Mandolinjern Test – Bedste mandolinjern findes her

0

Et mandolinjern er et køkkenredskab, som de fleste vil have stor glæde af i forbindelse med madlavning. I de seneste år er redskabet gået hen og blevet et decideret must-have, hvilket den opretgående efterspørgselskurve tydeligt bekræfter. Men er det overhovedet muligt at købe et mandolinjern i høj kvalitet, som ikke koster en formue? Det er ét af de spørgsmål, vi forsøger at svare på i denne mandolinjern test, hvor vi har testet 15 produkter.

I testen har vi haft fokus på både større- og mindre producenter, hvor bl.a. Oxo, Zyliss, Funktion, Kitchenaid og Du Chef er repræsenteret. Samtlige produkter i vores test forhandles på det danske marked, hvor der er både fysiske- og online forhandlere.

Du Chef mandolinjern

Du Chef mandolinjern
Forhandler Pris Information
Wupti 1349 kr. Se produkt

Skal det være en fornøjelse at lave mad, så fortjener du naturligvis et godt mandolinjern. Derfor er vi glade og stolte af at kunne fortælle dig, at vi har identificeret det bedste mandolinjern på markedet. Du Chef har udmærket sig på tilstrækkeligt mange parametre til, at vi har valgt at kåre modellen som bedst i test.

Flot, effektivt og brugervenligt håndholdt mandolinjern

Skal dit nye mandolinjern passe stilmæssigt ind i dit køkken, så kan du aldrig gå helt galt i byen med dette Du Chef mandolinjern i rustfrit stål. Denne model byder nemlig på et flot og tidløst design, som er nemt at vedligeholde og holde pænt i mange år.

Du får et pragtfuld køkkenredskab, som byder på effektivitet udover det sædvanlige. Det er specielt egnet til dig, som kan lide Du Chef mandolinjernat eksperimentere med orientalsk inspireret mad. Dog vil det også være oplagt at bruge dette mandolinjern, når du skal snitte hvidløg, hvidkål og mange andre grøntsager. Sidst, men ikke mindst kan redskabet rent faktisk også bruges til at skære og snitte i hårde oste.

Ydermere får du glæde af et køkkenredskab, som er imponererende nemt at arbejde med. Med i pakken får du 4 knivblokke, som måler henholdsvis 2, 4, 7 og 10 mm. Takket være de mange knivblokke har det været muligt at udvikle et fleksibelt mandolinjern, som kan klare mange køkkenopgaver.

Begge ben er udstyret med plast, hvilket er med til at opretholde en god stabilitet. Modellen er designet og udviklet til privat brug. Den er ikke egnet til maskinvask, så vi anbefaler dig at vaske den i hånden efter brug.

Kvalitet for pengene

Du kan købe redskabet til en pris på 1349 kr. Det er ingen hemmelighed, at det er en af de dyrere modeller i vores test. Til gengæld er det også den bedste model, så du får, hvad du betaler for. Søger du et mandolinjern, som du kan bruge i mange år fremover, så vil denne model fra Du Chef være et sikkert valg.

Specifikationer

Materiale: Rustfrit stål
Mål: 40 x 13,5 x 5,5 cm.


Japansk mandolin

Japansk mandolin
Forhandler Pris Information
Wupti 749 kr. Se produkt

På 2. pladsen har vi et Japansk mandolinjern, som kommer fra Bron-Coucke. Serienavnet er Japansk, som er det navn, som de fleste forbrugere kender til. Vi har haft mulighed for at teste det populære køkkenredskab, og vi er mildest talt imponeret. Det er en relativ billig model, som ikke desto byder på nogle meget nyttige egenskaber.

Japansk mandolin i høj kvalitet

Kvalitetsmæssigt er der ikke en finger at sætte på Bron-Coucke Japansk. Det er en japanermodel 95 mm., som kommer med et skarpt skær i tre bredder – henholdsvis 1, 2 og 3 mm. Skal du skære dine frugter og grøntsager i delikate skiver, så vil du uden tvivl blive glad for denne model. Den er særligt egnet til at håndtere fennikel, hvidløg og hvidkål, men kan naturligvis også håndtere mange andre frugter og grøntsager.

Det er nemt og hurtigt at justere kniven, så du kan skære dine ingredienser i den rette tykkelse. Det er nemt at indstille størrelsen, hvilket giver dig mulighed for at lave fine, medium eller grove strimler.

Takket være den skarpe kniv kan du altid opnå et flot og ensartet resultat. Et ensartet resultat er især en fordel, hvis dine grøntsager skal på panden. Hvis grøntsagerne har den samme størrelse og tykkelse, vil de være væsentligt nemmere at tilberede. Dermed er det et mandolinjern, som i høj grad henvender sig til perfektionisten i køkkenet. Selvom udseendet ikke har direkte indflydelse på smagen, så er det alligevel et plus, hvis maden ser delikat ud.

Det gode alternativ til kniv og rivejern

Er du ejer af et Japansk rivejern fra Bron-Coucke, så kommer du ikke til at savne hverken knive eller rivejern. Det er nemlig både nemmere og hurtigere at snitte ingredienser med dette køkkenredskab. Du får glæde af en knivskarp præcision, som du ikke nødvendigvis kan opleve med en almindelig køkkenkniv eller et rivejern.

Vi kan varmt anbefale dig at kigge nærmere på denne mandolin, som bl.a. kan købes hos Wupti.

Specifikationer

  • Materiale: Melamin
  • Mål: 15 x 35 x 3,3 cm.

GEFU mandolinjern

GEFU mandolinjern
Forhandler Pris Information
kitchenone 299 kr. Se produkt

Den billigste model i vores mandolinjern test er denne model fra GEFU. Det er sjældent, at man kan købe denne slags køkkenredskaber til under tre hundrede kroner, men det kan faktisk lade sig gøre. GEFU er et anerkendt brand, som gennem årerne har designet og produceret rigtigt mange flotte og nyttige køkkenredskaber.

Nem betjening og justerbar tykkelse

Vi har igen testet et håndholdt mandolinjern, som byder på meget nem betjening. Man behøves med andre ord ikke have særligt meget erfaring i et køkken for at håndtere mandolinjernet. Hvis du forstørrer billedet, vil du kunne se, at jernet er udstyret med en justeringsknap. Med denne justeringsknap kan du i løbet af få sekunder indstille den ønskede størrelse. Dermed får du glæde af justerbar model, så dine grøntsager bliver præcis, som du havde forestilet dig. Du kan vælge mellem 5 forskellige tykkelser, som strækker sig fra 1-5 mm.

I modsætning til de fleste andre mandolinjern, så kan denne model rent faktisk tåle maskinvask. Derved slipper du for at skulle bruge tid og kræfter på at vaske jernet i hånden efter brug.

På trods af den lave pris, så er jernet fremstillet i rustfrit stål og har desuden skudsikre fødder. Som du kan se på produktbilledet, er der tale om en slank model, som fylder minimalt i køkkenskuffen.

Specifikationer

  • Materiale: Plast og stål

WMF mandolinjern

WMF mandolinjern
Forhandler Pris Information
kitchenone 668 kr. Se produkt

WMF er en tysk producent, som i årevis har udviklet og fremstillet køkkenmaskiner og køkkenredskaber til køkkener i hele verden. Den tyske producent har gang på gang imponeret forbrugerne med sine mange fine produkter, og dette mandolinjern er ingen undtagelse.

Effektivt mandolinjern med tre indsatser og beholder

WMF har længe gjort sig positivt bemærket med dette effektive mandolinjern, som kommer med hele tre indsatser og en beholder. Du kan skære frugt og grønt i alle afskygninger med dette mandolinjern, som bl.a. kan bruges til at skære kartofler i skiver.

Du bliver lige nu præsenteret for et af de mest eksklusive mandolinjern på markedet, hvor du skal betale en mellemhøj pris for at få fat i dette gennemførte mandolinjern.

Robust kvalitet og eksklusivt design

Hvad enten du foretrækker den ene eller anden stil, så vil dette mandolinjern med sikkerhed falde i din smag, da det byder på et eksklusivt design i sort og sølv.

Mandolinjernet er fremstillet af rustfrit stål, hvorfor du kan forvente at modtage et ekstremt slidstærkt mandolinjern med høj holdbarhed. Det er med andre ord en investering, som du ikke vil fortryde, hvis du er glad for at lave mad.

Specifikationer

  • Materiale: Rustfrit stål
  • Rengøring: Opvaskemaskine eller håndvask (håndvask anbefales)

Mandolinjern – Bedst i Test – Sådan finder du det bedste

Selvom vi har præsenteret dig for nogle rigtigt gode muligheder i vores mandolinjern test, så er der ikke nødvendigvis nogle af de omtalte køkkenredskaber, som falder i din smag. Beslutter du dig for at lede videre, så vil vi gerne give dig nogle gode råd på vejen. Da vi foretog denne test, stødte vi nemlig på rigtigt mange sløve køkkenredskaber, som på ingen måde var pengene værd. Vil du minimere risikoen for at foretage en skuffende handel, så skal du gøre dig nogle seriøse overvejelser, før du svinger kreditkortet.

Hos Testguro.dk har vi fastlagt 5 vigtige kriterier, som også kan hjælpe dig, når du skal vælge det bedste mandolinjern. Der er tale om disse 5 kriterier:

Brugervenlighed – Uanset om du køber et håndholdt- eller elektronisk mandolinjern, så skal du sætte høje krav til brugervenligheden. Det skal være nemt at håndtere jernet, det skal være nemt at samle det og skille det ad, ligesom det skal være nemt at vælge de ønskede indstillinger.

Justeringsmuligheder – Vil du selv bestemme tykkelsen på dine frugter og grøntsager, så er det afgørende, at der er forskellige justeringsmuligheder. Vi anbefaler som udgangspunkt at købe et mandolinjern med 3-5 indstillinger, som kan gøre madlavningen lidt nemmere.

Rengøring – Der er intet værre end at bruge lang tid på at rengøre et køkkenredskab. Derfor vil det være fordelagtigt at købe en rengøringsvenlig mandolin, som kan rengøres på under 1 minut. Vær opmærksom på, om der anbefales maskinvask eller håndvask.

Udformning – Der er enorm stor forskel på udformingen fra model til model. Det kan være alt fra plastik- til stålkonstruktioner. Udformingen er vigtig i forhold til både brugervenlighed, rengøring og kvalitet.
Kvalitet – Vil du undgå, at dit mandolinjern går i stykker efter få gange i brug, så skal du være opmærksom på kvaliteten. Går du efter et kvalitetsbrand såsom Du Chef, Oxo, Zyliss, Westmark eller Bron-Coucke, så kan du ikke gå helt galt i byen. Går du derimod efter et discountbrand, så skal du ikke skrue dine forventninger til kvaliteten for højt op.

Læs også: Test af minihakkere

Spørgsmål og svar

I forbindelse med denne test var vi modtaget rigtigt mange spørgsmål, som vi naturligvis gerne vil svare på. Derfor er dette afsnit dedikeret til spørgsmål og svar, som du måske også kan få glæde af. Vi opdaterer jævnligt guiden med nye spørgsmål og svar, så du kan finde svar på alle dine ubesvarede spørgsmål.

1. Hvad er et mandolinjern?

Den korte definition på et mandolinjern er – et køkkenredskab, som du kan bruge til at snitte dine grøntsager, frugter og andre grøntsager. Køkkenredskabet har dermed den samme funktion som et rivejern. I modsætning til det klassiske rivejern, så har et mandolin flere udskiftelige og justerbare skær, så man selv kan bestemme tykkelsen. Det er et køkkenredskab, som bliver brugt af både amatører og professionelle over hele verden. Mandolinjernet bliver brugt i stor stil af både restauranter og caféer, som er ekstra opmærksomme på at opnå et flot og ensartet resultat.

2. Hvad bruges et mandolinjern til?

Vi har allerede været kort inde på det, men mandolinjernet kan både rive og snitte diverse ingredienser – hovedsageligt frugter, grøntsager og ost. Skal du f.eks. lave en omgang hjemmelavede pommesfritter, kan du hive dit mandolinjern frem og bruge det til at skære kartofler i flotte stave. Der er dermed ingen tvivl om, at det er et nyttigt køkkenredskab. Hvorvidt man vil kalde jernet et must-have er naturligvis en smagssag. Du skal købe jernet, hvis du vil spare tid i hverdagen, så du har mere tid og overskud til de ting, du holder af at beskæftige dig med.

3. Hvad koster et mandolinjern?

Denne slags køkkenredskab spænder vidt i pris. Som udgangspunkt kan du forvente, at et jern koster fra 250 kr. og op til 1300 kr. Den store prisforskel hænger også sammen med den store kvalitetsforskel, som man vil kunne opleve med de forskellige modeller. Prismæssigt er mit indtryk, at man finder de laveste priser, hvis man handler på nettet. Her er jeg bl.a. stødt på Wupti og Kitchenone, som har et fornuftigt udvalg af mandolinjern.

Læs også: http://politiken.dk/oekonomi/ECE1028777/sloeve-mandolinjern-er-intet-vaerd/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here