Test-oversigt: Billige skoletasker i høj kvalitet ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Alle børn og unge fortjener en god skoletaske, da det kan gøre hverdagen blot lidt nemmere. Denne skoletaske test er henvendt til dig, der leder efter den bedste skoletaske til dig selv eller dit barn. Vi har testet rigtigt mange skoletasker – 25 skoletasker alt i alt, hvor der har været mange brands, prisklasser og designs repræsenteret.

Vi har selvfølgelig testet skoletasker til både piger og drenge i en bred aldersgruppe, så der er noget for enhver smag. I testen kan du læse om de 6 bedste skoletasker, som vi har fundet frem til i denne spritnye test. Finder du ikke den helt rigtige skoletaske, så kan du måske i stedet få glæde af vores store guide i slutningen af artiklen.

FJÄLLRÄVEN mini Rucksack no21

Test af FJÄLLRÄVEN mini Rucksack no21

Skal vi komme med én anbefaling til den bedste skoletaske på markedet, så vil vores anbefaling falde på denne alsidige skoletaske fra Fjällräven. Det er først og fremmest en taske, der kan bæres af både drenge og piger. Tilmed appellerer skoletasken til en bred aldersgruppe, og den opfylder langt de flestes krav og behov.

Flot og funktionel skoletaske med rene linjer

Fjällräven mini Rucksack no21 er en rygsæk, der er svær at kritisere på den ene eller den anden måde. Det er nemlig en særdeles funktionel og flot skoletaske, der bl.a. skiller sig ud med sine rene og elegante linjer. Ydermere er det værd at lægge mærke til de funktionelle detaljer i form af naturfarvet læder, som er med til at sætte prikken over i’et.

Den udvalgte Fjällräven skoletaske er blå, men kan selvfølgelig også købes i rigtigt mange andre farver. Vi har bl.a. erfaret, at skoletasken kan købes i navy blå, sort, gul, rød, grøn og mange andre skønne farver. Uanset om du er til den ene eller den anden farve, så kan du få opfyldt dine ønsker.

Rummelig skoletaske med praktiske lommer

Den testvindende skoletaske byder på en mellemstor kapacitet på 8 liter, hvor der er plads til både bøger, computer, penalhus, madpakke, og hvad man ellers ønsker at medbringe. Den omtalte Fjällräven skoletaske vejer blot 650 gram uden indhold, hvilket gør den praktisk til skolebrug.

Skoletasken er udstyret med en lang række praktiske lommer. Der er bl.a. en lomme til computer, som er forsynet med bundvattering for at beskytte din computer optimalt. Du kan desuden få glæde af både sidelommer, frontlommer og flaskelommer.

Den samlede vurdering i vores skoletaske test er, at denne skoletaske er bedst til prisen – både hvad angår funktionalitet, brugervenlighed, design og kvalitet.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 35 x 23 x 13 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Vægt: 650 gram
 • Kapacitet: 8 liter

LEGO Ninjago Lloyd Optimo

Test af LEGO Ninjago Lloyd Optimo

Det er de færreste børn, der ikke vil blive begejstret for at få en LEGO Ninjago skoletaske. Det er nemlig et af årets største hits inden for skoletasker, og det er selvfølgelig ikke helt uden grund. I vores skoletaske test blev vi nemlig også meget glade for denne skoletaske fra LEGO, som ifølge vores test er blandt de bedste tasker til skolebrug.

Ergonomisk skoletaske i ninjadesign

Denne ergonomiske skoletaske fra LEGO er hovedsageligt henvendt til drenge, men kan også anvendes af piger. Skoletasken kommer med et flot ninjadesign, som med sikkerhed vil give dit barn en masse positiv opmærksomhed i skolen. LEGO Ninjago er et stort hit på det danske- og internationale marked, hvilket har gjort disse skoletasker meget eftertragtede.

Skoletasken byder bl.a. på et ergonomisk rygpanel, hvilket er med til at sikre den helt rigtige placering på dit barns ryg. Tasken er fremstillet af nylon, som er kendt som et slidstærkt og kraftigt materiale. Tilmed er nylon med til at gøre skoletasken lettere smuds- og vandafvisende.

Små og store rum samt justerbare remme

Denne LEGO Ninjago skoletaske byder på ét stort rum og en række mindre rum. De mindre rum består bl.a. af en lomme til penalhus, en termoisoleret lomme til madpakke og sidelommer på begge sider af tasken. Der er altså rigeligt med lommer til at opbevare og transportere forskellige former for udstyr til skolebrug.

Både brystrem og skulderremme er justerbare, så de kan tilpasses det enkelte barn. Dermed kan du være sikker på, at skoletasken passer til netop dit barn.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 760 gram
 • Kapacitet: 22 liter

LEGO Star Wars – D-Vader

Test af LEGO Star Wars – D-Vader

Her er endnu en skoletaske til børn, som har skabt stor begejstring de seneste år. Der er selvfølgelig tale om en Star Wars skoletaske, som er et sikkert hit. Der er efterhånden produceret rigtigt mange Star Wars skoletasker, men der er alligevel flere gode grunde til, at vi er kommet frem til, at netop denne skoletaske er en af de bedste.

Slidstærk skoletaske med matchende penalhus

Her får du en slidstærk skoletaske, som dit barn kan få glæde af i utallige år fremover. Star Wars er en klassiker, som især er populært blandt små og store drenge. Denne skoletaske er fremstillet af de bedste materialer for at sikre den højeste kvalitet. Køber du denne skoletaske til dit barn, så får du et matchende penalhus med i købet. Således er det muligt at købe både skoletaske og penalhus på én og samme gang – nemmere bliver det ikke.

Denne Star Wars skoletaske har et større rum til bøger og computer, ligesom der foran er en mellemstor lomme til f.eks. madpakken. Der er også sidelommer med lynlås, hvor man kan opbevare nøgler, mobiltelefon o.l.

Skoletasken byder på ergonomi i verdensklasse. Det kommer bl.a. til udtryk med de justerbare og polstrerede skulderremme, som vil behage ethvert barn.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 43 X 28,5 X 19,5 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Liter: 33

Haglöfs Tight Medium

Test af Haglöfs Tight Medium

Vi fandt ud af én vigtig ting, da vi testede denne skoletaske – nemlig at man aldrig kan gå galt i byen ved at købe en Haglöfs skoletaske. Vi blev nemlig positivt overrasket over, hvor mange kvaliteter denne skoletaske byder på.

Tætsiddende skoletaske med gennemtænkt konstruktion og detaljer

Her har vi at gøre med modellen, Haglöfs Tight Medium, som er en tætsiddende skoletaske i mellemstørrelsen. Der er fokus på, at skoletasken skal sidde helt perfekt på ryggen, uanset om man står stille, eller om man bevæger sig. Producenten har brugt mange ressourcer på at skabe den bedste ergonomi og kvalitet til glæde for brugeren. I den anledning er det svært at komme uden om den gennemtænkte konstruktion og de mange skønne detaljer.

Denne Haglöfs skoletaske byder på et dråbeformet design samt anatomiskformede bæreremme og rygplade. Skoletasken kan nemmest beskrives som en all-round rygsæk, som kan bruges til skolebrug, ligesom den kan bruges til udflugter, skiløb, skovtur, vandretur og mange andre aktiviteter for den sags skyld. Rygsækken er fremstillet af henholdsvis Oxford polyamid og Polytec polyester. Den omtalte Haglöfs rygsæk fra vores skoletaske test kan købes i rigtigt mange forskellige farver.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 649 gram
 • Kapacitet: 20 liter

Frost / Frozen skoletaske

Test af Frost / Frozen skoletaske

Her er den ultimative skoletaske til pigen, der er vild med Frost – eller også kendt som Frozen. Det er nemlig en populær skoletaske fra Disney, som er blevet revet ned fra hylderne de seneste år. Vil du også glæde din datter med en ny skoletaske, så kan vi varmt anbefale denne feminine skoletaske med en række flotte motiver.

Feminin skoletaske med nyttige lommer

Denne Frost skoletaske er prydet med de kendte piger fra Frozen-filmen – henholdsvis Else og Anna. Det er to Disney-figurer, som man med sikkerhed har mødt, hvis man har set Frost blot en enkelt gang. Tasken har først og fremmest et stort todelt rum, som bl.a. er egnet til bøger, tablet og penalhus. Der er selvfølgelig også en stor sidelomme med lynlåslukning, hvor der er plads til lidt af hvert.

Skoletasken byder på en ergonomisk ryg og ikke mindst ergonomiske skulderstropper. I vores skoletaske test bemærkede vi desuden den høje kvalitet, som vi selvfølgelig har valgt at vægte højt. På trods af den lave pris, så byder denne Frost skoletaske på særdeles høj kvalitet. Behandler man skoletasken korrekt, så vil den kunne holde sig pæn og funktionel i en lang årrække.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 36×26 (højde x bredde)

Spiderman skoletaske

Test af Spiderman skoletaske

I vores skoletaske test havde vi også fornøjelsen af at teste en Spiderman skoletaske, som vi ligeledes har været rigtigt godt tilfreds med. Det er nemlig en skoletaske, der skiller sig ud fra mængden på flere forskellige punkter. Kvalitetsmæssigt har vi dog oplevet bedre skoletasker, så det blev ikke til en topplacering denne gang.

Stor skoletaske med gode rum og reflekser

Vi ser her på en stor skoletaske fra Spiderman, som faktisk er blandt testens største skoletasker. Vi bemærkede hurtigt, at skoletasken bød på ualmindelig god støtte takket være den ergonomiske ryg med skum. Ydermere noterede vi os, at rummene også var polstret med skum for at toppe den glimrende ergonomi.

Skoletasken er udstyret med en lang række reflekser, hvilket er med til at øge synligheden i trafikken. Derfor har vi også givet denne Spiderman skoletaske pluspoint for den høje sikkerhed. Tasken kommer med to rum – et stort rum og et mindre rum til en tablet e.l. Derudover er der to sidelommer og en frontlomme, hvor man kan opbevare madpakke, drikkedunk og diverse mindre genstande.


Valg af skoletaske – Hvilken skal jeg vælge?

Der er et spørgsmål, som vi har modtaget rigtigt mange – nemlig: “Hvilken skoletaske skal jeg vælge?”. Grundet den store efterspørgsel valgte vi at igangsætte denne store skoletaske test, hvor vi netop forsøger at belyse de bedste skoletasker til børn og unge – elever og studerende.

Det korte og kedelige svar er, at der ikke findes én skoletaske, der er den rigtige for alle børn og teenagere. Der er nemlig mange individuelle faktorer, man skal tage højde for, hvis man skal have succes med at vælge den rigtige taske til skolebrug. I vores test har du højst sandsynligt allerede opdaget, at vi har omtalt den skoletaske, som vi mener er den bedste – altså bedst i test eller også kendt som testvinder. Er du ikke enig i vores valg, så har du selvfølgelig mulighed for at lede efter det helt rigtige alternativ. I den anledning vil vi gerne hjælpe dig godt på vej, så du kan købe en skoletaske, som du eller dit barn bliver glad for.

Skoletasker mærker – Disse kan vi anbefale

Da vi arbejdede på denne skoletaske test, blev vi helt naturligt præsenteret for rigtigt mange nye skoletasker mærker. Selvom mærket ikke altid er det vigtigste, så kan det alligevel være en god idé at være mærkebevidst. Det er nemlig en realitet, at der er nogle mærker, der byder på højere kvalitet end andre. Nedenfor får du en liste over mærker, som vi har erfaret gør det rigtigt godt på markedet for skoletasker:

 • Jeva
 • Ticket To heaven
 • Fjällräven
 • Spiderman
 • LEGO
 • Disney
 • Haglöfs
 • North Face
 • Nike
 • Ergobag
 • Paul Frank

Køber du en skoletaske fra en af overstående mærker, så tvivler vi på, at hverken du eller dit barn vil blive skuffet. Det er ingen hemmelighed, at det ikke er de billigste mærker på markedet, men kvaliteten er til gengæld høj, og det bør altid være det vigtigste.

Sikkerhed og ergonomi skal i fokus

Skal du købe en ny skoletaske til dit barn, så bør der altid være to faktorer, som du lægger særlig stor vægt på – nemlig sikkerhed og ergonomi. God ergonomi kan defineres på mange forskellige måder, men det handler i korte træk om, at det skal være behageligt for dit barn at bevæge sig med en skoletaske på ryggen. I den anledning er det først og fremmest vigtigt, at skoletasken hverken er alt for stor eller alt for lille. Tilmed skal rygsækken ikke være alt for tung, da det hurtigt vil kunne gå hen og blive en belastning for dit barns muskler og led.

En god tommerfingerregel er, at en skoletaske med indhold aldrig må veje mere end 15 % af barnets kropsvægt. Vejer dit barn 15 kg., så må skoletasken med indhold maksimalt veje 2,25 kg. Ydermere er det vigtigt, at man pakker skoletasken ordentligt, så vægten er ligeligt fordelt. I vores skoletaske test var vi også meget opmærksomme på sikkerheden, som vi også anbefaler dig at tage højde for. Det er f.eks. en fordel, hvis en skoletaske er udstyret med reflekser, så du kan minimere risikoen for, at dit barn bliver overset i trafikken.

Sidder du tilbage med ubesvarede spørgsmå til vores nye skoletaske test, så kan du blot skrive en kommentar til denne artikel.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here