Komfur Test – Bedste komfurer 2017

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvis du står overfor at skulle investere i et nyt komfur, så skal du naturligvis være forberedt på, at der er mange ting, du skal sørge for at tage op til overvejelse. Én af de første og mest essentielle faktorer dog, at du skal overveje det faktum, at der findes op til flere forskellige typer af komfurer, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at vælge lige netop dén type af komfur, der er den bedste for dit vedkommende. Der findes særligt tre typer af komfurer på det danske marked, som bruges i både privat og professionel sammenhæng, hvilket naturligvis er de tre følgende; induktionskomfurer, glaskeramiske komfurer samt gaskomfurer.

Der findes ikke nogle komfurer, der er bedre end andre, hvilket også er ensbetydende med, at du i stedet skal forsøge at vælge dit kommende komfur med udgangspunkt i dine egne behov og præferencer, så du dermed ender med at investere i et komfur, der afspejler lige netop dét, du har brug for. Fordelen ved, at der findes så mange forskellige typer af komfurer på det danske marked er naturligvis, at du også kan være sikker på, at du ender med at finde frem til en variant, der passer perfekt til lige netop dig og selvfølgelig også de behov og krav, du har i forbindelse med din madlavning.

Leder du efter et nyt komfur, så er du kommet til det rette sted. I denne komfur test kommer du til at stifte bekendtskab med en række forskellige komfurer, hvorfor der med garanti også er en model, der appellerer til dig og dine krav. Ikke nok med, at du kan finde en lang række forskellige varianter, så vil du ligeledes også kunne finde en lang række forskellige informationer, der gør det nemmere for dig at investere i lige netop dét komfur, der på bedste vis understøtter dine krav og præferencer.

Gram EKIP 12654-92 X - Bedste induktionskomfur

Test af Gram EKIP 12654-92 X - Bedste induktionskomfur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

12.999,00

Gram EKIP 12654-92 X er et meget fleksibelt induktionskomfur med pyrolyse, der ligeledes også kan bryste sig af et ovnrum, der har en kapacitet, der lyder på intet mindre end 66 liter. Selve komfuret er selvfølgelig også udstyret med fire kogefelter, hvilket også er ensbetydende med, at du får god plads til at udfolde dine gastronomiske egenskaber på dette komfur. Det er desuden også både nemt og enkelt for dig at benytte dig af de såkaldte Push/Pull-knapper, der sidder på fronten af komfuret, og det samtidig også med til at holde komfuret pænt og rent.

Gram har desuden også valgt at udstyre ovnlågen på Gram EKIP 12654-92 X med SoftClose, der sikrer, at den ikke kan smække i. Ydersiden af ovnlågen holdes desuden hele tiden kølig, hvilket du kan takke et 4-dobbelt glaslag for, mens ovnen også leveres med et såkaldt teleskopudtræk, så du nemt både kan få mad ind og ud af ovnrummet. Der er selvfølgelig også blevet indbygget et stegetermometer, hvilket også er ensbetydende med, at du får adgang til alt, du skal bruge til at lave mad. Som tidligere nævnt, så kommer den også med pyrolyse, så du ikke selv behøver at gøre ovnen ren.


VOSS-Electrolux ELK23320RF - Bedste keramisk komfur

Test af VOSS-Electrolux ELK23320RF - Bedste keramisk komfur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

7.412,00

Her er der selvfølgelig tale om et såkaldt glaskeramisk komfur, der kan bryste sig af, at være placeret i den gode ende af energiskalaen, eftersom den er blevet klassificeret som energiklasse A. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at du er sikret, at den er energivenlig. Der skal desuden ikke lægges skjul på, at der er tale om et komfur med plads til det hele, da VOSS-Electrolux ELK23320RF kommer med et ovnrum på hele 74 liter og ligeledes også 4 kogefelter – og det hele kan varmes op uden at tænke på strømregningen.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at ovnen bliver leveret med et integreret stegetermometer, der hjælper dig til at tilberede stegen eller kyllingen til det perfekte punkt. Samtidig er varmluftssystemet ligeledes også med til at sikre, at luften hele tiden cirkulerer jævnt rundt i hele ovnen, så du dermed er garanteret gode resultater. VOSS-Electrolux ELK23320RF kommer desuden også med indbygget selvrens, hvilket sikrer, at den bliver holdt ren – og du sparer også tid og energi, da du ikke selv skal bruge tiden på dette, men derimod blot kan sætte ovnen i gang med rense sig selv.


Gorenje G611E17WKA - Bedste Gaskomfur

Test af Gorenje G611E17WKA - Bedste Gaskomfur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

4.499,00

Hvis du i stedet har bestemt dig for, at dit kommende komfur skal være med gas, så kan du vælge at se nærmere på Gorenje G611E17WKA, der blandt andet vil kunne sikre dig fuld kontrol over din madlavning, da temperaturen på blusset er i stand til at skifte lynhurtigt. Du skal selvfølgelig tilslutte en gasforsyning eller en gasbeholder, der kommer til at drive selve komfuret og ovnen. Ovnen i komfuret har en samlet kapacitet, der lyder på 57 liter, hvilket betyder, at det er velegnet til 3-4 personer, hvilket de fire kogefelter naturligvis også er.

Det skal desuden også nævnes, at Gorenje G611E17WKA bliver leveret med et damprengøringsprogram, der hjælper dig med rengøring, når du er færdig med at lave mad. Det kræver intet andet end, at du fylder vand i en bradepande, hvorefter du blot skal placere den inde i ovnen og tænde for programmet. Selve dampen fra vandet vil være i stand til at løse diverse madrester og fedt, der gør det nemt for dig at klare rengøring. Dertil skal det selvfølgelig også gøres klart, at G611E17WKA fra Gorenje har en god størrelse, der gør, at der nemt kan findes plads i ethvert køkken.


Siemens HA858542U - Induktionskomfur

Test af Siemens HA858542U - Induktionskomfur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.990,00

Siemens HA858542U er et induktionskomfur, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du har muligheden for hurtigt og effektivt at kunne varme din mad, hvilket også betyder, at du i stedet kan koncentrere dig om selve madlavningen. Det skal naturligvis også nævnes, at det er nemt for dig at gøre kogepladen ren igen, hvilket du kan takke glasoverfladen for. Siemens har valgt at udstyre komfuret med fire kogefelter, der gør, at det er et godt valg til langt de fleste husholdninger i Danmark, uanset om der er tale om en stor eller lille husholdning.

Komfuret fra Siemens bliver leveret med et ovnrum, der har en samlet kapacitet, der lyder på intet mindre end 66 liter, hvilket også er ensbetydende med, at det sagtens vil kunne lave mad til den gennemsnitlige danske familie på 3-4 personer, men også til større familier. Det er desuden også en ovn, der er blevet udstyret med et pyrolyseprogram, der betyder, at den selv kan klare rengøringen ved at brænde fedt og stænk væk. Det bør naturligvis også nævnes, at Siemens HA858542U har en god fysisk størrelse, hvorfor det bør være muligt at finde plads til komfuret i langt de fleste danske køkkener.


Zanussi ZCV65000WA - Keramisk komfur

Test af Zanussi ZCV65000WA - Keramisk komfur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.199,00

Her er der tale om et rummeligt og funktionsrigt keramisk komfur, der kommer fra Zanussi, der er en velkendt producent i store dele af verden. Det er et komfur, der blandt andet kan bryste sig af, at være blevet udstyret med et ovnrum, der har en kapacitet på intet mindre end 68 liter, hvilket er med til at gøre det til en ovn, der er én af de større på markedet, hvorfor der også er plads til fem ribber. Det er en multifunktionsovn, der giver dig adgang til samtlige af de funktioner, der er nødvendige for dig, hvilket blandt andet tæller både over- og undervarme, varmluft og ligeledes også en grill-funktion.

Selve komfuret er – som sagt – keramisk, hvilket derfor også betyder, at det er udstyret med 4 keramiske kogeplader, der kan bruges sammen med langt de fleste gryder og pander på markedet. Det skal selvfølgelig også nævnes, at Zanussi ZCV65000WA er blevet klassificeret som værende energiklasse A, hvilket også er ensbetydende med, at det er et energieffektivt produkt, der sikrer dig en stabil strømregning uden unødvendige oplevelser. Du skal dog være opmærksom på, at det er komfur, der kræver relativt god plads i dit køkken.


Hvilken type komfur er det bedste?

Som nævnt i starten af denne artikel, så findes der selvfølgelig flere forskellige typer af komfurer på det danske marked. Derfor er det også en rigtig god idé, at du sørger for at læse nærmere om de forskellige muligheder, som du dermed har muligheden for at træffe dine beslutninger på baggrund af et informeret og oplyst grundlag. Derfor finder du også en beskrivelse af de tre mest populære typer af komfurer på det danske marked (induktionskomfurer, keramiske komfurer samt gaskomfurer) nedenfor. Det er med til at sikre, at du får nemmere ved at vælge den rette komfurtype for dit vedkommende.

Keramisk komfur

Det skal selvfølgelig gøres klart, at de keramiske komfurer er de mest udbredte i Danmark, hvilket naturligvis ikke er noget, der er helt uden grund. Der er faktisk mange gode grunde til at folk vælger at investere i et sådant komfur og hvorfor du også bør vælge et keramisk komfur, men det handler dog primært om, at de er nemme at arbejde med. Andre typer af komfurer kræver oftest lidt mere erfaring med madlavning, men med et keramisk komfur er det nemt at gå til, uanset om du har erfaring med madlavning eller ej.

Dertil skal det også nævnes, at langt de fleste keramiske komfurer kan bryste sig af en pæn overflade og et moderne udseende. Det er selvfølgelig ikke et afgørende aspekt for komfurets funktionalitet, men langt de fleste danskere vægter dog udseendet af deres kommende komfur højt. Ydermere, så er det også nemt for dig at vedligeholde en sådan type af komfur, mens det ligeledes også skal nævnes, at det passer til alle typer af gryder og pander, hvilket f.eks. ikke er tilfældet med de mange forskellige induktionskomfurer på markedet.

Gaskomfur

Der findes ligeledes også komfurer på det danske marked, der bruger gas. Sådanne typer af komfurer er ikke nær så udbredte blandt de danske husholdninger, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der flere og flere danskere, der begynder at åbne op for muligheden for at erstatte deres nuværende komfur med et komfur, der i stedet er drevet af gas. Det er der mange gode grunde til, men det handler dog primært om, at et gaskomfur har den fordel, at det er i stand til at regulere varmen særdeles hurtigt, hvilket også er ensbetydende med, at du lynhurtigt kan komme i gang med madlavningen.

Ydermere, så betyder det naturligvis også, at det er nemt for dig at skrue ned for temperaturen på komfuret, hvis der er behov for dette – det kan være, at du f.eks. har intentioner om at stege noget ved en høj varme og efterfølgende skrue ned for temperaturen. Pladerne bliver liDet skal selvfølgelig også nævnes, at gaskomfurer bliver brugt i professionel sammenhæng på nogle af de absolut bedste restauranter hele verden over.geledes også hurtigt kolde igen efter endt brug, hvilket betyder, at du ikke skal være bekymret for, at folk brænder sig på dem.

Induktionskomfur

Denne type af komfur er ligeledes også stigende i populariteten – særligt hos de mange danske børnefamilier, hvor der ikke er tid til synderligt meget. Et induktionskomfur er nemlig i stand til at varme op i løbet af ganske kort tid, hvilket også er ensbetydende med, at du hurtigt kan lave et måltid til hele familien på dette komfur. Endvidere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at de er lynhurtige og nemme at rengøre, hvilket bestemt er en stor fordel, da du dermed ikke skal bruge unødigt meget tid på at gøre dit komfur rent.

Dog skal du være opmærksom på, at der også er en relativt stor ulempe forbundet med at vælge et induktionskomfur, hvilket naturligvis er, at du er nødsaget til at erhverve dig en række nye pander og gryder, hvis ikke dine nuværende kan bruges på et induktionskomfur. Oftest er gryder og pander i en god kvalitet, der kan bruges på et induktionskomfur ikke synderligt billige, hvilket også er ensbetydende med, at det kan vise sig at være en større investering. Hvis du er villig til at ofre dette for et komfur, der er hurtigt og nemt at bruge i forhold til både madlavning og rengøring, så er et induktionskomfur et godt valg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here