Miele vaskemaskine Test – Bedste vaskemaskiner fra Miele

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Hvis du er på jagt efter en ny vaskemaskine, bør du læse med her. Vi vil teste en række vaskemaskiner på markedet, så du føler dig rustet til at vælge din nye vaskemaskine. Markedet kan virke uoverskueligt, da der tilbydes et hav af løsninger. Mange vaskemaskiner har identiske funktioner, hvorfor det kan virke mystisk, at prisforskellen sommetider er markant. Før du investerer i en ny vaskemaskine er der en række områder, du bør overveje.

Det første, du bør overveje, er typen af vaskemaskinen. På markedet finder du nemlig tre slags vaskemaskiner:

  • En frontbetjent vaskemaskine
  • En topbetjent vaskemaskine
  • En vaske-tørremaskine

Der er fordele og ulemper ved alle typer af maskiner. Den mest kendte og benyttede vaskemaskine er den frontbetjente, der er den type vaskemaskine, de fleste forbinder med en vaskemaskine. Lågen er placeret på fronten af maskinen, og den er let at fylde og tømme. Denne type vaskemaskine har mest kapacitet, altså plads til vasketøj.

En topbetjent vaskemaskine er en anden type vaskemaskine, som betjenes fra toppen, og den er specifikt designet til at være nyttig, hvis du har svært ved at bukke dig ned eller har begrænset plads.

En vaske-tørremaskine er den sidste type vaskemaskine. Som navnet antyder, så er denne type både en vaskemaskine og tørretumbler. En vaske-tørremaskine er også meget populær blandt folk, der mangler plads til en af hver. Der er dog et minus i form af, at de fleste maskiner af denne type typisk kun kan tørre halvdelen af det tøj, som du har vasket.

Vi vil nu kaste blikket imod de mest interessante frontbetjente Miele vaskemaskiner. Miele producerer også andre typer end den frontbetjente, men det er meget få. På det danske marked har det ikke været muligt at teste nogle topbetjente vaskemaskiner fra Miele. Miele har ligeledes et meget begrænset udvalg af vaske-tørremaskinen. Søger du specifikt en anden type vaskemaskine, vil denne test ikke være relevant.

Miele WMF121NDS

Miele WMF121NDS
Forhandler Pris Information
Whiteaway 10995 kr. Se produkt

Miele har her designet en smart vaskemaskine. Vaskemaskinen har en kapacitet på 8 kilo, hvorfor der vil være masser af plads til vasken. De 8 kilo skulle svare til, at du kan vaske 30-35 voksen t-shirts på én gang. Modellen er bygget til at kunne centrifugere ved op til 1600 omdrejninger/min. For at sætte det i perspektiv kan en vaskemaskine typisk centrifugere ved op til 1200-1400 omdrejninger/min. Disse omdrejninger afgør, hvor hurtigt dit vasketøj bliver tørt, og hvor lang tid du skal vente. Vaskemaskinen er lavet i lotushvid og er generelt fyldt med smarte vaskeprogrammer, detaljer og design.

Blandt de mange vaskeprogrammer finder vi det super smarte “QuickPowerWash”, der er et hurtigt og grundigt vaskeprogram. Et andet smart program er “fitnessprogrammet”, der er designet til at få dit beskidte sportstøj hurtigt renset og klart igen. Vaskemaskinen er en del af energiklasse A+++, som er den bedste energiklasse, du finder på markedet. Dermed er du garanteret at spare penge på vand- og strømforbruget.

Indbygget er også en børnesikring samt PIN-kode lås. Desuden er maskinen også indbygget med Mieles Termo-SoftCare-tromle, der glatter dine tekstiler ud i tromlen og medvirker til, at dit rene tøj er friskt og ikke krøllet. En topmoderne pletguide er også en integreret del af vaskemaskinen. Vaskemaskinen kan erhverves på whiteaway.com for 10.995 kroner.


Miele WDB020NDS

Miele WDB020NDS
Forhandler Pris Information
Wupti 5439 kr. Se produkt

Denne Miele vaskemaskine befinder sig – i hvert fald prismæssigt – en tak under WMF121 modellen fra før. Denne model er ligeledes udstyret med en god kapacitet, dog en smule mindre end den forrige, da denne kan rumme 7 kilo. Modellen fra Miele er bygget til at kunne centrifugere ved 1400 omdrejninger/min. Vaskemaskinen er lavet i lotushvid.

Denne model indeholder også nogle fede funktioner, men med hensyn til vaskeprogrammer er der flere af de smarte fra den forrige model, der ikke er inkluderet i modellen her. Der er dog – ligesom ved den forrige model – også inkluderet programmer til specifikt skjorter, tøj til udendørs brug og uld. Energiklassen er ligeledes A+++, som er garant for at kunne spare dig penge på vand- og strømforbruget.

Modellen er også indbygget med SoftCare-tromle, der garanterer dig, at dit vasketøj altid er friskt og ikke krøllet, når det kommer ud efter endt vask. Ligeledes er funktionen med PIN-kode lås inkluderet. Vaskemaskinen kan erhverves på wupti.com for 5.442 kroner.


Miele WKG 130 NDS

Miele WKG 130 NDS
Forhandler Pris Information
9699 kr. Se produkt

Vi har at gøre med en topmoderne vaskemaskine fra Miele med WKG 130. Modellen rummer 8 kilo vasketøj og centrifugerer ved 1600 omdrejninger/min. Modellen her er yderligt spækket med en fed detalje, som vi ikke har set ved nogen af de hidtil testede modeller. Der er tale om en Profil Eco Motor. Denne motor er kulfri og er testet til at være lydsvag og ekstra besparende. Særligt for motoren er også, at den bruger mindre energi og er slidfri, altså det vil aldrig blive aktuelt at udskifte vaskemaskinens motor.

Denne model er spækket med mange smarte vaskeprogrammer, der uden tvivl vil være til gavn for alle typer af mennesker. Vaskemaskinen er en del af energiklasse A+++, hvorfor du med denne model også vil kunne spare på vand- og strømforbruget. Indbygget i modellen finder vi også den omtalt SoftCare-tromle, der sikrer at dit vasketøj ikke er krøllet efter en vask. Ydermere er der indbygget en pletguide, der er topmoderne. Du kan nemlig vælge op til 23 forskellige plettyper – op til 3 plettyper på samme tid.

Denne model besidder samtlige moderne funktioner fra WMF121-modellen, der er den hidtil dyreste. Ydermere kører denne model på en kulmotor, der er ekstra energibesparende og sænker lydniveauet. Modellen her kan erhverves på wupti.com for 9.699 kroner.


Det skal du være opmærksom på, før du køber

Der er flere funktioner, du bør overveje, før du investerer i en vaskemaskine. En af disse er typen af vaskemaskine. Indledningsvist var vi kort inde på de 3 typer af vaskemaskiner. Det er vigtigt, at du tager stilling til hvilken type, som passer dig bedst. Det kan være, at du måske har pladsmangel på trods af, du har et krav, om at du både vil have vaskemaskine og tørretumbler. I så fald vil en vaske-tørremaskine være oplagt.

Pladsmangel er noget de fleste kender til, så det er ikke unormalt, at vi sommetider bliver sat i situationer, hvor vi må prioritere denne plads. En almindelig frontbetjent vaskemaskine er stadig den vaskemaskine, som vi danskere foretrækker, når vi investerer i vaskemaskiner.

Læs også: Test af Siemens vaskemaskine

I forhold til pladsmangel er det også vigtigt, at du overvejer, hvilken kapacitet du ønsker din vaskemaskine har. Blandt de 3 maskiner vi netop har testet, ser vi ikke nogen, der er helt nede i en kapacitet på 5 kilo, men disse fås også på det danske marked. Typisk svinger kapaciteten på mellem 5 til 8 kilo. Det kan gå påvirke din elregning, hvis du f.eks. har en vaskemaskine med en kapacitet på 8 kilo, men du kun vasker omkring de 4-5 kilo hver gang. Derfor er det vigtigt at have in mente, at kapacitet er et centralt begreb i forhold til at vælge vaskemaskine.

Det er ligeledes centralt, at du husker at overveje centrifugering. Vi har kort berørt emnet under de forskellige tests, men der er flere ting, som er vigtige at nævne i forhold til emnet. Helt basalt er centrifugeringshastigheden på din maskine det, der afgør, hvor tørt dit tøj er, idet du tager det ud af vaskemaskinen. Det er derfor centralt at se på disse omdrejninger/pr. minut, hvor det er ganske fornuftigt fra 1400 omdrejninger i minuttet og opefter.

Energiforbruget er ligeledes noget af det mest centrale. Der er mange husstande med en ældre vaskemaskine i en lavenergiklasse, der kunne spare flere penge ved at købe en helt ny topmoderne vaskemaskine i den bedste energiklasse. Dette regnestykke er naturligvis lavet på sigt. Hvert år kan du spare en del penge på strøm- og vandforbruget, hvis din vaskemaskine er i energiklasse A+++ fremfor f.eks. energiklasse C. Gamle vaskemaskiner i en lavenergiklasse kan være en byrde rent økonomisk.

Til sidst vil vi blot anbefale dig at tænke over, hvad du skal bruge din vaskemaskine til. Tænk over, om der er specifikke programmer eller funktioner, der vil kunne gavne netop dig. Er du en person, der dyrker rigtig meget motion, så ville det naturligvis være en fordel med en vaskemaskine, som har et fitness- eller sportsprogram.

Hvis du har børn, og du er nervøs for, hvorvidt de kan finde på at lege med din vaskemaskine, så er det ideelt at få en vaskemaskine med børnelås eller PIN-kode. Hvis du er træt af, at vaskemaskinen har et lidt for højt decibel niveau, så kan det måske være, at du bør overveje en vaskemaskine med en motor, som er kulfri. Der er rigtig mange overvejelser, du bør have, så tænk dig godt om, før du investerer i din næste vaskemaskine.

Læs også: Test af Bosch vaskemaskine

Og vinderen er…

Vi er nu ved vejs ende ved vores test af vaskemaskiner fra Miele. Samtlige af de 3 maskiner har virket til at være af god kvalitet. WDB020 er et prisniveau under de to andre vaskemaskiner, vi testede, men det ændrer ikke på, at modellen klarer sig fornuftigt på trods af det lavere prisleje.

WDB020 er dog – set i lyset af de to øvrige – en skrabet vaskemaskine, som også afspejler sig i det nævnte prisleje. Det er ganske naturligt, at jo mere du betaler, jo mere får du. Vaskemaskiner er ingen undtagelse. Før vinderen bliver fundet, skal det nævnes, at det er en ret imponerende pris, hvad angår WDB020. Hvis du observerer markedet for vaskemaskiner i samme prisleje, finder du næppe nogen i samme energiklasse.

Det har ikke været nemt at finde en vinder, da alle 3 maskiner har imponeret. Det kan konkluderes, at maskinen, som har imponeret markant, er WKG 130 – altså den sidste, som vi testede. Den første vi testede WMF121, havde talrige moderne funktioner, men det kan konkluderes, at WKG 130 besidder de identiske funktioner – endda mere til – og for et lavere prisleje. Den kulfrie motor er også en topmoderne funktion, der gør, at vi kårer denne model som vinderen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here