Induktionskomfur Test 2017 – Bedste komfurer med induktion

0

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at de forskellige induktionskomfurer på det danske marked er populære som aldrig før. Der er mange faktorer, der ligger til grund for den store popularitet, men den primære årsag er naturligvis, at du er sikret en både effektiv og hurtig opvarmning. Det handler ligeledes også om, at sådanne komfurer er baseret på en strømbesparende teknologi, der gør, at du roligt kan benytte dig af komfuret uden at skulle bekymre dig om strømforbruget. Det er med garanti også én af disse årsager, der ligger til grund for, at du ønsker at investere i et induktionskomfur.

Den hovedsagelige årsag til, at du ikke allerede har muligheden for at finde induktionskomfurer i samtlige danske hjem er, at det ikke er alle danske forbrugere, der er villige til at betale den ekstra pris, det oftest koster at købe et sådant komfur. Kvalitet koster og det samme gør moderne funktionalitet, hvilket også er årsagen til, at du skal forvente, at denne type af komfurer oftest er en kende dyrere end andre. Til gengæld kan du dog forvente, at du får et komfur, der både er mere effektivt, mere sikkert og selvfølgelig vil du også kunne være sikker på, at det er mere moderne.

Hvis du har bestemt dig for, at dit kommende komfur skal være med induktion, så er du selvfølgelig kommet til det helt rette sted. I denne induktionskomfur test finder du en række forskellige modeller, der adskiller sig på baggrund af et bredt spektrum af faktorer, hvorfor der med garanti også kan finde én eller flere komfurer nedenfor, der appellerer til dig og dine krav. Du kan desuden også finde relevant information, der gør det nemmere at vælge det rette komfur, så du er sikker på, at det matcher dine behov, krav og ligeledes også dine forskellige præferencer.

Gram 12KPI 630-42X

Test af Gram 12KPI 630-42X
ForhandlerPrisInformation
Whiteaway12.879,00 DKK Se produkt
Skousen12.999,00 DKK Se produkt

Gram 12KPI 630-42X er – uden tvivl – ét af de bedste induktionskomfurer på det danske marked. Der er tale om et særdeles velfungerende induktionskomfur, der blandt andet gør det muligt at bringe vand i kog på blot 90 sekunder, hvilket betyder, at du hurtigt og nemt kan koge pasta, ris eller kartofler. Hele komfuret er selvfølgelig blevet udført i rustfrit stål, hvilket er med til at sikre et moderne og stilrent look, der samtidig også betyder, at den passer ind i ethvert køkken. Kogepladen er blevet udstyret med fire kogefelter, hvilket selvfølgelig er mere end nok for de fleste.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at Gram har formået at skabe et ovnrum med en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 66 liter. Samtidig medfølger der også såkaldt teleskopudtræk, der gør det nemt for dig at få din mad ind og ud af ovnen. Ovnlågen er blevet udstyret med både SoftClose og UltraCold-funktioner, der betyder, at du kan være sikker på, at ovnlågen lukker blidt, mens den samtidig også bliver holdt kølig udvendigt. Slutteligt, så skal det selvfølgelig også nævnes at Gram 12KPI 630-42X kommer med en såkaldt pyrolysefunktion, der gør, at den kan rengøre sig selv.


Siemens HA858542U

Test af Siemens HA858542U
ForhandlerPrisInformation
Whiteaway6.432,00 DKK Se produkt
Skousen6.990,00 DKK Se produkt
Wupti9.999,00 DKK Se produkt

Siemens HA858542U er et moderne og særdeles stilrent komfur fra Siemens, der er blevet udstyret med en induktionskogeplade, hvilket også er ensbetydende med, at maden hurtigt og effektivt kan blive varmet op, så du kan koncentrere dig om madlavningen i stedet for at tænke på temperaturen. I samme forbindelse skal det også understreges, at der er tale om kogeplade, der er særdeles nem at holde ren, hvilket du selvfølgelig kan takke glasoverfladen for. Komfuret er desuden blevet udstyret med fire kogefelter, hvilket er et godt valg for langt de fleste.

Komfuret er naturligvis også blevet udstyret med et stort ovnrum, der betyder, at du nemt vil kunne lave mad til mellem 3 og 5 personer med denne ovn. Mere specifikt, så er der tale om et ovnrum, der har en samlet kapacitet, der lyder på hele 66 liter. Som følge af dens størrelse og ligeledes også det moderne look, så passer dette komfur selvfølgelig ind i langt de fleste danske køkkener. Ovnen er desuden også i stand til at klare rengøringen på egen hånd, da det er udstyret med et pyrolyseprogram, der kan brænde både fedt og stænk væk, så det blot skal tørres af.


Bosch HCA748350U

Test af Bosch HCA748350U
ForhandlerPrisInformation
Skousen6.999,00 DKK Se produkt
Wupti6.999,00 DKK Se produkt

Bosch er – uden tvivl – et stort navn, når det kommer til diverse produkter til køkkenet, hvilket tæller alt lige fra komfurer til køleskab, hvilket selvfølgelig også er ensbetydende med, at det er ganske naturlig at der kan findes et sådant komfur på denne liste. I dette tilfælde er der tale om en model, der kommer med hele fire induktionskogefelter, der giver dig masser af frihed til at udfolde dine gastronomiske evner. Alle kogefelter kommer desuden med både en boosterfunktion og ligeledes også en restvarmeindikator, så du dermed er sikret, at du får mest muligt ud af kogepladen.

Bosch har desuden valgt at udstyre dette komfur med et ovnrum, der har en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 66 liter, hvorfor der er god plads til alskens typer af madlavning. Ovnen kommer med en lang række funktioner, hvorfor der er tale om en såkaldt multifunktionsovn, der blandt andet giver adgang til funktioner som over/undervarme, varmluft, pizza og optøning. Det skal desuden også nævnes, at Bosch HCA748350U kommer med en såkaldt QuickStart-funktion til lynopvarmning, mens ovnlågen ligeledes også er blevet udstyret med en SoftClose-funktion, så den altid lukker langsomt og roligt, og ikke smækker i.


Gorenje EI647A21X2

Test af Gorenje EI647A21X2
ForhandlerPrisInformation
Whiteaway10.671,00 DKK Se produkt
Skousen11.599,00 DKK Se produkt
Wupti11.599,00 DKK Se produkt

Gorenje EI647A21X2 er udstyret med en induktionskogeplade, der byder på intet mindre end fire kogefelter, der alle er blevet udstyret med en restvarmeindikator, der selvfølgelig er med til at sikre, at du udnytter varmen optimalt. Endvidere, så har Gorenje også udstyret komfuret med en helt særlig funktion, der går under navnet BoilControl, der er med til at sikre, at din mad ikke ender med at koge over. Endvidere, så er der også tale om en kogeplade, der kan sikre dig en lynhurtig opvarmning, hvilket blandt andet betyder, at det er muligt for dig at bringe 1 liter vand i kog på blot 90 sekunder.

Det skal selvfølgelig også understreges, at der er tale om et komfur, der kommer med en meget rummelig ovn – mere specifikt, så er der tale om en samlet kapacitet, der lyder på 67 liter, hvorfor der bestemt må siges at være god plads til alskens typer af mad. Den er desuden blevet udstyret med to varmelegemer, der kan sikre en perfekt tilberedning, hvilket også er ensbetydende med, at du kan tilberede mad på intet mindre end 5 niveauer på samme tid. Den kommer selvfølgelig også med både et stegetermometer og et damprengøringsprogram.


Voss ELI23021HV

Test af Voss ELI23021HV
ForhandlerPrisInformation
Whiteaway11.035,00 DKK Se produkt
Skousen11.111,00 DKK Se produkt

Hvis du vælger et komfur med induktion som f.eks. Voss ELI23021HV, så er du garanteret en hurtig opvarmning og ligeledes også en stor præcision i temperaturudvalget. Det skal selvfølgelig også gøres klart, at det ikke kun er selve madlavningen, der er hurtigere klaret med et komfur som dette, for du kan ligeledes også gøre det hurtigt rent bagefter, da det er en glat overflad, der er nem at rense for både fedt og stænk. Selve induktionskogepladen er blevet udstyret med hele fire kogefelter, der gør, at dette komfur selvfølgelig er velegnet til det almindelige danske køkken.

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at der er tale om et komfur, der kommer med et ovnrum, der byder på en kapacitet, der lyder på intet mindre end 72 liter, hvilket bestemt er nok til det typiske danske hjem. Ovnrummet er desuden blevet udstyret med en katalytisk belægning på indersiden, der er med til at gøre det nemmere at nedbryde på snavs og fedt, når den er tændt og har en temperatur på mere end 200 grader. Eftersom Voss ELI23021HV kommer med teleskopudtræk, så er det nemt og enkelt for dig at få din mad både ind og ud af ovnen, mens rengøringen også er nemt klaret.


Hvad er princippet bag induktionskomfuret?

Induktionskomfurer er selvfølgelig en kombination af en ganske almindelig ovn-del og induktions-kogeplader. Det er også ensbetydende med, at de forskellige induktionskomfurer har en ovn, der fungerer som værende en ganske almindelig ovn. Det forholder sig dog på en anden vis, når det kommer til selve induktionskogepladerne, som lige netop er dét, der adskiller et sådant komfur fra f.eks. keramiske komfurer og gaskomfurer. Gas har i rigtig mange år været den primære opvarmningskilde, men efter strømmen har taget over, så er det hovedsageligt gastronomer og professionelle kokke, der har benyttet sig af gaskomfurer, da temperaturen nemt og enkelt kan reguleres.

Du skal dog være forberedt på, at der i forbindelse med opvarmning med gas er den ulempe, at en forholdsvis stor mængde varme vil ende med at gå til spilde, fordi den varme luft vil kunne slippe ud under gryden eller stegepanden – dertil er åben ild heller ikke det mest optimale set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Det er også derfor, at el-kogeplader i rigtig mange år har været fremherskende i de danske husholdninger. Varmespildet er reduceret, men der bruges dog stadig en del varme på at opvarme kogezonerne, da kogegrejet ikke er plant i bunden.

Det har også betydet, at udviklingen derfor er gået i retning af glaskeramiske kogeplader med infrarød strålevarme, der bliver kastet op mod det brugte kogegrej. Det er et princip, der er en kende mere effektivt, men selv i denne forbindelse vil du opleve, at der er en del varme, der kommer til at gå tabt. Et andet problem er ligeledes at gryden skal kunne dække hele den opvarmede del, hvis der bruges el-kogeplader og infrarøde systemer, da der ellers vil gå en del varme til spilde, hvilket naturligvis vil kunne mærkes på din strømregning.

Relateret test: Almindelig komfur test

Varme genereret af elektromagnetiske svingninger

Alle de problemer, der er blevet beskrevet ovenfor er dog blevet løst med induktionsvarme, da det fungerer efter et helt andet princip. Her bruges der nemlig elektromagnetiske svingninger, der er med til at generere varme i selve gryden. Med andre ord, så er det faktisk også kun selve gryden, der vil blive varm, hvorfor du ikke skal være bange for spildvarme, da det stort set er elimineret. Du skal selvfølgelig være klar over, at gryden afgiver lidt varme til underlaget, men det er ubetydeligt sammenlignet med de øvrige typer af komfurer, hvorfor det også betyder, at det er energivenligt.

Eftersom det udelukkende er din gryde, der skal varmes op, så vil du selvfølgelig også opleve, at den kommer langt hurtigere i kog eller når en passende varme til stegning. På en induktionskogeplade er der f.eks. mulighed for at bringe en liter vand i kog på blot 90 sekunder, hvilket endda er hurtigere end en elkedel. Som tidligere nævnt, så er et induktionskomfur dog en smule dyrere i indkøb end et almindeligt komfur, men du vil dog opleve, at prisforskellen hurtigt tjener sig hjem i form af strøm, der er sparet – og derfor skal der ikke være nogen tvivl om, at der er tale om en god investering.

Et induktionskomfur kræver specielle gryder

Hvis du vælger at investere i et induktionskomfur, så skal du være klar over, at det oftest også vil kræve, at du er villig til at skulle udskifte dine gryder og pander. For at selve induktionen skal kunne virke, så kræver det nemlig, at du benytter dig af magnetisk materiale i bunden af kogegrejet, hvilket du ikke vil kunne finde på almindelige gryder og pander. Har du derimod været ude og investere i nye gryder og pander for nyligt, så kan det sagtens tænkes, at de også er kompatible med induktion, hvorfor du selvfølgelig bør tjekke op på dette.

Det er dog ikke kun selve induktionskomfuret, der vil være en kende dyrere end de traditionelle udgaver. Det specielle kogegrej vil ligeledes også kræve, at du er villig at betale en kende over gennemsnittet, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at være opmærksom på, at pris og kvalitet oftest følges ad. Selvom du betaler en kende ekstra for dine gryder og pander til induktion, så kan du dog være sikker på, at de er af god kvalitet og derfor også har en lang levetid og god holdbarhed.

Husk! Dine pander og gryder skal passe til komfuret. Læs guiden fra Scanpan.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here