Bajonetsav Test – Bedste bajonetsave til prisen

0

Der er mange værktøjsentusiaster – enten på hobbyplan eller professionelt – der kan blive enige om, at deres arbejde i værkstedet eller på byggepladserne udføres lettere og med større sikkerhed, hvis de har de rette redskaber. Teknologien har medbragt mange muligheder for at forbedre håndværksfaget gennem tiden, og en bajonetsav er bestemt under den kategori.

Med en bajonetsav har du en fleksibel specialsav. Det er enhvers håndværkers drøm til store og grove opgaver, hvor præcision ikke nødvendigvis er i højsædet. Bajonetsaven er med sine mange kræfter og bredere klinger stiksaven overlegen, når det kommer til nedrivning og at skille ting ad.

Der er mange fordele ved bajonetsave, og det er helt sikkert et el-værktøj, som enhver håndværker burde have i sit arsenal i værkstedet eller garagen. Men valgmulighederne er mange, og det kan godt medvirke til mange tvivlsspørgsmål hos den almindelige gør-det-selv dansker.

Hvilken bajonetsav skal jeg købe? Hvad skal jeg være opmærksom på? Hvilke opgaver kan jeg bruge den til? Hvad skal den kunne?

Det er svært at være ekspert på alt – så bare rolig! Det behøver du skam ikke at være. Vi har undersøgt sagen for dig.

Disse – og mange andre spørgsmål – vil vi besvare i følgende guide, hvor vi også sporer dig ind på, hvilken bajonetsav du kunne få glæde af.

Sav løs med de bedste bajonetsave derude

Det kan være udfordrende at vælge den bedste bajonetsav til ens behov, da der er mange modeller og typer om buddet. Derfor kan det være rart med en guidende hånd til at føre handlen på rette spor. Og da en bajonetsav godt kan være en dyr investering, så gør du dig klogt i undersøge, hvad markedet tilbyder.

Så for at du kan vide dig sikker på, at du foretager dit valg med en så stor viden som mulig, så har vi samlet nogle af de mest bemærkelsesværdige produkter på markedet herunder.

Bosch bajonetsav 1100W GSA 1100 E

Bosch bajonetsav 1100W GSA 1100 E
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1099 kr. Se produkt

Bosch bajonetsav 1100W GSA 1100 E er en utrolig pålidelig maskine, som uden tvivl vil give dig de resultater, du ønsker fra en højtydende bajonetsav. Når der arbejdes med el-værktøj, så er komfort og effektivitet altid i fokus. Det bidrager til arbejdsglæden i sidste ende. Og med denne model får du lige dét – og meget mere!

Driftsikker maskine med kraftfuld motor

Hvis hele pointen med en håndværkeropgave er at skille ting ad og save i hårdt materiale, så er en kraftfuld motor alfa omega. Det muliggør en hurtig savehastighed, der i sidste ende får arbejdet til at føles meget nemmere. Der er ikke noget, der er mere irriterende end tidsspild på grund af en langsom og ineffektiv bajonetsav. Så for din egen skyld er det ikke en dum idé at investere i en maskine med en kraftfuld motor, der får opgaven gjort med lethed.

Bosch bajonetsav 1100W GSA 1100 E giver dig den driftsikkerhed, som du forventer af et godt stykke el-værktøj. Et tilfredsstillende stykke arbejde opnås kun, hvis værktøjet er stabilt, pålideligt og forudsigeligt – alt dette besidder denne maskine fra Bosch.

Gode tiltag for komfort- og arbejdsvenligheden

Bosch bajonetsav 1100W GSA 1100 E kommer med integrerede lysdioder i selve maskinen, der giver dig et bedre udsyn over det, du er ved at save i. Maskinen kommer endvidere med en metalkrog, som er utrolig praktisk til ophængning, når den ikke er i brug længere. Det holder værkstedet ryddeligt og øger den overordnede sikkerhed.

Det er hurtigt, nemt og behageligt at skifte savklingen, så du uden problemer kan fortsætte arbejdet med den rette klinge i. Derudover har maskinen smart styringselektronik og et gummieret gearhus, der sikrer effektiv og kontrolleret benyttelse samt et trygt, behageligt og ergonomisk greb.

De vigtigste specifikationer:

 • Effekt: 1100 Watt
 • Vægt: 3,6 kg
 • Ubelastet slagtal: 0-2700 slag/min
 • Slaglængde: 28 mm
 • Maks snitdybde, træ: 230 mm
 • Maks snitdybde, metal 20 mm

DeWalt akku bajonetsav DSC388N XR 54V flexvolt

DeWalt akku bajonetsav DSC388N XR 54V flexvolt
Forhandler Pris Information
10-4.dk 2373 kr. Se produkt

DeWalt akku bajonetsav DSC388N XR flexvolt er testens dyreste, men det er også af god grund. Som mange andre ting, så følges pris og kvalitet ad, og med denne maskine fra den velkendte amerikanske producent, DeWalt, er du sikret en kvalitetsdygtig bajonetsav, der sætter det tunge i ’heavy duty’ akku bajonetsave.

Ren råstyrke og nyt batterisystem

Mange gange kan det være en fordel at arbejde ledningsløst for at øge mobiliteten og manøvrere med større præcision, og hvis det er tilfældet, så vil det spritnye batterisystem i denne DeWalt bajonetsav give en overflod af råstyrke, der kan klare ethvert problem. Det har en utrolig høj ydelse og bliver beskrevet som begyndelsen på en ny æra inden for batteridrævet håndværktøj.

Hurtige og kontrollerede snit med intelligent teknologi

Arbejdssikkerhed og ydeevne er centrale punkter, når det kommer til elektriske håndværktøjer. DeWalt akku bajonetsav DSC388N XR flexvolt har intelligente fingerkontakter og motorbremser, der sikrer kontrollerede og hurtige snit med størst mulig sikkerhed.

Nøglefri klingeholdere giver mulighed for nemt at udskifte klingen, mens den også kan indstilles i to positioner, så der kan saves helt til kanten. De mange komfortmæssige fordele afspejler sig virkelig i det forbedrede ergonomiske design. Den justerbare sko med åben top giver maskinen en høj stabilitet, mens du har et godt udsyn over arbejdet.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 3,6 kg
 • Højde: 203 mm
 • Længde: 363 mm
 • Slaglængde: 28,6 mm
 • Slagtal, ubelastet: 0-3000 slag/min
 • Batteritype: XR li-ion
 • Batterispænding: 54 V
 • Maks snitdybde, træ: 300 mm
 • Maks snitdybde, PVC: 160 mm
 • Maks snitdybde, metal 130 mm

Bosch akku bajonetsav PSA 18 LI SOLO 18V

Bosch akku bajonetsav PSA 18 LI SOLO 18V
Forhandler Pris Information
589 kr. Se produkt

Vi går fra testens dyreste produkt til den billigste. Det er ikke at sige, at denne kompakte maskine fra Bosch ikke kan være den bajonetsav, som du leder efter. Med dens lette vægt og effektive ydeevne, så er det solid og pålidelig batteridrevet bajonetsav, der med sikkerhed får arbejdet gjort på tilfredsstillende vis. Det hele handler om behov, og nogle gange er mindre nok.

Præcisionsvenlig og optimalt forhold mellem vægt og størrelse

Bosch akku bajonetsav PSA 18 LI SOLO 18V er utrolig nøjagtig i en stor varians af materialer. Maskinen giver med sine bimetal-savklinger mulighed for at save tæt på kanter, som sikrer dig en sikker og nem betjening under arbejdet.

Bajonetsaven har et optimalt forhold mellem vægt og størrelse, der gavner effektiviteten og arbejdstempoet, når du står og sveder i værkstedet. Det er ikke altid, at der er brug for ren råstyrke i situationer, hvor udholdenhed og kontrol er hovedpunkterne. Det ergonomiske design og det bløde softgrip sikrer ubesværet betjening.

Muligheder for anvendelse af flere bajonetklinger samt et fleksibelt batteri

Med Bosch akku bajonetsav PSA 18 LI SOLO 18V er det muligt at benytte alle bajonetsavklinger med S-skaft. Det giver en bred udnyttelsesmulighed for optimering og anvendelse til forskellige brugerdefinerede formål.

Batteriet er anvendeligt til alle gør-det-selv-maskiner, der har Power4All li-ion-batterisystemet. Det giver en stor fleksibilitet, og gør Bosch akku bajonetsav PSA 18 LI SOLO 18V til en værdifuld bajonetsav i dit repertoire.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 2,3 kg
 • Slaglængde: 22 mm
 • Slagtal, ubelastet: 0-2800 slag/min
 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Maks snitdybde, træ: 100 mm
 • Maks snitdybde, aluminium: 20 mm
 • Maks snitdybde, stål: 20 mm

I hvilke arbejdssituationer ville en bajonetsav være optimal?

Taget i betragtning af at du læser denne guide, så må det være et tegn på, at du overvejer at anskaffe dig en bajonetsav. Der er i det tilfælde derfor nogle gode overvejelser, som du med fordel kan spørge dig selv om, inden du foretager et valg. Selvom en bajonetsav er et alsidigt håndværktøj, så er der nogle områder, hvor maskinen performer bedre end i andre situationer. Herunder oplistes nogle af de mest essentielle anvendelsesmuligheder, hvorfra du så selv kan bedømme, om det også indebærer dine projekter.

Hvad kan jeg bruge en bajonetsav til?

 • Save i mange forskellige materialer – herunder alt fra træ og metal til gasbeton og mursten
 • Bruges meget til nedrivning af fx hegn eller andet
 • Udskiftning af vinduer
 • Udendørsskæring af træer
 • Skære i en skillevæg eller helt fjerne den
 • Skære et hul i en væg til et vindue eller en dør
 • Skære et hul i loftet til en trappe
 • Save vandrør over

Mulighederne er mange, og alt efter antallet af forskellige slags opgaver, som du skal bruge din bajonetsav til, jo flere egenskaber og kvaliteter skal den også besidde. Men så længe, at du husker at benytte den korrekte klinge til den rigtige type arbejde, så er bajonetsaven et pålideligt og alsidigt stykke elektrisk håndværktøj.

Tommelfingerregler der er gode at vide

Der er altid nogle gode tommelfingerregler, der er fordelagtige at huske på, når man skal anskaffe sig en bajonetsav. Det er små krav til værktøjet, der sikrer dig en optimal ydelse, så du ikke ender med et produkt, der ikke kan klare opgaven. Der er ikke noget værre end at købe et produkt, hvorefter at finde ud af, at det ikke er tilstrækkeligt.

I dette tilfælde har vi fundet 3 gode råd til, hvilke kvaliteter din fremtidige bajonetsav som minimum skal have. Det sikrer dig en alsidighed, der gør, at bajonetsaven kan klare et væld af forskellige opgaver tilstrækkeligt.

Tre vigtige tommelfingerregler:

 • En kraftig motor, så du ikke går ned på slagkraft. Minimum 800 watt er et godt sted at starte
 • Et klingeskift hvor det er muligt, at tænderne både kan være opad og nedad. Det hjælper med manøvren og giver flere arbejdsmuligheder.
 • Det er en fordel, hvis klingen kan sidde i forskellige vinkler, så en justerbar støttefod er en optimal funktion at have.

Hvilke funktioner er fordelagtige at have?

Der er selvfølgelig også nogle funktioner, som er utrolig fordelagtige at have, men som ikke er så vigtige som de tre tommelfingerregler. Disse funktioner kan gøre arbejdet med en bajonetsav lettere og mindre anstrengende, så det er helt sikkert nogle egenskaber, som du med fordel kan overveje, om du har brug for.

Fem fordelagtige funktioner:

 • Et greb der både er justerbart og vibrationsdæmpende. Det tillader arbejde i forskellige positioner, og giver dig muligheden for at arbejde i længere tid uden ømme fingre, hænder og arme.
 • En kraftig batterimodel kan være en fordel, hvis du vil arbejde langt væk fra en stikkontakt eller bare gerne vil være fri for en ledning.
 • En blød opstart gør det lettere at kontrollere bajonetsaven i opstartsfasen, og en regulering af savehastigheder gør det muligt at tilpasse bajonetsaven efter materialet.
 • Mulighed for at klingen udløses med et enkelt tryk på en knap. Det er ideelt, hvis der arbejdes med mange forskellige slags materialer. På den måde kan du hurtigt arbejde videre efter klingeskift og stadig opretholde optimal ydelse.
 • At savens front kan drejes 360 grader. Det giver dig perfekt udnyttelse af bajonetsavens egenskaber, og du får en større bevægelsesfrihed til at skære i netop de vinkler, som du ønsker.

Skal jeg have en batteridrevet bajonetsav eller med ledning?

Er det nok med en batteridrevet bajonetsav til mit behov? Hvor stor skal opgaven være, for at det kan betale sig at anskaffe en ledning? Er der nogle fordele ved de forskellige muligheder?

Det er der heldigvis et forholdsvis nemt og simpelt svar på, og det hele kommer an på, hvor ofte du agter at bruge din bajonetsav. Det kan for mange være en tilstrækkeligt at have en mindre batteridrævet bajonetsav, hvis det hun er til brug en gang imellem. En akku (batteridrævet) bajonetsav giver dig en større bevægelsesfrihed og en lavere vægt, der er perfekt til mindre opgaver. Hvis du vil bruge din bajonetsav til blandt andet at beskære diverse ting i haven eller skære tynde rør og træplader over, så vil en batteridrævet model være helt fin.

Har du derimod behov for mere kraft til større projekter af grovere karakter og hyppigere brug, så er et måske en bajonetsav med en ledning, du er på jagt efter. Det kan være opgaver, der indebærer at skære huller i en mur eller noget i den retning. Det er som en tommelfingerregel altid en god idé at arbejde med ledning, hvis der arbejdes i længere tid ad gangen. På den måde skal du ikke bekymre dig om at lade batteriet op, når det engang er dødt. Du skal dog huske på at have en stikkontakt i nærheden, hvis du ønsker at arbejde med ledning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here