Bosch vaskemaskine Test – Bedste vaskemasinker fra Bosch

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvis du står og skal bruge en ny vaskemaskine vil disse tests måske kunne hjælpe dig på din vej mod den perfekte vaskemaskine. Vi vil kigge på 4 forskellige vaskemaskiner fra Bosch. Bosch er kendte for deres høje kvalitet, som afspejler sig i deres hårde arbejde for altid at sikre, at kvaliteten er i top. Bosch tester og belaster samtlige dele af vaskemaskinen, før den forlader fabrikken. De går ind for hårdt og minutiøst arbejde for altid at sikre en kvalitet i top. Vi vil i de kommende afsnit teste, om kvaliteten også er i top, som Bosch garanterer.

En vaskemaskine er et fantastisk redskab i dagligdagen. Om du bor i hus, rækkehus eller lejlighed, så er det en løsning, der kan integreres. Hvis du har prøvet at dele vaskemaskine med mange andre, så har du formodentlig overvejet en vaskemaskine førhen. Når du skal vælge din nye vaskemaskine, er det væsentligt, at din første overvejelse består i, hvorvidt du ønsker en frontbetjent maskine, topbetjent maskine eller en vaske-tørremaskine.

Det ligger i navnene, hvad de forskellige maskiner kan. Den frontbetjente maskine er den, som de fleste forbinder med en vaskemaskine, når man snakker om vaskemaskiner. Denne type vaskemaskine betjenes fra maskinens front. Det er ikke muligt for alle husstande at have en maskine som denne, idet maskinen kræver, at du har godt med plads, hvor du ønsker at installere den. Ønsker du, at din vaskemaskine skal indbygges, så er det denne type, du er nødsaget til at investere i.

Læs også: Test af Miele vaskemaskine

Den topbetjente vaskemaskine ses ikke ofte i Danmark, men det er muligt at få en type som denne på det danske marked. Maskinen er i særdeleshed smart, hvis du har problemer med din ryg, da du ikke skal bukke dig ned på samme måde, som du skal med en frontbetjent maskine. Den topbetjente vaskemaskine fylder mindre i bredden end andre typer maskiner, på trods af kapaciteten fortsat er identisk med f.eks. en frontbetjent maskine.

En vaske-tørremaskine ses ofte i hjem, hvor der ikke er plads til både en vaskemaskine og tørretumbler. Maskinen fungerer, som det ligger i navnet, både som en vaskemaskine og tørretumbler. En vigtig detalje, du bør overveje, hvis dette er typen, du ønsker at investere i: Maskinen har ikke kapacitet til at tørre den samme mængde tøj, som den har vasket. Som udgangspunkt er tommelfingerreglen, at den kan tørre halvdelen af det tøj, du har vasket.

Det bør du overveje

Husk at overveje, hvilken kapacitet du ønsker til din vaskemaskine. Dette afhænger naturligvis af, om den skal bruges til en enkelt person, et par eller en familie. Kapaciteten af din vaskemaskine afgør, hvor meget tøj du kan vaske, og det er derfor en væsentligt faktor før et eventuelt køb. Normalt svinger kapaciteten af vaskemaskiner på det danske marked på mellem 5-8 kilo. Det vil altså sige, at du kan have 5-8 kilo tørt tøj i maskinen ad gangen.

Centrifugeringshastigheden er også meget central, når du skal kigge på ny vaskemaskine. Denne er det, der afgør hvor tørt dit vaskede tøj er, når du tager det ud efter en endt vask. Du skal kigge på, hvor mange omdrejninger pr. minut som vaskemaskinen er i stand til at tage. Typisk svinger det mellem 1200-1800 omdrejninger. Hvis vi kommer over 1400 omdrejninger, er der tale om en rigtig god centrifugeringshastighed.

Energiforbrug er også noget, du bør overveje, før du køber din nye maskine. Det er vigtigt for dit strøm- og vandforbrug, at du tager en overvejelse som denne i betragtning. Energiklasse A er vaskemaskiner med et lavt strømforbrug, hvor energiklasse G er den laveste klasse, og vaskemaskiner med et højt strømforbrug. En vaskemaskine i energiklasse A vil med sikkerhed kunne spare dig nogle fornuftige beløb årligt.

Bosch WAK28267SN

Bosch WAK28267SN
Forhandler Pris Information
Whiteaway 2841 kr. Se produkt

Den første maskine, vi skal se på, er en af de billigere i klassen. Maskinen har en kapacitet på 7 kilo, som betyder, at du vil kunne vaske større mængder tøj ad gangen. Vaskemaskinen er bygget til selv at regulere vandniveauet alt efter mængden af tøj og er ligeledes udstyret med en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger/min. Energiforbruget ved denne maskine er ganske lavt, og derfor befinder den sig i den bedste energiklasse, nemlig A+++.

Maskinen er indbygget med den smarte VarioPerfect-funktion, som giver dig valget, om du vil spare tid eller energi. Du får muligheden for at reducere vasketiden med hele 65% eller reducere el- og vandforbruget med hele 50%. Bosch garanterer nemlig, at denne funktion er med et perfekt vaskeresultat. Maskinen er også integreret med andre smarte vaskeprogrammer som f.eks. udendørstøj og skjorter. Alt i alt får du en billig vaskemaskine, der har de mest væsentlige funktioner, som du forventer af en vaskemaskine. Du kan erhverve modellen på whiteaway.com for kun 2.599 kroner.


Bosch WAT286T7SN I-DOS

Bosch WAT286T7SN I-DOS
Forhandler Pris Information
Wupti 5499 kr. Se produkt

Vi bevæger os stille og roligt op i prisklassen. Denne model fra Bosch er ligeledes med 7 kilos kapacitet. Maskinen her har også den samme centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger/min. Bosch har dog integreret modellen med en moderne detalje i form af den kulfrie motor, der styrer maskinens hjerte. En kulfri motor kan virke som en ligegyldig detalje, men det er rent faktisk en fordelagtig detalje. Den kulfrie motor er nemlig testet til at være ekstra lydsvag, og den har ligeledes den fordel, at den er ekstra energibesparende, hvorfor vaskemaskinen også er at finde i den bedste energiklasse, altså A+++. Bosch giver desuden 10 års garanti på den kulfrie motor.

Modellen er integreret med I-DOS-funktionen fra Bosch, der er kendt for at dosere vaskemidlet minutiøst i mindste detalje, udelukkende for at opnå det helt perfekte vaskeresultat. Udover den kulfrie motor og I-DOS-funktionen, så er denne smarte model fra Bosch ligeledes integreret med de samme funktioner og programmer, som den forrige model, vi testede fra Bosch. Modellen her er dog i et andet prisleje. Maskinen kan nemlig erhverves på wupti.com for kun 4.219 kroner.


Bosch WAW325I8SN

Bosch WAW325I8SN
Forhandler Pris Information
skousen 6799 kr. Se produkt

Vi tager igen et trappetrin op. Vi skal kigge på WAW-modellen her fra Bosch. Denne vaskemaskine har en kapacitet på 8 kilo, altså den kan rumme 1 kilo mere end de to forrige, vi har testet. De 8 kilo svarer til 7-8 sæt tøj ad gangen. Maskinen her er i stand til at centrifugere ved 1600 omdrejninger/min. Det er en rigtig god hastighed, der sikrer, at dit tøj ikke er alt for vådt, når din vask er endt. Maskinen er også indbygget med den kulfrie motor, som vi var kort inde på ved den forrige model. Ekstra lydsvag og ekstra strøm- og vandbesparende, og det har naturligvis resulteret i, at maskinen befinder sig i den skarpeste energiklasse, nemlig A+++.

Maskinen er ikke integreret med I-DOS-funktionen som den forrige model, men den har derimod tonsvis andre let anvendelige funktioner og programmer. Bosch har nemlig integreret modellen med fitnessprogram, et natprogram og et “super hurtigt program”, der garanterer dig en grundig vask på blot 15 minutter! Bosch har desuden indbygget en timer-funktion, der gør, at du f.eks. kan indstille maskinen til at færdiggøre vasken akkurat til det tidspunkt, som du ønsker. Alle disse smarte funktioner og maskinen kan erhverves på skousen.dk for kun 6.799 kroner.


Bosch WAWH2668SN

Bosch WAWH2668SN
Forhandler Pris Information
skousen 9.997 kr. Se produkt

Vi har gemt den dyreste model til sidst, nemlig WAWH-modellen fra Bosch. Maskinen har en kapacitet på 8 kilo, hvorfor der også er masser af plads til vasketøjet i denne model. Den er i stand til at centrifugere ved op til 1600 omdrejninger/min. Maskinen her er også integreret med den kulfrie motor, der er beskrevet ved de to forrige modeller, vi har testet inden for mærket Bosch. De miljøvenlige funktioner gør, at denne model også tilslutter sig energiklasse A+++.

Modellen her kan ses som en alt-i-én maskine, hvis vi sammenligner den med de tre forrige modeller. WAWH-modellen er nemlig integreret med de identiske funktioner som alle 3 forrige modeller, der er blevet testet. Modellen er også indbygget med de identiske vaskeprogrammer som den forrige WAW-model, som blev testede, men den er dog mere udvidet i form af, at den har indbygget I-DOS, doseringssystemet, som er en god funktion, da det garanterer en perfekt dosering hver gang. Altså, denne WAWH-model har samtlige af de samme essentielle funktioner, som de andre maskiner, vi har kigget på. Det er dog værd at nævne, at modellen her har en særlig funktion, nemlig Home Connect, der gør, at du kan betjene maskinen via tablet eller smartphone – helt trådløst.


Og vinderen er…

Vi er ved vejs ende. Alle 4 maskiner, der er blevet testet, har overrasket positivt. Vinderen er svær at finde, idet der er mange parametre, vi skal se på, når vi skal finde en vinder. Som vi ser det, så har vi med to vindere at gøre. Vi blev utrolig overraskede over den første model, vi testede, nemlig WAK-modellen, der kan erhverves for en rigtig god pris. Maskinen er udstyret med alt det, som du i teorien skal bruge samt forventer fra din vaskemaskine. Prisen er ret imponerende, og det er især interessant, at vaskemaskinen er at finde i energiklasse A+++. Allerede med energiklassen kan du være sikker på, at du kommer til at spare penge årligt på vand- og strømforbruget. Dette er naturligvis identisk med samtlige maskiner, da de alle befinder sig i den bedste energiklasse.

Læs også: Test af Siemens vaskemaskine

Det er sjældent, at du finder en vaskemaskine til den pris med de funktioner og specifikationer, som WAK-modellen er integreret med. Hvis du er på udkig efter en maskine, der kan de basale ting – til topkarakter – og befinder sig i et særdeles fornuftigt prisleje, så bør du kigge mod WAK-modellen. Du får her en vaskemaskine, der kan alt det, som man forventer af en vaskemaskine. Men… Hvis du er styret af detaljer, og du lægger meget vægt på, at din maskine kan det hele, så bør du læse med i det kommende afsnit, for….

Vores vinder bliver nemlig den sidste model, vi testede, nemlig WAWH-modellen fra Bosch. Modellen her er ganske enkelt spækket med alle tænkelige detaljer. Hvis du har læst alle afsnit i vores test af disse Bosch vaskemaskiner, så kan du lægge alle detaljerne sammen ved de forskellige maskiner, for med denne type får du dem alle sammen i en maskine. Lige fra I-DOS-funktionen, timerfunktionen, den kulfrie motor og de mange let anvendelige programmer, der ligeledes er integreret i modellen her. Vi er også ret imponerede af den integrerede Home Connect-funktion, der gør, at du kan fjernstyre maskinen fra smartphone eller tablet. Hvis du har flair for detaljer og ekstra funktioner, så kan vi konkludere, at WAWH-modellen er et kig værd.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here