Badevægt test-guide – De bedste personvægte ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Det er endnu en gang blevet tid til en spændende test, hvor du kan læse alt om vores nye badevægt test. En badevægts primære funktion er som bekendt at vise den præcise vægt. På trods af det viser vores test af badevægte, at alle vægte langt fra er lige præcise. Der er sket rigtig meget indenfor teknologien, hvilket gør at vægte har ændret sig meget. Det er ikke længere unormalt, at en badevægt også kan måle BMI, fedtprocent og muskelmasse. Desuden er der enkelte badevægte, som kan tilsluttes Wifi. I denne test har vi kigget på både mekaniske- og elektroniske / digitale badevægte, som har hver deres fordele. Hvilken vægt der er den rette vægt for dig afhænger i høj grad om, hvilke funktioner du har brug for. Efter fremlæggelsen af vores badevægt test, vil vi guide dig til at vælge den rette vægt.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Garmin Index

Test af Garmin Index

Spørger du os, så har vi her den bedste badevægt på det danske marked. Garmin er generelt et mærke, som vi har haft gode erfaringer med i vores badevægt test. Selvom designet ikke er noget vi har lagt så meget vægt på, er det alligevel værd at bemærke. Denne badevægt har et meget enkelt, men samtidig stilfuldt look, så man kan tillade at have den stående fremme hjemme.

Ligesom en række andre badevægte i vores test, kan denne også forbindes med internettet. Denne vægt er til dig, der gerne vil have fuld kontrol over din vægt. Fordelen ved denne badevægt er, at det hele foregår automatisk. Du er ikke tvunget til at skrive resultaterne op i en bog efter brug. I stedet kan du følge alle dataerne via din smartphone eller tablet.

Ved hjælp af få tryk på din smartphone, kan du få denne Garmin badevægt op og køre på blot 60 sekunder. Selvom det er en Wifi badevægt, fungerer den rent faktisk også med bluetooth. Dette er en af de helt store fordele sammenlignet med andre Wifi badevægte. Du har mulighed for at tage vægten med i sommerhus eller endda en tur på sydpå. Uanset hvor du befinder dig i verden, kan du følge med i din vægt og dens udvikling.

Hver enkelt familiemedlem kan oprette sin egen brugerprofil, så vægten automatisk kan genkende personen ved hver vejning. På den måde sikrer man en problemfri og præcis vejning, som sender de korrekte data videre i systemet. Det er muligt at registere op til 8 personer i systemet. Vægten har en anden innovativ funktion i form af en positionsdetektor. Denne detektor fortæller dig, hvordan du skal placere din krop for at få det mest præcise resultat. I gennem vores badevægt test har vi netop erfaret, at vægten kan variere alt efter hvordan man står.

Af andre fordele kan det nævnes, at den tænder og slukker automatisk. Kapaciteten er på op til 180 kg., hvor der er en glimrende præcision på 0,1 kg. Udover at beregne vægten måler den også BMI.

Det er en moderne badevægt, som faktisk kan integrere med de sociale medier. Såfremt du ønsker det, kan du automatisk dele dine resultater på Facebook og Twitter. Dette kan være en stor motivationsfaktor for mange, hvilket gør det til en fin mulighed.

I vores badevægt test roste vi desuden denne vægt for brugervenligheden. Det tog os ikke mange minutter at finde ud af, hvordan og hvorledes vægten fungerede. Såfremt du skulle være i tvivl medfølger der en manual, som er både overskuelig og brugervenlig.

Det er vigtigt, at en badevægt står solidt placeret på gulvet. For at sikre det følger der 4 tæppe fødder med i prisen, så vægten altid står som den skal.

Hos forhandleren vi linker til er der lige nu skrevet 5 anmeldelser af produktet. 80 % af disse anmeldelser giver vægten topkarakterer med 5 ud af 5 stjerner, mens de sidste 20 % giver vægten 4 ud af 5 stjerner.

De vigtigste specifikationer

 • Enheder: ANT+, Bluetooth og WiFi
 • Batterier: 4 x 1,5V (AAA alkaline-batterier)

Præsentationsvideo af testvinderen:


Beurer BF700

Test af Beurer BF700

Efter at have testet et hav af badevægte, blev vi enige om, at denne vægt fortjente 2. pladsen i vores badevægt test.

Det er en WIFI vægt, som kan tilkobles internettet uden brug af pc. Der er ingen form for installation. I stedet skal du bare tilkoble den trådløse boks til din router. Der medfølger en quick-guide, som enhver kan finde ud af på få minutter. Transmissionen foregår automatisk, så du har resultaterne på din smartphone efter ganske kort tid. Denne Beurer har en trådløs rækkevidde op til 50 meter. Du er dermed ikke tvunget til at placere den tæt på din router.

Badevægten har en imponerende nøjagtighed, som højest kan variere 100 gram. Dermed sikrer du dig, at vægten er præcis hver gang.

Den er tilegnet til børnefamilier og andre grupper, da den kan bruges af op til 10 brugere. Den har nemlig hukommelse til 10 personer, hvor hver person skal registreres i systemet.

Det er ikke en badevægt i den billige prisende, men den har også en masse funktioner. Udover at måle kropsvægt kan den også følgende:

 • Beregning af BMI
 • Måling af kropsfedt (fedtprocent)
 • Måling af kropsvæske

De overstående oplysninger vil ikke dukke op på vægtens display, men i stedet sendt direkte over internettet. Du har desuden mulighed for at følge med udviklingen af din vægt og øvrige data på din smartphone. Der er nemlig lavet en app til iOS og Android, hvor du får det fulde overblik. Du får en grafisk evaluering af kroppens værdier, så du får nemmere ved at gennemskue udviklingen.

Hos Wupti får du 5 års garanti på denne digitale badevægt, hvilket giver en vis form for sikkerhed og tryghed. Ud fra overstående analyse mener vi, at det er en af de absolut bedste Wifi badevægte.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimum kapacitet: 150 kg.
 • Tilbehør: Internet adapter og LAN-kabel
 • OBS: Såfremt du har fået indopereret en pacemaker, bør du ikke købe denne badevægt.


  Mekaniske badevægte

  Mekaniske badevægte er også kendt som de traditionelle- og gammeldags vægte. En mekanisk vægt er udstyret med en lille viser / nål, som man kender fra de fleste vægte. Ulempen ved det er, at det kan være svært at aflæse den præcise vægt. I vores badevægt test prøvede vi at teste badevægtene flere gange i træk. Ved flere af de mekaniske vægte oplevede vi udsving, selvom vejningen foregik med få minutters interval. Ulempen ved en mekanisk badevægt handler dermed om, at præcisionen kan være tvivlsom. Vi har desuden fundet ud af, at pris og præcision ikke nødvendigvis hænger sammen. Såfremt du går meget op din vægt, så vil det dermed ikke være anbefalesværdig med en mekanisk badevægt. Det kan dog være et fint valg, hvis du kun vejer dig en gang i mellem og ikke går så meget op i det.

  Den store fordel ved mekaniske vægte er, at de stort set altid koster mindre end de digitale vægte. Det skyldes, at de ikke er så avancerede og dermed billige at producere. En traditionel vægt koster typisk fra 100 kr. og opefter.

  Digital badevægt

  Både 1. og 2. pladsen i vores badevægt test gik til hver sin digitale badevægt. Der er ingen tvivl om, at elektroniske badevægte fylder den størstedel af markedet. Kigger man på den indvendige opbygning, så minder de fleste digitale vægte meget om de traditionelle badevægte. Prismæssigt er digitale vægte i den høje ende og vil typisk koste fra 400 kr. og op til flere tusinde. Den helt klare fordel ved en elektronisk vægt er, at den giver et meget nøjagtigt resultat. Ønsker du at tabe og dermed have et fuldkommen overblik over din vægt, så skal du have en digital vægt.

  Som vi har været inde på i denne badevægt test, så er der også vægte med Wifi funktion. På den måde vil dine data automatisk blive lagt ind i et system, hvor du kan følge udvikling på din tablet eller smartphone. Elektroniske vægte med Wifi vil typisk koste omkring 1000 kr. Der kan dog være stor forskel på, hvor nemt (eller svært) disse vægte er at installere. De digitale vægte vil altid vise vægten med decimaler, så du får et meget præcist resultat. På den måde kan du også aflæse, hvis du f.eks. har tabt dig 500 gram på 3 dage.

  Sådan bør du veje dig

  Er det virkelig nødvendigt at lave en guide, der forklarer hvordan man vejer sig? Nej, men vi har alligevel nogle få tips, som vi gerne vil dele med jer. For at få det bedste- og dermed mest retvisende resultat, kan man selv gøre nogle få ting.

  Tidspunkt

  Om du vejer dig om morgenen, eftermiddagen eller aftenen er egentlig ikke så vigtigt. Der er dog mange eksperter der mener, at det er bedst at veje sig om morgenen. Derimod er det vigtigt, at du vejer dig på samme tidspunkt af dagen hver gang. Vi anbefaler, at man vejer sig ugentlig, så man bedst kan se resultater. Du bør derfor vælge en fast ugedag, hvor du vejer dig og noterer din vægt.

  Placering

  Skal vægten være så præcis som muligt, er det nødvendigt at stille vægten på et ordentligt underlag. Den skal stå fast uden at rokke eller glide på gulvet. I denne badevægt test vurderede vi, at det var bedst at stille vægten på trægulv. Vi anbefaler derimod ikke, at du stiller din badevægt på hverken måtte, tæpper eller andre bløde overflader.

  Påklædning

  Som udgangspunkt bør man ikke veje sig med tøj på. De fleste vælger at veje sig i undertøj, hvilket vi også anbefaler. Vejer man sig i undertøj, så skal man gøre det konsekvent hver gang. Skifter man mellem at veje sig med og uden tøj, vil man få et upræcist resultat i forhold til udvikling.

  Vælg en digital badevægt

  Som vi også har været kort inde på i vores nye badevægt test er digitale badevægte mest præcise. Vi har erfaret, at mekaniske vægte generelt har en meget høj fejlmarginal. Går man virkelig op i sit vægttab, så er det ikke særlig motivererende med fejl.

  Disse betegnelser skal du kende til:

  BMI

  Det er en forkortelse for Body Mass Index, som oversat til dansk betyder krops masseindeks. I årevis har sundhedskonsulenter verden over brugt netop denne betegnelse til at vurdere din kropsvægt. Man finder BMI ved at dividere kropsvægten i cm. med kropsvægten i kg. I vores badevægt test stiftede vi bekendskab med mange vægte, der kunne udregne BMI automatisk.

  Fedtprocent

  Det siger næsten sig selv, men der er tale om, hvor meget fedt din krop udgør. Kvinder bør typisk have en fedtprocent på 20-25 %, mens mænd bør have en fedtprocent på omkring 15-18 %.

  Kilder:

  Vi vil gerne høre, hvad netop du synes om vores badevægt test. Giv din mening til kende under artiklen.

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here