Vaskemaskine Test – Bedst i test vaskemaskiner 2017

0

En vaskemaskine test har stået højt på ønskelisten hos mange af vores læsere. Det er ikke den nemmeste opgave at gå ud og købe en ny vaskemaskine, så derfor vil vi gerne bidrage med vores ekspertise.

Der kommer konstant nye vaskemaskiner på markedet, og det kan være at finde ud af, hvad der er op og ned. Først skal du gøre op med dig selv, hvad den rette vaskemaskine er for dig. Er det vigtigst for dig, at den er energibesparende og lydsvag? Eller er det vigtigere for dig, at vaskemaskinen er så effektiv og hurtig som mulig? Disse individuelle krav til en vaskemaskine kommer vi meget mere ind på efter offentliggørelsen af vores vaskemaskine test anno 2017.

LG vaske/tørremaskine F1496AD3

Test af LG vaske/tørremaskine F1496AD3
Forhandler Pris Information
Skousen 3.699,00 DKK Se produkt
Wupti 3.699,00 DKK Se produkt

Den vaskemaskine, der har været bedst i test er denne LG “F1496AD3”. Ud fra de samlede resultater af vores vaskemaskine test vandt den meget overbevist over de andre udvalgte modeller. Resultatet af denne test tager udgangspunkt i vores egne vurderinger, men den har også vundet en række andre store tests.

Vi tog først et hurtigt kig på energiklassen, som er vigtigt i forhold til energiforbrug. Den er klassificeret som AAA+, hvilket er den bedste anmærkning, man kan få.

Det er en glimrende vaskemaskine til familiebrug, da den har en stor vaskekapacitet på 7 kg. Dermed kan man vaske en stor mængde vasketøj og på længere sigt slippe for at skulle vaske så tit.

Med hele 14 forskellige programmer kan du ikke undgå at finde et program, der passer til din families behov. Udover de 14 programmer har den også en række tilvalgsprogrammer, som man også kan benytte sig af. Vi har kigget på alle 14 programmer og synes, at der er nogle fine muligheder. Der er bl.a. et program, der er praktisk til allergiker. Man kan nemlig vælge allergivask, som f.eks. kan fjerne pollen og husmider på 20 minutter. Tøjet bliver vasket ved 60 grader, og der bliver fjernet 99 % af alle husstøvmidler. Programmet hedder “Steam Allergy Care”, og der er et tilhørende opfriskningsprogram, som hedder “Steam Refresh”.

Det er en meget effektiv vaskemaskine, som kan vaske en halv maskine på kun 60 minutter. Dette program hedder “Intensiv60” og gør brug af innovative tromlebevægelse. På trods af at man kun vasker en halv vask sparer man både på elregningen, samtidig med at man skåner miljøet.

Det er også muligt at dampe tøjet med programmet “TrueSteam”. Det er et standard program i Steam Allergy Care og Steam Refresh, men kan også tillægges alle andre programmer. Med damp løsner man snavset ved at fibrene i tøjet bliver åbnet.

Selvom en vaskemaskine har mange forskellige programmer, er det ikke ensbetydende med et godt resultat. Dog har vi i vores vaskemaskine test erfaret, at denne LG vaskemaskine giver et fantastisk resultat og fjerner uønskede pletter og snavs på tøjet.

Der bliver lovet 10 års garanti på denne LG vaskemaskine, hvilket giver en vis form for tryghed. Såfremt motoren skulle gå i stykker indenfor 10 år, så får du installeret en ny uden ekstra beregning. I vores vaskemaskine test har vi givet mange pluspoint for den lange garantiperiode.

Udover de mange programmer har vaskemaskinen også nogle funktioner, som vi har undersøgt. Der er automatisk justering af vandforbrug, skumkontrol og ubalancekontrol. Derudover er der børnesikring, hvilket kan være praktisk i børnefamilien. Vi har også haft fokus på lydniveauet i vores vaskemaskine test. Resultatet viste, at lydniveuaet var henholdsvis 75 dB ved certrifugering og 54 dB ved vask. Med det lave støjniveau var der endnu en god grund til, at den skulle kåres som bedst i test.

Denne vaskemaskine har hele 6 forskellige vaskebevægelser, modsat mange andre som kun har én. Det enkelte vaskeprogram benytter en af de disse seks vaskebevægelser, alt efter hvilket tøj der skal vaskes. Resultatet er at tøjet bliver rent og kun oplever et minimum af slidtage.

De vigtigste specifikationer

 • Energiforbrug: 0,71 kWh
 • Vandforbrug: 45,5 liter pr. vask
 • Hastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
 • Mål: 85 x 60 x 55 cm. (højde – bredde – dybde)
 • Vægt (brutto): 74 kg.

Miele WDB020NDS

Test af Miele WDB020NDS
Forhandler Pris Information
Whiteaway 5.435,00 DKK Se produkt
Wupti 5.435,00 DKK Se produkt

Selvom LG blev den klare testvinder i denne vaskemaskine test, så ser vi et fint alternativ i denne Miele opvaskemaskine fra modellen “WDB020NDS”. Den har den fået 2. pladsen i vores vaskemaskine test.

Den er klassificeret med energiklassen AA+, hvilket er den næstbedste. Ligesom testvinderen har denne også en kapacitet på 7 kg.

Med mængdeautomatikken ved denne vaskemaskine kan du spare på vandforbruget. Denne WDB020NDS har nemlig en funktion, der gør det muligt at tilpasse mængden af vand til det tøj, der er i vaskemaskinen. Det er dermed muligt at vaske uden at skulle fylde den helt op, men derimod kan man nøjes med at fylde den kvart eller halvt op.

Den er udstyret med et LED display, hvor du kan følge med i resttiden. Du kan på den måde vide præcis, hvornår den er færdig med at vaske.

Den har et støjniveau på 52 decibel ved vask, mens det maksimale støjniveau er 74 decibel.

Den har en SoftCare tromle som har en special overflade, der er mere skånsom mod tøjet. På den måde er synligheden af slidtage nærmest ikke eksisterende. Ved denne Miele vaskemaskine er der 10 forskellige programmer, samtidig med at der er 4 tilvalg. På den måde kan du både vaske lyst og mørkt tøj, samtidig med at der kan tages hensyn til ekstra følsomt tøj.

Konklusionen i vores vaskemaskine test af denne model er, at det er en fin model til prisen.

De vigtigste specifikationer

 • Energiforbrug: 0,79 kWh
 • Vandforbrug: 47 liter. pr. vask.
 • Hastighed: 1400 omdrejninger i minuttet
 • Mål: 85 x 59,6 x 63,6 cm. (højde – bredde – dybde)

Valg af vaskemaskine – Gode råd:

Det er en umulig opgave at finde den bedste vaskemaskine, hvis man i realiteten ikke ved, hvad man skal kigge efter. Derfor vil vi gerne komme med nogle generelle tips til valg af vaskemaskine, så du ikke er længere er på bar bund. I vores vaskemaskine test har vi i høj grad gjort brug af nedenstående tips til at finde den rette maskine.

Energiklasse

En af de ting vi kiggede på i denne vaskemaskine test var energiklasser, hvor vi har haft at gøre med henholdsvis AAA+ og AA+. Alle vaskemaskiner har en anmærkning med hensyn til energiforbrug. Skalaen går fra A til G, hvor A er bedst, og G er dårligst. For det første A-mærke vaskemaskiner de bedste i forhold til miljøet, samtidig med at de er mest økonomiske. Samtlige af de vaskemaskine der kan købes i Europa er udstyret med denne anmærkning, som man altid skal være opmærksom på.

Det er en fordel for forbrugerne, som har muligheder for at gennemskue, hvor energieffektive de enkelte maskiner er.

Topbetjent / frontbetjent

Der findes overordnet set to typer af vaskemaskiner, som er henholdsvis top- og frontbetjent. De to maskiner vi har kigget på i vores vaskemaskine test er begge to frontbetjent, men der er også mange topbetjente maskiner på markedet.

En topbetjent vaskemaskine er kendetegnet ved, at man putter tøjet i ovenfra. Den vil derfor være praktisk for dig, der ikke har så meget plads i dit bryggers. Ved at vælge en topbetjent maskine behøves man i realiteten ikke at have så meget plads til rådighed foran vaskemaskinen. Maskinen vil ofte være lidt tyndere, men selve kapaciteten er den samme. Det er desuden muligt at købe en vaskemaskine med hjul, som gør den nem at transportere. Ved en frontbetjent vaskemaskine putter man vasketøjet ind forfra, som de fleste danskere er vant til. Vi vil ikke sige, at den ene mulighed er bedre end den anden, da det er meget individuelt.

Kapacitet

Vi har også været inde på kapacitet i vores omfattende vaskemaskine test, som også er relevant. Det handler naturligvis om, hvor stor en mængde tøj, man kan vaske ad gangen. Hvor stor kapacitet du har brug for afhænger af, hvor mange der bor i husstanden. Bor du alene, så vil det være nok med en kapacitet på 5 kg. Bor du derimod i en børnefamilie, så vil det være mere relevant at kigge på 7 kg. + og opefter.

Der er endda nogen maskiner, som automatisk indstiller vandforbruget alt efter mængden af vasketøjet. Det vil sige, at den bruger mindre vand, hvis du kun fylder maskinen halvt op.

Vaskeprogrammer

Man kan gøre klogt i at vælge en vaskemaskine med mange forskellige programmer og tilvalg, så man har flere muligheder. Det gælder især, hvis man har nogle specielle behov. For eksempel har allergikere et behov for en vaskemaskine, der kan rense tøjet for pollen. Der er også enkelte skånsomme programmer, der tager hensyn til tekstiler. Selvom man på nuværende tidspunkt ikke føler, at man har behov for en masse programmer, så kan man hurtigt skifte mening. Derfor bør man se det som en positiv ting, hvis en vaskemaskine har mange programmer og funktioner.

Støjniveau

Vi ved, at mange danskere ønsker en lydsvag vaskemaskine. Derfor har vi kigget på støjniveauet i denne vaskemaskine test. Kigger du på vaskemaskiner på nettet, så vil der typisk være opgivet oplysninger om støjniveauet. Lydniveauet er angivet i decibel (dB), hvor tallet helst skal være så lavt som muligt. Såfremt en vaskemaskine skal køre i flere timer, så kan det være meget generende med et højt støjniveau. Derfor kan det være værd at give lidt flere penge for en lydsvag maskine.

Se det som en investering

Det er de færreste, der synes, at det er sjovt at skulle bruge mange tusinde kroner på en vaskemaskine. Man kan derfor være fristet til at købe en af de billigere modeller, men det kan nemt gå hen og blive en dårlig beslutning. De dyre vaskemaskiner fra kendte producenter behøves ikke nødvendigvis at være bedre end andre. Dog er det ofte tilfældet, og man får hvad man betaler for. 7000 kr. kan være mange penge her og nu, men så kan man også forvente, at maskinen fungerer i mange år. I denne store vaskemaskine test stødte vi på en vaskemaskine, hvor man fik 10 års garanti på motoren. Dermed er man sikret en vaskemaskine de næste 10 år, og så er 7000 kr. pludselig billigt. Da vi arbejdede på denne vaskemaskine test brugte vi meget tid på at sammenligne kvalitet / funktionalitet og pris.

Øvrige gode tips til bedre vask

 • Tilsæt altid vaskemidlet i sæbeskuffen i stedet for at putte det direkte i tromlen. Det er også afgørende, at du bruger det rigtige vaskemiddel. Skal du opnå det bedste resultat, vil det være afgørende, at du bruger vaskemiddel i høj kvalitet. I vores test anvendte vi sæbe fra Vanish, som var ganske effektivt. I forhold til rengøring af tøj har det været effektivt at bruge produkter fra Vanish.
 • Vær opmærksom på doseringen ved vask. Det kan være fristende at putte en stor mængde sæbe i for at tøjet skal blive helt rent. Dog kan det have den modsatte effekt, da man risikerer at tøjet bliver fyldt med sæberester.
 • Fyld maskinen helt op hver gang du skal vaske. Fylder du kun maskinen 70 % op hver gang, så bruger du en masse unødvendig vand. Hvis man ikke fylder maskinen helt op, så bør man købe en vaskemaskine, der selv kan regulere vandforbruget. Ved at fylde vaskemaskinen helt op hver gang, sparer du både penge, tid og er miljøvenlig
 • Vær opmærksom på vaskeanvisningen i tøjet, når du vil vaske. For eksempel bør man vaske lyst tøj for sig for bedst at bevare den hvide farve. Generelt ser bør man ikke vaske forskellige farver sammen, da man risikerer et meget uheldigt resultat.
 • For at undgå det værste slid, bør man vende vrangen ud på alt tøj og beklædningsgenstande. I vores vaskemaskine test har vi dog også erfaret, at slid også afhænger af, hvilken maskine man bruger.
Se også vores test af tørretumblere.

Kilder og anvendte produkter

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here