Romaskine Test 2017 – Bedst i test romaskiner

0

Vil du komme i form i en fart, så kan du med fordel købe en romaskine, som du kan have stående i dit hjem. Vi har arbejdet intensivt på denne nye test for at finde den bedste romaskine hos de danske forhandlere. Der er blevet testet romaskiner på livet løs, hvorefter der er blevet evalueret og fundet en testvinder. I alt har vi haft fokus på 12 romaskiner, og i den forbindelse har vi kåret de 3 bedste maskiner.

Du vil blive præsenteret for romaskiner fra store producenter såsom Kettler, Concept 2 og Abilica. Vi har bevidst undladt at omtale de romaskiner, som ikke har opfyldt vores strenge kvalitetskrav.

Concept2 Model D PM5

Test af Concept2 Model D PM5
Forhandler Pris Information
Apuls 8.294,00 DKK Se produkt
Abilica 8.295,00 DKK Se produkt

Denne Concept 2 romaskine har opnået en særdeles stor popularitet på det danske marked. Vi har testet maskinen for at finde ud af, om den i realiteten kunne leve op til den store popularitet. Testresultaterne taler for sig selv, og der er mange gode grunde til, at vi har kåret den som bedst i test.

Den bedste romaskine på markedet

Vi tør godt udtale os om, at denne romaskine er den bedste på markedet i øjeblikket. Vi har testet utallige maskiner, og der er ikke nogen, der kan præstere på samme niveau som denne maskine. Det er en alsidig romaskine, som henvender sig til både private og erhverv. Concept 2 er oplagt for den private motionist, ligesom den vil være et glimrende valg for roklubber såvel som fitnesscentre, foreninger og diverse firmaer. Ikke desto mindre er der tale om en professionel romaskine, som dog appellerer til både nybegyndere, øvede og professionelle atleter. Prismæssigt befinder denne Concept 2 romaskine sig i mellemprisklassen, hvor der er mange gode maskiner.

Spækket med nyttige funktioner, programmer og ergonomisk håndtag

Du får her den komplette romaskine, som først fremmest er særdeles robust. Producenten har ikke ønsket at gå på kompromis med kvaliteten og har derfor udelukkende anvendt de bedste materialer. Du kan derfor anse det som en langsigtet investering, da en kvalitetsromaskine vil kunne bruges i mange år. I vores romaskine test bemærkede vi bl.a., at denne model er udstyret med et ergonomisk håndtag. Det føles som om at ro på vandet, og man glemmer for en stund, at det blot er en maskine. Du får en romaskine med alle de programmer og funktioner, som du kunne ønske dig.

Der er endda adgang til forskellige spil, hvis du ønsker at gøre det lidt sjovere at ro. Du kan vælge følgende spil:

 • Fiskespil
 • Dart
 • Måltræning
 • Biathlon

Nem navigation via indbygget display

D/PM5 er ekstremt nem at betjene, hvilket du hurtigt vil få øjnene op for. Så snart svinghjulet begynder at dreje rundt, vil maskinen blive tændt. Modellen byder på et overskueligt display, hvor du lynhurtigt kan få adgang til de ønskede funktioner og workout programmer. Du kan ligeledes finde frem til tidligere workout resultater, som er lagret i systemet.

Anvender du det indbyggede display, kan du skabe dig et overblik over distance, hastighed, tempo, watt og kalorier. Du kan ligeledes vælge mellem 5 forskellige skærmindstillinger. Der er to måder, hvorpå du kan lagre dine resultater. Den første mulighed er, at du kan lagre dine resultater i PM5 monitoren. Alternativt kan du lagre resultaterne på den medfølgende USB-nøgle. Ydermere er der udviklet en specifik software – Concept2 Utility, hvor du nemt og hurtigt kan oploade forskellige træningsdata.

Det tager kun ganske få sekunder at skille maskinen ad, hvilket gør den praktisk at opbevare.

De vigtigste specifikationer

 • Farve: Sort
 • Mål: 240 x 61 x 90 cm. (længde x bredde x højde)
 • Vægt: 25 kg.
 • Maksimal personvægt: 225 kg.

Kettler Axos Rower

Test af Kettler Axos Rower
Forhandler Pris Information
Wupti 3.645,00 DKK Se produkt
Apuls 4.394,00 DKK Se produkt

Her har vi en Kettler romaskine, som hovedsageligt er henvendt til private forbrugere. Det er udgaven Axos Rower, som befinder sig i lavprisklassen. Man skal dog ikke undervurdere en romaskine blot fordi, at den koster mindre end gennemsnittet. Vi blev positivt overrasket over denne maskine, som på mange måder har imponeret os.

Romaskine inkl. stor træningscomputer

I vores test bemærkede vi den store træningscomputer som noget af det første. Det er en flot og overskuelig skærm, som er nem at betjene af alle uanset erfaring. Computeren byder på forskellige funktioner, som du hurtigt kan skabe dig et overblik over. Du kan få overblikket over disse funktioner:

 • Tidsmåling
 • Antal tag
 • Energiforbrug
 • Hastighed
 • Pulsmåling (*)
 • Træningsdistance
 • Advarsel ved pulsgrænse
* Bemærk at pulsmåling foregår via et Cardio Plus sæt, som skal købes som tilbehør

Samlet set er det en meget simpel computer, hvor der ikke er træningsprogrammer. Der er dog rig mulighed for programmering. Maskinen er henvendt til nybegyndere og øvede. Vi anbefaler, at professionelle vælger vores testvinder fra Concept 2.

Lydløs motor

Det er en mindre kraftfuld model end vores testvinder. Den har en maksimal brugervægt på 125 kg., så den er ikke er egnet til svært overvægtige. En af de parametre hvor vi er blevet mest imponeret, handler om støjniveauet. Denne Kettler romaskine er mere eller mindre lydløs, hvilket gør den behagelig at anvende. Bruger du romaskinen i dit private hjem, vil en lydløs motor ligeledes komme til fordel for de øvrige beboere.

Klapsammenlig og transporterbar

Når du er færdig med at bruge din romaskine, kan du klappe den sammen, så den ikke fylder mere end højst nødvendigt. Dermed er den nem at opbevare i hjørnet eller i skabet. Maskinen kommer med indbygget transporthjul, som gør den ekstremt nem at flytte fra rum til rum.

De vigtigste specifikationer

 • Farve: Sort / sølv
 • Mål: 219 x 56 x 94 cm. (længde x bredde x højde)
 • Vægt: 30 kg.
 • Maksimal personvægt: 125 kg.

Abilica WinRower 2.0

Test af Abilica WinRower 2.0
Forhandler Pris Information
Abilica 3.995,00 DKK Se produkt

Sidst, men ikke mindst har vi denne romaskine fra Abilica på 3. pladsen. Det er modellen WinRower 2.0, som er en mindre kendt model. Ligesom mange af de øvrige romaskiner, så er denne også henvendt til både aktive og professionelle.

Praktisk romaskine til det skandinaviske marked

Her har vi at gøre med en romaskine, som er designet og udviklet til det skandinaviske marked. Man har tilpasset den til skandinaviere ved bl.a. at have fokus på en praktisk størrelse, funktionalitet og kvalitet. Ydermere bliver romaskinen udbudt til en pris, hvor de fleste skandinaviere kan være med.

Takket være glideskinnen i aluminium kan du få glæde af en romaskine med komfortable og stillegående bevægelser. Tilmed vil du opleve elektronisk justerbar magnetmodstand, hvilket gør træningen endnu bedre.

Overskuelig computer med 12 programmer

Vi har ligeledes være imponeret over den indbyggede computer, hvor der på forhånd er indkodet 12 programmer. Computeren er nem og overskuelig at anvende, hvilket giver en forbedret brugeroplevelse. I vores romaskine test oplevede vi også de mange motiverende funktioner, som vi gav modellen mange pluspoint for. Der kan bl.a. nævnes en unik race-funktion.

Der er indbygget modtager, som er egnet til trådløse pulssignaler. Dermed kan du altid have fuld kontrol over din træningsintensitet. Vær dog opmærksom på at denne funktion kun fungerer sammen med et pulsbælte. Pulsbæltet følger ikke med, men kan købes til en overkommelig pris som tilbehør.

En stor fordel ved denne romaskine er vægten på den. Maskinen har en vægt på kun 33 kg., hvilket gør den relativt nem at transportere, hvis det bliver nødvendigt.

De vigtigste specifikationer

 • Farve: Sort / sølv / grå
 • Mål: 220 x 50 x 99 cm. (længde x bredde x højde)
 • Vægt: 33 kg.
 • Maksimal personvægt: 130 kg.

Bag om denne romaskine test

Nu har du læst vores testresultat, men du undrer dig måske over, hvordan vi har foretaget testen i praksis. Som altid vil vi gerne afsløre, hvilke parametre vi har haft fokus på. Der er nemlig mange ting, man skal have med i tankerne, når man skal finde den bedste romaskine. Du kan læse om alle de parametre, vi har lagt vægt på i de kommende underafsnit. Vær opmærksom på at det ikke nødvendigvis er de samme parametre, som du anser som vigtige. Dog vil du højst sandsynligt kunne bruges vores liste som inspiration.

Størrelse

Sammenlignet med så mange andre træningsmaskiner såsom et løbebånd eller crosstrainer, så fylder en romaskine ikke alverden. Dog er det en realitet, at en romaskine generelt fylder meget i længden – og kun meget lidt i bredden. Du bør altid sikre dig, at du rent faktisk har plads til en romaskine i dit hjem. Du bør ligeledes være opmærksom på maskinens vægt og mobilitet. Det er en fordel, hvis maskinen vejer mindst muligt og er nem at transportere via transporthjul. Vi anbefaler ligeledes, at man køber en træningsmaskine, som man kan klappe sammen.

Modstandssystem

Det næste gang punkt er modstandssystemet, som heller ikke er helt underordnet. Når man taler om romaskiner, kan man opdele modstandssystemet i tre forskellige typer. Der er tale om henholdsvis magnetisk, luft og hydraulisk. Som udgangspunkt anbefaler vi romaskiner med luftmodstand. De er mest praktiske, hvis man skal bruge maskinen i længere tid. Magnetisk- og hydraulisk modstand er to alternativer, som prismæssigt vil være fristende at vælge. Dog vil de fleste kunne nikke genkende til, at det er mere komfortabelt at anvende en romaskine med luftmodstand.

Brugervenlighed

I forhold til brugervenlighed er der ligeledes mange faktorer, man skal kigge efter. Det gælder især computersystemet, som skal være nemt at anvende for enhver. Det skal være hurtigt at komme i gang, og det er en fordel, hvis man kan indstille på bl.a. sædehøjde. Det er ligeledes en fordel, hvis romaskinen er nem at opbevare og transportere.

Motivationsfaktorer

Det skal helst være motiverende at træne med en romaskine. I den forbindelse vil det være en fordel, hvis der er indbygget forskellige træningsprogrammer, spil og diverse andre funktioner. Et pulsur eller pulsbælte kan også være en motivatinsfaktor, men det skal typisk købes som tilbehør. Vi kan anbefale at købe et pulsur, hvis du er meget ambitiøs med din træning.

Økonomi

Det er ikke alle forbrugere, som har det samme budget til rådighed til en ny romaskine. Du bør overveje, hvor mange penge du er villig til at betale for en træningsmaskine. Priserne starter fra omkring 2500 kr. og kan strække sig helt op til 20.000 kr. Generelt kan man sige, at man får, hvad man betaler for, når det handler om romaskiner. Køber du dermed den billigste maskine på markedet, så kan du ikke forvente den bedste holdbarhed.

Du kan få det samlede overblik i videoen nedenfor:

Fordele ved en romaskine

Der er flere gode grunde til at købe en romaskine og bruge den som sin primære træningsmaskine. Den er ikke nødvendigvis bedre end en motionscykel, løbebånd eller crosstrainer, men den har da sine fordele. Nedenfor får du serveret de mange fordele.

Effektiv træning for hele kroppen

En af de primære fordele ved en romaskine er, at du træner hele kroppen fremfor få muskelgrupper. Vil du tabe dig og have en flottere krop, vil det derfor være ekstrem god konditionstræning. Det vil være muligt at få en slankere og sundere krop, ligesom man kan forbedre sit generelle helbred.

Skånsom imod skader

Selvom du døjer med skader i muskler og / eller led, så kan du sagtens bruge en romaskine. Den er nemlig skånsom imod skader, fordi den ikke belaster muskler og led på samme måde som mange andre træningsmaskiner. Dermed er det en træningsmaskine, som kan bruges af stort set alle mennesker uanset køn, alder og helbredssituation. Det er generelt en naturlig træningsform, som ikke resulterer i unødig belastning af kroppen.

Intensiv kalorieforbrænder

Ønsker man at tabe sig, vil det altid være en god idé at investere i en træningsmaskine. Dog er der nogle maskiner, som er bedre end andre, når det gælder kalorieafbrændning. Generelt kan man brænde flere kalorier af med en romaskine, end man kan med mange andre træningsmaskiner.

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here