Espressomaskine Test 2018 – Bedst i test espressokaffemaskiner

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Er du på udkig efter en ny espressomaskine, men er du ikke villig til at bruge penge på en alt for dyr espressomaskine, som ikke er pengene værd værd? Så vil testen lige noget for dig, for her kårer vi nemlig de bedste espressomaskiner, hvor du kan være sikker på at få noget for pengene. Det er ingen hemmelighed, at der er blevet lavet utallige tests af espressomaskiner allerede. Det er dog et faktum, at mange af de eksisterende tests er flere år gamle og ikke er særlig aktuelle længere. Derfor kan vi med stolthed præsentere jer for denne spritnye test.

Det er en realitet, at efterspørgslen på espressomaskiner er eksploderet de seneste år. Det gælder ligeledes udvalget af dem, som er større end nogensinde før. Langt de fleste danskere elsker kaffe, men der kan være nogen forskellige individuelle krav og behov, der gør sig gældende ved køb af en espressomaskine. På forhånd opstillede vi en række kriterier til en espressomaskine, som vi har kigget på ved test af de enkelte espressomaskiner – i testen har vi beskæftiget os med 9 forskellige. I de kommende afsnit vil du blive præsenteret for dem, som har fået de højeste bedømmelser på baggrund af vores vurderingskriterier. Vi har valgt at omtale de 4 bedste espressomaskiner i artiklen.

Siemens TE501205RW

Test af Siemens TE501205RW

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Samsung var stærkt repræsenteret i vores test og imponerede med flere af deres espressomaskiner. Denne Siemens TE501205RW espressomaskine var ingen undtagelse, da den ikke blot imponerede os, men rent faktisk løb med prisen som den bedste espressomaskine. Espressomaskinen befinder sig i mellemprisklassen og vil kunne dække langt de fleste behov en typisk dansker har.

TE501205RW espresso er fra Siemens’ EQ7 serie, som byder på en masse espressomaskiner med glimrende funktionalitet og ydeevne. Maskinen er udført i flot, elegant design, som i sig selv udstråler kvalitet. Maskinen har en vandpumpe med tryk på 19 bar og er udstyret med et eksklusivt grafisk display. Dette display har en interaktiv menu, som sikrer høj brugervenlighed.

Vandtanken kan indeholde op til 1,7 liter og er desuden aftagelig. Derudover er maskinen udstyret med en bønneholder med et aroma bevarende låg. Bryggeenheden er ligeledes aftagelig, hvilket er en stor fordel i forhold til rengøring. Kaffe- og mælkedysen er justerbar med en højde på op til 15 centimeter. Således kan maskinen bruges til små såvel som store kopper. På displayet har varm mælk, mælkeskummer og varmt vand deres egne individuelle funktioner. Dermed kan du hurtigt og nemt lave kaffen præcis som du bedst kan lide den.

Mælkebeholderen i kunststof låg er inkluderet i prisen. Vand- og kaffetemperatureren kan justeres efter ønske på forskellige niveauer. Denne Siemens espressomaskine kan desuden byde på børnesikring, tænd / sluk knap og aktiv kopvarmer. Den er udstyret med en keramisk kværn kaldet SilentCeramDrive, som er kendt for sit lave lydniveau.

Vi har allerede været kort inde på rengøringen i forhold til bryggeenhed. I den forbindelse er det også værd at nævne funktionen SinglePortion Cleaning, hvor maskinen sørger for at skylle maskinen igennem efter hver enkelt kop. Dermed kan du altid være sikker på at kunne drikke frisk og hygiejnisk kaffe.

I vores espressomaskine test erfarede vi desuden, at du har intet mindre end 15.000 koppers garanti indenfor 2 år. Siemens har en fornem Pick-Up service, hvor du ved behov blot skal ringe til Siemens , som sørger for at servicere maskinen. Når servicering er fuldendt, bliver espressomaskinen leveret til din hoveddør igen. Det mener vi er en glimrende service, som gør en Siemens espressomaskine til et meget attraktivt valg.

De vigtigste specifikationer

  • Mål: 385 x 280 x 479 mm
  • Autosluk: Ja
  • Vandtank: 1,7 l.

Delonghi Magnifica ECAM 21.117B

Test af Delonghi Magnifica ECAM 21.117B

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

På 2. pladsen i vores espressomaskine test finder man denne Delonghi espressomaskine med modelnavnet Delonghi Magnifica ECAM 21.117B. Der er tale om en fuldautomatisk espressomaskine, som er blevet en populær maskine hos de danske forbrugere. Maskinen har en indbygget kaffekværn som sikrer dig, at du får en aromafyldt kaffeoplevelse med friskkværnet kaffe. Det kræver kun ét tryk på en knap for at brygge din favoritkaffe med denne elegante Delonghi espressomaskine. Den store runde knap på maskinen skal blot drejes for at justere kaffebrygningens aromaintensitet.

Denne espressomaskine er med mælkeskummer, som er et krav for mange danskere. Denne mælkeskummer kan du bruge til at lave lækkert mælkeskum til din cappuccino, samt vandfilter og kopholder. Ligesom vores vores testvinder er denne maskine ligeledes lydsvag og har ikke mindre end 13 indstillingsmuligheder. Som du måske allerede har regnet ud, udfra billedet er det muligt lave to kopper kaffe på én gang. Bor du sammen med en kæreste eller ægtefælle, vil det dermed være oplagt at købe en espressomaskine som denne, hvor man kan lave to kopper ad gangen. Der er desuden mulighed for at vælge mellem tre forskellige bryggetemperaturer, ligesom du kan vælge mellem mild eller kraftig aroma. Derudover kan man justere på vand- og kaffemængden, så din kaffe bliver som ønsket.

Denne Delonghi espressomaskine benytter sig af det nye thermoblock-system, som sikrer at maskinen holder en ideel og konstant bryggetemperatur. Vandbeholderen har en kapacitet på 1,8 liter, mens kaffebønneholder har en kapacitet på 200 gram.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 1450 watt
  • Autosluk: Ja
  • Vandtank: 1,8 liter

Krups Nespresso Prodigio XN410T

Test af Krups Nespresso Prodigio XN410T

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

1.099,00

På 3. pladsen i vores espressomaskine test finder vi en Krups espressomaskine, som byder på glimrende kvalitet. Vi tog først et kig på det elegante intuitivt TFT touch farvedisplay, hvor man nemt og hurtigt kan finde sin favoritkaffe. Via dette display bliver du endda også vejledet omkring, hvordan og hvornår maskinen skal vedligeholdes. På den front skiller maskinen sig væsentligt ud fra langt de fleste andre espressomaskiner i testen.

Det kræver blot ét tryk at vælge mellem bl.a. kaffe, espresso, ristretto, latte og cappuccino. Mælken hentes fra mælkebeholderen med auto-cappuccino funktion. Det sker via slangen, som frembringer lækker og cremet mælkeskum. Både anvendelse og vedligeholdelse er i top for denne espressomaskine, og generelt kan man glæde sig over høj brugervenlighed. Der er selvfølgelig også et praktisk afkalkning- og renseprogram.

Espressomaskinen har en konisk kaffekværn, som er fremstillet i rustrit stål. Denne kværn har tre forskellige indstillinger. Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre espressomaskiner, er det naturligvis også muligt at justere kaffens intensitet. Vælg mellem mild og stærk intensitet og vælg mellem 1- eller 2-kops brygning. I vores espressomaskine test fandt vi desuden frem til, at vandholderen kunne rumme op til 1,7 liter, mens beholderen til kaffebønner kunne rumme 250 gram.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 1450 watt
  • Autosluk: Ja

Dualit 84450 - 3 i 1 espressomaskine

Test af Dualit 84450 - 3 i 1 espressomaskine

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

På 4. pladsen i vores espressomaskine test har vi en espressomaskine fra Dualit. Dualit 3 in 1 er muligvis den mest populære maskine fra producenten lige nu. Det er helt op til dig, om du vil bruge maskinen med Dualit NX kapsler eller med ESE pods. Dermed kan du altid få din favoritkaffe uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Selvom det er en af de billigste espressomaskiner i testen, så kan den alligevel byde på indbygget mælkeskummer. Dermed kan du hurtigt og ubesværet lave delikat mælkeskum til din kaffe. Du kan vælge enten at lave 1 eller 2 kopper kaffe, mens kopperne kan havde en højde på omkring 9 centimeter. Designmæssigt skiller denne Dualitet espressomaskine sig en smule ud fra de øvrige maskiner. Der er nemlig fokus på klassisk, retro design.

De vigtigste specifikationer

  • Effekt: 1250 watt

Guides og tips til valg af espressomaskine

Som vi allerede har været kort inde på, har danskerne mange forskellige krav og behov, når det gælder espressomaskiner. På baggrund af statistikker kan vi bl.a. se at rigtig mange efterspørger en espressomaskine med kværn, mælkeskummer og / eller direkte vandtilslutning. I dette afsnit vil du kunne læse en masse tips og praktiske informationer, som du kan benytte dig af, når du skal finde en espressomaskine.

Forskellige typer espressomaskiner

Først og fremmest skal man være klar over, at der findes tre forskellige typer espressomaskiner. Der er tale om henholdsvis fuldautomatiske-, manuelle- og barista espressomaskiner. I den laveste prisende finder man manuelle espressomaskiner, som de færreste vil vælge, da de er meget mere tidskrævende end andre espressomaskiner. I mellemprisklassen har vi de fuldautomatiske espressomaskiner, som langt de fleste danskere vælger. Med en fuldautomatisk espressomaskine får du en maskine, som kan lave lækker espresso på ingen tid. 7 ud af 9 af de medvirkende espressomaskiner i testen var fuldautomatiske. I den høje prisende er der barista espressomaskiner, som typisk kun bliver købt af de mest dedikerede kaffeentusiaster.

Typer af mælkeskummere

Ligesom der findes forskellige typer espressomaskiner, findes der faktisk også forskellige typer af mælkeskummere. Der er nemlig både manuelle og indbyggede (automatisk) mælkeskummere. 5 ud af 9 af maskinerne i vores espressomaskine test havde en indbygget mælkeskummer. Fordelen ved espressomaskiner med indbygget mælkeskummer er, at du blot skal trykke på en knap, og så klarer maskinen resten. Det er dog klart, at maskiner med manuel mælkeskummer er et billigere alternativ.

Det designmæssige aspekt

En espressomaskine er beregnet til at have stående fremme i køkkenet, så den altid er klar til at blive brugt. Derfor bør man også stille nogen designmæssige krav, hvis man sætter pris på en maskine, som designmæssigt passer ind i køkkenet. Det er naturligvis ikke det vigtigste kriterie, men ikke desto mindre er det attraktivt at købe en espressomaskine, som er lavet af lækre materialer, og som desuden udstråler elegance.

1 eller 2 kopper

Har du læst resultatet af vores espressomaskiner, vil du have opdaget, at der findes maskiner, som kan lave op til 2 kopper ad gangen. Hvis du bor alene, vil det naturligvis ikke være nødvendigt at købe en stor maskine med plads til to kopper. Bor du derimod i en husstand, hvor to eller flere drikker kaffe til daglig, kan det være en stor fordel. Delonghi er en af de forhandlere, som tilbyder espressomaskiner med mulighed for at lave 2 kopper ad gangen.

Rengøring

På rengøringsfronten kan der ligeledes være stor forskel fra maskine til maskine. De moderne espressomaskiner sørger for at informere dig om rengøring via displayet. Følger du disse anvisninger, vil du dermed kunne rengøre din espressomaskine helt perfekt på ganske kort tid. Vi kan i den anledning anbefale, at du vælger en espressomaskine med rense- og afkalkningsprogram. I vores espressomaskine test kiggede vi f.eks. på en Krups maskine, som har disse to programmer til rengøring.

Du kan desuden gøre nogle overvejelser omkring, hvilke af nedenstående funktioner du ønsker:

Økonomi

Det er klart, at økonomien også spiller ind, når du skal købe en ny espressomaskine. Der findes espressomaskiner i stort set alle prisklasser, så der er nogen for enhver økonomi. Dog er der naturligvis stor forskel på funktionalitet og holdbarhed. Konkurrencen indenfor espressomaskiner er blevet mere intens, hvilket har været medvirkende til, at priserne generelt er blevet billigere. Derfor er det ikke en stor udfordring at finde en god espressomaskine til en fair pris. Inden du indleder jagten på en ny maskine, bør du dog fastlægge et cirka budget. Har du f.eks. 3000-4000 kroner til rådighed, kan du specificere din søgning imod maskiner i den prisklasse og gøre det nemmere for dig selv.

Købe online eller i fysisk butik?

Som det gør sig gældende for de fleste andre produkter, kan du både handle i de fysiske butikker eller på nettet. Der er rigtig mange forhandlere af espressomaskiner, som gælder for både fysiske- og online butikker. Der er rigtig mange danskere, der først besøger en fysisk butik og får vejledning til valg af espressomaskine. Finder man den rette espressomaskine, kan man med fordel søge efter maskinen på nettet efterfølgende. I vores espressomaskine test fik vi nemlig det indtryk, at prisforskellen på espressomaskiner kan være meget stor afhængig af forhandler.

En af de maskiner vi testede bliver forhandlet hos 20 forskellige forhandlere i Danmark. Her oplevede vi en prisforskel på mere end 700 kroner. Det er blot et eksempel for at understrege, at der er mange penge at spare, hvis man sammenligner priser. Vil du spare penge, så gælder det om at være tålmodighed og undersøge forskellige muligheder. Vores generelle indtryk er, at man finder de billigste priser på nettet. En anden fordel ved at handle online er, at udvalget generelt er både større og mere overskueligt. Vi anbefaler bl.a. Wupti, Whiteaway og Kitchenone, hvor man finder et stort udvalg af espressomaskiner.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here