt for sundheden. Derudover er der et sikkerhedssystem, som ser til, at varmetæppet helt automatisk slukker, når det har været tændt i periode på 12 sammenhængende timer.


Beurer UB20 varmetæppe

Beurer UB20 varmetæppe
Forhandler Pris Information
Wupti 488 kr. Se produkt

Hvis dine behov ikke er så udtalte, og du blot har brug for et mindre varmetæppe til din seng eller til at bruge i din dagligstue, så er Beurer UB20-varmetæppet et godt bud på en mulig kandidat. Med opfyldelse af alle de grundlæggende behov du måtte have med hensyn til et varmetæppe, kan du her erhverve dig en billig model, der stadig fungerer upåklageligt.

Beurer UB20 er et tysk produceret varmetæppe, som leveres med tre forskellige temperaturindstillinger. Med muligheden for at vælge præcis den temperatur du har behov for, er dette et varmetæppe med en høj grad af brugervenlighed. Hvis du eksempelvis vågner om natten, og synes varmetæppet er for lunt, kan du hurtigt og nemt justere på temperaturen, så den igen passer til dig. Husk på, at det er vigtigt for både den mentale og den fysiske sundhed, at du ser til at maksimere dine muligheder for en god nattesøvn.

Hvis vi igen skal tale om brugervenlighed, udmærker dette varmetæppe sig også derved, at det er vaskbart. På den måde kan du lægge det i vaskemaskinen og sørge for, at sved og andet vaskes væk. Det er vigtigt at holde varmetæppet rent, da det forlænger dets levetid og højner din nydelse af det.

Med et mål på 130×75 cm er der her tale om et varmetæppe, som bedst egner sig til en enkelt person ad gangen. Men du skal lægge mærke til, at dets overflade er konstrueret på en måde, der sørger for, at det ligger fast i sengen. På den måde sikrer du dig mod et varmetæppe, der falder ned af sengen eller på anden vis forstyrrer din nattesøvn.

Slutteligt skal vi se på, hvilke funktioner varmetæppet leveres med. Ud over muligheden for at justere på varmetæppets temperatur, er der også gjort meget ud af sikkerheden. Således er det udstyret med en mekanisme, som sikrer tæppet – og ikke mindst dig – mod overophedning. Skulle tæppet simpelthen blive for varmt, vil det automatisk slukke og spare dig for en eventuel ulykke.


Og testens vinder er…

Det kan være svært at afgøre, hvilket varmetæppe der skal vinde sådan en test, da det også i høj grad har en del at gøre med det behov, du har som kunde. Men UB100-sengevarmeren er bestemt et godt bud på overordnet etter. Og det er der flere grunde til, som vi vil gennemgå her.

Først og fremmest er der en fornuftig sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvilket altid er et vigtigt parameter, når du skal købe en vare. For det andet er UB100-sengevarmeren udstyret med så mange fine funktioner, at brugervenligheden og funktionaliteten er helt i top. Her skal især fremhæves varmetæppets sindrige system, hvor temperaturen gradvist sænkes i løbet af natten. Det er med til at sørge for, at nattesøvnen kan forløbe uden problemer, idet du ikke pludselig skal til at stå op for at justere på en temperatur, der enten er for kold eller for varm.

Det skal også nævnes, at UB100 som et af de eneste varmetæpper er produceret af bomuld. Bomuld virker svedtransporterende og i modsætning til andre stoffer binder det ikke sved på sin overflade. Det betyder, at du er sikret den rene reelle varme og ikke pludselig finder dig selv badet i sved.

Med dens turbo opvarmningsfunktion kan du også hurtigt og let få varmet sengen op, når behovet melder sig.

Der kan være andre varmetæpper, der passer bedre til din situation. For eksempel hvis du er interesseret i at bruge det mere som et tæppe i stuen end som et reelt varmetæppe i sengen. Her må du fra gang til gang bruge tid på at afdække det behov, du har og ud fra det træffe en beslutning, som passer bedst til dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here