Miniovn test-guide – De bedste miniovne

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

En miniovn vil være interessant for dig, som har et mindre køkken, hvor du er nødsaget til at vælge dine maskiner og redskaber med omhu. Den såkaldte miniovn bliver efterspurgt af danskere fra hele landet, som ønsker at finde et mindre alternativ til en almindelig ovn.

Det er meget sandsynligt, at du vil kunne finde plads til en miniovn i dit køkken, da miniovne selvsagt kun fylder ganske lidt. Der er dog også mange andre fordele ved miniovne, som du kan læse mere om senere i guiden.

Denne miniovn test er tilegnet dig, der har tænkt på at investere i en miniovn til dit køkken. Du ønsker af naturlige årsager at få mest muligt for pengene, hvorfor du skal være bekendt med, hvilke miniovne der er de bedste til prisen.

Vi har udvalgt en håndfuld praktiske og funktionelle miniovne, som vi har glædet os til at præsentere dig for. Vi vurderer, at der er en god chance for, at du kan finde din kommende miniovn i vores store test.

Præsentation af de bedste miniovne

Vi har testet en lang række miniovne, og vi er nu klar til at præsentere dig for de bedste miniovne på nuværende tidspunkt. Det er miniovne, som har klaret sig bedre end de øvrige miniovne fra testen. Vi har vurderet de mange miniovne på forskellige parametre, hvilket har givet optimale forudsætninger for at finde den bedste miniovn.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

AlBa 45 miniovn

AlBa 45 miniovn
Forhandler Pris Information
kitchenone 889 kr. Se produkt

AlBa står bag denne mellemstore miniovn, som er velegnet til mindre køkkener og sommerhuse. Miniovnen er blevet kåret som bedst i test, og det forpligter naturligvis. Modellen er en af de mest populære – hvis ikke den mest populære – model på markedet.

Fiks miniovn med stor kapacitet og let betjening

Miniovnen byder på stor kapacitet på 45 liter, hvilket betragtes som en fornuftig kapacitet hos de fleste. Der er i hvert fald rig mulighed for at tilberede flere forskellige retter på samme tid. Miniovnen har både ovn- og grillfunktion, hvorfor du er dækket godt ind, når du skal lave mad til dig selv og dine nærmeste.

AlBa har udviklet en miniovn, der er ualmindelig nem at betjene, hvilket man udelukkende bør se som en fordel. Temperaturen kan indstilles fra 100 til 230 grader. Du kan via brugerpanelet til højre angive ønsket funktion og temperatur, ligesom du kan benytte dig af timeren, hvis du ønsker det.

Inkluderet tilbehør og høj kvalitet

AlBa 45 bærer præg af høj kvalitet, hvorfor du kan forvente, at din miniovn kan bruges i mange år fremover ved korrekt brug. Det er desuden nemt at montere og afmontere denne miniovn, som du nemt kan flytte rundt på, hvis du finder en mere passende placering.

Der medfølger også forskellige former for tilbehør, da pakken indeholder både bageplade, rist og gribetang. Du får altså alt det, du skal bruge for at få glæde af din nyindkøbte miniovn. Miniovnen bliver af tidligere kunder omtalt som en solid og brugervenlig miniovn, så du kan trygt bestille denne testvindende model.

De vigtigste specifikationer: 

 • Mærke: AlBa
 • Kapacitet: 45 liter
 • Motoreffekt: 2000 watt

OBH Finesse miniovn

OBH Finesse miniovn
Forhandler Pris Information
coop 499 kr. Se produkt

OBH Finesse er endnu et godt bud på, hvilken miniovn der kan opfylde dine personlige krav og ønsker. Det er i hvert fald en populær miniovn, som er spækket med forskellige features og attraktive specifikationer.

Kompakt miniovn med mange funktionsindstillinger

OBH Finesse er en lille og kompakt miniovn, som på trods af dens beskedne størrelse er et sikkert valg. Miniovnen hører til blandt de mindste modeller på markedet med en kapacitet på 18 liter. Den optager kun meget lidt plads i dit køkken, hvilket er en markant fordel, hvis dit køkken er mindre end gennemsnittet.

OBH Finesse har nogle forskellige funktionsindstillinger, som du bør tage et nærmere kig på, før du tager din nye miniovn i brug. I den anledning er det vigtigt, at du forstår de forskellige symboler, så du nemmere kan finde den ønskede funktion. Miniovnen kan justeres fra 70 til 230 grader, hvilket vil være tilstrækkeligt i de fleste madlavningssituationer.

Varmelegemer i rustfrit stål, kontrollampe og medfølgende tilbehør

Denne miniovn er udstyret med varmelegemer i rustfrit stål, som er placeret i toppen og i bunden. Disse varmelegemer er med til at sikre et jævnt og godt resultat, uanset om du tilbereder den ene eller anden ret. I højre side af miniovnen finder du også en kontrollampe, som du med fordel kan holde øje med.

Køber du denne miniovn, så får du en bageplade og en bagerist med håndtag med i købet. Du kan desuden glæde dig over, at designet er moderne og tidløst. Designet er præget af farverne sort og hvid, så miniovnen vil designmæssigt kunne passe ind i alle køkkener.

De vigtigste specifikationer: 

 • Mærke: OBH Nordica
 • Kapacitet: 18 liter
 • Motoreffekt: 1300 watt

Severin 20 miniovn

Severin 20 miniovn
Forhandler Pris Information
kitchenone 599 kr. Se produkt

Severin 20 er en praktisk og brugervenlig miniovn, som helt sikkert vil kunne komme til sin ret i dit køkken. Denne miniovn har fået en varm velkomst på det danske marked, hvor den står i høj kurs. Du kan også blive ejer af denne miniovn, hvis du ikke allerede har fundet den perfekte miniovn til dit køkken.

Praktisk miniovn med let betjening og fornuftig kapacitet

Severin 20 har en fornuftig kapacitet på 20 liter, hvor der er plads til at tilberede mindre pizzaer, pommesfritter, brød og mange andre madvarer. Den lette betjening er en af de største fordele ved denne miniovn, da alle uanset madlavningsevner kan betjene dette vidunder af en miniovn.

Det er både nemt at håndtere og rengøre denne miniovn, som bliver leveret med en udtagelig krummebakke, forskellige pladeniveauer og kontrollampe. Det er med andre ord en simpel opgave at holde denne miniovn ren.

Indbygget timer og fire varmeindstillinger

Severin 20 har indbygget timer, som efter dit tidsvalg giver et lydsignal, så du ikke risikerer at brænde din chokoladekage eller dine pommesfritter på. Netop den indbyggede timer er en nyttig funktion for dig, som har en travl hverdag, hvor du tænker på meget andet end madlavning.

Timeren kan indstilles op til 60 minutter, mens termostaten kan indstilles fra 100 til 230 grader. Endvidere kan du benytte dig af de fire varmeindstillinger, som håndteres via det brugervenlige panel. Skulle du være i tvivl om noget, så kan du søge svar i den medfølgende brugsvejledning, som er meget overskuelig.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Severin
 • Kapacitet: 20 liter
 • Motoreffekt: 1500 watt

Hvilke fordele er der ved en miniovn?

Du behøver ikke at have ejet en miniovn for at vide, at der er rigtigt mange fordele ved denne løsning. Det er dog langt fra sikkert, at du kender til alle de fordele, der er ved en miniovn, hvorfor vi gerne vil gøre dig lidt klogere på emnet. Miniovne – også kendt som bordovne – byder bl.a. på følgende fordele:

 • Pladsbesparende løsning – De fleste danskere ville vælge at købe en almindelig ovn, hvis de havde pladsen til det, men det er langt fra alle, der har den fornødne plads. Hvis dit køkken er meget småt, så er det ikke sikkert, at du har plads til en almindelig ovn, hvorfor en miniovn er et fantastisk alternativ. Miniovnen er en pladsbesparende løsning, fordi den kun optager en smule plads på køkkenbordet.
 • Billig i drift – En miniovn er som udgangspunkt billig i drift, hvis man sammenligner med en almindelig ovn. Du kan således reducere dit forbrug ved at købe en miniovn frem for en almindelig ovn. Der er med andre ord mange penge at spare med en miniovn – både nu og i fremtiden.
 • Beskeden investering – I dag kan du blive ejer af en miniovn, selvom du har under tusinde kroner tilbage på din bankkonto. Der findes nemlig rigtigt mange billige miniovne, hvorfor der er tale om en meget beskeden investering.
 • Nem at rengøre – Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er betydeligt nemmere og hurtigere at rengøre en miniovn sammenlignet med en almindelig ovn. En miniovn skal langt hen af vejen rengøres på samme måde som en almindelig ovn, men du skal kun rengøre et mindre område.
 • Transporterbar – Det er ikke sikkert, at du vil flytte din miniovn, når du først har placeret den i dit køkken, men muligheden forefindes i hvert fald. Du kan f.eks. tage din miniovn med i sommerhus, hvis du ikke føler, at du kan undvære den.
 • Tidsbesparende – Du kan også spare tid med en miniovn, da de traditionelle miniovne er hurtige at varme op. Din miniovn vil altså kunne opnå den ønskede temperatur på ganske få minutter.

Du sparer både tid, penge og besvær med en miniovn, så hvad afholder dig fra at købe denne smarte ovntype? Der er selvfølgelig også visse ulemper ved en miniovn, men de mange fordele opvejer de få ulemper, der er tilstede.

Kan en miniovn erstatte en almindelig ovn?

Det kan være en anelse udfordrende at svare på, om en miniovn kan erstatte en almindelig ovn, da det afhænger af, hvad man bruger sin ovn til det i daglige. De fleste danskere vil betragte en miniovn som et supplement frem for en erstatning, men det kan meget vel være, at du kan nøjes med en miniovn.

En miniovn sætter selvfølgelig visse begrænsninger, hvilket du skal tage højde for, før du lader en miniovn erstatte en almindelig ovn. Det er begrænset, hvor store mængder mad du kan tilberede i en miniovn, hvilket kan være problematisk, hvis du gerne vil invitere venner eller familie til spisning.

Hvis du bor alene eller sammen med en partner, så vil du måske kunne stille dig tilfreds med en miniovn, hvori der kan tilberedes meget forskelligt mad. Det optimale vil være at eje en almindelig ovn og en miniovn, men det er ikke en mulighed for alle. Der er nogle situationer, hvor en miniovn vil være mere praktisk end en almindelig ovn – og omvendt.

Hvilke retter kan jeg tilberede i en miniovn?

Det er vigtigt at forstå, at en miniovn ikke er det samme som en mikrobølgeovn, da disse to maskiner adskiller sig på flere forskellige faktorer. Miniovnen er meget mere fleksibel, da det er muligt at tilberede langt de fleste retter.

Nedenfor får du nogle idéer til, hvilke konkrete retter du kan tilberede i en miniovn:

 • Pizza
 • Lasagne
 • Brød og kager
 • Pommesfritter
 • Bacon
 • Kylling

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke retter du kan nyde i hverdagen, hvis du blot er ejer af en miniovn. Det kan dog blive udfordrende at tilberede andesteg og andre større stege, da der næppe er plads nok til formålet.

Hvem skal købe en miniovn?

Der er nogle der mener, at alle mennesker burde eje en miniovn, men det er nu ikke alle husstande, der har en miniovn i køkkenet. Der er selvfølgelig nogle befolkningsgrupper, der er mere tilbøjelige til at købe miniovne end andre.

Du kan overveje at købe en miniovn, hvis du søger en pladsbesparende ovn til dit sommerhus, kolonihavehus eller båd. Du kan også købe en miniovn til dit eget hjem, hvis der ikke er plads til at montere en almindelig ovn.

Selvom der er plads til at montere en almindelig ovn i dit køkken, så kan det sagtens være, at du finder ud af, at du hellere vil eje en miniovn. Det kan du gøre af økonomiske grunde, men du kan også gøre det, fordi du synes, at løsningen er mere bruger- og rengøringsvenlig.

Find og bestil din ideelle miniovn i dag

Det behøver ikke at tage en evighed at finde den perfekte miniovn, da din ideelle miniovn helt sikkert findes derude. Der er gode muligheder for, at en af de mange danske forhandlere forhandler mindst én miniovn, som falder i din smag.

Melissa, OBH Nordica, AlBa, Severin, Steba og Wilfa er nogle af de mest fremtrædende mærker, når det handler om miniovne. Du vil næsten altid kunne ramme plet ved at vælge en miniovn fra et af disse mærker, som alle sammen hitter stort i øjeblikket.

Du kan undgå at bruge tid på påtrængende sælgere og lange butikskøer, hvis du vælger at købe din kommende miniovn på nettet. Hvis du finder din ideelle miniovn på nettet, så kan du straks bestille den, så den snart vil blive leveret til dig. Før du køber en miniovn, bør du undersøge, hvilke forskellige alternativer der findes.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here