Crosstrainer Test – Bedst i test 2017

0

Går du op i sport og motion, og vil du gerne i god form og / eller tabe dig, så vil det være oplagt at købe en crosstrainer. Vi har udarbejdet denne crosstrainer test, da vi ønsker at hjælpe danskere motionister med at finde de bedste crosstrainers. Vores test tager udgangspunkt i 12 crosstrainers, som stammer fra både kendte og mindre kendte producenter. Vi kigger bl.a. på crosstrainers fra store brands såsom Titan, Reebok, Kettler og Sole. Efter vi har fremlagt resultatet af testen, vil vi introducere dig for de mest hyppige spørgsmål og dertilhørende svar samt gode tips til vedligeholdelse.

Reebok ZR8 crosstrainer

Test af Reebok ZR8 crosstrainer
Forhandler Pris Information
Helsebixen 4.999,00 DKK Se produkt

Under normale omstændigheder er træningsmaskiner og miljøvenlighed ikke to begreber, man forbinder med hinanden. Ikke desto mere findes der faktisk mange miljøvenlige træningsmaskiner – bl.a. udvalgte crosstrainers, løbebånd og motionscykler. Der er f.eks. store producenter såsom Reebok, der har specialiseret sig i at udvikle miljøvenlige maskiner. Der er f.eks. denne Reebok ZR8, som er havnet på 2. pladsen i vores crosstrainer test.

Ingen behov for strøm eller batteri

Reebok har lykkedes med at udvikle en crosstrainer, hvor der hverken er brug for strøm eller batteri. Det er nemlig en selvgenerende maskine, som ikke påvirker miljøet negativt på nogen. Det er en relativ ny model på det danske marked, som hurtigt har fundet frem til mange fitnesscentre og danske hjem. Modellen skiller sig ud ved at være miljøvenlig, men har også en lang række andre fordele.

Flot og letlæselig skærm

Noget af det første vi bemærkede ved denne Reebok ZR8 var den indbyggede computer. Først og fremmest er den flot designet, og så er den samtidig nem at anskue, så man kan følge med i de forskellige faktorer. På skærmen vil der blive vist følgende:

 • Hastighed
 • Tid
 • Distance
 • Antal forbrændte kalorier
 • Puls
 • Watt
 • Omdrejninger (RPM)

På skærmen kan du altså følge med i de 7 relevante data, som er nævnt ovenfor. Den har ikke lige så mange funktioner som nogle af de øvrige modeller i vores crosstrainer test. Ikke desto mindre vurderer vi, at de udvalgte data er tilstrækkelige langt hen af vejen. Pulsmålingen foregår via styret, hvor du konstant kan følge med i din aktuelle puls.

Kraftig kvalitet og lang holdbarhed

Denne Reebok crosstrainer er for dig, som ønsker højeste kvalitet og ikke ønsker at gå på kompromis med noget. Modellen tager afstand fra de mange billige crosstrainers ved at fokusere på gode materialer, høj ydeevne, fleksibilitet og brugervenlighed. Det er en stabil og robust crosstrainer, som kan holde til adskillige års brug.

1 bruger, 12 programmer og 32 modstandsniveauer

En af ulemperne ved denne crosstrainer er dog, at man kun kan indkode én brugerprofil. Den kan naturligvis bruges af flere personer, men der er kun én person, som kan indkode sine data såsom vægt, køn og højde. Det kan være en udfordring, hvis man er flere familiemedlemmer, som ønsker at bruge crosstraineren.

Er du en person, som går meget op i din træning, og ønsker du mærkbare resultater, så vil du kunne få stor glæde af de 12 indbyggede programmer. Det er nemt at skifte mellem de forskellige programmer, som sikre dig en varieret træning. Det skal desuden nævnes, at det er muligt at indkode ét individuelt program. Det foregår via skærmen, hvor du med få klik kan bestemme dit eget program. Reebok ZR8 har også en praktisk Quickstart knap til dig, som gerne vil op i tempo med det samme.

Der er desuden 32 modstandsniveauer, så du kan udfordre dig selv på flere parametre. Reebok ZR8 crosstrainer er dermed henvendt til den ambitiøse motionist, som har fastlægge mål med sin konditionstræning.

Det er ikke den billigste crosstrainer på markedet, men til gengæld får du en maskine med et væld af programmer og funktioner. Det er den kompromisløse crosstrainer, som vil med sikkerhed vil kunne motivere dig og være medvirkende til en bedre træning.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimale brugervægt: 120 kg.
 • Antal programmer: 12
 • Antal brugere: 4
 • Strømforbrug: Nej

Titan V450

Test af Titan V450
Forhandler Pris Information
Apuls 3.648,00 DKK Se produkt
Wupti 3.690,00 DKK Se produkt
Helsebixen 3.999,00 DKK Se produkt

I vores crosstrainer test har vi også været meget tilfredse med Titan og deres træningsmaskiner. Her har vi f.eks. modellen GO V450, som har gjort sig fortjent til en fornem 2. plads. Den er væsentligt billigere end de øvrige maskiner i testen og byder samtidig på nogle fine programmer og funktioner.

Fleksibel crosstrainer til enhver motionist

Den første og måske største fordel ved denne Titan crosstrainer er, at den kan bruges af alle. Det er nemlig muligt at justere længden, så den passer bedst til din individuelle højde og armlængde. Dermed er det underordnet, hvorvidt du er høj eller lav. Sammenlignet med øvrige crosstrainers, så har denne model en anelse længere skridtlængde. Den lange skridtlængde har den klare fordel, at den er med til at give en mere elliptisk bevægelse. Det betyder med andre ord, at den følger din krops bevægelser, hvilket gør konditionstræningen mere komfortabel og ikke mindst effektiv. Det er en crosstrainer, som er designet og udviklet til at passe ind i det private hjem. Den byder på et kompakt og ikke mindst flot design, som gør det nemmere at have den stående fremme i hjemmet.

Programmer til alle behov

Denne Titan crosstrainer bliver ligeledes leveret med en masse programmer. Der er i alt indbygget 12 programmer, som vil passe til forskellige behov. Titan GO V450 er også udstyret med en flot baggrundsbelyst computer, hvorfra der vil blive vist en masse relevante data. På denne indbyggede computer kan du følge med i følgende faktorer:

 • Watt
 • Tid
 • Distance
 • Hastighed
 • Antal kalorier
 • Puls
 • Puls Recovery
 • Vægt
 • Alder
 • Køn

Kort og godt viser denne computer alle de data, som er relevante i forhold til konditionstræning. Det er mere eller mindre de samme data, som du får oplyst, hvis du bruger et løbebånd eller en motionscykel.

Kan flyttes ved behov

Du tænker måske, at det er mere eller mindre umuligt at flytte en crosstrainer, men det er det ikke nødvendigvis. Denne Titan crosstrainer er nemlig udstyret med transporthjul, som gør det nemt at flytte maskinen ved behov. Det kunne f.eks. være praktisk, hvis du ønsker at flytte din crosstrainer ind i stuen, så du kan følge med i din yndlings tv-serie eller nyhederne samtidig. Bestiller du denne Titan crosstrainer, så vil den blive leveret til din bopæl. Leveringen vil foregå til første kantsten, hvorfra du selv skal transportere den ind i dit hjem. Transportdelen er heldigvis simpel og ubesværet takket være de praktiske transporthjul.

Er man villig til at give 2-3 x denne pris, så kan man få en crosstrainer med endnu flere funktioner og muligheder. Dog mener vi, at maskinen har de nødvendige funktioner, programmer og byder ydermere på fin fleksiblitet og brugervenlighed. Derfor kan GO V450 meget vel være den rette model for dig, som leder efter en god- og samtidig billig crosstrainer.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimale brugervægt: 135 kg.
 • Mål: 165 x 74 x 127 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Antal programmer: 12
 • Antal brugere: 4
 • Strømforbrug: Nej

Kettler Axos Cross P

Test af Kettler Axos Cross P
Forhandler Pris Information
Wupti 3.451,00 DKK Se produkt
Apuls 3.749,00 DKK Se produkt

Man behøves ikke have det største kendskab til fitnessmarkedet for at kende en producent som Kettler. Der er tale om en af de mest populære producenter inden for træningsudstyr. Kettler har bl.a. haft stor succes med deres crosstrainers, som har indgået i vores test. Vi har bl.a. testet modellen “Kettler Axos Cross P”, som har fået en fin 3. plads.

Fantastisk crosstrainer med 12 træningsprogrammer

Vi var meget imponeret over denne crosstrainer fra Kettler i vores test. Skal man træne hele kroppen på bedst mulig vis, så vil dette være den perfekte model. Som du allerede har læst i overskriften, så bliver denne crosstrainer leveret med 12 træningsprogrammer. Derudover har den 4-personers hukommelse, så den med fordel kan bruges af flere familiemedlemmer eller venner.

Der er naturligvis også indbygget pulsmåler, så det er ikke nødvendigt med et pulsur, hvis du køber denne model. Pulsmålingen foregår via øre clips, håndplussensorer eller brystbælte. Vær dog opmærksom på at øre clips og håndplussensorer følger med i prisen, mens brystbæltet er ekstraudstyr. De nævnte funktioner er med til at sikre en mere effektiv, varieret og motiverende konditionstræning.

Simpelt panel og brugervenlighed i top

Selvom denne Kettler crosstrainer byder på hele 12 træningsprogrammer, så er den nem at anvende. Takket være et flot og overskueligt display, hvor man nemt kan skifte mellem programmer og belastningsniveauer, så er der sikret en glimrende brugervenlighed. Denne crosstrainer er desuden udstyret med en LCD-skærm, som vil vise tider, data og diverse grafer. På skærmen vil der blive vist følgende faktorer:

 • Tid
 • Hastighed
 • Forbrænding
 • Puls

Det er dermed en alt-i-én crosstrainer, hvor du ikke behøves en masse andet fancy udstyr. Du behøves hverken ud at investere i et pulsur eller fitness armbånd, fordi det mere eller mindre er indbygget i denne crosstrainer.

Unik teknologi

Kettler Axos Cross P er udstyret med et tungt svinghjul på 14 kg. samt et magnetisk bremsesystem, som fungerer via en kraftfuld motor. Som du altid kan forvente af produkter fra Kettler, så er der udelukkende anvendt de bedste materialer. Der er sikret høj brugervenlighed, funktionalitet og lang levetid. Du får naturligvis 2 års garanti på din nye crosstrainer fra Kettler.

Du kan også overveje at kigge nærmere på Kettler Unix P, som vi desværre ikke har haft mulighed for at have med i testen. Kettler Unix P er ikke desto mindre en af de bedste crosstrainers på markedet til en udmærket pris.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimale brugervægt: 130 kg.
 • Mål: 132 x 62 x 169 cm. (længde x bredde x højde)
 • Antal programmer: 12
 • Antal brugere: 4
 • Strømforsyning: 230 V

Spørgsmål og svar omhandlende crosstrainers

I forbindelse med vores crosstrainer test besluttede vi os for, at vi ville svare på de mest hyppige spørgsmål. Da vi lavede denne test fik vi tilsendt en masse spørgsmål, som vi har svaret på og vil introducere dig for i de kommende underafsnit. Har du ikke fået svar på dit spørgsmål, kan du blot skrive en kommentar i vores kommentarfelt. Vi er åbne overfor at svare på alle tænkelige spørgsmål, som vedrører brugen, køb og vedligeholdelse af crossrainers.

Hvad træner det?

Vi har fået rigtigt mange spørgsmål, som minder om hinanden. Overstående og nedenstående spørgsmål tager udgangspunkt i samme undren omkring denne type træningsmaskine:

 • Hvad gør den?
 • Hvad er formålet?
 • Hvilke muskler bliver trænet?
 • Hvad er det godt for?
 • Er det effektivt?

Det er ikke desto mindre nogle relevante spørgsmål, som mange er i tvivl omkring. Går man i et sit lokale fitnesscenter, vil man helt sikkert blive introduceret for en eller flere crosstrainers, men hvad er formålet egentligt med at træne på dem?

Helt kort og kort, så er fordelen ved en crosstrainer, at den træner hele kroppen, hvilket gør den unik fra andre træningsmaskiner. Der er i dag tale om en af de mest populære træningsmaskiner, når det kommer til at øge konditionen og forbrændingen / kalorier. I modsætning til motionscykler eller løbebånd, som hovedsageligt berører én muskelgruppe, så berører en crosstrainer flere muskelgrupper. Du kan beskrive en crosstrainer som en slags kloning bestående af en motionscykel, løbebånd og stepmaskine. Det er altså en alt-i-én maskine, som træner både arme og ben. Stort set alle muskelgrupper i kroppen aktiveres, hvilket gør det til en meget sund og effektiv måde at motionere på.

Højt kalorieforbrug og flottere krop

Med en crosstrainer vil du opleve et imponerende højt kalorieforbrug. Derudover vil du også opleve, at din krop med tiden vil få en flottere form og holdning. Hvis du jævnligt bruger din crosstrainer vil du også kunne opleve, at dine muskler bliver mere markeret, og din fedtprocent vil falde løbende.

Perfekt træningsmaskine til dig med skader

Det er ligeledes en maskine, som er enorm effektiv for dig, som døjer med små- eller store skader. Dine led bliver kun belastet minimalt, fordi dine fødder konstant er i bevægelse med pedalerne. Det er dermed et helt perfekt alternativ til løbebåndet, som belaster knæ og øvrige muskler og led på en helt anden måde. Døjer du med en irriterende skade, så kan du med fordel skifte dit løbebånd ud med en crosstrainer. Dermed kan du mere eller mindre undgå, at din skade ikke blive forværret.

Hvilken skal jeg vælge?

Hvilken skal jeg vælge, eller hvilken crosstrainer skal jeg købe er ligeledes to spørgsmål, som vi har fået tilsendt mange gange. Der er igen tale om relevante spørgsmål, da det kan være rigtigt svært at finde den perfekte crosstrainer. Først og fremmest bør du naturligvis rette din opmærksom imod vores testresultat, hvor vi netop har fundet de bedste crosstrainers til dig. Hvis du af den ene eller den anden grund ikke kan stille dig tilfreds med de maskiner i vores test, kan du gå på udkig efter din egen. Skal du ud og vælge den rette crosstrainer, så kan du bl.a. tage hensyn til:

Kig efter følgende

 1. Programmer
 2. Funktioner (pulsmåling m.v.)
 3. Brugervenlighed
 4. Kvalitet (skab dig et indtryk ud fra pris, brand, materialer m.v.)
 5. Garanti
 6. Antal brugere (har du behov for at indkode mere end én bruger?)
 7. Transportabel (er den nem at flytte ved behov)
 8. Modstandsniveauer (vigtigt i forhold til fleksibilitet)
 9. Pris

Ud fra følgende faktorer kan du vurdere en crosstrainer og skabe dit eget indtryk og holdning.

5 gode tips til vedligeholdelse af crosstrainer

Vi slutter denne crosstrainer test og guide af med 5 gode tips til vedligeholdelse af crosstrainer. Du kan med fordel anvende vores råd, hvis du ønsker, at din nye træningsmaskine skal holde så mange år som muligt.

 1. Tør maskinen af for støv, snavs og sved (hver gang du har brugt den)
 2. Kontroller led og smør evt. hvis du vurderer, at det er nødvendigt
 3. Kontroller bremserne
 4. Kontroller remmen
 5. Kontroller løbeskinne og smør evt.

Derudover skal du sørge for, at din crosstrainer står på et godt og stabilt underlag, så du hverken skader din træningsmaskine, dig selv eller dit gulv.

Se eventuelt denne video om køb af crosstrainer

Læs også

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here