Laser afstandsmåler Test – De bedste produkter til opmåling med laser

0

Stort set alle håndværkere og gør-det-selv mænd har på et tidspunkt haft behov for at måle en længde med en tommestok eller med et målebånd, og mange har sikkert prøvet at måle forkert. Forkerte målinger kan nu undgås med en afstandsmåler, og ved at anvende denne kan der være meget tid at spare, da en afstandsmåler på få sekunder med en laser kan måle en given afstand.

Vi har testet en række afstandsmålere, og i denne artikel kan du læse om vores erfaringer, priser og se flere specifikationer om de forskellige afstandsmålere. Nederst i artiklen finder du en guide til, hvordan afstandsmåleren skal anvendes, så du hurtigt kan få et indblik i, hvilke fordele en afstandsmåler kan give dig, hvis du vælger at have den i din værktøjskasse. Derudover har vi sammensat en guide, der fortæller, hvad der er værd at overveje, før du investerer i en afstandsmåler.

Bosch laserafstandsmåler ZAMO II

Bosch laserafstandsmåler ZAMO II
Forhandler Pris Information
10-4.dk 399 kr. Se produkt

Bosch laserafstandsmåler ZAMO II er en af de billigste afstandsmålere på markedet, og med sin lette brugervenlighed kan den sagtens anvendes af alle. Den passer dermed perfekt til den lettere erfarne gør-det-selv mand, og med sine måleegenskaber kan den sagtes leve op til de behov, man får for at måle op i eget hjem. Afstandsmåleren er udstyret med en letlæselig skærm, så man hurtigt kan se afstanden på en foretaget måling og få den noteret ned. Bliver man forstyrret i målingen, kan Bosch laserafstandsmåler ZAMO II indstilles til at gemme den seneste måling, så du har mulighed for at finde den igen.

Denne afstandsmåler anvender batteritypen AAA, og de første batterier følger med i købet. Herefter er batterierne lette at udskifte, så du altid har mulighed for at anvende denne afstandsmåler. Med AAA batterier på lager løber du aldrig tør for strøm, så hvis du har lidt ekstra batterier, har du til enhver tid mulighed for at anvende denne afstandsmåler.

Bosch laserafstandsmåler ZAMO II har et solidt softgrip, som giver denne afstandsmåler en god brugerkomfort. Den er let at holde i hånden og let at anbringe i forskellige hjørner, hvor der kan være behov for at måle en afstand fra. Denne afstandsmåler kan klare målinger fra 0,15 meter til 20 meter, og den kan derfor anvendes til de fleste gør-det-selv projekter i hjemmet, hvor man ikke så ofte har behov for at måle afstande på mere end 20 meter. Vi kan derfor anbefale denne afstandsmåler til den lettere erfarne gør-det-selv mand, som gerne vil have lettere ved at opmåle diverse mål i hjemmet for at kunne fuldføre passende indkøb af materialer til forskellige projekter.

Vigtigste specifikationer

 • Målområde 0,15 meter til 20 meter
 • Målenøjagtighed +- 3,0 mm
 • Batteritype AAA

Bosch laserafstandsmåler GLM 80 professionel

Bosch laserafstandsmåler GLM 80 professionel
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1358 kr. Se produkt

En afstandsmåler som denne ligger i en mellem prisklasse, og er udstyret med ekstra funktioner, som kan give den erfarne gør-det-selv mand eller håndværkeren flere fordele, når opmålinger skal foretages. Denne laser afstandsmåler lagrer automatisk de seneste 20 opmålinger, så man har muligheden for at opmåle flere ting og efterfølgende notere dem ned. I vores test af denne har vi forsøgt at opmåle afstande fra vanskelige positioner, hvor man ikke altid har mulighed for at holde afstandsmåleren i den rette position. Bosch laserafstandsmåler GLM 80 Professionel er udstyret med en timer funktion, så man kan placere sin afstandsmåler korrekt, og herefter sørger timeren for at foretage opmålingen, hvilket gør processen meget lettere.

Bosch laserafstandsmåler GLM 80 professionel er udstyret med et genopladeligt batteri, som ved en fuld opladning kan foretage op til 25.000 opmålinger. Opladningen foregår gennem en mikro-USB port, og den kan let foretages, når man er i nærheden af en stikkontakt. For at spare på strømmen slukker afstandsmåleren automatisk efter 5 minutter, så den ikke ligger og bruger strøm på ingenting. Måleren er udstyret med en letlæselig skærm, og samtidig er den nem og enkel at betjene.

Ved køb af denne afstandsmåler medfølger en beskyttelsestaske, så måleren kan ligge trygt i værktøjskassen. Batteriet er indbygget i måleren, og opladeren følger også med i købet. Vi kan varmt anbefale denne afstandsmåler til gør-det-selv manden, der er villig til at betale lidt ekstra for en god og funktionel afstandsmåler.

Måleren her passer også godt til den almindelige tømrer eller murer, som ikke har behov for at foretage opmålinger på mere end 80 meter. Den lette anvendelighed og lagringen af opmålingerne gør det muligt at optimere tidsforbruget på at foretage opmålinger ved et givent projekt.

Vigtigste specifikationer

 • Målområde 0,05 meter til 80 meter
 • Målenøjagtighed +- 1,5 mm
 • Batteritype: Li-on
 • Måleenhed: Meter, cm eller mm

Bosch laserafstandsmåler GLM 100 C professionel

Bosch laserafstandsmåler GLM 100 C professionel
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1738 kr. Se produkt

Den næste afstandsmåler i vores test er Bosch laserafstandsmåler GLM 100 C professionel. Med denne afstandsmåler bliver prisklassen en tand højere, men samtidig bliver arbejdet endnu lettere og hurtigere, da denne afstandsmåler er udstyret med Bluetooth. Dette betyder, at du ikke behøver at notere de mål, du foretager, men via Bluetooth eller mikro-USB kan din afstandsmåler selv lave en dataoverførsel, så du kan få alle målingerne overført til en smartphone, tablet eller PC. Afstandsmåleren gemmer automatisk de seneste 50 målinger, så du kan foretage mange mål, før du behøver at lave din dataoverførsel. Det er svært at finde en anden afstandsmåler, som gør det ligeså let at dokumentere de afstandsmålinger, man som håndværker foretager.

Denne afstandsmåler passer perfekt til håndværkeren, der gerne vil optimere arbejdet og undgå selv at skulle notere de foretagne mål i hånden. Med Bluetooth eller mikro-USB dataoverførslen kan man slippe for dette besvær og samtidig være sikker på, at opmålingerne er helt korrekte. Med et målebånd eller med en tommestok kan man lettere komme til at måle eller notere forkert, men dette undgår man med denne Bosch afstandsmåler.

Bosch laserafstandsmåler GLM C 100 professionel kan foretage op til 20.000 målinger på en opladning, og den slukker automatisk efter 5 minutter, hvis den ikke benyttes. Måleren kan derfor holde strøm længe, og du har rig mulighed for at foretage mange afstandsmålinger, før du behøver at lade den op. Måleren er let at betjene, og den kan holde til at blive brugt. Den er støv- og stænkbeskyttet, hvilket er med til at give denne afstandsmåler en længere levetid, og samtidig kan du være mere tryg ved at foretage opmålinger både på værkstedet og på byggepladsen.

Vigtigste specifikationer

 • Målområde 0,05 meter til 100 meter
 • Målenøjagtighed +- 1,5 mm
 • Batteritype: Li-on
 • Måleenhed: Meter, cm eller mm
 • Dataoverførsel: Bluetooth Classic, Bluetooth SMART, USB 2.0

Dewalt laserafstandsmåler DW 03050 XR 50 mtr

Dewalt laserafstandsmåler DW 03050 XR 50 mtr
Forhandler Pris Information
10-4.dk 974 kr. Se produkt

Mærket, Dewalt, er kendt blandt mange håndværkere, og fabrikanten har også lavet en god og funktionel afstandsmåler til en pris, der er til at betale. Dewalt laserafstandsmåler DW 02050 XR 50 mtr er derfor også en god afstandsmåler til håndværkere og til gør-det-selv manden, som ønsker at have godt måleudstyr. Denne afstandsmåler kan måle op til 50 meter og kan derfor anvendes til de gængse håndværker og gør-det-selv opgaver, hvor der ikke er behov for at måle mere end 50 meter.

Afstandsmåleren vi har testet fra Dewalt anvender AAA batterier, og den er lavet til at kunne bruges på en arbejdsplads, hvor den kan blive udsat for fald eller lignende. Måleren er kraftig bygget og er meget solid, hvilket gør, at den kan klare et fald på 2 meter, hvor den lander på beton. Den er IP65 støv- og vandtæt, så man kan føle sig tryg ved at anvende den i mange forskellige situationer.

Denne afstandsmåler kan lagre de seneste 5 målinger, så man kan gå tilbage og se afstandene, hvis man glemmer at få dem noteret. Samtidig er denne måler udstyret med en volumenberegner, så du hurtigt kan beregne et rums areal samt rumfang. Med i købet af denne får du de første batterier samt en bæltetaske, så du let kan tage din afstandsmåler med på forskellige opgaver og altid have den lige ved hånden.

Vigtigste specifikationer

 • Batteritype AAA
 • Målområde maks. 50 meter
 • Målenøjagtighed +- 1,5 mm

Leica laserafstandsmåler Disto D1

Leica laserafstandsmåler Disto D1
Forhandler Pris Information
10-4.dk 879 kr. Se produkt

Leica laserafstandsmåler Disto D1 er en god startmodel for både håndværkeren og gør-det-selv manden. I vores test er vi nået frem til, at denne afstandsmåler har mange af de rigtige kompetencer for at kunne foretage hurtige og præcise opmålinger hurtigt, og samtidig er den let at betjene for enhver. Den er lille, handy og kan placeres i mange forskellige positioner, så du altid har mulighed for at udføre en afstandsmåling. Måleområdet strækker sig fra 0,2 meter til 40 meter, og denne afstandsmåler kan derfor anvendes til de mest gængse håndværksmæssige opgaver i hjemmet eller på arbejdet.

Med denne afstandsmåler har du mulighed for at kombinere måleren med en applikation, så du kan lave skitser og billeder med præcise målinger og dimensioner. Derfor passer denne afstandsmåler til manden eller håndværkeren, som gerne vil gøre lidt ekstra ud af arbejdet og lave nogle visuelle billeder, som kan forklare og hjælpe til at løse en opgave.

Prismæssigt er denne Leica laserafstandsmåler Disto D1 på et mellemklasseniveau. Den har flere funktioner, som gør, at den passer godt til håndværkeren og gør-det-selv manden, der ikke har behov for at foretage lange afstandsmålinger, og prismæssigt er den til at betale.

Vigtigste specifikationer

 • Batteritype AAA
 • Målområde 0,2 meter til 40 meter
 • Målenøjagtighed +- 2,0 mm

Leica laserafstandsmåler Disto D2

Leica laserafstandsmåler Disto D2
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1299 kr. Se produkt

I vores test af Leica laserafstandsmåler Disto D2 er vi nået frem til, at denne afstandsmåler er nem og praktisk at anvende. Samtidig har den flere funktioner, der giver flere fordele for både håndværkere og for gør-det-selv manden, som ønsker, at udstyret skal være i orden. Denne afstandsmåler giver mulighed for at måle afstande op til 50 meter, og den har en hukommelsesfunktion for op til de seneste 10 målinger. Udover længdemålinger kan denne afstandsmåler hjælpe til at måle overfalder samt foretage volumenmålinger.

Denne afstandsmåler er let at anvende, og samtidig er den godt beskyttet med en støv- og stænkvandbeskyttelsen IP54, og derfor kan den trygt anvendes på mange forskellige lokationer. Den er udstyret med en selvudløser, så du har mulighed for at placere denne afstandsmåler i besværlige positioner, hvor timeren herefter foretager afstandsmålingen for dig.

Leica laserafstandsmåler Disto D2 er udstyret med Bluetooth SMART, hvilket gør, at du let kan overføre dine målinger til din smartphone eller tablet. Dette gør, at du kan spare dig selv for indtastnings- eller skrivefejl, som kan forsage fejlindkøb af materialer. Denne afstandsmåler anvender AAA batterier, og med nye batterier kan du foretage op til 10.000 enkeltmålinger. Prismæssigt er denne afstandsmåler lidt i den høje ende, men med denne måler får du mange muligheder og mange funktioner til en god pris.

Vigtigste specifikationer

 • Batteritype AAA
 • Målområde 0,05 meter til 50 meter
 • Målenøjagtighed +- 1,5 mm
 • Dataoverførsel: Bluetooth SMART

En afstandsmåler er let at anvende

At anvende en afstandsmåler kræver nødvendigvis ikke den store erfaring indenfor håndværkerfaget. Enhver gør-det-selv mand kan betjene de fleste afstandsmålere og med denne optimere tidsforbruget på sine opmålinger betragteligt. Afstandsmålerne, som vi har testet, kræver ikke meget mere end et enkelt tryk på en knap for at foretage en præcis måling.

Dette simple måleredskab kan spare dig for at bakse med tommestokken eller målebåndet, hvor det kan være svært at foretage en helt præcis måling. Med en afstandsmåler kan du stole på laserteknologien og være helt sikker på, at målingen er korrekt. Nogle afstandsmålere er udstyret med en timerfunktion, som kan give flere fordele, hvis man skal måle en afstand fra en besværlig position. Timeren er let at sætte til, og når du har indstillet den korrekt, så kan du placere din afstandsmåler i den rette position, og herefter sørger timeren for at foretage målingen fra det rette sted. Målingen foretages simpelt og effektivt, frem for hvis du selv skulle stå og måle med en tommestok.

Vælg en afstandsmåler der passer til dine behov

Når man skal købe en afstandsmåler, kan der være mange overvejelser at gøre, før man ved, hvilken afstandsmåler der er den rigtige. De vigtigste ting, du skal overveje før et køb, er, hvilke mål du har behov for at foretage. Den afstandsmåler, du investerer i, skal kunne leve op til de krav, du har, og derfor skal du undersøge, hvilke længder en given afstandsmåler kan måle. Afstandsmålerens egenskaber og specifikationer skal kunne leve op til de opgaver, som du skal løse med din afstandsmåler.

Derudover er det vigtigt at overveje, hvor meget man vil betale for at gøre processen lettere. Flere af de dyre modeller i vores test er udstyret med dataoverførsel via Bluetooth eller USB, men disse funktioner gør også, at prisen på en afstandsmåler bliver lidt dyrere. Hvis du har behov for at foretage mange opmålinger, så kan disse funktioner være værd at betale lidt ekstra for. Dataoverførslen kan spare dig for den tid, det tager at notere dine målinger ned, og samtidig undgår du risikoen for at skrive eller taste forkert. Med en laserafstandsmåler kan du foretage mere præcise og korrekte mål, og dermed har du de rette forudsætninger for at kunne købe en passende mængde af materialer, som skal anvendes til netop dit projekt. Er du ikke villig til at betale for en af de dyre modeller med Bluetooth, så kan du med en afstandsmåler fra den mellemste prisklasse også få en god og funktionel laserafstandsmåler, og denne vil også kunne foretage gode og præcise målinger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here