Kaffekværn test-guide – De bedste manuelle og elektriske kaffekværne ifølge anmeldelser og tests

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Vi har nu mulighed for at offentliggøre vores kaffekværn test blot få uger efter, at vi udgav vores test af kaffemaskiner. Indledningsvis udvalgte vi 15 kaffekværne fra kendte producenter som Krups, OBH, Bodum, Kitchenaid og Butler. Det er ingen hemmelighed, at Danmark er et af de lande, der drikker aller mest kaffe i verden. Rigtig mange danskere nyder at drikke kaffe hver dag og fortjener derfor en god kaffekværn. Vores overordnede mål var at finde den bedste kaffekværn i de danske butikker. Dog vil vi også komme med en række tips, som du kan bruge i forbindelse med købet af en ny kaffekværn. Vi vil præsentere dig for vores top 3, som består af kaffekværne i forskellige prisklasser.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Wilfa WSCG-2

Test af Wilfa WSCG-2

Prismæssigt befinder denne Wilfa kaffekværn sig i mellemklassen, mens den kvalitetsmæssigt befinder sig i topklassen. TestGuro.dk har valgt den som bedste kaffekværn, da man får hvad man betaler for og mere til.

Wilfa kaffekværn WSCG-2

Modellen hedder WSCG-2 og er i øjeblikket en af de mest solgte kaffekværne fra producenten. Denne Wilfa kaffekværn er en glimrende kværn til at brygge alle typer kaffe. Det er altså muligt at lave lækker kaffe med denne kaffekværn, uanset hvilken kaffesmag du har. Den kan nemlig kværne til både Aeropress, espresso, filterkaffe og stempelkande, hvilket gør den meget fleksibel. Sammenligner man den med dens forgænger CGR-1, så har denne model flere indstillinger til f.eks. at lave espresso.

Denne Wilfa kaffekværn har fået tildelt den “Gyldne Bønne”, som er et ægte kvalitetsstempel for, at det er en glimrende maskine. Den Gyldne Bønne er en fornem pris, som bliver uddelt af European Coffee Brewing Center. Køber man en kaffekværn med dette stempel, så vil man næppe blive skuffet.

Kaffebønnebeholderen har en kapacitet på 250 gram, mens motoreffekten er på 160 watt. Designmæssigt er det en stilren kaffekværn, som er lavet af rustfrit stål. Af øvrige detaljer kan der nævnes skjult ledningsrum, justerbar kværnegrad, UV-filter i bønnebeholderen. Derudover er der en praktisk timerfunktion, som tager udgangspunkt i den valgte mængde kaffe.

I følge TestGuro er dette den bedste kaffekværn.

Se en video af kaffekværnen i brug


Graef CM800

Test af Graef CM800

På en fornem 2. plads i vores kaffekværn test, har vi valgt denne kaffekværn fra det tyske mærke, Graef. Det er en elegant maskine udført i sølvlakeret aluminium. Denne elektroniske kaffekværn har en stål kværn, som du kan indstille efter finhed. Dermed får du den ønskede forarbejdning af kaffebønnerne.

Graef kaffekværn CM800

Graef har stor succes med deres kaffekværne, og CM800 er bestemt ikke nogen undtagelse. Du kan benytte dig af den elektroniske timer, som kan indstilles til 1 eller 2 kopper. Kaffebeholderen kan indeholde op til 350 gram, hvilket er en stor kapacitet sammenlignet med andre kaffekværne. Tænd / sluk knappen findes på siden af kværnen, mens der er et panel med 3 knapper. Med kaffekværnen medfølger 2 beholdere (Ø60 og 70 mm), en rengøringsbørste, aftagelig gummiplade for optimal rengøring og en beholder til kaffebønner.

De vigtigste specifikationer

 • Effekt: 12 W
 • Kapacitet: 350 g.

KitchenAid 702EOB

Test af KitchenAid 702EOB

Med i vores top 3 havde vi også denne Kitchenaid kaffekværn, som er blevet kåret til den 3. bedste kaffekværn. I vores kaffekværn test kiggede vi på mange prisklasser indenfor kaffekværne. Denne Kitchenaid 702EOB befinder sig i den høje ende af prisskalaen. Dog er kvaliteten også i en klasse for sig selv.

Sort retro kaffekværn

Her får du en kaffekværn i høj kvalitet, hvor alle delene kan gå i opvaskemaskinen. Både kaffebeholder, låg og tragt kan tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen rigtig simpel. Det er samtidig også mere hygiejnisk end manuel rengøring, som gør sig gældende for de fleste kaffekværne. På kværnen sidder der en kontrolskala, som består af 15 forskellige trin. Dermed kan du være sikker på, at kaffen får netop den konsistens, som du bedst kan lide.

Det er en rigtig flot kaffekværn, som har samme stil som Kitchenaids øvrige køkkenmaskiner.

 • Beholder: 200 gram
 • Omdrejningstal pr. minut: 450 RPM
 • Bruttovægt: 5,4 kg.

Sådan har vi udført vores test af kaffekværn

Når du har læst denne kaffekværn test, er du højst sandsynligt nysgerrig efter at vide, hvilke faktorer vi har vægtet højest. Der er nemlig mange ting man skal være opmærksom på, når man skal købe en ny kaffekværn. Derfor kan du med fordel benytte dig af de samme faktorer, som vi har gjort i testen.

Motoreffekt

Når man køber en kaffekværne, bør man vælge en model med en kraftfuld motor. Holdbarheden vil typisk være langt bedre på de dyrere kaffekværne, som er udstyret med kraftfulde motorer. De billigste kaffekværne har en motoreffekt på 140-150 watt, mens de dyreste kaffekværne på markedet har en effekt på omkring 300-320 watt.

Ulempen ved at købe en kaffekværn med en meget stor motor er, at det typisk er lig med højt støjniveau. Det er knap så sjovt at lave kaffe med en maskine, som støjer meget ved brug.

Beholder til kaffebønner

På alle kaffekværne er der en en beholder til kaffebønner. Størrelsen på denne beholder er dog meget forskellig fra kværn til kværn. Hvis du er typen, der kun kværner kaffe til én dag, er beholderens størrelse ikke så relevant. Foretrækker du derimod at kværne kaffe til mange dage, så er kaffebønnebeholderen en vigtig faktor. Det er naturligvis også relevant at kigge på, hvor mange der drikker kaffe i husstanden.

Mulighed for indstilling

Ved en kaffekværn vil man typisk kunne benytte sig af mange formalingsgrader. Det vil i de fleste tilfælde være en fordel med mange muligheder for at indstille grovheden. Dog vil de kunne påvirke brugervenligheden negativt, hvis der er alt for mange muligheder. I vores kaffekværn test gik det nemlig op for os, at ikke alle kværne var lige nemme at indstille. Det er et vigtigt kriterie for dig, der gerne skifter mellem filter- og stempelkaffe eller espresso for den sags skyld.

Indstillingsmuligheder er et vigtigt kriterie, hvis man ønsker en kaffekværn, der både kan grov- og finmale kaffen.

Hastighed

Det er klart, at tiden også har en afgørende betydning. I vores store kaffekværn test var vi været meget fokuseret på, hvor hurtigt kværnene var til at male kaffen. Betyder hastigheden meget for dig, er det ligeledes vigtigt at have fokus på selve motoren.

Manuel eller elektrisk kaffekværn?

Helt overordnet findes der to flere forskellige typer kaffekværne, som er henholdsvis manuelle- og elektriske kaffekværne. De manuelle maskiner er også kendt som de gammeldags kaffekværne, hvor man benytter sig af håndkraft. Prismæssigt er de manuelle kaffekværne langt billigere, fordi de ikke er udstyret med motorer. Dog betyder det også, at det tager meget længere tid at male kaffen. Ved de manuelle kværne drejer man på håndtaget, indtil man synes bønnerne har en tilpas finhed.

Der er ingen tvivl om, at de elektriske kaffekværne er de mest efterspurgte. Det er ganske simpelt at benytte sig af en elektronisk kaffekværn. Du skal blot indstille efter finhed og kaffetype og trykke på startknappen. Derefter skal du blot vente kort tid, før kværnen

Pris

Du kan sagtens købe en billig kaffekværn for få hundrede kroner, men det vil ikke være anbefalesværdigt. I vores kaffekværn test erfarede vi, at man får hvad man betaler for, når det gælder kværne. Dog er det derimod heller ikke nødvendigt at skulle hive flere tusinde kroner ud af budgettet for at få en god kaffekværn. I forhold til det økonomiske aspekt kan det anbefales at sammenligne priser. Der er typisk rigtig mange forhandlere af mærkevarer, hvilket kan gøre det relevant at sammenligne priser på en kaffekværn.

Rengøring

I forbindelse med rengøring af en kaffekværn bør man undgå vand i maskinen, da det kan ødelægge den elektriske installation. I stedet bør man benytte sig af en børste for at fjerne kafferester.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here