Stepbænk Test – De 5 bedste stepbænke til træning

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Den populære stepbænk har fundet vej til mange danske hjem, så du har måske også fundet ud af, at det er ret nyttigt at eje en stepbænk? Stepbænken er især populær blandt aktive kvinder, men der er også mange mænd og unge fyre, som nyder at give den gas på stepbænken.

Drømmer du om en flot og stram krop, øget energiniveau og et sundere helbred, så skal du sørge for at spise sundt og motionere i din dagligdag. Det vil i den anledning være en fordel, hvis du har adgang til forskellige former for træningsudstyr bestående af en stepbænk og andet udstyr. Der er generelt mange fordele ved at eje og bruge en stepbænk, men det ved du måske allerede, hvis du har trænet i et lokalt fitnesscenter.

De bedste stepbænke til prisen

Såfremt du gerne vil blive ejer af den bedste stepbænk, så får du sjældent noget godt ud af at vælge den billigste stepbænk, da der selvsagt er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det forklarer også vores målsætning om at finde de bedste stepbænke til prisen, da vi ikke har et ønske om, at du skal spilde dine penge.

Der findes mange købsguides på nettet, men hvis du virkelig skal gøre en god handel, så skal du købe en testvindende stepbænk, som rent faktisk lever op til forventningerne.

Abilica Step Up Pro stepbænk

Test af Abilica Step Up Pro stepbænk
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica 689,00 689,00 Læs mere

Abilica Step Up Pro er ikke bare en gennemsnitlig stepbænk. Det er derimod den bedste stepbænk til prisen, så det er med sikkerhed ikke en investering, som du vil komme til at fortryde. Abilica er generelt en dygtig producent, når det kommer til træningsudstyr, så du går aldrig galt i byen ved at købe træningsudstyr fra dette brand.

Mellemstor og robust stepbænk med gummibelagt overflade og flere højdeindstillinger

Abilica Step Up Pro er en mellemstor stepbænk, som måler 32 x 90 cm. Designmæssigt kan man være tilbøjelig til at påstå, at stepbænken hovedsageligt er henvendt til kvinder, men hvem siger, at mænd ikke kan eje en lilla stepbænk? Uanset om du er mand eller kvinde, kan du forvente at få en robust og samtidig skånsom stepbænk med gummibelagt overflade. Stepbænken er fremstillet i en plastform, som dæmper stødet og dermed beskytter knæene.

Du kan under træning vælge mellem to forskellige højder på henholdsvis 13 og 18 cm. Ydermere skal du vide, at der medfølger ét sæt klodser, og der er mulighed for at købe ekstra klodser som tilbehør. Det kan du med fordel gøre, hvis du ønsker ekstra højde på stepbænken. Den testvindende stepbænk egner sig til både hjemmefitness og fitnesscentre.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Abilica
 • Højde: 13 og 18 cm. (to forskellige højder)

Reebok Studio Deck stepbænk

Test af Reebok Studio Deck stepbænk
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 2.399,00 2.399,00 Læs mere

Reebok Studio Deck er den ultimative stepbænk til hjemmet, hvilket både prisen og de mange positive anmeldelser afspejler. Der er nemlig ikke tale om en helt almindelig stepbænk, hvilket du kan læse mere om i de kommende underafsnit.

Fleksibel stepbænk med skridsikker overflade og praktisk opbevaringsrum

Reebok Studio Deck er egnet til steptræning, men bænken kan faktisk også benyttes som træningsbænk, hvorfor du ikke er nødsaget til at købe en træningsbænk ved siden af. Du kan nemt og hurtigt indstille bænken i 3 forskellige positioner – flad, incline eller decline. Der er to højdeindstillinger – 20,5 cm. til step og 35,5 cm. til anden træning.

Stepbænken byder på en skridsikker overflade, så du kan trygt give den gas uden at bekymre dig for at komme til skade. Bænken skiller sig ud fra de øvrige produkter ved at have et praktisk opbevaringsrum, hvor du kan opbevare både håndvægte og tubes. Ønsker du en langtidsholdbar løsning, så vil du blive lykkelig for at eje den omtalte stepbænk.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Reebok
 • Højde: 20,5 og 35,5 cm. (to forskellige højder)

Reebok Core Board stepbænk / stepbræt

Test af Reebok Core Board stepbænk / stepbræt
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 1.969,00 1.969,00 Læs mere

Reebok Core Board ligner ikke alle andre stepbænke, men det er ikke nødvendigvis noget, som du skal lade dig skræmme af. Der er nemlig tale om et stepbræt, som byder på mange forskellige fordele i form af fantastiske træningsmuligheder.

Revolutionerende stepbænk med flere sværhedsgrader

Reebok Core Board er helt bevidst blevet fremstillet ustabilt, så du har mulighed for at træne din balance og stabilitet. I den anledning kan du frit vælge mellem de to sværhedsgrader, som nemt kan indstilles på stepbrættet. Indstilling af sværhedsgrader foregår via den røde knap forrest, så der er intet kompliceret ved indstillingsfasen.

Savner du ekstra belastning, så rådes du til at bruge træningselastikker eller en medicin ball. Dette specielle stepbræt hjælper dig med at fremme din balance, koordination, stabilitet og ikke mindst mobilitet. Overfladen er skridsikker, hvorfor brættet er velegnet til intensiv træning.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Reebok
 • Højde: Én fast højde (kun muligt at justere sværhedsgrad)

Ziva Step stepbænk

Test af Ziva Step stepbænk
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 999,00 999,00 Læs mere

Ziva Step er også en af de stepbænke, som byder på høj kvalitet og ovenikøbet kan erhverves til en overkommelig pris. Den fine stepbænk har fået meget ros af brugerne, og nu får den også ros i vores nyeste test af stepbænke.

Let og rengøringsvenlig stepbænk med tre højdeindstillinger

Ziva Step er en let og rengøringsvenlig stepbænk, som har en vægt på blot 7,5 kg. Du kan dermed nemt transportere bænken fra træningsrummet til haven, hvis du ønsker at træne udenfor om sommeren. Producenten skal også have ros for at have udviklet en stepbænk, som er nem at rengøre og vedligeholde for private.

Der er tre højdeindstillinger, så du har al mulighed for at udfordre dig selv og din nuværende form. Stilmæssigt er der ikke det store at bemærke, da det er en meget simpel stepbænk uden forstyrrende detaljer. Ziva har ikke desto mindre gjort et godt stykke arbejde, da de har produceret en stepbænk, som kun optager ganske lidt plads i hjemmet.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Ziva
 • Højde: 15, 20 og 25 cm. (tre forskellige højder)

Aserve Aerobic Step stepbænk

Test af Aserve Aerobic Step stepbænk
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls 399,00 399,00 Læs mere

Aserve Aerobic Step hører til blandt de billigste stepbænke, men hvorfor lade sig skræmme af den lave pris, hvis det er en fornuftig stepbænk? Er du interesseret i at vide, hvorfor det er fordelagtigt at købe denne stepbænk, så fortsæt læsningen.

Prisvenlig stepbænk med skridsikre gummifødder

Aserve Aerobic Step er måske ikke verdens bedste stepbænk, men det kan man heller ikke forvente, når prisen er så lav, som det er tilfældet. Stepbænken er yderst velegnet til aerobic, men den kan også bruges til step. Der er dermed ingen risiko for, at din hjemmetræning vil blive kedelig fremover.

Bænken er udført med skridsikker gummifødder og en slidstærk overflade, hvilket er med til at sikre en fornuftig sikkerhed og levetid. Der er desuden mulighed for at flytte benene ind under bænken, så bænken bliver lavere og dermed er nem at opbevare, når den ikke er i brug.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Aserve
 • Højde: 10 og 20 cm. (to forskellige højder)

Hvorfor skal jeg eje en stepbænk?

Der er som udgangspunkt ingen, som kan tvinge dig til noget, som du ikke har lyst til, så hvis du ikke ønsker at købe en stepbænk, så lader du selvfølgelig bare være med det. Der sker dog ikke noget ved at læse om, hvilke gode grunde der er til at købe en stepbænk. Det er netop, hvad dette afsnit skal handle om, så bevar dit fulde fokus, hvis du gerne vil kende til de vigtigste fordele:

 1. Den er nem at anvende– Der er nogle træningsmaskiner og noget træningsudstyr, som er svært at bruge og derfor kun er tilegnet øvede. Det er ikke tilfældet for den gennemsnitlige stepbænk, som er ualmindelig nem at anvende. Du skal nemlig kun kende til de mest effektive øvelser, hvis du vil have glæde af en stepbænk i dit hjem.
 2. Den fylder ikke alverden – Det er ikke afgørende, om du bor i lejlighed eller hus, da der helt sikkert er plads til stepbænken i alle hjem. Den fylder faktisk så lidt, at du kan opbevare den i skabet, hvis du gerne vil gemme den væk, når du ikke bruger den. Stepbænken er desuden tilstrækkelig let til, at du nemt kan tage den med i sommerhus eller på stranden, hvis du vil have mulighed for at træne, når du ikke er hjemme.
 3. Den kan købes billigt – De fleste af stepbænkene fra vores test koster under tusinde kroner, så der er ikke tale om en kæmpe investering. Stepbænken er generelt et prisvenligt alternativ til andre former for moderne træningsudstyr. Der er sågar stepbænke, som sælges til få hundrede kroner.

Hvem skal bruge en stepbænk?

En stepbænk er egnet til step og aerobic, så stepbænken er i grove træk henvendt til alle, som holder af step og / eller aerobic. Det vil typisk være kvinder i en bred aldersgruppe, men der er også en mindre procentdel af mændene, som sætter pris på at dyrke førnævnte motionsformer.

Der er mange danskere, som vælger at købe en stepbænk, fordi de har et ønske om at tabe sig. Dyrker du step eller aerobic, så vil du hurtigt få pulsen op og få sved på panden, og det er jo ikke værst, hvis du netop gerne vil tabe dig.

Du kan med fordel bruge stepbænken, når du træner derhjemme, da du kan opnå følgende:

 • Høj forbrænding – Intensiv træning på stepbænk er interessant for dig, som gerne vil forbrænde kalorier på en nem og hurtig måde. Du bliver selvfølgelig ikke slank fra den ene dag til den anden, men sørger du jævnligt for at træne på din stepbænk, så vil du hurtigt kunne se og mærke fremgang.
 • Træning af hele underkroppen – En anden fordel ved at træne på en stepbænk er, at du ikke kun træner én muskelgruppe ad gangen. Du træner derimod mange muskelgrupper på én gang, da hele din underkrop bliver aktiveret. Det gælder ikke mindst dine baller, lår og lægge, som sætter pris på denne træningsform.
 • Træning af balance og mobilitet – Er din balance ikke lige så god, som du kunne ønske dig, så er der ingen grund til, at du lader det påvirke dit humør. Du kan nemlig træne både balance, mobilitet og stabilitet takket være den kære stepbænk. Det kan i den anledning også være værd at købe et balancebræt, som er specialudviklet til balancetræning. Træning af balance og mobilitet vil være interessant for både børn, voksne og ældre, da en dårlig balance kan besværliggøre hverdagen.
 • Bedre form – Du kan komme i bedre form ved at løbe eller cykle, men er du ikke tilhænger af hverken løb eller cykling, så kan du søge andre veje. Der findes nemlig også andre motionsformer bestående af step, aerobic og meget andet. Du kan træne hele året rundt, hvis du køber en stepbænk, hvilket gør det muligt for dig at holde formen uanset årstid.

Hvad skal jeg tænke over, når jeg skal købe en stepbænk?

Det er vores indtryk, at der er stor forskel på de stepbænke, som forhandles på det danske marked, så du er nødt til at tænke over, hvad du helt konkret søger, før du besøger en butik eller webshop. Der er nemlig ingen garanti for, at du træffer det rette valg, blot fordi du køber den bedst solgte stepbænk fra i år.

Du bør tage højde for mange forskellige faktorer, når du skal købe en stepbænk. Det anbefales at lægge særlig stor vægt på størrelse, vægt, indstillingsmuligheder, kvalitet, pris og brand. Handler du på en webshop, så er det meget normalt, at du kan gøre din søgning specifik ved at angive dine personlige krav til din kommende stepbænk.

Er pladsen trang, så kan det være en god idé at købe en kombineret stepbænk og træningsbænk, så du ikke er tvunget til at købe to bænke. Det er desuden en fordel at købe en stepbænk med opbevaringsplads, så dit træningsudstyr ikke kommer til at fylde alt for meget.

Hvilke træningsøvelser findes der?

Du er blevet overbevist om, at det er fornuftigt at købe en stepbænk, men hvad gør du så nu, hvor du har købt samt fået leveret og monteret din nye stepbænk? Du lærer selvfølgelig nogle af de forskellige træningsøvelser at kende, så du kan kickstarte din træning og komme i god form.

Det er meget sandsynligt, at du allerede kender til de basale øvelser, men hvis du skal kunne variere din træning, så bør du også kende til alternative øvelser. Før du prøver kræfter med de forskellige øvelser, bør du varme op i fem minutter. Du kan varme op ved at gå og / eller ved at hoppe på stedet.

Følgende øvelser er værd at give sig i kast med:

 • Basisstep
 • Hælspark
 • Hælløft
 • Benløft
 • Bækkenløft
 • Squat
 • Udstrækning

Du kan få en mere dybdegående introduktion til ovenstående øvelser ved at finde en videoguide eller ved at spørge din personlige træner til råds. De fleste øvelser siger dog sig selv, så det er begrænset, hvor meget hjælp du behøver for at komme i gang.

Der er blevet skrevet flere bøger om step og tilsvarende motionsformer, så der er nok læsestof at gå i gang med, hvis du er interesseret i at blive klogere.

Spar penge på din kommende stepbænk

Der er intet at sige til, at du gerne vil eje en stepbænk, nu hvor du har læst vores introduktion til det fantastiske træningsredskab. Du er dog næppe interesseret i at betale overpris for din kommende stepbænk, når de laveste priser på træningsredskaber ikke er svære at finde.

Du bliver i denne guide henvist til forskellige webshops, hvor du kan købe stepbænke til lave priser, så det er ikke strengt nødvendigt at skulle besøge en fysisk butik i dit nærmeste storcenter. Der er ofte gode tilbud på stepbænke på nettet, som du kan finde ved at søge på din foretrukne søgemaskine.

Står du primært på stepbænken, når du er i fitnesscentret, så vil det give bedst mening for dig at melde dig ud og i samme ombæring købe en stepbænk til hjemmet. Det er en investering, som hurtigt vil kunne betale sig, da det er relativt dyrt at have et træningsmedlemskab.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here