Arbejdslampe Test – Bedste arbejdsbelysning med og uden stativ

0

Når man er godt i gang med et arbejdsprojekt, er det surt at måtte indstille arbejdet, fordi solen går ned. Dette kan undgås med en god arbejdslampe, som kan sørge for en god belysning, så du både tidlig morgen og sen aften har mulighed for at arbejde. En arbejdslampe kan gennem hele dagen give god belysning, så du har lettere ved at se små detaljer eksempels ved et malerprojekt, hvor det er vigtigt at komme ud i alle kroge og hjørner.

I denne artikel har vi hos Testguro sat fokus på arbejdslamper, og nedenfor kan du finde vores bud på gode og funktionelle arbejdslamper, som kan anvendes både udendørs og indendørs. Herunder kan du finde specifikationer for hver enkelt arbejdslampe, og vi har testet arbejdslamper i flere forskellige prisklasser. Til slut i artiklen kommer vi med gode tips til, hvilken arbejdslampe der passer bedst til et bestemt projekt, samt hvordan man vælger den rigtige arbejdslampe.

Jo-el arbejdslampe goliath 100 21W 2,5mtr kabel m/rem

Jo-el arbejdslampe goliath 100 21W 2,5mtr kabel m/rem
Forhandler Pris Information
10-4.dk 299 kr. Se produkt

Den første arbejdslampe i vores test er Jo-el arbejdslampe goliath 100 21W 2,5mtr kabel m/rem, som er en god og funktionel arbejdslampe, der ligger på et forholdsvis lavt prisniveau. I vores test af denne arbejdslampe har vi fundet frem til, at man ved at investere i denne får et stabilt og godt arbejdslys uden forstyrrende skygger. Lyset fra lampen kommer flimmerfrit, hvilket er med til at give mere ro, når man udfører sit arbejde.

Denne arbejdslampe kræver en stikkontakt for at kunne benyttes. Lampen er selv udstyret med en 2,5 meter lang ledning, og alt efter hvor arbejdet skal udføres, kræves der derfor en forlængerledning. Derfor skal man huske at tage forbehold for ledningens længde, alt efter hvor man arbejder og har brug for lampens belysning. Denne arbejdslampe har IP54, hvilket giver beskyttelse mod støv og vand.

Jo-el arbejdslampe goliath 100 21W 2,5mtr kabel m/rem er fremstillet til normale belysningsopgaver. Lampen skaber ingen varme, og den kan derfor anvendes mange forskellige steder. Du kan trygt placere lampen på gulvet uden at bekymre dig om varmeskader på overfladen af dit gulv. Samtidig er denne arbejdslampe udstyret med en rem, som gør det muligt at hænge lampen op forskellige steder. Remmen kan let fastspændes på eksempelvis et rør, og dette gør det lettere for dig at få belysning fra flere forskellige vinkler. Denne arbejdslampe kan let placeres i forskellige positioner, så den kan give belysning fra netop den vinkel, der giver dig de bedste arbejdsforhold.

 Specifikationer

 • 1×230 V stik uden jord
 • IP54
 • 21 W
 • 2,5 meter neoprenkabel med rem

Jo-el arbejdslampe goliath 250+ 55W 5mtr kabel med rem

Jo-el arbejdslampe goliath 250+ 55W 5mtr kabel med rem
Forhandler Pris Information
10-4.dk 879 kr. Se produkt

Jo-el arbejdslampe Goliath 250+ ligger lidt i den høje ende af prisskalaen af de lamper, vi har testet, men lampen giver også flere fordele, der kan optimere din arbejdsproces. Denne arbejdslampe er udstyret med to stikudtag, som gør, at du kan tilkoble flere arbejdslamper, eller du kan tilkoble dit elektroniske værktøj, så du ikke behøver at have flere forlængerledninger liggende på gulvet. Det er muligt at slukke for denne arbejdslampe og stadig anvende de to stikudtag, så du kan fortsætte dit arbejde uden belysning, hvis dette på et tidspunkt ikke er nødvendigt.

Med denne arbejdslampe er du sikker på en god og flimmerfri belysning, så du kan finde ro til at udføre dit arbejde. Den er udstyret med en rem, som gør det muligt at placere lampen flere forskellige steder. Lampen kan i remmen spændes fast i eksempelvis rør, så du kan få din arbejdsbelysning fra den helt rigtige vinkel. Lampen skaber ingen varme, og den kan derfor trygt placeres alle mulige steder, uden at du skal bekymre dig om varmeudledning, som kan medføre skade. Samtidig kan vi ud fra vores test konkludere, at denne arbejdslampe er IP54 beskyttet, hvilket giver en god beskyttelse mod støv og vand. Dette vil sige, at du trygt kan anvende en arbejdslampe som denne på flere forskellige arbejdspladser, hvor der kan være støv- og vandudledning.

Jo-el arbejdslampe Goliath 250+ har en 5 meter langt neoprenkabel, som er et solidt kabel, der også tåler at være på en arbejdsplads. Længden gør, at man let kan forsyne arbejdslampen med strøm fra en stikkontakt eller fra en trukket forlængerledning, hvis arbejdet eksempelvis foregår udenfor.

Specifikationer

 • 2 stk. 230 V stikudtag
 • 5 meter langt neoprenkabel
 • IP54
 • 55 W

DVA LED arbejdslampe 30W blue electric basicline DVA-30W

DVA LED arbejdslampe 30W blue electric basicline DVA-30W
Forhandler Pris Information
10-4.dk 524 kr. Se produkt

Ud fra vores test af DVA arbejdslampe 30 W blue electric basicline DVA-30W, kan vi konkludere, at denne arbejdslampe er fordelagtig, hvis man har behov for at arbejde med vand. Denne arbejdslampe er IP65 beskyttet, hvilket betyder, at den kan tåle støv og er beskyttet mod spuling med vand. Prismæssigt ligger lampen på et mellemniveau og efter vores erfaringer, får man her en god arbejdslampe til en fair pris.

Denne arbejdslampe skal forsynes med strøm og er udstyret med et 5 meter langt kabel, så det er muligt at flytte lampen lidt væk fra strømforsyningen. Lampen har en lysdistance på 18 meter, og den giver et stabilt og godt lys, så man har god mulighed for at se til sit arbejde. Den er fremstillet i aluminium og er udstyret med et lille stativ, som gør det muligt at skrue lampen fast i et stykke træ.

Specifikationer

 • Lysstyrke: 3100 lumen
 • Farvetemperatur: 4000 K
 • Lysdistance: 18 meter
 • Volt: 230 V

DVA LED arbejdslampe 32W lena magnum future 247026 med ét udtag

DVA LED arbejdslampe 32W lena magnum future 247026 med ét udtag
Forhandler Pris Information
10-4.dk 999 kr. Se produkt

Den anden DVA arbejdslampe i vores test er udviklet med et flot design, og samtidig har producenten lagt fokus på at lave en let-vægtig arbejdslampe, som kan anvendes hvor som helst. Med denne arbejdslampe får du en kraftfuld belysning, som kan sørge for, at du kan udføre dit arbejde under de rette forhold. Denne arbejdslampe er let at have med, og den har en brændetid på 50.000 timer. Prismæssigt ligger denne lampe lidt i den høje ende, men du får også en arbejdslampe af høj kvalitet, som let kan anvendes ved flere forskellige projekter.

Denne arbejdslampe er udstyret med et håndtag, så den er let at flytte rundt med. Håndtaget kan med lidt snilde også anvendes til at hænge lampen op i, så du kan få lysindfaldet til at komme fra forskellige vinkler. Lampen er produceret med LED-lys, som er med til at sørge for, at denne arbejdslampe er ultratynd og let at flytte rundt med. Samtidig giver LED-lyset en behagelig oplysning, som man kan finde ro til at arbejde i. DVA LED arbejdslampe 32W lema magnum future skaber med LED-lyset ikke meget varme, og du kan derfor roligt placere den alle mulige steder uden at bekymre dig om varmeudledningen.

Specifikationer

 • Effekt: 32 W
 • Brændetid: 50.000 timer
 • Farve: sort eller gul

Bosch akku LED arbejdslampe GLI 14,4/18 V-LI 14,4/18V SOLO

Bosch akku LED arbejdslampe GLI 14,4/18 V-LI 14,4/18V SOLO
Forhandler Pris Information
10-4.dk 449 kr. Se produkt

Denne arbejdslampe vil vi anbefale til håndværkeren eller gør-det-selv manden, som har behov for at kunne medbringe en lille arbejdslampe til diverse opgaver. Denne Bosch akku LED arbejdslampe har en klapmekanisme, som gør, at lampen kan foldes sammen og dermed ikke fylder ret meget. Klapmekanismen gør også, at denne arbejdslampe kan indstilles i forskellige vinkler, så du kan få lampen til at lyse koncentreret på et bestemt punkt, og du kan også anvende lampen til at skabe god belysning i hele rummet.

Denne arbejdslampe kan med sin LED belysning give en meget kraftig oplysning, så det bliver lettere at skabe et godt resultat. Samtidig er lampen meget robust, og den kan klare et fald fra 2 meter ned på beton uden at tage skade. Prismæssigt er lampen i en mellemprisklasse, så hvis du ønsker en lille, smart og alsidig arbejdslampe, så vil denne Bosch arbejdslampe være et godt bud.

Arbejdslampen er udstyret med stropper af hård gummi, som kan anvendes til at hænge lampen op forskellige steder. I stroppen kan lampen eksempelvis fastgøres i stillads, rør eller andet, så du har mulighed for at rette belysningen netop mod den arbejdsopgave, som du står og skal løse. Lampen er batteridrevet, og derfor behøver du ikke at bekymre dig om at være i nærheden af en stikkontakt. Batteriets levetid er 150 minutter til 420 minutter, hvorefter der kræves en opladning.

Specifikationer

 • Batteritype: Li-on
 • Batterispænding: 14,4-18 V
 • Lysstyrke 300 lx
 • Driftstid: 150-420 minutter

Makita akku LED arbejdslampe DEADML805 14,4/18V

Makita akku LED arbejdslampe DEADML805 14,4/18V
Forhandler Pris Information
10-4.dk 799 kr. Se produkt

Denne Makita akku LED arbejdslampe er fremstillet til at oplyse arbejdspladser, og den er kraftig nok til at give den rette belysning i både tidlige og sene arbejdstimer i vinterhalvåret. Makita akku LED arbejdslampe er udstyret med en høj og lav lysstyrke, så du har mulighed for at tilpasse belysningen efter dit arbejde og de pågældende omstændigheder. Selve lampen kan drejes 360 grader, så du har gode muligheder for at indstille lampen til at lyse op fra den rigtige vinkel. Derudover kan lampen monteres på en trefod, så belysningen kan komme fra flere forskellige højder og vinkler.

Arbejdslampen er udstyret med batteri, som kan sørge for belysning i 5 til 10 timer alt efter, hvilken lysstyrke der anvendes. Lampen er med sit håndtag let at transportere, og du kan hurtigt rette på vinklen, hvis du har behov for at se bedre til at arbejde et andet sted.

Prismæssigt er denne Makita LED arbejdslampe lidt i den høje ende, men den sikrer en god og stabil belysning af arbejdspladsen. Lampen kan oplyse et stort område, og flere medarbejdere kan derfor få gavn af belysningen fra en arbejdslampe.

Specifikationer

 • Batterispænding: 14,4/18 V
 • Lysstyrke: 750/450 lx
 • Driftstid: 5-10 timer

Festool arbejdslampe *U SYSLITE KAL 7,2V/230V

Festool arbejdslampe *U SYSLITE KAL 7,2V/230V
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1089 kr. Se produkt

Denne arbejdslampe er i vores test en af de bedste arbejdslamper til at oplyse en arbejdsplads. Med en Festool arbejdslampe får du en arbejdslampe, der kan oplyse store flader og sørge for, at du kan se til at gøre dit arbejde ordentligt. Den er udstyret med et brudsikkert hus, som er med til at beskytte selve lampen og give den en længere levetid.

Festool arbejdslampen er udstyret med batteri og har en levetid på op til 240 minutter, så du let kan have lampen med rundt og placere den forskellige steder uden at skulle tænke på en ledning. Lampen har et varmeisoleret greb, som beskytter dig, når du flytter rundt med din arbejdslampe.

Prismæssigt ligger denne arbejdslampe i den høje ende, men en lidt højere pris sikrer dig en god lampe, som kan oplyse for flere personer på den samme arbejdsplads. Den er udstyret med 6 lysdioder, der kan sikre dig et godt arbejdslys, hvor det er muligt at se selv de små detaljer.

Specifikationer

 • Batteritype: Li-on
 • Batterikapacitet: 2,2 Ah
 • Effekt: 6 x 3 W
 • Driftstid: 1./2. trin: 90/240 minutter

Hvilken arbejdslampe skal anvendes hvornår?

Der kan være flere overvejelser at gøre, før man kan være sikker på, hvilken slags arbejdslampe der er bedst at anvende til et bestemt projekt. Du bør overveje, hvor der skal arbejdes, hvad der skal laves, samt hvor stort et projekt der er tale om, før du kan konkludere, hvilken arbejdslampe der passer bedst til dit projekt.

Arbejdslamper findes i flere forskellige størrelser og med flere forskellige lysstyrker. Vi har testet en blanding af både små og store arbejdslamper, som kan give belysning i flere forskellige styrker. Vigtigst er det at vælge en arbejdslampe, der kan give tilstrækkelig belysning til netop dit projekt. Her kan eksempelvis størrelsen på rummet have indflydelse på, hvor kraftig arbejdslampen skal være. Hvis det er et større udendørsprojekt, så kan det være nødvendigt at investere i en stor og kraftig arbejdslampe for at få en passende belysning til projekter, hvor der skal arbejdes tidlig morgen eller sen aften.

Hvilken arbejdslampe, du bør vælge, kan også afhænge af, hvilket arbejde du skal udføre. Skal du arbejde med vand, så er det nødvendigt at tænke over, hvilke beskyttelsesfaktorer den pågældende arbejdslampe har. Her kan du kigge på, hvilken IP-beskyttelse arbejdslampen har. De forskellige IP-beskyttelsesklassifikationer fortæller om lampen er støv- og/eller vandtæt, samt om lampen kan tåle spuling med vand.

Hvordan vælger man den rette arbejdslampe?

Når man skal vælge mellem de mange forskellige arbejdslamper, så er det vigtigt at tænke på, hvilke funktioner og specifikationer der kan gavne netop dit arbejde. Nogle arbejdslamper kræver strøm fra en stikkontakt, mens andre er udstyret med batteri. Hvis du skal arbejde langt fra en stikkontakt, så vil en arbejdslampe med batteri være at foretrække, så du kan slippe for at skulle trække en forlængerledning for at have en god belysning. Derudover bør du overveje, om din arbejdslampe skal kunne hænges op, eller om den skal stå på jorden. Flere af de arbejdslamper, vi har testet, kan hænges op, og de kan dermed give belysning fra flere forskellige vinkler, så du kan få det helt rigtige lysindfald.

Skab et bedre resultat med den rette belysning

Når man udfører et stykke arbejde, er det vigtigt at have en god belysning, så man kan se, hvad man laver. Dette gælder både for gør-det-selv manden og for håndværkeren, som er nødt til at kunne se for at kunne udføre et godt og gennemført stykke arbejde. Ved udførsel af malerarbejde kan en god belysning i ethvert tilfælde være med til at skabe det bedst mulige resultat. Hvis man ikke har mulighed for at se hele væggen, der males på, så har man lettere ved at misse enkelte steder, og væggen vil dermed ikke blive ens over det hele. Med en god arbejdslampe har du den samme belysning på hele væggen, når malingen foretages, så du let kan se, om du får alle kanter og hjørner med.

God belysning er af sikkerhedsmæssige årsager også en vigtig faktor på en arbejdsplads. Det er vigtigt at kunne se, hvad man laver, når man færdes på en arbejdsplads. Derfor er det vigtigt at have en god arbejdslampe, der kan give en passende belysning til det arbejde, man udfører. Dårlig belysning kan medføre faldulykker, hvis en medarbejder ikke har mulighed for at se, hvor han går. En god belysning kan øge sikkerheden for dine medarbejdere og sørge for, at de har gode forhold at arbejde under.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here