Siemens vaskemaskine Test – Bedste vaskemaskiner fra Siemens lige nu

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Måske er du endelig flyttet hjemmefra – eller også så har du bare brug for en ny vaskemaskine og ønsker lige at tjekke, hvilke områder du skal være opmærksom på. Eller også er du bare ude på at gøre det bedste køb. Lige meget hvad grunden er, så er du kommet til rette sted.

Der findes et hav af vaskemaskiner, og det er ikke altid let at finde den rette maskine i junglen. Mange spørgsmål kan melde sig, og hvis du ikke er så velbevandret i den terminologi, som knytter sig til et køb af en vaskemaskine, så synes vi, at du skal følge med i denne test. Vi vil komme godt rundt om forskellige modeller fra Siemens og vil til slut anbefale dig en maskine, som på forskellige parametre scorer gode karakterer.

Inden vi går i gang med testen, så følger lige et par ord om de funktioner, som vi har vægtet at undersøge. Testen falder grundlæggende i tre afsnit, hvor første afsnit handler om vaskemaskinens energiforbrug, dens støjniveau og kapacitet. Andet afsnit ser på de programmer eller specielle features, som vaskemaskinerne er udstyret med. Tredje afsnit vil nøjere kigge på vaskemaskinens display, altså undersøge hvorvidt dette er brugervenligt og oplysende eller ej. Til slut vil hver enkelt anmeldelse slutte med en kort analyse af fordele og ulemper ved hver vaskemaskine.

Siemens WM14B262DN

Siemens WM14B262DN
Forhandler Pris Information
skousen 2234 kr. Se produkt

Her er en maskine i den billige ende af spektret. På trods af dette så har den en energimærkning på A+++ og et årligt energiforbrug på 153 kWh, hvilket betyder, at modellen ikke anvender uanede mængder af energi på at vaske tøj. Med maksimale 1400 omdrejninger i minuttet og et samtidigt lydniveau på 77 dB ved centrifugering, så er der dog en smule larm ved maskinen. Maskinen holder sig lige under 60 dB ved almindelig vask, hvilket svarer til lydniveauet, når to mennesker snakker sammen. Vaskemaskinen kan håndtere 6 kilo tøj i en tøjvask, hvilket er under gennemsnittet. På den måde egner den sig bedst til parret eller den enlige, som ikke har det store behov for at vaske mange gange i løbet af en uge.

Denne vaskemaskine har et bredt udvalg af programmer. Mest iøjnefaldende er nok det ekstra program, som findes til allergikere. Dette program er specialiseret i at fjerne rester af pollen og husstøvmider, som ellers kan være besværligt at få ud af tøjet. Med VarioPerfect så kan vaskemaskinen optimere både vasketiden og brugen af energi. SpeedPerfect øger hastigheden, som vaskeprogrammerne afvikles med, og EcoPerfect nedbringer niveauet af brugt energi med op til 50%

Vaskemaskinens display er stort og letlæseligt. På samme tid bidrager det med nyttige oplysninger om valgt program, resterende tid og øvrige oplysninger, du måtte have brug for at vide.

Der skal ikke herske tvivl om, at du her får en god vaskemaskine. På plussiden lader pris og kvalitet til at passe sammen, og specielt vaskemaskinens VarioPerfect feature er en god investering. Med VarioPerfect kan du afstemme varigheden af vasken og justere på el- og vandforbrug. Maskinen er også udstyret med børnesikring, så du er sikret mod pilfingre, selvom maskinen ikke egner sig særligt godt til børnefamilier på grund af dens knappe kapacitet. Til slut har maskinen automatisk vandsikring, så du ikke risikerer oversvømmelse.
Alt i alt en vaskemaskine fra Siemens, som egner sig bedst til den enlige eller parret uden børn.


Siemens WM14Y748DN

Siemens WM14Y748DN
Forhandler Pris Information
Whiteaway 7995 kr. Se produkt

Nu skal vi beskæftige os med en maskine, som er væsentligt dyrere. Det er Siemens’ topmodel, og den udmærker sig med en helt lang række af ting, som vi vil se nærmere på nu. Endnu engang er der en energimærkning på A+++, mens den har et årligt anslået energiforbrug på 137 kWh. Denne model anvender altså som udgangspunkt mindre strøm og dette til trods for, at den har en kapacitet på hele 8 kilo. Lydniveauet ved centrifugering er 71 dB – altså en smule højere end ved den forrige model. Derimod er støjniveauet ved almindelig vask kun 47 dB, hvilket er meget lavt. Som sagt kan maskinen vaske 8 kilo af gangen, og det gør den velegnet til en familie med et relativt stort behov for at vaske meget tøj af gangen.

Modellen har også VarioPerfect, som optimerer maskinens ydeevne uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derudover har den 16 forskellige programmer alle med indbygget pletfjerningsautomatik, så du er sikker på at kunne få bugt med genstridige pletter af blandt andet chokolade, rødvin eller blod. Maskinen er også udstyret med en timer-funktion, hvilket betyder, at du kan tilrettelægge vaskeriet, så det passer ind i travl hverdag. Fyld maskinen, og programmér den til at starte, når det passer dig.

Også denne vaskemaskine har et letlæseligt og lækkert designet display, som kan oplyse dig om alt vedrørende vasken. Som en ekstra funktion giver displayet dig også mulighed for at følge med i dit forbrug. Med denne funktion og den indbyggede VarioPerpect teknologi, så ser det ud til, at Siemens ønsker at øge opmærksomheden på forbruget. Det hilser vi velkommen.

Denne kostbare vaskemaskine er spækket med programmer og funktioner, som du måske ikke altid har behov for i en almindelig husholdning. På plussiden er det dog værd at nævne, at den er meget skånsom mod miljøet. Og med iQdrive teknologien så er du sikret en meget holdbar og lydsvag motor. På plussiden skal også fremhæves maskinens veldokumenterede evne til at få skyllet al sæbe og skyllemiddel ud af tøjet, samt dens store kapacitet på 8 kilo. På minussiden skal du være opmærksom på prisen, som er i den absolutte høje ende. Om prisen står mål med disse kvaliteter er et spørgsmål om smag og pengepung. Men ønsker du dig en vaskemaskine, som er lydsvag, program-optimeret og med en grøn profil, så er dette en maskine for dig.

Dette er således en maskine, der egner sig godt til familien, som har et dagligt behov for en vask eller to.


Siemens WS12T440BY

Siemens WS12T440BY
Forhandler Pris Information
skousen 4275 kr. Se produkt

En mellemklassemakine fra Siemens med en mellemklasse pris. Denne vaskemaskine er også energimærket A+++ og har et årligt anslået energiforbrug på 119 kWh. Her skal du lige være opmærksom på, at disse tal er nævnt i forbindelse med visse restriktioner. Således gælder dette tal kun, hvis følgende er opfyldt: 220 årlige vaske ved 40 eller 60 grader. Vasker du mere end det, eller vasker du mage kogevaske, så vil du opleve et anderledes energiforbrug. Med en kapacitet på 6,5 kilo – svarende til familien med normalt eller mindre vaskebehov og et lydniveau ved centrifugering på 76 dB og 52 dB ved almindelig vask, så placerer denne maskine sig i det store midterfelt, hvad angår disse parametre. Der er intet nyt under solen.

Denne model fra Siemens er også udstyret med VarioPerfect, som i sidste ende vil bidrage til økonomisk og miljømæssig optimering af vasken. Maskinen har også en række øvrige specialiserede programmer, blandt andet til jeans, silke og så videre. Endvidere er der også hér mulighed for at bruge funktionen forskudt tid, som blot dækker over din mulighed for at time vaskemaskinen til at starte af sig selv på et senere tidspunkt.

Vaskemaskinens display er stort og tydeligt og let at betjene. Her kan du få sædvanlige oplysninger om resterende tid, centrifugeringshastighed, resttid, og det er også ved displayet, at du indstiller timeren til funktionen forskudt tid.

Endnu en maskine fra Siemens med iQdrive teknologien, som sikrer dig en stabil og lydsvag oplevelse. På plussiden kan det nævnes, at maskinen udover vanlige vaskeprogrammer såsom fin- og kulørtvask også har et specielt program, som er dedikeret til outdoor-vask. Det betyder, at maskinen også egner sig til sportsmanden eller -kvinden, som har et stort behov for at vaske tøj, der er meget beskidt. På plussiden skal du også lægge mærke til, at prisen er ret rimelig. Du får en økonomisk og lydsvag maskine, som dog er kompromitteret af det faktum, at den blot har en kapacitet på 6,5 kilo, hvilket også er det største minus ved maskinen. Her har vi altså en maskine, der egner sig fint til parret eller den enlige uden børn.


Vinderen af testen er nu kåret

Siemens WM14B262DN får æren af at vinde denne test. Det gør den på baggrund af en række faktorer, som vil blive gennemgået i det følgende. Men det skal ikke være en hemmelighed, at vaskemaskinens ringe pris har været en afgørende faktor, når det er kommet til at træffe en afgørelse. Nu kan prisen ikke stå alene, og det er derfor, at denne skal sættes op mod andre parametre ved maskinen.

For eksempel er du nødt til at se prisen i forhold til maskinens elforbrug. Fra Siemens’ side er elforbruget angivet i et årligt forbrug på 153 kWh, hvilket giver maskinen et A+++ mærkat, som betyder, at den er exceptionel energibesparende. Men du kan faktisk vaske billigere end det. Energiforbruget er nemlig udregnet på baggrund af 220 vaske på henholdsvis 40 og 60 grader, men flere undersøgelser peger på, at du kan vaske langt det meste af dit tøj rent ved 30 grader, og det vil betyde, at du kan opnå en klækkelig besparelse på årlig basis.

Læs også: Test af Miele vaskemaskine

En anden vigtig faktor i kåringen af denne maskine er vaskemaskinens brugervenlighed. At vaske tøj er ikke og skal ikke være raketvidenskab. En almindelig gennemsnitlig husholdning har ikke et dagligt behov for fancy programmer, men har derimod brug for en vaskemaskine, som er pålidelig, holdbar og ikke mindst let at betjene. Denne vaskemaskine er simpelthen udstyret med en almindelig programvælger på forsiden, hvor du kan vælge det vaskeprogram, som du gerne vil starte. Derudover er der ved siden af programvælgeren et fint og stort letlæseligt display, der kan give dig de oplysninger om den forestående vask, som du har brug for. Her kan du blandt andet få oplysninger om resttid og sluttid.

Maskinen har godt nok kun en kapacitet på 6 kilo, men ikke desto mindre så er er det en maskine, hvor pris og kvalitet i den grad svinger godt sammen. Som et lille minus ved maskinen, skal du også lægge mærke til, at producenten ikke oplyser om restfugt. Restfugt er den fugt, der er tilbage i tøjet efter vask, og denne angives normalt i procent og varierer fra maskine til maskine. Restfugten har betydning i forhold til, hvor hurtigt tøjet tørrer. I disse dage, hvor de fleste hjem er udstyret med tørretumblere, så er restfugten ikke længere så vigtig at måle. Dog er det en indikator på maskinens evne til effektivt at centrifugere. Siemens er kendt for deres kvalitetsprodukter – også når det gælder deres mindre kostbare produkter, hvilket denne vaskemaskine synes at være en eksemplarisk eksponent for. Derfor er det også uden slinger i valsen, at vi har valgt denne maskine som det bedste køb.

Der skal ikke herske tvivl om, at alle maskinerne fra Siemens er modeller, som med deres kvaliteter er gode maskiner. Blot handler det om at finde den maskine, som passer bedst til ens eget behov. Det er klart, at ovenstående vinder ikke vil dække en storfamiliens behov, men testens egentlige formål er også blot at finde den maskine, som på størstedelen af de målte parametre klarer sig bedst.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here