Strygejern Test – De bedste strygejern 2017

0

Et strygejern vil være mere eller mindre uundværligt for langt de fleste danskere. Det er de færreste, som ønsker at gå rundt offentligt med en krøllet skjorte, hvilket kan undgås, hvis man er indehaver af et strygejern. Selvom strygning ikke er en nogen særlig spændende aktivitet, så kan man gøre det nemmere for sig selv ved at købe et godt og effektivt strygejern. Der vil naturligvis være mulighed for at køre forbi det lokale renseri, hvor man kan få strøget sine krøllede skjorter. Dog vil det være en temmelig dyr løsning, hvor du tilmed er tvunget til at undvære dit tøj i flere dage. For langt de fleste danske forbrugere vil det derfor være mest hensigtsmæssigt at købe et strygejern.

Der er dog ingen grund til at bruge en mindre formue på et strygejern, som viser sig ikke at være så effektivt som forventet. Netop derfor har vi valgt at lave denne strygejern test, hvor vi på forhånd har udvalgt 13 strygejern. Vi har valgt at se bort fra alle tidligere tests af strygejern, da vi mener, at der er behov for en ny- og uafhængig test.

Tefal Aquaspeed 5356

Test af Tefal Aquaspeed 5356
ForhandlerPrisInformation
Renthjem519,00 DKK Se produkt
Wupti519,00 DKK Se produkt
COOP549,00 DKK Se produkt

Her ser du det strygejern, som vi har valgt at kåre som bedst i test. Der er tale om et Tefal strygejern, som er udstyret med strygestål med titanium-belægning og titanium strygestål. I forhold til brugervenlighed var vi meget imponeret over det anvendte soft-touch håndtaget, som er sikkert og behageligt at holde ved. Strygejernet har en stor frontåbning, som det gør det let at fylde vand i ved behov. Derudover er den udstyret med auto-sluk funktion, hvilket igen er med til at øge sikkerheden.

Dette Tefal strygejern imponerer desuden med sit anti-drypsystem, som giver mulighed for strygning ved lav temperatur uden risiko for irriternede pletter. Det er et meget fleksibelt strygejern takket være den 3 meter lange ledning inkl. ledningsopbevaring. Vandbeholderen har en kapacitet på 0,3 liter, således at der ikke er grundlag for at skulle fylde vand på konstant. Der er desuden justerbar termostat, indikator for varm plade og selvrens-system, hvilket er tre markante fordele. Når du bruger strygejernet, kan du vælge mellem 5 forskellige funktioner, som er henholdsvis superdamp, damp, selvrens, spray og dampfri. Sidst, men ikke mindst skal det nævnes, at strygejern anvender et praktisk AntiKalk system. Der er altså talrige fordele ved denne model, som vi mener er det bedste strygejern i øjeblikket.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 2400 watt
  • Vægt: 1,45 kg.
  • Vandtank: 300 ml.

OBH Steam Iron "Go-Cart" 2109

Test af OBH Steam Iron
ForhandlerPrisInformation
Wupti239,00 DKK Se produkt

Dette OBH strygejern var i tæt konkurrence med vores testvinder fra DeLonghi, men Tefal måtte nøjes med en 2. plads i vores nye strygejern test. OBH Steam Iron “Go-Cart” 2109 strygejern er en ældre model, men det er ikke desto mindre et fantastisk strygejern.

Du får et flot strygejern i sort design, som kan erhverves til en fornuftig pris. Du kan glæde dig til et fantastisk strygeresultat takket være elektronisk temperaturstyring samt høj dampmængde. Modellen har tre forskellige funktioner, som er spray, dampskud og variabel dampmængde. En anden stor fordel ved dette OBH strygejern er, at den både har lodret og vandret damp, da det er med til at lette strygningen. Derudover er strygejernet udstyret med en stor vandtank med en kapacitet på 300 ml. Det er et intelligent strygejern, som udsender et lydsignal, når der trænger til at blive fyldt vand i.


Philips EasySpeed GC1028

Test af Philips EasySpeed GC1028
ForhandlerPrisInformation
Renthjem253,00 DKK Se produkt
Wupti253,00 DKK Se produkt
10-4259,00 DKK Se produkt
COOP299,95 DKK Se produkt

Dette Philips GC1028 strygejern er ligeledes med på vores top 3 liste over bedste strygejern i vores nyeste strygejern test. Det er et af de strygejern, som vi har glædet os mest til at præsentere for vores læsere. Vi oplevede nemlig, at dette strygejern byder på meget mere højere kvalitet og brugervenlighed, end hvad man kan forvente af et strygejern i den prisklasse.

For det første har vi været meget imponeret over strygetiden, som var utrolig lav sammenlignet med de øvrige strygejern. En af grundene til, at dette Philips strygejern ikke blev testvinder skyldes bl.a. dens forholdsvis høje vægt. Hvis du ønsker et let og elegant strygejern, vil denne model derfor ikke være det meste oplagte.

En stor fordel ved denne Philips strygejern er, at den har en stor vandtank. Dog trækker det ned, at der ikke er en vandindikator, så man kan se, hvor meget vand der er tilbage i tanken. I forhold til brugervenlighed er det værd at kigge på temperaturindstillingerne. Hvis man ikke har erfaring med at bruge et Philips strygejern, kan det godt være lidt besværligt at skulle indstille temperaturen i starten.

Det er ikke nogen hemmelighed, at strygejernet ikke er det bedste kvalitetsmæssigt. F.eks. er både vandknapperne og knappen til steam udstyret med tynd plastik, hvilket ikke er helt optimalt i forhold til holdbarhed. Hvis du kan leve med nævnte ulemper, vil det være anbefalelsesværdigt at købe dette billige strygejern fra Philips.


Bag om denne strygejern test

Vi er klar over, at der sidder rigtig mange læsere, som ønsker svar på, hvordan vi har båret os ad med denne strygejern. Som vi allerede har nævnt udvalgte vi på forhånd 13 strygejern fra en række producenter. Herefter blev vi enige om en håndfuld kriterier, som vi har haft fokus på, når vi har testet hver enkelt strygejern.

Strygetid

Først og fremmest har vi været opmærksomme på, hvor lang tid det f.eks. tager at stryge en almindelig skjorte eller en dug. Vi er klar over, at rigtig mange danskere har en travl hverdag, hvor strygning ikke behøves at tage en evighed. Derfor har det været et vigtigt kriterie i vores strygejern test.

Ledning

Når man anvender et strygejern, er ledningslængden et vigtigt kriterie. I vores strygejern test stødte vi på flere modeller med en ledningslængde på helt ned til 1-1,5 meter. I forhold til fleksibilitet og brugervenlighed er det negativt, hvis et strygejern er udstyret med en kort ledning. Derfor valgte vi at belønne strygejern med lange ledninger, således at man ikke er tvunget til at have en stikkontakt indenfor meget kort rækkevidde.

Vandbeholder

Langt de fleste strygejern er udstyret med en vandbeholder, men kapaciteten af beholderen er forskellig fra model til model. I vores nye strygejern test erfarede vi, hvor vigtigt det er, at at vandbeholderen er stor. Køber man et strygejern med en lille vandbeholder, skal man være forberedt på, at beholderen skal fyldes op ofte. Som udgangspunkt anbefaler vi, at vandbeholderen skal have en kapacitet på minimum 400 ml. I forhold til vandbeholderen har vi også kigget på, om der er en tilhørende vandindikator.

Rengøring / vedligeholdelse

En fjerde faktor vi har været opmærksom på handler om rengøring og vedligeholdelse. Man kan ikke komme udenom at skulle bruge lidt tid på rengøring, hvis man ejer en strygejern. Dog er det afgørende, hvor nemt (eller svært) det er at rengøre strygejernet.

Brugervenlighed

Sidst, men ikke mindst har vi naturligvis også testet brugervenlighed i denne strygejern test. Vi har undersøgt, hvor nemt det er at indstille temperatur, hvor behageligt håndtaget er, og hvor let det er at håndtere strygejernet. Der har vi fokuseret på vægten af strygejernet, som har afgørende betydning for brugervenligheden.

Tips til afkalkning af strygejern

Som bekendt er det muligt at bruge vand direkte fra hanen, når man bruger sit strygejern. Der er mange fordele ved dette, men ulempen er dog, at man risikerer at der vil komme kalk i dyserne. Når strygejernet kalker til sker der typisk det, at strygejernet vil begynde at udskille små, hvide pletter på dit tøj. Hvis du vil blive ved med at anvende strygejernet fremover, er det derfor nødvendigt at afkalke det.

Ved de nyere modeller er der en afkalkningsfunktion, som man med fordel kan benytte sig af. Der vil typisk medfølge en simpel brugsanvisning, så man nemt og hurtigt kan afkalke strygejernet. Samvirke anbefaler, at man anvender eddike og vand, når man skal afkalke strygejernet. Du skal dog være hundrede procent sikker på, at dit strygejern kan tåle eddike. Hvis det ikke er tilfældet, vil det ikke være hensigtsmæssigt, da det vil kunne ødelægge mere, end det vil gavne.

Jeg kan anbefale dig at følge guiden på følgende link, når du skal i gang med at afkalke dit strygejern: Samvirke.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here