Mountainbike Test – Bedste MTB til mænd og kvinder

0

Drømmer du om en ny mountainbike (MTB), som du komme give den gas på i skoven, på vejen eller et helt tredje sted? I så fald vil denne mountainbike test være henvendt til dig. Vi vil nemlig hjertens gerne hjælpe dig med at finde den bedste mountainbike, som du kan få mange skønne timer til at gå med fremover. I denne test har vi valgt at koncentrere os om det danske marked, hvor der findes rigtigt mange fantastiske mountainbikes.

Hos TestGuro.dk har testet mere end 50 mountainbikes fra bl.a. Cannondale, Giant, Kildemoes, Haibike, Scott, MBK, Focus og mange flere. Vi har naturligvis testet mountainbikes til både mænd og kvinder, så der er noget for enhver smag. Testen er uafhængig af andre tests fra øvrige forbrugerråd. Vi giver dig en kort introduktion til de 4 bedste mountainbikes, som du kan læse meget mere om hos de forhandlere, vi henviser til i artiklen.

Haibike Greed 9.10

Test af Haibike Greed 9.10
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 7.999,00 DKK Se produkt

Skal du have den bedste mountainbike på markedet, skal du kigge nærmere på Gred 9.10 fra Haibike, som netop har vundet vores store test. Det er en flot, funktionel og brugervenlig MTB cykel, som fortjener en masse opmærksomhed. Selvom denne Haibike mountainbike kun ligger i mellemprisklassen, så har den alligevel kunne konkurrere med mange af de dyrere mountainbikes i testen, hvilket er meget imponerende.

Billig mountainbike 29″ af carbon

I vores mountainbike test har vi erfaret, at man får rigtigt meget mountainbike for pengene, hvis man vælger en model fra Haibiki. Det er nemlig en prisvenlig producent, der forstår sig på at designe og udvikle kvalitetscykler. Her er der tale om en carbon cykel, som først og fremmest kommer med 3 x 10 gear. Designmæssigt er det en meget simpel og elegant MTB cykel, der er dominerer af farverne rød, sort og grå.

På trods af den lave pris, så har vi at gøre med en carbon mountainbike. Selve rammen er nemlig fremstilet af carbon, hvilket man naturligvis må betragte som et plus. Helt overordnet er det en mountainbike, der er fremstillet af komponenter i høj kvalitet.

Luftdæmpet forgaffel med 3 forskellige positioner

Haibike har udstyret denne testvindende mountainbike med en luftdæmpet forgaffel, som kommer med hele 3 forskellige positioner. De 3 positioner består af henholdsvis fladt, nedkørsel og opkørsel. Således er cyklen egnet til alle tænkelige terræn takket være den fantastiske affjedring. Generelt vil man opleve en mountainbike, der er rigtig god og behagelig at køre på. Cyklen har en vægt på blot 11,4 kg. og byder bl.a. på en holdbar saddel, man sidder godt på og et styr, der er behageligt at holde ved.

Denne Haibike mountainbike er hovedsageligt henvendt til begynderen, der har interesse i at købe en stabil og behagelig MTB cykel med alle de nødvendige funktioner. Klargøringen kan hurtigt klares, hvis man blot anvender den medfølgende guide. Det skal dog nævnes, at den omtalte mountainbike leveres uden pedaler. Dog ændrer det ikke på, at prisen er utrolig lav sammenlignet med andre mountainbikes i tilsvarerende kvalitet.

De vigtigste specifikationer

  • Vægt: 11,4 kg.
  • Hjulstørrelse: 29″

Scott Aspect 900 - 2017

Test af Scott Aspect 900 - 2017
Forhandler Pris Information
Cykelexperten 10.999,00 DKK Se produkt

Leder du efter et alternativ til vores testvinder, så skal du se nærmere på denne Scott mountainbike, som også befinder sig i top 3 i vores mountainbike test.

Det er endnu en prisvenlig MTB cykel, som man næsten ikke kan andet end at blive begejstret for. Det er nemlig en kvalitetscykel, der kommer med mange attraktive specifikationer.

Fremragende mountainbike til den nystartede mountain-biker

Er du ny i mountainbike-verdenen, så skal du selvfølgelig starte ud med en god cykel. Som nybegynder behøves du ikke nødvendigvis investere i den dyreste cykel, hvilket du ikke kommer til, hvis du køber Scott Aspect 900. Det er en nemlig en budgetvenlig mountainbike, som vil være et attraktivt valg for de fleste.

Denne Scott mountainbike har stort set alt, hvad en god mountainbike skal have. Det gælder bl.a. pålidelige komponenter, stabile forgafler og generelt meget høj komfort. Sætter du dig op på denne MTB cykel, vil du altid føle dig tryg, da der er gjort rigtigt meget for at sikre den højeste komfort og sikkerhed.

Der er ingen tvivl om, at Scott Aspect 900 er særligt egnet til skovbrug. Elsker du at give den gas på mountainbike i skoven, så vil du kunne få stor glæde af denne cykel. Hverken affjedring, bremser eller gearskifte vil komme til at stoppe dig, da alle disse faktorer er hundrede procent i orden.

Foretrækker du en cykel med motor? Så kig vores på elcykel test.

De vigtigste specifikationer

  • Vægt: 12,8 kg.
  • Hjulstørrelse: 29″

Haibike Life 7.80 - Dame mountainbike

Test af Haibike Life 7.80 - Dame mountainbike
Forhandler Pris Information
Cykelpartner 9.999,00 DKK Se produkt

Vil du købe den bedste dame mountainbike, så vil du næppe blive skuffet over Haibike Life 7.80, som er en glimrende mountainbike til kvinder. Det er en cykel, som vi har været meget tilfredse med i vores mountainbike test – og som vi har glædet os til at præsentere dig for.

Flot, gennemført og kvalitetssikker mountainbike til kvinder

Synes du, at det lyder attraktivt med en flot, gennemført og kvalitetssikker mountainbike? I så fald bør du overveje, hvorvidt denne Haibike 7.80 ikke er det helt rigtige valg for dig. Det er en billig mountainbike, som kommer med et flot og sporty design i farverne blå, hvid og gul. Life-serien var Haibike er netop tilegnet kvinder, som naturligvis også skal have mulighed for at handle de bedste mountainbikes.

Denne model findes i 4 forskellige stelstørrelser, som du frit kan vælge mellem. Prisen afhænger naturligvis ikke af, hvorvidt du vælger den ene eller den anden stelstørrelse. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være angivet en forlænget leveringstid på nogle af de repræsenterede stelstørrelser.

Når du får leveret denne MTB cykel, vil den allerede være 85 % samlet. Det eneste du skal gøre er at montere henholdsvis sadelpind, forhjul, styr og sadel. Med andre ord kan du hurtigt samle din nyindkøbte mountainbike, så du kan komme i gang med at cykle.

Den omtalte dame mountainbike kommer bl.a. med hydrauliske skivebremser, som bærer præg af høj kvalitet og høj sikkerhed. Generelt kan man tydeligt mærke, at sikkerheden er prioriteret højt.

De vigtigste specifikationer

  • Vægt: 12,1 kg.
  • Hjulstørrelse: 27,5″

Værd at vide om mountainbikes / MTB cykler

Mountainbikes går også under navnet MTB cykler. Mountainbike eller MTB er kendt som en af de hurtigst voksende motionsformer i Danmark, hvilket er ganske imponerende. Kort beskrevet er en mountainbike en robust cykel, der kan holde til lidt af hvert takket være solide dæk, forgafler, rammer og bremser. Det er en cykeltype, der typisk kommer med lave gearinger, som gør det nemmere at cykle op af stejle bakker. Er man den heldige ejer af en mountainbike, kan man cykle i mange forskellige terræn. Det er f.eks. meget populært at cykle i skove, hvor der findes såkaldte MTB-ruter. Du kan bruge en mountainbike til off-road kørsel, men du kan selvfølgelig også bruge den til at cykle i skole, arbejde eller supermarkedet.

Tip: Husk altid at lås din mountainbike, når du ikke bruger den – det er altid en god idé at investere i en god og sikker cykellås, som selvfølgelig skal være sikkerhedsgodkendt.

Mountainbike test – Hvilken mountainbike skal jeg vælge?

Det er svært at komme med et konkret svar på, hvilken mountainbike du skal vælge, da det kommer an på mange ting. Den bedste mountainbike for din ven er ikke nødvendigvis den bedste for dig, da det afhænger af individuelle krav, behov og ønsker. Dog vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig lidt på vej, hvis du har svært ved at finde den helt rigtige mountainbike / MTB cykel, som du forhåbentlig kan få glæde af i mange år.

Cykelstørrelse / stelstørrelse

Før du kigger på mountainbikes, bør du finde ud af, hvilken cykelstørrelse / stelstørrelse der passer på dig. I den anledning kan du bruge nogle af de mange tilgængelige vejledninger, som netop er udarbejdet til dette formål. Du kan f.eks. bruge guiden hos Bikesize.dk, hvor du blot skal indtaste din skridtlængde. Guiden kan dog kun bruges af børn og voksne, der er fyldt 14 år. Er du fortsat i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge, så bør du selvfølgelig spørge din forhandler til råds. Det er nemlig meget afgørende, at du finder den mest passende størrelse.

Stel (vinkel og højde)

Skal du have glæde af din mountainbike, så er det ikke undeordnet, hvilket stel din mountainbike kommer med. Stelvinklen og stelhøjden har nemlig rigtig stor indflydelse på, om den pågældende cykel passer til dig. Stellet kan bl.a. have indflydelse på, om du sidder oprejst, foroverbøjet eller en helt tredje stilling. Det er altså uhyggeligt vigtigt, at stellet passer til dig, da du ellers hurtigt vil køre træt i det. Vær desuden opmærksom på kvaliteten af stellet, som helst skal være fremstillet af aluminium eller carbon.

Affjedring

God affjedring er et must, hvis du har forventninger om at skulle cykle i forskellige former for krævende terræn. Skal du undgå at flyve henover styret og komme til skade, så kan du med fordel gå efter en affjedret forgaffel. Hvis forgaflen kommer med tilstrækkelig affjedring, kan du også undgå at mærke vibrationer i håndled og arme, som hurtigt kan blive en ubehagelig affære.

Bremser

Din kommende mountainbike kan enten være udstyret med skivebremser eller fælgbremser, som enten vil være mekaniske eller hydrauliske. Hvorvidt man foretrækker den ene bremsetype frem for den anden er langt hen af vejen en smagssag.

Mekaniske fælgbremser bremser som udgangspunkt fint og er nemme at vedligeholde. Dog er det desværre en realitet, at bremseevnen ikke er lige så god, hvis man cykler i vådt og mudret terræn. Der er også mulighed for at købe en mountainbike med hydrauliske fælgbremser, selvom de er svære at få fat i på det danske marked.

Der er ingen tvivl om, at hydrauliske skivebremser er det mest eftertragtet, selvom det er en anelse dyrere end fælgbremser. Det er en bremsetype, som bl.a. Shimano, Hayes og Avid har specialiseret sig i. Du kan også overveje at investere i en mountainbike med mekaniske skivebremser, som ofte kan købes billigt.

Øvrige faktorer

Udover overstående faktorer skal du også være opmærksom på bl.a. gear, sadel, styr, dæk, frempind og pedaler. Det er altså vigtigt, at du laver en samlet vurdering, når du kigger på mountainbikes / MTB cykler. Synes du, at markedet er uoverskueligt, så bør du alliere dig med en, der har en vis viden og erfaringer med mountainbikes. Du kan selvfølgelig også vælge at prøve flere MTB cykler, så du kan fornemme, hvordan de forskellige cykler passer til dig.

Du kan få mange flere gode tips til at vælge den rigtige mountainbike i nedenstående video:

Videoen er lavet af FriBikeshop Nørrebro. Videoen har en længde på 2:39 minutter.

Mangler du en cykelcomputer? Så find vores cykelcomputer test her.

Gode tips til dig, der kører på mountainbike

Husk altid din cykelhjelm og andet sikkerhedsudstyr

Går du op i din egen sikkerhed, bør du aldrig bevæge dig ud på din mountainbike, hvis du ikke har monteret en cykelhjelm på dit hoved og evt. andet sikkerhedsudstyr. Kører man f.eks. galt i skoven, kan det hurtigt gå rigtigt galt, hvis man ikke har båret en cykelhjelm.

Tag din mobil med dig på farten

Selvom du naturligvis ikke skal snakke telefon og SMS’e på din cykeltur, så bør du alligevel tage din mobil med dig. Er heldet ude, så er det altid rart at kunne ringe efter hjælp, hvilket du kun har mulighed for, hvis du har været fornuftig at medbringe din mobiltelefon.

Medbring rigeligt væske

Man bør aldrig gå ned på væske – uanset om man cykler en kort eller lang tur på sin mountainbike. Har du tendens til at gå sukkerkold, så bør du også medbringe hurtigt optagende kulhydrater, så du ikke er tvunget til at opgive turen.

Husk cykelpumpe og lappegrej

Selvom du har købt en god mountainbike, så kan du aldrig sikre dig hundrede procent mod, at den kan punktere på ubelejlige tidspunkter. I den anledning vil det være en stor fordel, hvis du har en cykelpumpe og noget lappegrej med dig.

Jeg håber, at du har fået glæde af denne mountainbike test. Skulle du sidde tilbage med nogen spørgsmål, indvendinger eller kommentarer, skal du naturligvis ikke holde dig tilbage.

Kilder:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here