Lommelygte Test – Kraftige LED lommelygter

0

Introduktion til testen

Alt for mange webshops og butikker er blevet gennemgået. Nettet er søgt tyndt! Men vi gjorde det. Den helt store lommelygte test er nu kommet – langt om længe.

Vores test er baseret på research, pris, egenskaber, anmeldelser og videoer af produkterne. Vigtigst af alt ser vi også på kundetilfredshed.

Målet var at finde den gode lygte, som de fleste bør købe. Dén er fundet, og den kan du finde til sidst i testen. Derudover har vi fundet billige og nogle dyrere lygter, hvis dit behov er til det. For vi mener også, at du skal købe en lygte, der passer til, hvordan du vil bruge den.

Først skal du overveje egenskaber

I panden, undervands og til lands. Lygter har flere gøremål og funktioner. Men vælg nu ikke forkert. Det kan du meget vel komme til, når nu dine muligheder er så mange.

Skal du bruge den, fordi du går tur med hund eller bare dig selv og dine tanker? En tung lygte, vil du blive træt af. Det kan være, du også bliver træt af en lygte, en helt almindelig lygte, altså. Måske du skal vælge en pandelampe?

Er batteritiden vigtig eller går du mest op i ydeevne? Nogle af de viste lommelygter, vi har testet, kan kun lyse i nogle timer, mens andre kan lyse i over 6 timer. Dette skyldes, at den ene sluger mere strøm. Selvom der ikke er megen forskel på antal lumens, vil den ene måske sluge strømmen hurtigere i sig.

Vælg en lygte, som er en god kombination af ydeevne og batteritid.

1000 eller 280 lumen?

Kender du heller ikke forskellen?

Faktisk kan du ikke få et helt præcist bud. Det afhænger af lygten. Nogle lygter har en meget bred lyskegle, mens andre har en meget smal og direkte lyskegle.

Du kan ikke vide med sikkerhed, om lommelygten du vælger er bred eller smal. Først når du åbner pakken og tænder for lygten, vil du finde ud af det. Heri vores lommelygte test har vi dog researchet en hel del, og har et par gode svar til hver lommelygte.

Spørgsmålet om lumen er meget relevant og vigtigt, men kun hvis du ved, hvordan lyskeglen er. Uden den viden er lumen næsten ligegyldig.

Her er de. Lygterne, vi har testet og forelsket os i.

Grundig Flex 3 LED lommelygte - Billig, let og ligetil

Test af Grundig Flex 3 LED lommelygte - Billig, let og ligetil
ForhandlerPrisInformation
10-459,00 DKK Se produkt

Bemærk: Forhandleren er en af nettets billigste. Den finder vi automatisk for dig. Velbekomme.

Højdepunkter:

 • Mægtig god lygte til under 100 kr.
 • Perfekt arbejdslygte
 • Lang, smal og handy
 • Meget direkte og skarpt LED lys

Tag ikke fejl af prisen. Døm den ikke på forhånd. Anmeldelserne på denne lommelygte er rigtig gode. Folk, skriver at de ikke brød sig om indpakningen. Første håndsindtrykket er, at den var brugt – selvfølgelig er den ikke det, men det lignede det.

Efter en masse kommentarer og anmeldelserne der gik i samme retning, kan vi i vores test konkludere, at Grundig blot har sparet på indpakningen. Den er ligegyldig, i deres optik. Blot lidt plastik, intet andet.

Tænk lige over det.

Og tænk derefter over, at Grundig ikke beskytter lygten synderligt i indpakningen. Dette ser vi som en god ting. Grundig har bygget en meget robust lygte. Tab den, og den går ikke i stykker.

Et par af anmelderne skriver endda, at de har tabt den fra 5-6 meters højde. Heldigvis virker den endnu – meget overraskende for en lygte i denne pris klasse.


COAST LED PX26 208 lumen - LED lygte i robust kvalitet

Test af COAST LED PX26 208 lumen - LED lygte i robust kvalitet
ForhandlerPrisInformation
10-4349,00 DKK Se produkt

Bemærk: Forhandleren er en af nettets billigste. Den finder vi automatisk for dig. Velbekomme.

Højdepunkter:

 • 6 timer og 15 minutters lys
 • Cree LED lyset bliver ikke svagt
 • Lettere vandafvisende – den kan holde til en del
 • 208 lumen

Det, som rigtig mange kan lide er dens lille, fleksible størrelse. Tænk, at man kan få så mange kræfter, i en så lille lommelygte? Mange tilføjer her, at de virkelig synes om dens styrke. Ikke kun lysets styrke men, at den er særligt hårdføre. Den slår sig ikke, hvis den får et par slag.

Lommelygten bruger helt almindelige AAA batterier. De er lette at finde og koster ikke ret meget.

Lyset er meget lyst. Normalvis er LED lygter ekstra lyse, men i dette tilfælde er det ekstremt.

Det brugervenlige er også i orden. Mange lommelygter kræver flere tryk, når man vil slukke. Med denne Coas lommelygte kan du kun klikke 1 gang. Tænd. Sluk. Tænd. Sluk. Meget simpelt og sådan kan vi lide det.

Alt i alt klarer Coast PX26 sig rigtig godt i vores test. Anmeldelserne er gode. Prisen er særligt god, når vi tager anmeldelserne i betragtning. Som et særligt plus får du endda batterier med i pakken.

Nogle har dog haft problemer med tænd/sluk knappen. Den sætter sig fast. Hvis dette skulle ske for dig, skal du være glad for vores gode garanti i Danmark. Det lader til, at det kun er i USA, at de brokker sig over det.


COAST LED PX1 - 315 lumen lyser i din hånd

Test af COAST LED PX1 - 315 lumen lyser i din hånd
ForhandlerPrisInformation
10-4399,00 DKK Se produkt

Bemærk: Forhandleren er en af nettets billigste. Den finder vi automatisk for dig. Velbekomme.

Højdepunkter:

 • 2 timer og 15 minutter batteritid med fuld skrue
 • Indsæt blot 3 AAA batterier
 • Højt/lavt lys niveau (nogle gange er lyset for skarpt)

Den bruger meget strøm. Årsagen til at vi alligevel tager batteritiden ind som et højdepunkt er, at når du kombinere det med det lave blus, vil den kunne holde i 41 timer. Kombiner disse niveauer og du får en lang batteri tid. Brug kvalitets batterier og du vil måske få endnu længere batteritid.

Coast er et særligt mærke, som mange lygte entusiaster sætter pris på. De har (rigtig) mange forskellige modeller. Hos nogle af disse entusiaster er PX1 deres favorit. Dette er noget andre lommelygte tests ikke tager højde for: kundetilfredshed. Den må siges at være i top, når folk har lygter til omkring 1000 kr., men vælger denne til omkring 400 kr.

Længden er også en fordel. Med sine 11,4cm kan du have den i baglommen uden problemer.

Alle siger, at den er kompakt og meget skarp. Det er en kæmpe fordel. Forestil at gå med en tung lygte, der knap nok kan lyse. Her får du en lille fix lygte, der er nem og hurtig at finde frem.


COAST PS400 - Undervands og til lands-lygten

Test af COAST PS400 - Undervands og til lands-lygten
ForhandlerPrisInformation
10-4289,00 DKK Se produkt

Bemærk: Forhandleren er en af nettets billigste. Den finder vi automatisk for dig. Velbekomme.

Højdepunkter:

 • Op til 15 timers batteritid
 • Vælg mellem 3 lys niveauer (!)
 • Kan klare 3 meter vand
 • Tab den fra 1 meters højde – den holder til det
 • … altid med 5 års garanti, takket være Coast’s tro på produktet

PS400 kan du bruge under vand og til lands.

Vil du bruge til i vandet, bør du inden brug smøre den med vaseline i kanten. Dette gør, at den holder en tand bedre. Selv de bedste og mest vandtætte lygter kan fejle. Bruger du lidt vaseline i kanten, hvor du skruer lygten sammen, mindsker du chancen.
Ellers er PS400 meget vandtæt. Den har bestået IPX8 standarden, og det betyder, du kan få den ned på 3m. Dette er altså en tand bedre end iPhone 7, hvis du har sådan en.

Under vand lyser alle lygter mindre. Her er 300 lumen ikke særlig meget. Hvis du vil bruge den til undervandsjagt, er den blot god som backup lygte og arbejdslygte. Ikke som jagt lygte.

En særligt sjov specifikation er, at den tåler fald på 1m, som de så fint skriver. Det ser man ikke særlig ofte. Det betyder altså at producenten, Coast, garanterer dig, at du kan tabe den fra 1m uden den går i stykker.

Du kan også vælge 3 niveauer. Høj, mellem og lav. 300 lumen, 105, 33 lumen. Det synes vi meget godt om. Disse muligheder ser man ikke hos mange. Niveauerne gør også, at lommelygten kan lyse i op til 15 timer, når du bruger 33 lumen.

Den bruger 4 x AAA batterier. Her får du svaret, hvorfor den kan holde så længe. Selvom du skal bruge hele 4 batterier, bør du ikke gå ned i kvalitet. Køb noget ordenligt.


LED LENSER P17.2 - Lygten til nat og højlys dag

Test af LED LENSER P17.2 - Lygten til nat og højlys dag
ForhandlerPrisInformation
Wupti699,00 DKK Se produkt

Bemærk: Forhandleren er en af nettets billigste. Den finder vi automatisk for dig. Velbekomme.

Højdepunkter:

 • Klar, parat, start. Alt, du skal bruge, følger med
 • De 450 lumen kan gøre den højlyse dage lysere
 • Bruger 3 D-batterier
 • Vælg mellem 3 lysniveauer

Nogen ting kræver et klart fokus. Brillen bliver pudset, men det er alligevel svært, at se det lille hår. Her er denne lommelygte perfekt. Den stiller skarpt på de små ting, du med dit blotte øje, ikke kan fange.

De kalder det Smart Light Technology, og det er hele vejen igennem en god idé. Teknologien er ikke ny, selvom det lyder sådan

Når du bruger penge på noget, skal det virke. Ikke kun 12 måneder, men også gerne derefter. LED Lenser giver dig en god garanti på dette. Du får nemlig 5 års garanti, og det er noget vi i vores test sætter stor pris på.

Linsen kan eftersigende fokusere virkelig godt. Den sætter skarpt på de ting, du vil se, også selvom det er langt væk. Når du har en genstand tæt på dig, vil lyset ikke blænde dig, hvilket også fungere overraskende godt.

Allerede fra start viser LED Lenser sig positivt frem. Æsken, lygten gemmer sig i er kvalitet. Man kan tydeligt se, mærke og føle, at det er et kvalitets produkt.

Hvis du skulle tabe den, frygt ej. Det går nok. Mange kommentarer forlyder, at den kan holde til det.


COAST A25R - En skinnende medalje til Coast og deres lygte

Test af COAST A25R - En skinnende medalje til Coast og deres lygte
ForhandlerPrisInformation
Wupti1.299,00 DKK Se produkt

Bemærk: Forhandleren er en af nettets billigste. Den finder vi automatisk for dig. Velbekomme.

Højdepunkter:

 • Klar, parat, start. Alt, du skal bruge, følger med
 • De 450 lumen kan gøre den højlyse dage lysere
 • Bruger 3 D-batterier
 • Vælg mellem 3 lysniveauer

Vores test af lommelygter rundes af med Coast A25R, og det er med god grund. De fortjener en skinnende medalje, det gør de altså.

Amazon gemmer på originaler, perfektionister og tusindvis af lommelygter. Vi har ikke testet og gennemgået alle, men vi har læst anmeldelser af Coast A25R.

Vær ikke skeptisk over for prisen. Du får, hvad du betaler for – og mere til. Den koster 3x så meget, som de andre lygter, vi har anbefalet. Selvfølgelig er vi kritiske og opmærksomme på den høje pris, det bliver vi nødt til. Dog måtte vi, i sidste ende, lade os overgive til dette fantastiske produkt.

Dårlige anmeldelser kommer og går, men heldigvis er det virkelig få, der taler dårligt om Coast A25R. Kundetilfredsheden er i top, og det er kun godt for vores test. Kun 1 ud af de 154 anmeldelser på Amazon giver produktet 2 stjerner, hvilket er et sjældent syn på Amazon!

725 lumen er rigtig meget. Du skal kun købe denne, hvis behovet er der. Grundet denne styrke medfølger der 2 Lithium Ion batterier. Her medfølger sågar også 4 x AAA batterier. Brug Lithium Ion, deres styrke er helt utrolig.

Stor lygte, men lille vægt. Mange andre lygter, der har sådanne styrke vejer meget mere. Denne vejer kun 51 gram og er 14 cm lang.

Du kan vælge mellem 2 niveauer. Den laveste er 80 lumen og højeste 720 lumen. Batteri tiden er minimum 6 timer, og du kan opnå meget længere, hvis du sommetider bruger 80 lumen.

Utroligt nok lyser den meget stærkt, flot og enkelt, når du har 80 lumen. Den er derfor også god til mindre opgaver, hvor det kræver lys.

Brug den til alt. Både om natten og dagen. Dens enorme lysstyrke kan holde til det.

Testen af lommelygter er her færdig. Nedenfor får du et par råd med på vejen, som tak for din tålmodighed.


Batterierne, du vælger har stor betydning

Batterier har en stor magt og kræft. De har en vis betydning for lyset. Batterierne lyser ikke, men de er kilden til lyse. Energien som lyset bruger kommer herfra.

Gå aldrig ned på batterier.
“Fucker du med mit grundvand?”- reklamen kender du nok godt. Vil du heller ikke få så klar besked fra en skræmmende, sur Bodil Jørgensen, skal du købe genopladelige batterier. På sigt vil du spare penge. Kortsigtet er det en dyr løsning, men det vil glæde dig på sigt.

AAA batterier er ikke blot AAA. Hvis du vil have maks ydeevne, skal du købe gode, specielle batterier. Dem, du ikke kan få i supermarkederne.

Har du en større lygte, med +500 lumens bør du købe Lithium Ion batterier. Hvis du er lidt fix, kan du købe og bestille batterier fra Amazon eller eBay.

Lav din egen test af lommelygte

Har du haft en lygte i mange år, som desværre nu er gået på pension?

Scroll ned og giv klar besked.

Skriv en kommentar og gør alle klogere med dine erfaringer. Som tak sender vi, og alle vores besøgende, en god, lysende karma hjem til dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here