Panini grill Test – Den bedste på markedet lige nu

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

En god og velgrillet panini er vist noget, de fleste af os kan lide, men hvordan skal den helt perfekte panini laves og ikke mindst grilles? Det kigger vi nærmere på i denne test, hvor vi præsenterer forskellige panini grille for dig, og som altid finder vi den bedste af dem alle sammen!

Paninien stammer fra italiensk og betyder sandwich, og de to har såmænd også en hel del tilfælles. Paninien er en slags blanding mellem en sandwich og en toast, men kendetegnende for den er også, at den som regel ikke er lavet af skiveskåret brød, men af to halve flutes. Størrelsen på en panini gør altså helt praktisk taget, at man behøver en grill, der er specielt egnet til dens robuste størrelse, og det er netop derfor, vi her tester den grill, der bedst egner sig til netop det job.

The Smart Grill Pro

Test af The Smart Grill Pro
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
KitchenOne 3.999,00 3.999,00 Læs mere
Wupti 3.999,00 3.999,00 Læs mere

Den første model, vi skal kigge på er fra The Smart Grill Pro og forhandles hos både KitchenOne og Wupti – prisen på grillen er den samme hos begge forhandlere. Den scorer en meget flot karakter hos bl.a. Gastromanden, og det eneste negative, der var at sige om den der, var prisen på apparatet, som da også er i den høje ende. Her kommer kort beskrivelsen af grillen.

The Smart Grill Pro produktbeskrivelse

Denne grill har modtaget tæt ved topkarakterer hos Gastromand, hvor den imponerer i test. Eneste negative punkt der overhovedet bliver nævnt, og som trækker ned i karakteren, er prisen. På alle andre punkter leverer modellen en solid kvalitet. Ifølge Gastromand, så leverer mærket Sage de allerbedste produkter på markedet når det kommer til denne type af grill – og The Smart Grill Pro er ingen undtagelse.

The Smart Grill Pro er udarbejdet i samarbejde med den verdenskendte kok Heston Blumenthal og det er en yderst effektiv grill. Varmelegemerne varmer hurtigt op og modellen kan bruges til både at grille paninier eller perfekte bøffer. Varmeindstillingen kan endda stilles til ”panini” – nemmere bliver det ikke at tilberede den perfekte sandwich. denne grill kan altså grille din sandwich til perfektion og det indbyggede stegetermometer fortæller dig, hvornår dit kød er færdigt tilberedt.

Grillen har en 7-trins højde indstilling, så du nemt kan justere hvor meget direkte varme der skal leveres og så den passer præcis til den type mad du tilbereder. Desuden er den forsynet med LCD-skærm, som nemt gør dig opmærksom på både indstilling og temperatur. Grillen kan også foldes ud til en åben grill, så overfladen bliver dobbelt så stor, og så mulighederne for tilberedning bliver endnu større.

Især indstillingerne til kød på grillen imponerer i test og Gastromand påpeger således, at testens ribeye blev grillet helt perfekt. Modellen har i alt fem forskellige indstillinger til kød, som går fra rare til gennemstegt. Grillen har et indbygget stegetermometer, som meget præcist fortæller dig, hvornår du skal tage dit kød af, så det kan trække.

Det er også muligt at indstille, hvis du anvender modellen som en åben grill, om pladerne skal ligge helt vandret, eksempelvis hvis du steger æg eller pandekager, eller om du ønsker, at de skal ligge i en vinkel med en lille hældning. Indstiller man grillen med en lille hældning, så kan man sørge for, at fedt og andre safter løber fra maden og ned i den indbyggede drypbakke. Drypbakken vaskes nemt i vaskemaskinen, ligesom også grillpladerne kan tages af og komme med i opvaskemaskinen. I det hele taget, så roses modellen for at være meget nem at rengøre.

Fordele

Med The Smart Grill Pro får du en topmodel, som leverer solid kvalitet og griller perfekte bøffer og panini sandwiches.

Den kommer i en meget god størrelse, som passer perfekt på køkkenbordet, og den opvarmer med 2400 W.


The Adjusta Grill

Test af The Adjusta Grill
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 1.399,00 1.399,00 Læs mere

Denne grill fra Adjusta er en nær beslægtning til vores første deltager. Den er udviklet af selv samme person som vores første deltager og altså også af samme producent. Den ligger noget billigere end vores første deltager i testen og forhandles hos Wupti.

The Adjusta Grill produktbeskrivelse

Mærket Sage er kendt for at levere produkter af høj kvalitet og The Adjusta Grill er ingen undtagelse. Modellen udmærker sig i test ved at have med god varmefordeling, nem betjening og rengøring. Ifølge Gastromand, så leverer Sage de bedste modeller inden for denne produktkategori og The Adjusta Grill er ingen undtagelse.

Grillen har en 7-trins højde indstilling, så du nemt kan justere hvor meget direkte varme der skal leveres og så den passer præcis til den type mad du tilbereder, hvad enten det er en panini eller en bøf. Som en ekstra sikkerhed, så er det muligt at låse overdelen fast når grillen er lukket og på den måde undgå, at børn åbner grillen under brug.

De formstøbte plader er belagt med en non-stick belægning, som gør både stegning og rengøring nem. Modellen har også en plastik-rende, som kan monteres forrest på grillen, hvor overskydende væske og fedt løber ned. Også denne kan gå i vaskemaskinen.

Grillen er yderst alsidig i brug og du kan anvende den til alt fra spejlæg og pandekager, til panini og bøffer. Du kan nemt justere varmen på grillen, så den passer perfekt til den type mad du ønsker at tilberede.

Med denne model fra Sage får du en topmodel der leverer kvalitet hver gang. Modellen er udformet i børstet rustfrit stål med støbte aluminiumsplader. Den kan både opbevares liggende eller stående på højkant.


Fritel GR2275 Grill Panini BBQ

Test af Fritel GR2275 Grill Panini BBQ
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Coolshop 589,00 589,00 Læs mere
Skousen 589,00 589,00 Læs mere
Whiteaway 589,00 589,00 Læs mere
Wupti 695,00 695,00 Læs mere
COOP 749,00 749,00 Læs mere

Vores tredje deltager, som skal forsøge at blive bedst i test blandt panini grillene er en ny spiller på banen. Denne panini grill er fra Fritel og har nogle lidt andre talenter end vores to første deltagere. Denne panini grill forhandles hos flere forskellige forhandlere, bl.a. Wupti.

Fritel GR2275 Grill Panini BBQ produktbeskrivelse

Med denne Panini grill fra Fritel får du en solid og alsidig kvalitetsmaskine til en god pris og med en god garanti. Modellen har en 180° funktion, hvilket betyder, at du kan bruge den både som en klassisk grill eller som en bord grill. Så uanset om det er en panini eller en grillet bøf, du har lyst til, så er begge dele muligt.

Overfladen på grillen måler 58×29 cm og selve grillen har justerbar højde, så du kan tilpasse den til store paninier eller sandwich. Varmen indstilles nemt på en justerbar termostat og to kontrollys holder øje med grillen for dig. Grillen har en styrke på 2000 watt, som sørger for hurtig og effektiv opvarmning og tilberedning af dine madvarer.

Modellen er desuden udstyret med et håndtag som forbliver køligt under opvarmning, så grillen nemt kan åbnes og lukkes under brug, uden fare for skader.

Modellen er også rigtig nem at rengøre. Der er en kant på grillen som sørger for, at eksempelvis fedt eller flydende ost bliver opsamlet og ikke løber ud på bordet eller ned i maskinen.

Pladerne på grillen har både en non-stick belægning, hvilket både betyder at du sparer fedtstoffet og at de er nemme at tørre over. Hvis det ikke er nok, så tåler de også opvaskemaskine.

Fordele

Med Fritel GR2275 får du en multifunktionel grill og et prisvenligt alternativ til mange af de dyre modeller på markedet. Fritel har ikke helt de samme egenskaber som mange andre modeller på markedet, men leverer altså en god sandwich, som grilles på begge sider.


Tefal Optigrill GC702D16

Test af Tefal Optigrill GC702D16
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 999,00 999,00 Læs mere
KitchenTime 1.069,00 1.069,00 Læs mere

Vores fjerde deltager i kampen om at blive bedst i test blandt panini grillene er en repræsentant fra Tafel. Denne bordgrill ligner til forveksling nogle af vores tidligere deltagere, med sin udtagelige drypbakke til olie og fedtrester, sin størrelse og generelt sit look. Denne panini grill ligger i en meget fornuftig prisklasse og er en af de billigste i testen her. Den forhandles hos Wupti.

Tafel Optigrill GC702D16 produktbeskrivelse

Med Tefals OptiGrill bliver det nemt at få gode grillresultater og stege den perfekte bøf eller panini. ElektronikTest har foretaget en grundig test af modellen og grillen får roser får både sin betjening og tilberedning af mad.

Grillen fra Tefal benytter sig af en særlig teknologi som producenten selv kalder for “Automatic Sensor Cooking”. Det betyder, at grillen er i stand til at registrere hvor meget mad der er placeret på grillen og madvarernes tykkelse og herefter tilpasse temperatur og grilltid. En lille lampe sørger for, at du nemt kan overvåge tilberedningen og et farveskift indikerer nemt, hvor langt tilberedningen af maden er. Ønsker du eksempelvis at grille bøffer, så tilpasser grillen selv stegetiden efter tykkelse og type af kød og en indbygget stegeindikator fortæller dig, hvornår kødet har nået den ønskede stegegrad.

Grillen har desuden non-stick belægning som både gør rengøringen nem og som betyder, at du ikke behøver at bruge fedtstof for at tilberede din mad.

Der er i alt 6 forskellige programmer på grillen, nemlig rødt kød, fjerkræ, pølser, burgers, bacon og sandwich/panini. Du skal derfor blot vælge hvilken type mad du lægger på grillen og herefter sørger Tefal OptiGrill for at tilpasse temperaturen til den enkelte type mad og tilberede det perfekt.

Grillen har en overfalde på 600cm2 og er egnet til 2-4 personer. Under selve grillen sidder en drypbakke til opsamling af fedt og vinklede plader som sørger for, at fedt og saft fra maden ikke løber ud på bordet.

Fordele

Som nævnt tidligere er denne grill i den lave ende af prisklassen i forhold til dens kunnen og du får altså en udmærket panini grill til en overkommelig pris. til den lave pris får du en meget avanceret grill, som selv regulerer varmen alt efter, hvor mange genstande der ligger på den.


Tafel XL Health Grill

Test af Tafel XL Health Grill
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Wupti 894,00 894,00 Læs mere
COOP 1.299,00 1.299,00 Læs mere
KitchenOne 1.299,00 1.299,00 Læs mere

Vores femte og sidste deltager i konkurrencen er af et mærke, som vi allerede i testen er stødt på, nemlig Tafel. Igen har vi fat i en grill, der egner sig perfekt til at forberede måltider til flere personer ad gangen, og denne grill kan klare helt op til 4 paninier på grillen på samme tid. Endnu engang justerer vi en smule ned i prisen og denne panini grill ender på en anden plads rent prismæssigt i denne test.

Grillen forhandles flere forskellige steder, her i blandt hos Wupti.

Tafel XL Health Grill produktbeskrivelse

Med denne model fra Tefal er det muligt at lave paninier til hele familien på en gang.

Grillen har to indstillingsmuligheder og kan både anvendes som dobbeltsidet grill eller som en barbecue grill. Anvendes modellen som en dobbeltsidet grill så har den en stegeflade på 800cm2 og anvendes den som barbecue grill, så er stegefladen på 1600cm2. Ifølge Tefal selv, så er grillen velegnet til brug for måltider på op til 8 personer.

Grillen har desuden non-stick belægning som både gør rengøringen nem og som betyder, at du ikke behøver at bruge fedtstof for at tilberede din mad. Modellen er også udsyret med en drypbakke som sørger for at samle saft og fedt, som løber fra maden under tilberedning. Både drypbakke og non-stick laderne er aftagelige og de tåler opvaskemaskine.

Temperaturen på grillen ændres nemt via termostaten og en lille indikatorlampe fortæller dig, hvornår grillen er klar til brug.

Med Tefal XL Health grill får du en alsidig grill som er velegnet til hele familien. Til trods for størrelsen, så er grillen nem at opbevare, da den også kan opbevares på højkant.


Bedste panini grill i test

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at alle de panini grille, vi har testet har klaret sig godt, og i sidste ende kan de alle gøre det, de skal – nemlig grille paninier. Men nogle af disse bordgrille har taget skridtet videre og er ligeledes specialiseret i at grille andre ting. Nogle af testdeltagerne har fokuseret på det hovedsagelige og har dermed formået at holde prisen nede. Så hvilken grill er bedst i test? Og hvilken grill skal du overveje at købe?

For at gøre det ganske kort og simpelt, så er formålet med en panini grill at grille paninier. Da alle vores testdeltagere har formået at klare den opgave, er der tilbage at kigge på to faktorer: Anvendelighed og pris.

Vi kan alle lide at spare penge, og i dette tilfælde er der ingen grund til at ændre på det. Anvendeligheden og rengøringen af de forskellige grille varierer en smule, men selv en af de grille, som ligger i mellemklassen rent prismæssigt har en smart og nem rengøring og en bakke til olie og fedt.

Vinderen af panini grill testen bliver vores tredje deltager fra Tafel. Denne grill fungerer, som den skal, er nem at anvende og ligger til en overkommelig pris. som altid er det smag og behag og ikke mindst behov, der spiller ind på ens køb, og hvis man skal bruge en grill, der kun laver grillmærker på den ene side af paninien og som oven i købet kan stege din bøf til perfektion, så skal vi op i en højere prisklasse og have en af de mere avanceret modeller. Men er formålet med din panini grill, at den skal kunne grille paninier og ikke så meget andet, så er vores bedste bud Tafel Optigrill GC702D16.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here