Skihjelm Test – Bedste skihjelme med høj komfort og sikkerhed

0

Vi befinder os midt i en årstid, hvor mange danskere nyder at tage på skiferie og stå på ski i timevis. I den forbindelse vil det være nødvendigt at investere i det mest nødvendige skitøj og skiudstyr. Når man står på ski, bør man som minimum bære en skihjelm. Har du ikke allerede investeret i en god hjelm, kan du med fordel læse resultatet af vores test, hvor vi vil præsentere dig for den bedste skihjelm. Der er mange forbrugerorganisationer, der har foretaget lignende tests, men vi mente, at der var grundlag for en helt ny test. I vores skihjelm test har vi testet ikke mindre end 15 skihjelme fra de førende producenter – bl.a. Salomon, POC, Alpina og mange flere.

Alpina Jump JV Varioflex

Test af Alpina Jump JV Varioflex
Forhandler Pris Information
Skiwear4u 1.699,00 DKK Se produkt

Hvis du vil have mest for pengene, når du køber skihjelm, kan du med fordel vælge producenten Alpina. Vi har testet en lang række af deres skihjelme, hvor modellen Alpina Jump JV har opnået det højeste resultat. Det er denne model, som du vil blive præsenteret for i de kommende underafnsit.

Perfekt hovedbeskyttelse, flot design og justerbar

Der er rigtigt mange grunde til, at vi har kåret denne model som bedst i test. Først og fremmest har vi naturligvis valgt denne Alpina skihjelm som bedst i test, da den har bestået de strenge kvalitets- og sikkerhedskrav. En hjelm som denne vil kunne behage de fleste, da den sidder godt og behageligt på hovedet. Derudover er det en skihjelm, som er populær blandt skiløbere med briller. Det skyldes, at hjelmen er udstyret med skigoogles, som sidder perfekt over brillerne. Du får altså en alt-i-én hjelm, hvor både hjelm og googles er inkluderet.

Kendetegnene ved denne skihjelm er, at den byder på et flot og stilrent design, samtidig med at kvaliteten er perfekt. Det er en justerbar hjelm, hvor det er muligt at justere visiret op og ned. Du kan med fordel indstille hjelmen efter dine behov, så du opnår et perfekt udsyn.

Denne skihjelm byder desuden på Ergomatic Closure. Det er en praktisk lukkemekanisme, som kan betjenes med én hånd. Ydermere er der justerbar hjelm og ventilation.

Sikkerhedsgodkendt og egnet til alle vejrforhold

Det er en kraftig skihjelm, som kan bruges under alle tænkelige vejrforhold. Variflex visiret beskytter imod vind og vejr, ligesom selve linsen automatisk bliver tilpasset til forskellige lysforhold. Derudover har vi naturligvis også sikret os, at denne hjelm er godkendt efter EN 1077B standarden.

Som du måske kan regne ud, så er det ikke den billigste skihjelm på markedet. Til gengæld er det muligvis den hjelm, hvor du opnår den bedste komfort og sikkerhed.

De vigtigste specifikationer

  • Farve: Sort
  • Vægt: 665 gram
  • Certifikationer: CE EN 1077B

Salomon Icon 4D

Test af Salomon Icon 4D
Forhandler Pris Information
Billigsport24 599,00 DKK Se produkt

Er man skientusiast, så kan man næsten ikke komme uden om at støde på producenten Salomon ved forskellige lejligheder. Der er tale om en af de førende producenter af skitøj og skiudstyr, som er kendt i både ind- og udland. I vores skihjelm test har vi været meget begejstret over modellen Salomon Icon 4D, som du vil kunne læse meget mere om nu.

Bedste sikkerhed og komfort

Der er to grundelementer, som Salomon vægter højest, og det er netop sikkerhed og komfort. Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at der er tale om en god og solid hjelm. Det er en damehjelm, men der findes naturligvis lignende modeller til herre. Det er en af kvindernes foretrukne hjelme, som er med EPS 4D.

Designmæssigt er det ligeledes en rigtig fin skihjelm, som byder på et slankt og sporty look. Hjelmen sidder godt og komfortabelt på hovedet, samtidig med at der er aktiv ventilation. Der er desuden en aftagelig inderhjelm og ørepuder, som kan vaskes ved behov. Indvendigt er hjelmen foret med kunstskind, som er yderst behageligt.

De vigtigste specifikationer

  • Farve: Hvid
  • Vægt: Ukendt
  • Certifikationer: CE EN 1077 og ASTM F 2040

POCito Formix

Test af POCito Formix
Forhandler Pris Information
Skiwear4u 999,00 DKK Se produkt

Er I en børnefamilie, som skal afsted på skiferie, så er det naturligvis også vigtigt, at børnene får nogle sikre og komfortable skihjelme. I denne test af skihjelme har vi også kigget på skihjelme til børn, hvor bl.a. denne PCito Fornix har indgået.

Let og funktionel hjelm til skiferien

Her er ikke blot tale om en almindelig skihjelm til børn. Det er derimod en prisbelønnet hjelm, som er en af nyhederne fra POC. Sammenligner man med de tidligere modeller, så er denne model både lettere og mere sikker. Det er lykkedes at skabe dette pragteksemplar ved, at man har anvendt aramid forstærkning. Du får en børnehjelm med god ventilation og fine justeringsmuligheder. Dermed vil den passe til langt de fleste børn, fordi den kan justeres efter barnets hoved.

Foret kan tages ud, når det trænger til at blive vasket. Der er ventilation over hele hjelmen, og der er forbedret stødabsorbering. Sidst, men ikke mindst medfølger der et kit med reflekterende klistermærker til navn o.l.

De vigtigste specifikationer

  • Farve: Orange
  • Vægt: 400 gram
  • Certifikationer: CE EN 1077 og ASTM F 2040

5 tips til valg af skihjelm

I vores testresultat bliver du præsenteret for en masse gode skihjelme, som alle findes på det danske marked. Dog er det ikke hundrede procent sikkert, at en af disse hjelme vil passe til din smag. Du har heldigvis rig mulighed for at gå på udkig efter en skihjelm, som passer perfekt til dine krav og behov. Vi giver dig her 5 skarpe tips, som du kan bruge til at vælge den rette hjelm

1. Vælg den rette hjelmtype

Der er mange danskere, som fejlagtigt tror, at der kun findes én hjelmtype. I realiteten findes der dog som minimum 3 hjelmtyper, som omfatter “fuld skal”, “halv skal” og “full face”. Vi introducerer dig kort for de tre typer nedenfor:

Fuld skal – Den første type er fuld skal, som er den udgave, som de fleste vælger i øjeblikket. Denne type hjelmer giver nemlig optimal beskyttelse af hovedet, ligesom den beskytter ansigtet mod vind og vejr. Denne hjelm giver beskyttelse over hele hovedet og vil være ideel for både børn og voksne. Der er ligeledes mange skiracere, som bruger denne type skihjelm, når det skal gå ekstra stærkt ned af pisterne.

Halv skal – Denne type skihjelm er også meget populær, da mange anser som den for at være mere komfortabel. Det skyldes bl.a., at der er ørebeskyttelse med soft shell, hvilket giver en rigtig behagelig fornemmelse.

Full face – Sidst, men ikke mindst er der full face skihjelme, som også bliver anvendt af rigtigt mange skiløbere verden over. Det er uden tvivl denne type skihjelm, som giver den bedste beskyttelse af hoved og ansigt. Denne type skihjelm er især populær blandt mountain skiløbere, som står på ski i risikofyldte terræn.

2. Optimal ventilation

Når man står på ski, og der er fart på, så er det normalt, at man får det varmt og begynder at svede. Vil du undgå at blive ramt af hedeslag, så vil det være nødvendigt at købe en skihjelm med god komfort. Køber du en billig skihjelm, vil du typisk opleve, at ventilationen er ualmindelig dårlig. Optimal ventilation er yderst vigtigt for den samlede oplevelse, når man står på ski. Før du køber en hjelm, bør du derfor sikre dig, at der er ventilation i hele hjelmen. Den skal være designet til at kunne transportere varm luft ud af hjelmen.

3. Sikkerhed er alfa omega

Selvom der er mange vigtige parametre, så er der ingen parametre, som er lige så vigtige som sikkerhed. Vi fraråder altid, at man køber en skihjelm, hvor de mest gængse sikkerhedskrav ikke er blevet overholdt. Vi anbefaler derimod, at man køber en skihjelm, som har modtaget de nødvendige certifikationer. I vores skihjelm test har vi noteret, hvilke certifikationer de forskellige hjelme har fået. Køber du en hjelm uden sikkerhedscertifikation, løber du en vis risiko. Du kan derfor med fordel købe en lidt dyrere hjelm, hvor sikkerheden er i orden. Der er ofte tale om nogle af de samme certifikationer, som man skal kigge efter, hvis man skal købe en cykelhjelm på det danske marked.

4. Prioriter komfort højt

Dernæst skal det naturligvis være behageligt at have en skihjelm på hovedet. I den forbindelse skal det være nemt og hurtigt at justere på størrelsen. Skal komforten være så god som mulig, vil det være afgørende, hvilke materialer der er anvendt. Det indvendige materiale skal være blødt og behageligt, så du kan føle dig komfortabel under hele turen. Hvis du handler i en fysisk butik, bør du altid prøve hjelmen, før du foretager et køb. Hvilken skihjelm der passer bedst til dig, vil bl.a. afhænge af dit hovedes form, størrelse o.l.

5. Sammenlign priser på skihjelme

Selvom kvalitet, komfort og sikkerhed bør være det vigtigste, så er den rette pris naturligvis også vigtig. Har du besluttet dig for at købe en skihjelm fra f.eks. Salomon, POC eller Alpina, så kan du med fordel sammenligne priser. Der er nemlig mange forhandlere af de store og internationale mærker. I vores test har vi forsøgt at finde den laveste pris på de omtalte skihjelme, men disse priser kan naturligvis hurtigt ændre sig. Ønsker du at spare penge, og er du tålmodig anlagt, så bør du samenligne priser på den ønskede skihjelm.

Der findes masser billige skihjelme på markedet, som kan købes til få hundrede kroner. Vælger du den billigste hjelm som muligt, så vil det typisk gå udover sikkerheden, som er den vigtigste faktor.

Er en skihjelm lovpligtig?

Et spørgsmål vi har modtaget rigtigt mange gange er – “Er en skihjelm lovpligtig?” Det korte og præcise svar er nej, det er den ikke. Det er i princippet helt op til den enkelte skiløber, om han / hun vil anvende skihjelm. Dog bliver det anbefalet af alle myndigheder, rejseselskaber m.v., at man bruger skihjelm, når man løber ned af pisterne. Der er lavet mange forskellige undersøgelser, som bl.a. viser, at en skihjelm kan reducere hovedskader med op til 60 %.

Uanset hvor god du er til at stå på ski, kan du aldrig være helt sikker på ikke at komme galt afsted. Der kan hurtigt opstå situationer, hvor det rette skitøj og skiudstyr vil være nødvendigt. Selvom du selv bestemmer, om du vil bruge hjelm, så er det naturligvis noget, som du bør gøre. Brug af skihjelm er en meget klar anbefaling, som går ud til både børn og voksne – nybegyndere såvel som erfarne.

Der er dog visse lande i verden, hvor en skihjelm er lovpligtig. Derfor bør du undersøge reglerne i det pågældende land, du rejser til på skiferie. Det er samme vilkår, som du kender fra cykelhjelmen. Det er ikke lovpligtigt i de fleste lande, men det er ikke desto mindre en rigtig god idé.

Mere information om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here