Sauna Test – De bedste saunaer på markedet

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Har du altid drømt om, at have en sauna i din bolig, men er det noget, du har svært ved at finde plads til? Det er dog ikke noget, der skal stoppe dine drømme. Du har mange andre muligheder for at investere i en sauna, hvis du har plads til den ude i haven, da der findes et væld af forskellige typer af saunaer, der blot kan stilles i din baghave.

Hvis du har planer om, at skulle investere i en sauna, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du har et væld af forskellige aspekter, der skal tages op til overvejelse, hvis du har planer om, at investere i en sauna. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du ikke blot vælger en tilfældig sauna, men derimod sørger for at vælge med den største omhu.

I denne sauna test bliver du præsenteret for en række forskellige modeller. Derfor er der også gode forudsætninger for, at du kan finde frem til en sauna, der stemmer overens med dine krav og dine behov. Dertil skal det også gøres klart, at de forskellige saunaer, du kan finde i denne test kan bryste sig af, at være blandt de bedste på markedet.

Greenwell Sauna – Ø190 x 200 cm.

Test af Greenwell Sauna – Ø190 x 200 cm.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 31.999,00 31.999,00 Læs mere

Den første sauna, du finder i denne sauna test er fra Greenwell, der blandt står bag et væld af forskellige grillhytter, saunaer og jacuzzis til udendørs brug. Derfor skal du naturligvis heller ikke være bekymret for, om der er tale om en hytte af den absolut højeste kvalitet, for denne Greenwell-sauna er fremstillet af robuste materialer af høj kvalitet.

Mere specifikt, så skal det naturligvis nævnes, at denne sauna er blevet fremstillet og bygget i gran- og fyrretræ. Det er træsorter, der byder på en rigtig høj kvalitet, da det er robust træmaterialer. Derfor er du også garanteret, at der er tale om en sauna, der er robust og slidstærk – derfor kan den også sagtens holde til at stå uden for hele året rundt.

Det skal dog gøres klart, at den bliver leveret ubehandlet, og da der er tale om hhv. gran- og fyrretræ, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at behandle træet, da det er med til at forlænge levetiden af træet. Det er dog kun nødvendigt for dig at bruge træbeskyttelse på den udvendige side af saunaen. Det er vigtigt, at det gøres inden den tages i brug.

Leveres med to langsgående bænke

Denne sauna fra Greenwell bliver leveret med to langsgående bænke, der er blevet udført i såkaldt saunatræ. Det betyder også, at det sagtens kan holde til brugen inde i en sauna, mens du også sagtens kan være sikker på, at der er god plads til, at den kan bruges af flere personer på én gang, da der er relativt god plads inde i denne udendørs sauna.

Samtidig skal det også gøres klart, at den har en størrelse, der lyder på 190 cm. i bredden, mens længden af saunaen lyder på 200 cm. Derfor er der også god plads til op til flere personer. Den er blevet fremstillet med et tag, der er fremstillet i såkaldt shingels tagpap, der både er med til at give et moderne look og samtidig også en slidstærkt tag.

Denne sauna bliver leveret med en en 6 kWh elektrisk saunaovn med sten, derfor giver den naturligvis en rigtig god følelse af, at der er tale om en reel sauna. Den kommer med en dør, der byder på en størrelse, der lyder på 160 cm. x 70 cm., hvilket også er ensbetydende med, at det er nemt at komme ind i saunaen, der har en samletid, der lyder på 1 dag for 2 mand.

De vigtigste specifikationer

 • Materialer: Gran- og fyrretræ.
 • Dørstørrelse: 160 cm. x 70 cm.
 • Ovn: 6 kWh elektrisk saunaovn med sten.
 • Samletid: 1 dag for 2 mand.
 • Tag: Shingels tagpap i sort.
 • Størrelse: Ø190 cm. x 200 cm.

Greenwell Sauna – Ø190 x 300 cm. m. front.

Test af Greenwell Sauna – Ø190 x 300 cm. m. front.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 35.999,00 35.999,00 Læs mere

Her er der igen tale om en sauna, der kommer fra Greenwell, der – som der også tidligere er givet udtryk for – er blandt de absolut mest velrenommerede og mest respekterede producenter af saunaer, grillhytter osv. Derfor er dette naturligvis også en sauna, du roligt og med tryghed kan vælge at investere i, hvis du ønsker at købe en sauna til udendørs brug.

Denne variant minder meget om den, der er blevet beskrevet ovenfor, men i dette tilfælde kan du dog forvente, at du får leveret en sauna, der ikke blot er en kende større, men som samtidig også er blevet udstyret med en form for front med to bænke, hvor du kan sidde inden eller efter, du går ind i saunaen. Det kan være særdeles hyggeligt at sidde foran saunaen med en kop kaffe.

Hele denne sauna er naturligvis blevet bygget i gran- og fyrretræ, hvilket er to træsorter, der kan bryste sig af, at være af den absolut højeste kvalitet. Det skal dog gøres klart, at saunaen ikke kan tages i brug før du har behandlet den udvendige side med træbeskyttelse, hvorfor det er vigtigt, at det er noget af det første, du sørger for at gøre.

Velfungerende og effektiv saunaovn med sten

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at du ved køb af denne sauna får en særdeles god sauna. Den bliver nemlig leveret med en elektrisk saunaovn med sten, der byder på en effekt, der lyder på 6 kWh, så derfor kan du selvfølgelig også være sikker på, at det er en sauna, der kan opnå en rigtig god temperatur hvor du kan tilbringe tid og slappe godt af.

Samtidig skal det naturligvis også nævnes, at den bliver leveret med 2 stk. langsgående bænke, der er blevet udført i saunatræ af absolut højeste kvalitet. Du er derfor også garanteret, at det er bænke, du kommer til at sidde rigtig godt på – også når temperaturen er helt i top. Ydermere, så skal det nævnes, at den har en rigtig god størrelse til flere personer.

Endvidere, så skal det også gøres klart, at den har en bredde, der lyder på 190 cm., mens den har en længde, der lyder på 300 cm. Derfor er der god plads til rigtig mange personer i denne sauna. Den kommer med en dør, der har en størrelse, der lyder på 160 cm. x 70 cm., så det er nemt for dig at komme ind i saunaen. Det tager cirka en dag for to mand at samle saunaen.

De vigtigste specifikationer

 • Materialer: Gran- og fyrretræ.
 • Dørstørrelse: 160 cm. x 70 cm.
 • Ovn: 6 kWh elektrisk saunaovn med sten.
 • Samletid: 1 dag for 2 mand.
 • Tag: Shingels tagpap i sort.
 • Størrelse: Ø190 cm. x 300 cm.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg køber en sauna?

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du har mulighed for at vælge rigtig mange forskellige typer af saunaer på det danske marked. Der er stor forskel på de mange modeller, der kan findes på det danske marked. Derfor er det også essentielt, at du sørger for at vælge med den største omhu, hvis du har planer om at skulle købe en sauna.

Ydermere, så skal det også gøres klart, at du både har mulighed for at finde saunaer, der kan bruges udendørs og du kan vælge at få monteret en sauna indendørs. Det er dog essentielt, at du ikke blot vælger tilfældigt, men derimod giver dig tiden til at vurdere hvad, du reelt set leder efter og hvad du har af præferencer i denne forbindelse.

Vil du ønske at investere i en udendørs eller indendørs sauna?

Som nævnt ovenfor, så har du rig mulighed for at finde både indendørs og udendørs saunaer på det danske marked. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det kommer til at kræve en større ombygning, hvis du har planer om at få installeret en indendørs sauna, hvorfor det er noget som de færreste vælger at springe over, hvis de ønsker at få sig en sauna.

Hvis du i stedet vælger at investere i en sauna til udendørs brug, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at det er nemmere for dig at få den monteret. Du skal blot finde plads til den i din have, hvilket ikke er synderligt vanskeligt, hvis du har en have med en relativt god størrelse, eftersom de to modeller, der er beskrevet i denne test har en længde, der lyder på mellem 200 cm. og 300 cm. samt en bredde på 190 cm.

Hvilke aspekter er vitale, når jeg skal købe en ny sauna?

Hvis du har planer om at købe en ny sauna, så er der mange ting, du skal overveje. Der er dog nogle aspekter af dine overvejelser, der er vigtigere end andre. Når det kommer til stykket, så er det dog essentielt, at du sørger for at vælge med omhu. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de mere essentielle aspekter, hvis du har planer om at investere i en ny udendørs sauna:

 • Størrelse: Der skal naturligvis ikke være nogen tvivl om, at det er vigtigt, at du sørger for at overveje størrelsen meget nøje, hvis du har intentioner om at købe en sauna til udendørs brug. Du kan vælge mellem et væld af forskellige størrelser, hvilket også er ensbetydende med, at du også vil kunne finde frem til en sauna, der har en størrelse, der på bedste vis harmonerer med dine krav og ønsker – og vær gerne specifik.
 • Materialer: Du kan desuden også finde saunaer på det danske marked, der er bygget i flere forskellige materialer. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at langt de fleste udendørs saunaer er bygget i enten fyrretræ eller grantræ – der er desuden også mulighed for at finde saunaer, der er bygget i begge dele. Det er vigtigt, at der er fokus på at vælge robuste og slidstærke materialer, da det forlænger dens generelle levetid.
 • Saunaovn: Det er en selvfølge, at det er essentielt, at du har fokus på selve saunaovnen, når du står over for at skulle investere i en sauna. Hvis ikke den er udstyret med en god ovn, så vil du også opleve, at den ikke giver en synderligt god varme. Hvis du gerne vil være på den sikre side, så kan det være en fordel at vælge en elektrisk saunaovn, der byder på en effekt med minimum 6 kWh, når du skal købe ny sauna til udendørs brug.
 • Udseende: I og med, at du har mulighed for at vælge blandt en lang række forskellige udendørs saunaer på det danske marked, så vil du også opleve, at de adskiller sig på baggrund af det udseendemæssige aspekt. I denne forbindelse er der hverken noget, der er rigtigt eller forkert, da det derimod er dine egne præferencer, der skal afgøre, hvorvidt du ønsker at investere i en bestemt sauna eller om udseendet ikke tiltaler dig.
 • Pris: Det skal understreges, at prisen bestemt ikke bør være et afgørende aspekt for dig. Hvis du ender med at nedjustere budgettet for at kunne spare penge, så er du bedre stillet ved at spare i en længere periode og dermed have budget nok til at investere i en god sauna. Det ændrer dog ikke på, at prisen skal være i fokus, da der bestemt ikke er grund til, at du investerer unødigt mange penge i din kommende udendørs sauna.

Hvor meget koster en god udendørs sauna?

Ovenstående er et spørgsmål, der ikke kan gives et entydigt svar på. Det skyldes, at der findes mange forskellige modeller fra forskellige producenter. Det er også ensbetydende med, at du selv skal vurdere hvor meget, du er villig til at investere i en bestemt sauna. Som der er givet udtryk for ovenfor, så er det vigtigt at understrege, at du ikke bør investere unødigt mange penge i din kommende sauna.

Dog skal det understreges, at du også bør være varsom med at have et budget, der er for lille. Det kommer der sjældent noget godt ud af, hvorfor det er essentielt, at du er villig til at betale hvad, det koster, hvis du har planer om at købe en udendørs sauna.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here