Excentersliber Test – De bedste på markedet lige nu

0

Det er ikke altid, at værktøj bliver produceret med det ene mål at kunne save eller bore i noget. Nogle gange kræves der mere fine og raffinerede metoder i arbejdsdagen til opgaver, hvor der skal slibes overflader. En opgave er aldrig helt færdig uden det sidste touch, og det kan en excentersliber bestemt være behjælpelig med – samt en masse andet også.

Du har måske hørt om en rystepudser før, og hvis det er tilfældet, så vil du også nemt kunne finde en masse genkendelige egenskaber ved excentersliberen. Man kan godt sige, at de er lidt i familie, hvor excentersliberen er storebroren til rystepudseren, da den har nogle helt særlige fordele. Rystepudseren, som vi kender den, kører frem og tilbage, og det er her, den største forskel går ind og viser sig. Excentersliberen bevæger sig i excentriske baner – heraf navnet – hvilket gør den langt mere effektiv end rystepudseren. Når der slibes, så efterlades der typisk nogle slibespor, men det er ikke tilfældet ved excentersliberen, da den drejer rundt for at slette disse spor. Det er blandt andet en af grundene til, at excentersliberen er utrolig populær blandt både professionelle håndværkere og almindelige danske handymænd og kvinder.

Vi går ud fra, at du er interesseret i en excentersliber, eftersom du har klikket dig ind på denne test. Det kan godt være svært at vide, hvad man helt præcist skal gå efter af funktioner i sådan en maskine, hvis man ikke lige er ’up to date’ med det nyeste og bedste fra markedet – men det skal du ikke bekymre dig om. Vi har sparet dig besværet og undersøgt sagen for dig.

Du vil i denne test blive præsenteret for en række af de bedste excenterslibere fra anerkendte producenter, som befinder sig på markedet lige nu. Derudover kommer vi også ind på, hvad du skal kigge efter i en excentersliber, så du med ro i sindet kan træffe et kvalificeret valg.

De bedste excenterslibere

Du vil herunder få et overblik over de bedste excenterslibere, som vi hos Testguro har testet for din skyld. Det indebærer produkter fra kendte producenter såsom Makita og Festool, så du kan vide dig sikker på, at kvaliteten er helt i top på produkterne.

Da det godt kan være en forholdsvis pengekrævende fornøjelse at investere i et nyt stykke værktøj, så er det vigtigt, at du får fat i det rigtige til dit behov for starten af. Dette hjælper vi dig med, så godt vi kan.

Festool excentersliber 720 W RO 150 FEQ-PLUS ROTEX

Festool excentersliber 720 W RO 150 FEQ-PLUS ROTEX
Forhandler Pris Information
10-4.dk 4195 kr. Se produkt

Vi ligger hårdt ud i starten med testens dyreste excentersliber. Prisen afspejler sig også i den grad på kvaliteten, for denne excentersliber er pakket med innovativ teknologi og råstyrke. Festool excentersliber 720 W RO 150 FEQ-PLUS ROTEX klarer alverdens slibningsopgaver med lethed – alt fra grovslibning til finslibning og polering.

Effektivitet og stor bevægelighed

Festool excentersliber 720 W RO 150 FEQ-PLUS ROTEX tilbyder en effektiv og hurtig slibning af materialer på grund af den roterende bevægelse på ROTEX. Det excentriske bevægelsesmønster gør, at overfladerne bliver af utrolig høj kvalitet, efter de er blevet slebet. Derudover slipper du som sagt også for trælse slibespor.

Du har med Festool excentersliber 720 W RO 150 FEQ-PLUS ROTEX en stor bevægelighed og takket være Festool PROTECTOR, så kan du slibe helt ud til kanten – med undtagelse af kantede hjørner selvfølgelig, da slibepladen er rund.

Grebet betyder alt

Et godt greb er utrolig vigtigt for al slags værktøj, og det er ikke en undtagelse for Festool excentersliber 720 W RO 150 FEQ-PLUS ROTEX. Slibemaskinen er udstyret med et forbedret greb, der er i en ideel ergonomisk håndstilling, så du kan arbejde uden gener eller problemer med arme eller håndled.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 2,3 kg
 • Driftseffekt: 720 W
 • Omdrejningstal, ROTEX: 320 – 660 omdr./min.
 • Omdrejningstal, excentrisk: 3.300 – 6.800 omdr./min
 • Slibebevægelse: 5 mm
 • FastFix bagskive diameter: 150 mm
 • Tilslutning af støvudsugning diamater: 27 mm

Makita akku excentersliber DBO180Z 18 V

Makita akku excentersliber DBO180Z 18 V
Forhandler Pris Information
10-4.dk 1006 kr. Se produkt

Vi tager nu videre fra testens dyreste til testens billigste. Makita akku excentersliber DBO180Z 18 V har en masse kraft gemt i sig, der giver dig fleksibilitet til at opnå gode resultater. Maskinen er batteridrevet og har en god effektivitet.

Kompakt og præcis

Makita akku excentersliber DBO180Z 18 V er med sin kompakte og robuste udformning et solidt sliberedskab, der er tilstrækkelig for en lang række slibeopgaver. Maskinen kommer med hastigheder i tre trin, der øger præcisionen og giver brugerdefinerede justeringsmuligheder.

Sikkert greb og støvudsugning

Med et gummibelagt greb er du sikret en god brugerkomfort, så du uden problemer kan arbejde i længere tid ad gangen og stadig bibeholde fuld kontrol over maskinen. Derudover er der støvudsugning ud gennem pudsesålen, så det overskyende støv, der uundgåeligt vil komme under arbejdet, ikke er til gene for både helbred eller performance. Endvidere er maskinen udstyret med papirfastgørelse med velcro for lettere skift af slå.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 1,7 kg
 • Højde: 153 mm
 • Bredde: 123 mm
 • Længde: 175 mm
 • Batteritype: Li-ion
 • Batterispænding: 18 V
 • Batterikapacitet: 1,5 – 5,0 Ah
 • Svingkreds diameter: 2,8 mm
 • Slibeskive diameter: 125 mm
 • Papirstørrelse med velcro: 125 mm
 • Hastighed, ubelastet, 1. gear / 2. gear / 3. gear: 7.000 / 9.500 / 11.000 omdr./min.

Festool excentersliber 310 W ETS 150/5 EQ-PLUS

Festool excentersliber 310 W ETS 150/5 EQ-PLUS
Forhandler Pris Information
10-4.dk 2889 kr. Se produkt

Festool excentersliber 310 W ETS 150/5 EQ-PLUS imødekommer en særdeles stor vifte af forskellige slibeopgaver. Dette er en alsidig maskine, der er en ideel mellemsliber.

Brugerdefineret regulering og komfortabel håndtering

Det er altid et stort plus, hvis der tilbydes reguleringsmuligheder ved en excentersliber, da det øger komforten. Festool excentersliber 310 W ETS 150/5 EQ-PLUS har regulering af omdrejningstallet ved belastning, så du er sikret et hel exceptionel komfortfordel. En fordel som den lave vægt på 1,8 kg også er en stor medspiller til.

Festool excentersliber 310 W ETS 150/5 EQ-PLUS kommer med et dobbelt føringsleje, der sikrer en forlænget levetid, så du kan forvente at kunne benytte denne maskine i mange år frem.

Perfekt slibning og støvopsugning

Der er mange ting, der spiller ind, når man taler om perfekt slibning. Det er selvfølgelig også en subjektiv vurdering, men selve bagskivebremsen på Festool excentersliber 310 W ETS 150/5 EQ-PLUS giver en næsten perfekt slibning under efterbehandling. Derudover har maskinen vibrationsstop og mulighed for turbostøvopsugning for højere brugervenlighed.

Denne Festool excentersliber er specielt velegnet til mellem- og grovslibning samt slibeopgaver bestående af lak, spartelmasse, fyldemasse osv.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 1,8 kg
 • Driftseffekt: 310 W
 • Slibebevægelse: 5 mm
 • Omdrejningstal, excentrisk: 4.000 – 10.000 omdr./min.
 • Udskiftelig bagskive diameter: 150 mm
 • Tilslutning til støvudsugning: 27 mm

Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX

Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX
Forhandler Pris Information
10-4.dk 3689 kr. Se produkt

Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX er en utrolig kvalitetsrig sliber, der er et sublimt valg til langt de fleste slibeopgaver. Den kommer med alle de nyeste, innovative funktioner og teknologier indenfor excenterslibere, så det er helt klart et produkt, du bare må tjekke ud.

Høj overfladekvalitet og 4-i-1 maskine

En høj overfladekvalitet er det, vi alle går efter, når vi kigger efter excenterslibere, og det kan Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX i den grad tilbyde ved hjælp af sine excentriske bevægelsesmønstre.

Det er lidt ligesom at have flere maskiner i én samlet. Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX er en rigtig 4-i-1 maskine, der imødekommer et hav af slibeopgaver – herunder grovslibning, finslibning, deltaslibning og polering. Og hvis det er nødvendigt, så tilbyder Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX også en effektiv fjernelse af materiale med sin roterende bevægelse på ROTEX, der giver en grov slibning.

Lav vægt giver et forbedret greb

Trods sin høje ydeevne så er Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX stadigvæk af lav vægt. Det betyder, at du har mulighed for at arbejde i længere perioder ad gangen uden at blive træt. Dette er perfekt til længerevarende opgaver, hvor udholdenhed kan være en afgørende faktor.

Derudover har Festool excentersliber 400 W RO 90 DX FEQ-PLUS ROTEX et FastFix bagskivesystem og en perfekt ergonomisk håndstilling. Dette er alt sammen funktioner, som er fordelagtige at have.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 1,5 kg
 • Driftseffekt: 400 W
 • Omdrejningstal, ROTEX: 260 – 520 omdr./min.
 • Omdrejningstal, excentrisk: 3.500 – 7.000 omdr./min
 • Slibebevægelse: 3 mm
 • FastFix bagskive diameter: 90 mm
 • Tilslutning til støvudsugning diameter: 27 mm

Dette kan du bruge din excentersliber til

Hvis man ikke har en håndværkermæssig baggrund, så kan der godt være tvivlsspørgsmål omkring brugen af en excentersliber. Mange kan sikkert gætte, at det involverer noget med at slibe, men det er altid rart at vide nogle helt specifikke områder, som den egner sig bedst til. En excentersliber kan klare utrolig mange slibeopgaver, og antallet af disse opgaver stiger med kvaliteten af slibemaskinen. Herunder er der oplistet nogle punkter med eksempler på, hvad man kan benytte de smarte og funktionsdygtige excenterslibere til.

Hvad kan jeg lave af håndværksmæssige arbejdsopgaver?

Polering af diverse overflader

En excentersliber kan dygtiggøre sig til polering af overflader. Mange gange bliver det gjort som et sidste finish på mange overflader. Det efterlader overfladerne skinnende og æstetisk flotte at se på.

Afslibning af lak og maling

Dette kan fx være i vindueskarme eller lignende. Excentersliberens størrelse og form kommer til gode her, når det handler om områder, der er svære at nå. Så hvis du ligger inde med overflader dækket af lak eller maling, som du gerne vil have af, så kan en excentersliber være dig til gavn i denne situation.

Finpudsning

Dette kan fx være af spise- stue- eller køkkenbordsplader, så de får en lækker og blød overflade. Det handler bare om at finde den rigtige excentersliber til jobbet, og så sørge for at det er de korrekte funktioner, indstillinger og materialer, der benyttes.

Grove slibninger

I den anden ende af anvendelsesspektrummet ligger grove slibninger. Dette kan fx være på gulve eller havemøbler, der trænger til en overhaling. I disse opgaver er de finere slibningsmetoder sjældent tilstrækkelige, og man benytter ofte grovere metoder for at få opgaven klaret.

Disse overvejelser anbefaler vi, at du tænker over

Det er vigtigt, at man har gjort sig de rigtige overvejelser, inden man investerer i en excentersliber fra en af de testede producenter i denne guide. Hvis man har gjort sit forarbejde korrekt, så vil man hurtigt finde ud af, at valget pludselig bliver meget nemmere.

Nogle af de overvejelser, der er essentielle at tænke over, er:

Maskinens bevægelse

Det hele handler om effektivitet, når det kommer til excenterslibere. Hvad giver de bedste resultater, og her er svaret størrelsen på maskinens bevægelser. Det er altså en vigtig faktor, som du skal være opmærksom på i dit valg. Jo større maskinens bevægelser er, desto mere effektiv er den. Og ved mindre bevægelser er det selvfølgelig omvendt. Dog giver de større bevægelser også et grovere slutresultat, hvor mindre bevægelser giver et finere slutresultat.

Der skal ikke spares på slibepapiret

Det kan være fristende at spare på kvaliteten af slibepapiret, hvis man har investeret i en dyr excentersliber i forvejen. Men det er ikke anbefalet at spare på denne front, da det er afgørende for, hvor vellykket projekter ender ud med at være. Så gør dig selv den tjeneste og vær bevidst omkring dette.

Skal jeg gå efter en dyr eller en billig model?

Det er svært at sige helt præcist, hvad der ultimativt er den bedste løsning for dig, da det er forskelligt fra person til person. Hvis du fx kun skal bruge sliberen et par gange årligt, så er det ikke sikkert, at du har behov for den helt store excentersliber. Der vil en mindre model fra bl.a. Makita kunne klare ærterne på fine manér. Har du derimod et mere regelmæssigt behov, så er det en klar anbefaling fra vores side, at du anskaffer dig en dyrere model, der kan yde noget mere. Her søger du efter en slidstærk excentersliber fra fx Festool, der har et væld af funktioner til mere professionelle og krævende opgaver. Det er herefter en gråzone, hvis du har et forbrug, der ligger mellem regelmæssigt og årligt brug, også er det en individuel vurderingssag. De dyrere modeller har som sagt flere fordele, så det er måske ikke en dum idé at helgradere sig fra starten af.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here