Test-oversigt: De bedste trampoliner

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Vi er nu klar til at fremlægge resultatet af vores trampolin test, som vi netop har færdiggjort. I artiklen bliver du introduceret for en række forskellige trampoliner, hvor vi fundet ud af, hvilken trampolin der er bedst i test. Udover at omtale specifikke trampoliner vil vi også give dig nogle tips omkring, hvad du skal være opmærksom på ved køb af en trampolin.

JumpMaster 430 inkl sikkerhedsnet

JumpMaster 430 inkl sikkerhedsnet
Forhandler Pris Information
Abilica 3999 kr. Se produkt

Vi har testet en række forskellige trampoliner, hvorefter vi kunne kåre en testvinder. Her er testvinderen, som har været bedst i test anno 2017. Modellen hedder JumpMaster 430 og er en af de mest efterspurgte trampoliner i øjeblikket. I vores trampolin test har vi bl.a. haft fokus på sikkerhed og holdbarhed, hvor denne JumpMaster trampolin har scoret topkarakterer.

Sikkerhed

Markedets kraftigste kantbeskyttelse på 30 mm. og bredden er på 38 cm. Som udgangspunkt er sikkerheden bedre, desto tykkere beskyttelseskanten er. Begynder man at sammenligne med andre trampoliner, så vil man opleve, at denne JumpMaster trampolin har den kraftigste kant. Beskyttelseskanten dækker både metalramme og fjedre. Såfremt beskyttelseskant er for tynd kan man risikere at træde i gennem hullerne ved fjedrene, som ikke kan ske med en trampolin som denne. Samtidigt er sikkerhedsnettet monteret før fjedrene, hvilket gør det umuligt at få en fod ned til dem.

En anden vigtig sikkerhedsfaktor er vægten, hvor denne trampolin er rigtig praktisk. Med en vægt på omkring 110 kg. vil den næppe kunne blæse væk under storm. Modsat de billige trampoliner som ikke vejer så meget, så skulle JumpMaster 430 kunne stå stabilt på jorden i alle slags vejr forhold. Vil du være på den sikre side, så kan du f.eks. købe et sæt, hvor man sætter trampolinen fast med nogle specielle skruer. Der er tale om tilbehør, som kan købes til 349 kr.

Du bør også tilkøbe en JumpMaster stige til 199 kr. Med en stige kan dine børn komme nemt og sikkert op og ned af trampolinen, hvilket igen øger sikkerheden.

Holdbarhed

Næste punkt i vores trampolin test handlede om holdbarhed med fokus på kvaliteten. Først og fremmest testede vi, hvor god trampolinen var at hoppe på, og hvor højt man kunne komme op. Som forventet var hoppeeffekten bedst i midten, men man kunne også komme overraskende højt op i yderpunkterne. Denne JumpMaster trampolin er rigtig godt beskyttet mod rust, da den er blevet galvaniseret både indvendigt og udvendigt. Derudover er svejsningerne i høj kvalitet, så de burde kunne holde i mange år, inden de vil knække. Forhandleren, som vi henviser til giver en 10 års garantiperiode på selve rammen, hvilket understreger, at det er en trampolin med lang holdbarhed. Beskyttelseskanten har fået UV behandling med den henseende, at farven ikke skal falme med tiden. Alt i alt er det en trampolin i meget høj kvalitet, hvor man virkelig får noget for pengene. Holdbarheden kommer dog også i høj grad an på, hvor tit man bruger den, og hvordan man behandler den. Alene ud fra dette mente vi, at den skulle have 1. pladsen i vores store trampolin test.

De vigtigste specifikationer

 • Belastning: Maksimum 150 kg.
 • Antal fjedre: 92
 • Alder: 2-14 år
 • Vægt: 109 kg.
 • Kantbeskyttelse: 30 mm tyk og 38 cm bred.

BERG Talent 240 trampolin

BERG Talent 240 trampolin
Forhandler Pris Information
Abilica 2149 kr. Se produkt

BERG Talent 240 er endnu en af de mindre trampoliner fra den anerkendte producent. Trampolinen er primært henvendt til børn og unge, da den maksimale brugervægt er meget lav.

Børnevenlig trampolin på ben med høj sikkerhed

BERG Talent 240 er en børnevenlig trampolin, som står stabilt og sikkert på de robuste ben. Der medfølger et specialudviklet sikkerhedsnet med overlappende åbning, som gør det nemt og hurtigt at komme ind og ud. Sikkerhedsnettets stolper er i øvrigt belagt med skum.

Trampolinen måler 240 cm. i diameter og har en maksimal brugervægt på 50 kg. Hoppefladen er forholdsvis lille, hvorfor det er begrænset, hvor mange tricks man kan lave.

De vigtigste specifikationer:

 • Sikkerhedsnet: Ja
 • Maks. personvægt: 50 kg.
 • Diameter: 240 cm.

BERG Talent 300 trampolin

BERG Talent 300 trampolin
Forhandler Pris Information
Abilica 2529 kr. Se produkt

BERG Talent 300 er uden tvivl en af de mest populære trampoliner på markedet, så måske er det også en trampolin, som opfylder dine behov og ønsker? Der er i hvert fald masser af positive ting at sige om trampolinen.

Praktisk trampolin til større og mindre børn

BERG Talent 300 er en praktisk trampolin i en god mellemstørrelse, som kan bruges af både større og mindre børn. Den maksimale brugervægt er 70 kg., hvorfor det ikke kun er mindre børn, som kan få glæde af trampolinen.

300 cm. i diameter er en af de mest efterspurgte størrelser til en trampolin, da en trampolin i den størrelse ikke optager alt for meget plads i haven. Du får i øvrigt et sikkerhedsnet med skumbelagte stolper med i købet, hvis du vælger denne fine trampolin fra BERG.

De vigtigste specifikationer:

 • Sikkerhedsnet: Ja
 • Maks. personvægt: 70 kg.
 • Diameter: 300 cm.

BERG Champion 430 trampolin

BERG Champion 430 trampolin
Forhandler Pris Information
Abilica 7999 kr. Se produkt

BERG Champion 430 er en prisvindende trampolin, som i årevis har hittet blandt både store og små. Der findes rigtigt mange trampoliner, men der findes ikke mange trampoliner, som har så mange højdepunkter som denne model.

Professionel og støjsvag trampolin med fantastiske hoppeegenskaber

Denne professionelle og støjsvage trampolin måler 430 cm. i diameter, hvorfor du kan forvente at modtage en trampolin med en ekstra stor hoppeflade. Stilmæssigt er det i øvrigt værd at lægge mærke til, at trampolinen kommer med en grå kantpolstring i stedet for den klassiske grønne kantpolstring.

Der er selvfølgelig også mange andre fordele ved denne prisvindende trampolin, som imponerer forbrugerne med gode hoppegenskaber, medfølgende sikkerhedsnet, bred beskyttelseskant i vinyl og meget mere. Det er ganske simpelt at montere sikkerhedsnettet, som er med til at sikre en mere tryg hoppeoplevelse.

Den eksklusive trampolin befinder sig naturligvis i den høje prisklasse, men du får altså også en trampolin i verdensklasse.

De vigtigste specifikationer:

 • Sikkerhedsnet: Ja
 • Maks. personvægt: 120 kg.
 • Diameter: 430 cm.

Max Ranger 251 trampolin

Max Ranger 251 trampolin
Forhandler Pris Information
Wupti 1195 kr. Se produkt

Max Ranger har designet og udviklet denne mindre trampolin, som er ideel til mindre haver. Der er tale om en lille trampolin, men det ændrer naturligvis ikke på, at der er mange fordele ved modellen.

Robust trampolin med sikkerhedsnet og tre ben

Denne robuste trampolin er hovedsageligt henvendt til nybegynderen, som finder det hyggeligt at hoppe og lave tricks på en trampolin. Trampolinen er mindre end gennemsnittet, hvilket udelukkende vil være en fordel for dig, som har en mindre have.

Selvom trampolinen er lille, så er der rig mulighed for sjov og leg, hvor børnene for alvor kan få brændt noget energi af. Den opmærksomme læser har måske allerede bemærket, at denne trampolin er udstyret med et sikkerhedsnet, som ligeledes er et stort plus.

Den runde trampolin står stabilt på tre ben og er som helhed en fin trampolin til prisen. Den maksimale personvægt er 100 kg.

De vigtigste specifikationer:

 • Sikkerhedsnet: Ja
 • Maks. personvægt: 100 kg.
 • Diameter: 251 cm.

Max Ranger 396 trampolin

Max Ranger 396 trampolin
Forhandler Pris Information
Wupti 1895 kr. Se produkt

Max Ranger har også taget hensyn til de forbrugere, som ønsker at købe en større trampolin, hvor der er god plads til at hoppe rundt og have det sjovt. Der er garanti for mange timers underholdning ved køb af denne trampolin fra Max Ranger.

Firbenet trampolin i fornuftig kvalitet

Du bliver her introduceret for en firbenet trampolin, som byder på fornuftig kvalitet – i hvert fald når man tager prisen i betragtning. Trampolinen er fremstillet af gode materialer, men der er ingen tvivl om, at der findes trampoliner i langt højere kvalitet.

Den store trampolin måler 396 cm. i diameteren og tillader en maksimal personvægt på 150 kg. Der medfølger som altid et sikkerhedsnet, hvorfor sikkerheden er på plads. Trampolinen lever desuden op til kravene for den nye standard EN71-14. Du kan altså være helt sikker på, at du får leveret en sikker trampolin.

Stilmæssigt er det hverken den mest moderne eller elegante trampolin, men det betyder måske ikke så meget, hvis den alligevel skal stå i baghaven?

De vigtigste specifikationer:

 • Sikkerhedsnet: Ja
 • Maks. personvægt: 150 kg.
 • Diameter: 396 cm.

Max Ranger 457 trampolin

Max Ranger 457 trampolin
Forhandler Pris Information
Wupti 2295 kr. Se produkt

Max Ranger vil helt sikkert vække din interesse med denne trampolin, hvis du ønsker, at din kommende trampolin skal være stor og rummelig. Der er i hvert fald ingen risiko for, at du kommer til at savne plads, hvis du køber denne trampolin.

Fembenet trampolin med stor hoppeflade

Denne fembenede trampolin hører til blandt de største trampoliner på markedet, hvorfor trampolinen hører hjemme i større haver. Der er ingen grænser for, hvilke tricks du kan udføre på denne trampolin, hvor der er god plads til det hele. Trampolinen har en diameter på 457 cm., så trampolinen kan bruges af både børn og voksne.

Trampolinen er børnenes foretrukne valg, fordi der er god plads til at folde sig ud og have det sjovt med både søskende og venner. Der medfølger desuden et sikkerhedsnet, så der er ingen grund til at bekymre sig om sikkerheden.

De vigtigste specifikationer:

 • Sikkerhedsnet: Ja
 • Maks. personvægt: 150 kg.
 • Diameter: 457 cm.

 • Max Ranger 426 trampolin

  Max Ranger 426 trampolin
  Forhandler Pris Information
  Wupti 2495 kr. Se produkt

  Max Ranger 426 er en af de større trampoliner, som hitter blandt hoppeglade og legelystne børn og unge. Max Ranger har forsynet trampolinen med en stor hoppeflade, som er med til at sikre en sjovere hoppeoplevelse.

  Stor trampolin med robuste ben og sikkerhedsnet

  Denne store trampolin er udstyret med fire robuste ben, som sørger for, at trampolinen står godt og sikkert på græsset. Trampolinen lever op til de nyeste sikkerhedsstandarder og kommer i øvrigt med et fint sikkerhedsnet, som er nemt at montere og afmontere.

  Kvaliteten er ikke den bedste, men hvis du leder efter en prisvenlig trampolin, så kan du få en tilfredsstillende trampolin til prisen. Der findes desuden en masse forskelligt tilbehør til trampolinen, som du kan købe nu eller på et senere tidspunkt.

  De vigtigste specifikationer:

  • Sikkerhedsnet: Ja
  • Maks. personvægt: 150 kg.
  • Diameter: 426 cm.

  BERG Talent 180 InGround trampolin

  BERG Talent 180 InGround trampolin
  Forhandler Pris Information
  Abilica 1379 kr. Se produkt

  BERG Talent 180 InGround er også en af de modeller, som bliver solgt i utallige eksemplarer herhjemme. BERG har fremstillet rigtigt mange trampoliner gennem tiden, og her får du det første, men ikke det sidste eksempel.

  Nedgravet trampolin til mindre børn

  BERG Talent 180 InGround er en nedgravet trampolin, som hovedsageligt er henvendt til mindre børn grundet den mindre hoppeflade og en maksimal brugervægt på 50 kg. Det er en yderst populær trampolin blandt familier med mindre haver, hvor der næsten altid kan findes plads til en trampolin i den størrelsesorden.

  Kantpolstringen dækker både ramme og fjedre, hvilket er fordelagtigt i forhold til sikkerheden. Rammen er tilmed galvaniseret og er dermed optimalt beskyttet mod rust. Hoppedugen byder på høj UV-beskyttelse, så den tager ikke skade af solens stråler.

  De vigtigste specifikationer:

  • Sikkerhedsnet: Nej
  • Maks. personvægt: 50 kg.
  • Diameter: 180 cm.

  BERG Talent 240 InGround trampolin

  BERG Talent 240 InGround trampolin
  Forhandler Pris Information
  Abilica 1759 kr. Se produkt

  BERG Talent 240 InGround er endnu en af de mindre modeller i kategorien for nedgravede trampoliner. Prisen er meget lav, men hoppefladen er til gengæld heller ikke særlig stor.

  Mindre trampolin med bred kantpolstring og optimal UV-beskyttelse

  Denne trampolin er hverken den mindste eller største trampolin fra den populære trampolinserie. Det er derimod en god mellemstørrelse, som vil passe ind i enhver have. Den brede og tykke kantpolstring dækker både ramme og fjedre, hvilket er hensigtsmæssigt i forhold til sikkerheden.

  Den robuste hoppedug tager ikke skade af solens stråler, da den byder på glimrende UV-beskyttelse. Du kan altså trygt lade din trampolin stå fremme i hele sommerperioden uden at bekymre dig.

  De vigtigste specifikationer:

  • Sikkerhedsnet: Nej
  • Maks. personvægt: 50 kg.
  • Diameter: 240 cm.

  JumpMaster 430 InGround trampolin

  JumpMaster 430 InGround trampolin
  Forhandler Pris Information
  Abilica 2999 kr. Se produkt

  JumpMaster har også specialiseret sig i at udvikle nedgravede trampoliner, hvilket du får et glimrende eksempel på her. Det er nemlig en af de mest anerkendte trampoliner til nedgravning i nyere tid.

  Nedgravet trampolin med glimrende hoppekvalitet og rustbeskyttet ramme

  JumpMaster 430 InGround er en nedgravet trampolin, som du skal overveje at investere i, hvis god hoppekvalitet er en vigtig faktor for dig. Trampolinen har en bred kantpolstring og er blevet udstyret med en rustbeskyttet ramme. Den tykke og brede kantpolstring er værd at fremhæve, da den gør, at man ikke får fødder eller hænder i klemme i fjedrene.

  Du får her mulighed for at eje en af de største og bedste trampoliner på markedet, som af brugerne bliver rost for at være stor, praktisk og sikker. Det er i øvrigt en fordel, at det er en nedgravet trampolin, da det gør det nemmere for børn at komme op.

  De vigtigste specifikationer:

  • Sikkerhedsnet: Nej
  • Maks. personvægt: 150 kg.
  • Diameter: 430 cm.

  BERG EazyFit InGround trampolin

  BERG EazyFit InGround trampolin
  Forhandler Pris Information
  Abilica 4489 kr. Se produkt

  BERG EazyFit InGround er tilegnet den hoppeglade og kræsne forbruger, som kun vil stille sig tilfreds med den højeste kvalitet og den bedste sikkerhed. Du er garanteret både høj kvalitet og glimrende sikkerhed med denne trampolin fra BERG.

  Firkantet trampolin til den vovede hoppeentusiast

  BERG EazyFit InGround er navnet på denne firkantede trampolin, som har fundet vej til mange haver verden over. Producenten har benyttet sig af de anerkendte GoldSpring fjedre, som er med til at garantere en god hoppeoplevelse.

  Denne trampolin er henvendt til den vovede hoppeentusiast, fordi der er rig mulighed for at lave tricks. Den tykke kantpolstring beskytter både kant og fjedre, så både børn og voksne kan hoppe trygt og sikkert. Den maksimale brugervægt er angivet til 100 kg.

  De vigtigste specifikationer:

  • Sikkerhedsnet: Ja
  • Maks. personvægt: 100 kg.
  • Størrelse: 330 x 220 cm.

  Information om vores trampolin test

  Inden vi påbegyndte vores trampolin test, opstillede vi på forhånd en række kriterier. Vi kiggede på hvilke forhold der er vigtige, når man skal købe en trampolin. I testen fokuserede vi primært på sikkerhed og holdbarhed, men vi fik også mulighed for at kigge på størrelsen, belastning og meget andet.

  I vores trampolin test lagde vi meget vægt på sikkerheden, som vi mener er utrolig vigtig. Det kan være fristende at købe en af de billige trampoliner i supermarkedet, men sikkerheden er sjældent særlig god. Er sikkerheden ikke i orden, så kan man pludselig komme meget grimt til skade. I vores trampolin test har vi derfor valgt ikke at teste de helt billige trampoliner. I testen har vi derfor valgt at have fokus på at kigge efter de rigtige sikkerhedsgodkendelser. TUV og ASTM er nogle af de mest anvendte certifikater, som man skal have stor tiltro til.

  Vi har bl.a. kigget på vægten af trampolinen, da det er vigtig i forhold til, at den skal være stabil. De fleste med en billig trampolin har oplevet, at trampolinen vil kunne rykke sig eller endda flyve flere huse væk under en storm. Måske vil det ikke skade dig eller din familie, men det vil kunne skade dine naboer eller andre mennesker. Det er heldigvis sjældent, at vi oplever voldsomme storme i Danmark, men det sker fra tid til anden. Skal man have en tung- og stabil trampolin, så skal man forvente at skulle op i de lidt højere prisklasser. Vi har også kigget på tykkelsen og bredden på beskyttelseskanten, som er en vigtig faktor. Ved nogle trampoliner er beskyttelseskanten så tynd, at man risikerer at få tæerne / fødderne ned i mellem hullerne mellem fjedrene. Vi har også kigget på selve konstruktionen, hvor der igen har været fokus på stabilitet.

  Dernæst tog vi et kig på holdbarheden, som umiddelbart er en anelse svær at teste. Vi har vurderet kvaliteten i denne trampolin test ved at kigge på hvilke materialer der er blevet brugt og vurderet kvaliteten af dem. Hvis man køber en billig trampolin i lav kvalitet, så skal man ikke forvente, at den har en holdbarhedsperiode på mere end et par år. Modsat er der mange forhandlere, der giver en garantiperiode på op til 5 år på trampoliner i meget høj kvalitet. Holdbarhed handler dog ikke udelukkende om kvaliteten på de forskellige materialer. Med den rette behandling af trampolinen kan man ofte forlænge holdbarhedsperioden. Derfor har vi valgt at have fokus på holdbarhed i vores trampolin test, som er værd at have med i tankerne.

  Vi har naturligvis også kigget på størrelsen, som man også skal have med i beslutningsprocessen. Derudover kan der være stor forskel på belastning fra trampolin til trampolin, hvilket man også skal være opmærksom på. Når man sammenligner to forskellige trampoliner, giver det bedst mening, hvis de har samme størrelse. Ønsker du at sammenligne de to trampoliner ud fra denne trampolin test, så vær opmærksom på forskellen på størrelsen og kvalitet i øvrigt.

  Praktiske tips

  Her kommer vi med nogle tips til dig med trampolin:

  Køb en stige til trampolinen (Har du små børn, vil det være anbefalesværdigt at købe en stige, hvis den ikke følger med i prisen. Alternativ kan blot vælge at hoppe ned af trampolinen efter brug, hvor man dog kan risikere at lande skævt ned på græsset. Derfor er det mest sikkert at bruge en stige til på- og afstigning.

  Vær grundig ved montering (Står du selv for montering af trampolinen, så er det vigtigt at være grundig. Med i pakken medfølger der en manuel, som afhængig af model kan være oversat til dansk. Man bør sikre sig, at alle skruer sidder korrekt. Derudover skal ben og fjedre være rigtig monteret. Hvis du ikke selv har styr på det, så anbefales det at overlade det til en professionel. Det er dine børns sikkerhed, man sætter på spil, hvis man ikke formår at samle trampolinen korrekt.)
  Køb et sikkerhedsnet (I vores trampolin test havde vi bl.a. fokus på sikkerhed, hvor man bør overveje at købe et sikkerhedsnet. Et sikkerhedsnet til trampolin vil typisk koste mellem 800 og 1500 kr. alt afhængig af model. For nogen vil det være mange penge, men det er trods alt sikkerheden, det hele kommer an på. Et sikkerhedsnet er både praktisk til familier med små- og mellemstore børn.

  Vær opmærksom på maksimum antal og belastning (Når man køber en trampolin vil der typisk være oplyst, hvor mange personer der kan være på trampolinen ad gangen. Derudover vil der være oplyst, hvor stor en belastning trampolinen kan holde til. Disse vejledningerne bør man tage seriøst, da der er en god grund til, at der f.eks. kun må være én person ad gangen eller en maksimum belastning på 100 kg på trampolinen. De to trampoliner vi har med i denne artikel med fokus på trampolin test har begge en grundig vejledning.

  Tænk over hvor du stiller trampolinen (Inden du påbegynder monteringer, bør du tænke over placeringen. Det bedste vil være at placere trampolinen på et jævnt- og blødt underlag, hvor der er mindst chance for at komme til skade.)

  Tjek jævnligt trampolinen for skader (Vi anbefaler, at man som forældre kigger trampolinen i gennem en gang i mellem for at se, om der er noget i stykker eller lignende Er der f.eks. nogle af fjedrene der sidder løst, bør man få kigget på det med det samme.

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here