Paddleboard Test – De bedste paddleboards på markedet

0

Leder du efter et paddleboard, så er du – med stor sandsynlighed – godt klar over, at du har et utal af valgmuligheder. Der findes nemlig rigtig mange forskellige paddleboards på det danske marked, hvorfor du med garanti også vil kunne finde frem til et passende ét af slagsen for dit vedkommende. Det kan dog være både vanskeligt og tidskrævende.

Der er mange forskellige aspekter, der bør tages op til overvejelse, hvis du har planer om, at skulle investere i et nyt paddleboard. Des mere, du overvejer og tager stilling til, des nemmere bliver det naturligvis også at finde frem til lige netop dét paddleboard, der på bedste vis matcher dine forskellige krav, behov såvel som dine forskellige præferencer.

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at investere i et nyt paddleboard, så er du kommet til det rette sted. På denne side bliver du præsenteret for en række af de bedste modeller på det danske marked. Derfor er der også gode forudsætninger for, at du kan finde frem til lige netop dén model, der på bedste vis harmonerer med dine krav.

10'6" Coast Liner SUP 320 cm.

Test af 10'6
ForhandlerPrisInformation
Wupti2.398,00 DKK Se produkt

Hvis du er på udkig efter et godt paddleboard, der kan fungere, hvad end du er nybegynder eller du derimod er garvet med flere års erfaring, så er denne model fra Coast Liner bestemt et oplagt bud. Den er blevet udstyret med tre modellerede finner, der er med til at sikre en rigtig god retningsstabilitet, så det er nemmere at stå stabilt og fast.

Det skal desuden også gøres klart, at der er tale om et paddleboard, der er blevet fremstillet i et dropsømsmateriale, hvilket er med til at sikre, at boardet kan bryste sig af en både uovertruffen styrke og holdbarhed. Derfor er du også sikret, at det er et paddleboard, du kan bruge i løbet af mange sæsoner – også selvom det bruges hårdt og hyppigt.

Holdbar dobbeltvæg og skridsikker plade

Apropos hårdt brug, så er det selvfølgelig også essentielt, at du vælger et board, der kan holde til dette. Det er du sikker på, at dette Coast Liner SUP kan. Det kommer nemlig med en særdeles holdbar dobbeltvæg, der lige netop er med til at sikre, at det kan holde til at blive brugt hårdt – det er f.eks. relevant, hvis det ofte går mod grund el.lign.

Ydermere, så er det også en model, der er udstyret med en skridsikker plade, der – sammen med – de tre modellerede finer, som er beskrevet tidligere, er med til at sikre, at du hele tiden står både godt og stabilt på dit paddleboard fra Coast Liner. Dertil er det også blevet udstyret med en hurtig inflations-/deflationsluftventil, der gør det nemt at have med at gøre.

Udstyret med et praktisk dækhåndtag

Når du skal have dit paddleboard med i vandet, så er det selvfølgelig vigtigt, at det er nemt at bære. I denne forbindelse er det en god idé, at du sørger for at vælge en model, der er udstyret med et praktisk dækhåndtag. Det får du selvfølgelig, hvis du vælger at investerei SUP’en fra Coast Liner, så du dermed nemt og enkelt kan bære på det.

Der medfølger desuden også en længere række af tilbehør og udstyr, hvis du vælger at investere i SUP’en fra Coast Liner. I pakken finder du nemlig også både en Air Hammer™ pumpe, en robust og solid aluminiumsåre, der kan anvendes til surfing (måler 2,15 m, 85”), et reparationskit, en transporttaske såvel som en trykmåler.


Bestway SUP – Paddleboard

Test af Bestway SUP – Paddleboard
ForhandlerPrisInformation
Wupti2.495,00 DKK Se produkt

Hvis du har planer om, at skulle give paddleboarding en chance eller du derimod har mange års erfaring med det, men blot er på udkig efter et ny paddleboard, så bør der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at du skal se nærmere på SUP fra BestWay. Det er et board, der er intet mindre end suverænt og samtidig kan bryste sig af, at være af høj kvaltiet.

Dertil skal det naturligvis også gøres klart, at BestWay er ét af de mest velrenommerede og respekterede brands, når det kommer til paddleboards – og det er særligt noget, der gør sig gældende på det danske marked. Lige netop denne model er relativt populær, eftersom det både egner sig rigtig godt til nybegynder, men også dig, der har flere års erfaring.

God og stabil retningsstabilitet

Ydermere, så bør det også gøres klart, at der er tale om et paddleboard, der byder på en god og stabil retningsstabilitet, hvilket skyldes, at det er blevet udstyret med hele tre modellerede finner, som netop gør det til en leg, at holde retningen. Det er samtidig også med til at sikre, at du hele tiden står godt fast og stabilt på dit board.

Det er dog i lige så høj grad noget, der handler om, at det er blevet udstyret med en såkaldt skridsikker plade, der gør, at selvom du har våde fødder eller er iført sko, så vil du til hver en tid kunne stå fast på boardet. Det er naturligvis med til at gøre det markant nemmere at holde balancen, hvilket også gør dette board velegnet til dig, der først lige er startet.

Høj kvalitet og uhyre god holdbarhed

Hvis du står over for, at skulle investere i et nyt paddleboard, så er du med garanti også interesseret i, at det skal holde længst muligt. Vælger du investere i et SUP fra BestWay, så får du et board, der er blevet fremstillet i et såkadlt dropsømsmateriale, der er med til at give dit paddleboard en uovertruffen styrke og en imponerende holdbarhed.

Slutteligt, så skal det også nævnes, at det er et paddleboard, der byder på en holdbar dobbeltvæg, mens det også er blevet forsynet med hurtig inflations-/deflationsluftventil såvel som et praktisk dækhåndtag, der gør det nemt og enkelt for dig at løfte og bære SUP’en. Der medfølger desuden tilbehør såsom pumpe, aluminiumsåre og andet.


Bestway WaveEdge SUP – Paddleboard

Test af Bestway WaveEdge SUP – Paddleboard
ForhandlerPrisInformation
Wupti1.449,00 DKK Se produkt

Hvis du ønsker at komme billigst muligt i gang med paddleboarding, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du bør vælge at kaste et nærmere blik på WaveEdge SUP fra BestWay. Det er et board, der er blevet lavet med særligt henblik på dig, der endnu ikke er kommet i gang med paddleboarding, men derimod har et ønske om at starte bedst muligt.

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en model, der kan bruges til rigtig mange timers sjov. Det skal dog gøres klart, at det fortrinsvis er et board, der kan bruges i søer og bugte, du har mulighed for at finde rundt i det danske land – derfor er det ikke denne model, du skal investere i, hvis du ønsker at skulle rundt i de store have.

Tre forskellige finner

Bestway WaveEdge SUP er udstyret med intet mindre end to sidefinner såvel som en aftagelig midterste finne, som du dermed også selv har mulighed for at montere efter behov og ønske. Dertil skal det også gøres klart, at de tre finner naturligvis er med til at sikre, at du hele tiden har en optimal retningsstabilitet, når du padler rundt i søer og bugte.

Ikke nok med det, så bør det også nævnes, at der er tale om et robust paddleboard, der er blevet fremstillet i et stabilt materiale. Det betyder også, at du er garanteret, at både styrke og holdbarhed er helt i top. Derfor skal du heller ikke frygte, at du ikke vil kunne gøre brug af Bestway WaveEdge SUP i flere sæsoner og i flere timer ad gangen.

Skridsikker overflade og inflations-/deflationsluftventil

Bestway WaveEdge SUP kommer også med en skridsikker overflade. Derfor er du sikker på, at du altid står stabilt og sikkert på boardet, uanset om du har våde fødder eller ej. Dertil bør det også gøres klart, at det er en model, der er blevet udstyret med en hurtig inflations-/deflationsluftventil, så det er nemt at pumpe op og lukke luften ud igen.

Det er også et meget praktisk paddleboard, eftersom det er blevet udstyret med en elastiksnor, der kan bruges i forbindelse med opbevaring i eksempelvis en vandtæt rygsæk. Endvidere, så medfølger der også en justerbar åre, der er fremstillet i aluminium. Sidst men ikke mindst, så er den også udstyret med et praktisk håndtag, så den kan løftes.


Sådan vælger du det rette paddleboard for dit vedkommende

Der er rigtig mange forskellige aspekter, der skal tages op til overvejelse, hvis du skal investere i et nyt paddleboard. Der bør dog ikke herske nogen tvivl om, at det i høj grad er længde, bredde og vægt, der er med til at afgøre hvad et konkret paddleboard bedst egner sig til – og derfor er det også noget, du bør vælge med udgangspunkt i.

For eksempel vil du opleve, at lange og smalle boards er blevet designet med henblik på hurtig fremdrift, hvorfor de sejler hurtigt, men dog også er relativt ustabile ved lav fart. Er der derimod tale om et kort og bredt board, så vil det manøvre bedre og være mere stabile – selv ved lavere hastigheder. Derfor skal du også vælge et langt board, hvis fart er vigtigt for dig.

Endvidere, så er det også vitalt, at der er en sammenhæng mellem volumen på boardet og brugerens vægt. Hvis ikke der er en god sammenhæng og man dermed også har den rette opdrift (volumen) i sit board i henhold til ens vægt, så vil det blot resultere i, at boardet begynder at synke. Hvis det sker, så er boardet ganske enkelt ubrugeligt.

Et let og stift board vil være det opalgt valg, hvis du blot ønsker at glide gennem vandet. Hvis du derimod skal ud i bølgerne har og har behov for at kunne manøvre, så er du bedre stillet med et blødt og kort board. Hvis du vælger et langt og stift board, så vil det være mere skrøbeligt, mens et kort og blødt board bedre kan holde til hårdere brug.

Hvilke typer af paddleboards findes på det danske marked?

Der er mulighed for at finde mange forskellige paddleboards på det danske marked. Derfor vil du naturligvis også nemt kunne finde frem til en række forskellige modeller, der tiltaler dig. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med dit valg, men derimod sørger for at sikre dig, at der er tale om netop dét board, der er bedst for dig.

Nedenfor kan du læse nærmere om en række af de mest gængse boardtyper. Langt de fleste af disse kan findes i både større og mindre omfang på det danske marked. Det betyder også, at hvad end du søger det ene eller det andet, så vil du have gode forudsætninger for at finde et rigtig godt board på det danske marked.

Allround

Allround-modeller er designet til at kunne performe under alle forhold. Dette er derfor også det primære valg for de fleste nybegyndere. Det giver nemlig muligheden for at kunne teste en række forskellige typer af paddleboarding. Derfor er disse boards også både stabile, byder på et godt glid og en god retningsstabilitet til fladt vand.

Race/Touring

Som navnet også giver antydninger af, så er der tale om boards til høj fart og til længere ture på fladt vand. Derfor er det også boards, der er længere og tyndere end de mange andre modeller på markedet. Du kan få rigtig god fart på, hvis du benytter dig af et Race & Touring-board, hvorfor det f.eks. vil kunne erstatte en kajak eller deslige.

Oppustelige SUPs

Vælger du en oppustelig model, så vil den være nem at have med. Du kan have den med på kør-selv-ferien, du kan have den campingvognen eller blot ryggen, når du skal på stranden. Derfor er det også en oplagt model, hvis du skal investere i dit første paddleboard og har et ønske om, at gøre det nemt.

Bølge

Kommer du primært til at bruge dit board i havet, hvor der er bølge, så skal dit board også være lavet til dette. Derfor skal du investere i én af de forskellige SUPs, der er lavet med henblik på dette. Sådan boards er både mindre og bredere, hvorfor du også kan forvente, at det er nemmere at manøvre det rundt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here