Metaldetektor Test – Bedste og mest præcise metaldetektorer

0

Det danske marked byder på en lang række metaldetektorer. Den store diversitet i de mange modeller på det danske marked skyldes i høj grad, at de bruges til mange forskellige formål, der findes både folk, der bruger sådanne maskiner i mere professionel sammenhæng, mens der også findes personer, der blot synes, at det er underholdende at bruge en metaldetektor i deres fritid. Det betyder selvfølgelig også, at nogle af de modeller, du kan finde på det danske marked vil være en anelse mere professionelle end andre – du skal naturligvis være klar over, at de professionelle modeller også er en kende dyrere end de øvrige modeller.

Hvis du har igangsat jagten efter en ny metaldetektor, så skal du naturligvis blot være glad for, at der er mulighed for at vælge mellem så mange forskellige metaldetektorer på det danske marked. Det er også ensbetydende med, at du sagtens kan finde en model, der matcher dine behov og dine krav på absolut bedste vis. Det skal understreges, at det er meget vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der på bedste vis stemmer overens med de tanker, du har gjort dig, så du dermed også ender med at køb den bedste metaldetektor for dit vedkommende i stedet for blot at vælge en tilfældig, billig metaldetektor.

Metaldetektorer til både børn og voksne

Det skal selvfølgelig også nævnes, at der både er mulighed for at finde passende metaldetektorer til børn og voksne, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at en metaldetektor til børn vil være en kende mindre end de modeller, der er lavet til voksne. Hvis du skal investere i en metaldetektor børn, så er det derfor også uhyre vigtigt, at du sørger for ikke at vælge en model, der er for stor til din søn eller din datter. På den anden side, så er det lige så vigtigt, at du sørger for ikke at købe en model, der er for lille til dig selv.

Der findes et bredt spektrum af respektable og prominente producenter af metaldetektorer, der sælger deres produkter på det danske marked. Blandt disse producenter finder du blandt andet virksomheder som Bounty Hunter, Teknetics, Nokta og Makro. Det skyldes i høj grad, at de er meget effektive og dermed også er i stand til at lade dig finde spændende objekter – der skal ikke være nogen tvivl om, at der er blevet gjort mange metaldetektor fund med modeller fra de ovenstående brands. Endvidere, så skal det også nævnes, at metaldetektorer fra blandt andet Hunter, Teknetics, Nokta og Makro er meget brugervenlige og enkle at have med at gøre.

Bounty Hunter - Junior Taget ID

Test af Bounty Hunter - Junior Taget ID
Forhandler Pris Information
Zeejuu 895,00 DKK Se produkt

Som du med garanti også har regnet ud med udgangspunkt i navnet, så er der her tale om en såkaldt junior-metaldetektor fra Bounty Hunter. Den er relativt ny på markedet og kommer blandt andet med 3 måls identifikationskategorier, der bliver vist på meget pædagogisk vis ved hjælp af smileys – det giver også barnet mulighed for at se, om de har fundet, der rent faktisk er værd at grave efter eller ej. Denne metaldetektor er ét af de nyeste skud på stammen fra Bounty Hunter, der er verdens største producent af metaldetektorer. Den kommer med 3 tonet lyd og udsender enten en lav, mellem eller høj tone, der afhænger af metaltypen, der detekteres.

Den udsender en lav tone, hvis der er tale om jernholdige metaller, hvilket også vil markeres på det venstre ikon, mens der udsendes en mellem tone, hvis der er tale om ikke-jernholdige metaller med lav ledningsevne, hvor der også vil markeres på det midterste ikon og slutteligt vil der udsendes en høj tone, hvis der er tale om metaller med høj ledningsevne, der ligeledes vil blive markeret på det højre ikon. Den har naturligvis også proportionel lyd i forhold til afstanden fra det objekt, du har fundet, hvilket betyder, at des tættere søgespolen placeres, des højere tone vil den selvfølgelig også udsende.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der her er tale om en rigtig god metaldetektor, der kan bruges af børn i alle aldre – og derfor vil den også fungere som en glimrende første model for langt de fleste børn. Den er udstyret med en 6,5″ søgespole, hvilket er ensbetydende med, at den måler 16 cm. Den vejer desuden heller ikke mere end 650 gram, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at det er noget, som langt de fleste børn er i stand til at løfte. Den drives blot af 2 stk. AA-alkaline batterier, som ligeledes er inkluderet i købet.

Se i brug:


Bounty Hunter - Land Ranger Pro

Test af Bounty Hunter - Land Ranger Pro
Forhandler Pris Information
Zeejuu 2.695,00 DKK Se produkt

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at Land Ranger Pro fra Bounty Hunter en metaldetektor i en klasse for sig. Den kan bryste sig af en lang række forskellige funktioner og ligeledes også en ydeevne, der ellers kun er set på de dyrere (og med dette menes der naturligvis meget dyrere) og mere professionelle metaldetektorer på det danske marked. Det er bestemt ikke uden grund, at dette er én af de absolut mest velkendte og mest prominente metaldetektorer fra Bounty Hounter, da den kan bryste sig af en imponerende kvalitet og naturligvis også en funktionalitet, der er intet mindre end helt i top.

Denne metaldetektor er lavet til den seriøse begynder, da der her fås en programmerbar kvalitetsdetektor. Den er udstyret med en 11″ søgespole og har ligeledes også en søgeegenskab, der er intet mindre uovertruffen sammenlignet med den prisklasse, den befinder sig i. Den er nemlig i stand til at kunne opfange en mønt på en dybde, der lyder på helt op til 25 cm., hvilket er en evne, der oftest kun ses på meget dyrere modeller. Den har ligeledes også en dybdeindikator i hele fem niveauer og kan ligeledes også bryste sig af diskrimination og følsomhed på 10 niveauer såvel som et 4-tonet audio-signal.

Hvis du vælger at slå diskriminationsfunktionen fra, så er der mulighed for at filtrere genstande som f.eks. søm, dåseringe og andet fra, så du ikke spilder din tid på dem. Detektoren er desuden fremstillet i aluminium og plast, så den både er let at løfte og samtidig også er meget ergonomisk at anvende, hvilket også er ensbetydende med, at den sagtens kan være i brug i længere tid af gangen (den har oven i købet en batterilevetid, der lyder på mellem 20 og 25 timer). Land Ranger Pro fra Bounty Hunter gør brug af et såkaldt 9V Alkaline-batteri og vejer cirka 1 kg. uden batteriet.


Bounty Hunter - Platinum

Test af Bounty Hunter - Platinum
Forhandler Pris Information
Zeejuu 3.395,00 DKK Se produkt

Platinum er topmodellen i Bounty Hunters program – og det siger bestemt ikke så lidt, da Bounty Hunter faktisk kan bryste sig af, at være verdens største producent af metaldetektorer, hvilket også er ensbetydende med, at de altid er garant for den nyeste, innovative teknologi. Det er blandt andet Bounty Hunter, der har været med i udviklingen af diskrimination, super-sensitive søgespoler og ligeledes også evnen til at genkende forskellige metalemner. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du har mulighed for at anskaffe dig en formidabel og uovertruffen Bounty Hunter-metaldetektor, der bestemt hører til i toppen af hierarkiet, til en særdeles god pris.

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Platinum fra Bounty Hunter er direkte uovertruffen i sine søgeegenskaber, hvilket blandt andet er blevet bevist ved, at den har været i stand til at finde en penny (en lille mønt) på intet mindre end 34 cm. i dybde. Det er tilmed et resultat, der kan overgå rigtig mange af de dyrere metaldetektorer, der bliver brugt til professionelt brug af f.eks. arkæologer og lignende. Der skal ikke være nogen tvivl om, at dette er ét af de absolut bedste metaldetektor tilbud, du kommer til at støde på, da funktionaliteten overgår prisen i høj grad.

Det skal desuden også nævnes, at Platinum fra Bounty Hunter er kendetegnet ved at have en høj stabilitet og ligeledes også en hurtig respons uden, at den bliver præget af de irriterende Fantom-signaler. Den kan blandt andet bryste sig af intet mindre end 8 visuelle intervaller og dertil kan den også bryste sig af hele 4 lyd-intervaller, hvilket gør diskriminationen særdeles god. Du kan finde større metalemner på en dybde, der lyder på helt op til 90 cm. og mønter ved en dybde på intet mindre end 25-30 cm. Ydermere, så vejer den kun 1,2 kg. uden batteri, hvorfor den er nem og ergonomisk at løfte.


Fisher F5

Test af Fisher F5
Forhandler Pris Information
Zeejuu 4.195,00 DKK Se produkt

Fisher F5 er – uden tvivl – en metaldetektor, der sagtens kan betragtes som værende professionel, hvilket naturligvis skyldes de mange forskellige funktioner, der er blevet integreret i denne metaldetektor. Der er nemlig tale om en meget højteknologisk metaldetektor, der er blevet baseret på automatiske funktioner, der er med til at gøre det til en detektor, der både er utrolig nem at indstille og gøre brug af, uanset om du har intentioner om, at den skal bruges på marker, i skoven eller måske ved stranden. Derfor er det også en metaldetektor, der kan bruges af langt de fleste på trods af, at den er professionel.

Metaldetektoren bliver leveret med et stort, visuelt display, der kendetegner denne type af metaldetektor, hvilket ligeledes også er med til at give dig en præcis objektidentifikation og ligeledes også en god dybdevisning – du kan selv indstille den til, hvorvidt du ønsker at opererer i All-Metal eller derimod i Diskrimination. Den stærke F5’er fra Fisher fungerer perfekt på alle typer af jord, da den blandt andet byder på et computerbaseret jordbalancesystem, der giver mulighed for at søge i områder, der er vanskeligt for andre metaldetektorer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at dette er en professionel metaldetektor, der kan købes til en særdeles god metaldetektor pris.

Når du skal købe din kommende metaldetektor, så køb metaldetektor med henblik på, hvad du selv har brug for. Hvis du leder efter en metaldetektor, der byder på en avanceret visuel- og lydindikator, der er kombineret med det bedste indenfor både analog og digital teknologi, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bestemt skal vælge se nærmere på Fisher F5. Du får blandt andet selv muligheden for at finjustere på indstillingerne, så du altid får de mest optimale søgeresultater under alle typer jordforhold, hvilket endda også inkluderer stærkt mineraliseret jord og strand. Med andre ord, så er dette det rette valg, hvis du ikke vil gå på kompromis.


Teknetics Digitek

Test af Teknetics Digitek
Forhandler Pris Information
Zeejuu 1.895,00 DKK Se produkt

Digitek fra Teknetics er en rigtig god metaldetektor med masser af funktioner, men ikke nok med det, så er den særdeles nem at betjene. Digitek er ligeledes en metaldetektor, som blandt andet kan bruges til et barn, da du ikke skal være bange for, at dit barn kommer til at vokse fra den. Det skyldes nemlig, at der er tale om en metaldetektor, der er fremstillet efter de samme kvalitetsstandarder som en metaldetektor, der er lavet specifikt til voksne. Den kommer derfor også med de samme funktioner, men den byder dog på en bedre størrelse og en højere brugervenlighed, der gør, at den er bedre egnet til børn og teenagere.

Hvis du ønsker at give dit barn eller dine børn en sund og spændende hobby, der kan få dem udenfor på jagt efter levn og skjulte skatte, så er der ikke nogen tvivl om, at en Digitek-metaldetektor fra Teknetics er et rigtig godt bud på dette. Denne metaldetektor kan naturligvis bryste sig af en ydeevne og en funktionalitet, der gør, at dine børn eller dit barn kan finde mange spændende ting, der blandt andet tæller både mønter, forskellige former for metalgenstande og meget, meget andet. Digitek fra Teknetics er i stand til at finde mønter på en dybde, der lyder på helt ned til 20 cm.

Denne metaldetektor kan naturligvis bryste af en ydeevne og en funktionalitet, der gør, at dine børn eller dit barn kan finde mange spændende ting. Den er udstyret med en søgespole, der måler 7″, hvilket er svarende til intet mindre end 17,5 cm. koncentrisk. Ydermere, så er den også udstyret med et stik til høretelefon, så det er nemmere at høre den lydmæssige diskrimination og indikator. Den vejer ikke mere end blot 1 kg., så derfor vil langt de fleste børn og teenagere naturligvis ikke have noget problem med at gøre brug af en metaldetektor som denne. Den drives desuden af et såkaldt 9V Alkaline-batteri.


Teknetics T2 - Special Edition

Test af Teknetics T2 - Special Edition
Forhandler Pris Information
Zeejuu 7.995,00 DKK Se produkt

Hvis du ganske enkelt ikke vil nøjes med andet end det bedste, så skal du bestemt vælge at kaste et nærmere blik på T2 fra Teknetics. Der skal ikke være nogen tvivl om, at T2-detektoren efterhånden er gået hen og er blevet en legende i internationale detektorkredse, hvilket naturligvis ikke siger så lidt. Det er noget, der i høj grad handler om dens ydeevne, der – uden tvivl – befinder sig i en klasse for sig, hvad angår både søgning efter guld, mønter og levn. Dens egenskaber indenfor lige netop dette er blevet anerkendt hele verden over, hvorfor mange professionel også gør brug af Teknetics T2.

Detektoren har en søgefrekvens på 13 KHz med mulighed for justering, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at den er i stand til at finde alt lige fra små mønter til guldstykker i forskellige størrelser og endda også diverse former for historiske levn. T2 fra Teknetics har en helt uovertruffen signalhastighed, og har ligeledes også en objektadskillelse, der er blandt de absolut bedste set hele verden over – og det er selvfølgelig også med til at give langt bedre forudsætninger for en højere succesrate i din søgning, hvilket faktisk også gør sig gældende, selvom du leder i områder, der er præget af stærkt mineraliseret jord.

Den bliver naturligvis også leveret med en lang række forskellige funktioner, hvilket blandt andet inkluderer Diskrimination, 1-99 numerisk målidentifikation, en aftrækker-aktiveret pinpoint såvel som mulighed for et væld af indstillinger i forbindelse med jordbalance. Den byder desuden også på hele 7 forskellige frekvensindstillinger og meget, meget mere. Selve størrelsen på spolen lyder på 11″, hvilket er svarende til godt og vel 28 cm., mens vægten lyder på 1,7 kg. uden batteri. Der bruges 4 stk. AA Alkaline-batterier til at holde gang i Teknetics T2. Det er – uden tvivl – én af de absolut bedste metaldetektorer, du har mulighed for at finde på det danske marked.


En metaldetektor byder på en god og aktiv hobby

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at lede efter alt lige fra mønter og guldstykker til større metalobjekter såvel som historiske levn med en metaldetektor kan være en rigtig god hobby, der giver folk muligheden for at finde sammen på tværs af begge køn og alle aldre. En metaldetektor er nemlig et produkt, der kan bruges af alle og enhver, og der skal heller ikke være nogen tvivl om, at langt de fleste vil synes, at det er en rigtig spændende hobby, når de først er kommet godt i gang med at lede efter forskellige objekter med deres metaldetektor.

Det skal selvfølgelig ikke være nogen hemmelighed, at hele denne hobby bygger rigtigt meget på den spænding, du får i kroppen hver gang, du tager afsted med dine metaldetektor velvidende om, at du faktisk kan ende med at finde ét eller flere objekter, der har en relativt stor værdi. Det er selvfølgelig også denne spænding, der gør, at du altid bliver ved med at lede, indtil du finder et eller andet – uanset hvor du leder og hvor langt, du allerede har gået, så er det ganske enkelt uhyre svært for dig at stoppe, når du først er kommet godt i gang.

Gå på jagt sammen med andre

Ikke nok med det, så er der også rigtig mange mindre foreninger og klubber rundt omkring i landet, der giver dig muligheden for at gå på jagt med andre folk, der deler den samme interesse for denne spændende hobby som dig. Der er faktisk rigtig mange danskere, der er vilde med at gå på jagt efter diverse objekter med deres metaldetektor i deres fritid, hvilket selvfølgelig også er dét, der har været med til at lægge grundlaget for mange af de klubber og foreninger, der er blevet stiftet rundt omkring i Danmark. Derfor kan købet af en metaldetektor faktisk føre til mange spændende bekendtskaber.

Hvis du er af den opfattelse, at du gerne vil lede efter forskellige objekter med en metaldetektor, men ikke kan finde lysten til at gøre det på egen hånd, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du vil være bedst stillet ved at tilmelde dig enten en klub eller en forening, der beskæftiger sig med at arrangere diverse ture, hvor du har mulighed for at tage afsted sammen med andre. Det kan også sagtens tænkes, at der er nogen, der har en billig metaldetektor til salg i én af disse klubber, så du dermed kan komme billigt i gang, hvis du ikke ønsker at ofre for mange penge på en ny.

Sørg for at vælge en metaldetektor af høj kvalitet

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at der er mulighed for at finde rigtig mange forskellige metaldetektorer på det danske marked, hvorfor du dermed også vil kunne finde en lang række forskellige modeller, der er lige noget for dig. På den anden side vil der dog også være rigtig mange modeller, der ikke appellerer til dig, for hvis du f.eks. er nybegynder, så er du nok ikke interesseret i en model, der er top-of-the-line, hvilket f.eks. er tilfældet med T2 fra Teknetics, der er beskrevet ovenfor. Det samme gør sig gældende, hvis du er mere garvet, da du dermed ikke ønsker en nybegynder-model.

Selvom du skal have fokus på dine egne behov og krav, så er det naturligvis også vigtigt, at du sørger for at vælge med den største omhu set i forhold til kvaliteten. Der er rigtig mange steder, hvor du en metaldetektor sælges til særdeles gode priser, men det er dog ikke altid kvaliteten følger efter. Derfor skal du heller ikke forvente, at ethvert metaldetektor salg er noget, der giver dig en sikkerhed for, at kvaliteten er i top. Du skal sørge for at læse anmeldelser, læse mere om funktioner, se nærmere på valgte materialer og vægt, så du kan danne dig en idé om, hvorvidt der er tale om en robust model eller ej.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here