Pålægsmaskine Test – Bedste pålægsmaskine til perfekte skiver

0

Ønsker du selv at stå for udskæring af dit pålæg, så vil du kunne få stor glæde af en pålægsmaskine. Denne pålægsmaskine test er netop tilegnet dig, der leder efter den bedste pålægsmaskine på det danske marked. Testen tager udgangspunkt i ikke færre end 20 pålægsmaskiner, som bl.a. kommer fra Bosch, Graef, Eva, Siemens og Severin. Disse brands er alle sammen kendt for sin høje kvalitet, som vi har lagt stor vægt på i vores test.

Vi har testet både manuelle- og elektriske pålægsmaskiner, hvor der er mange forskellige prisklasser repræsenteret. Læser du testresultatet og vores efterfølgende guide, vil du have de helt rette forudsætninger for at vælge den rette pålægsmaskine til dit køkken.

Graef UNA 90

Test af Graef UNA 90
ForhandlerPrisInformation
COOP1.999,00 DKK Se produkt
KitchenOne1.999,00 DKK Se produkt
Skousen1.999,00 DKK Se produkt
Whiteaway1.999,00 DKK Se produkt
Wupti2.373,00 DKK Se produkt
KitchenTime2.649,00 DKK Se produkt

Hvilken pålægsmaskine er den bedste? Spørger du os, så vil vi svare, at Graef UNA90 er den bedste pålægsmaskine i øjeblikket. Det er i hvert fald den model, som vi har kåret som bedst i test i vores spritnye test. Selvom pålægsmaskinen befinder sig i en relativ høj prisklasse, har vi alligevel vurderet, at den er alle pengene værd.

Elektrisk pålægsmaskine med fremragende egenskaber

Er du på udkig efter en elektrisk pålægsmaskine i verdensklasse, så vil du helt sikkert finde Graef UNA90 interessant. Det er nemlig en eldreven maskine, som byder på mange spændende egenskaber. Det vil være oplagt at starte ud med at kigge på designet, hvor man slet ikke er i tvivl om, at der er blevet brugt materialer i høj kvalitet. Denne testvindende pålægsmaskine er nemlig fremstillet af henholdsvis rustfrit stål og aluminium, som betegnes som nogle af de mest solide materialer. Takket være den høje kvalitet kan du forvente at få glæde af maskinen i rigtigt mange år fremover.

Tilmed er det værd at lægge vægt på, at denne pålægsmaskine er ualmindelig nem at opbevare. Det er nemlig en kompakt model, der fylder minimalt i køkkenskuffen.

Simpel justering af tykkelse og høj sikkerhed

Det er både hurtigt og ubesværet af justere tykkelsen – afhængig af om du foretrækker pålæg i tynde- eller tykke skiver. Der er mange forskellige indstillingsmuligheder, hvor tykkelsen kan svinge mellem 0 og 15mm. Dermed kan du regulere tykkelsen efter, hvilket pålæg du skærer, og hvordan du foretrækker at tilberede dit pålæg.

Denne pålægsmaskine byder ligeledes på sikkerhed i højeste klasse. Den høje sikkerhed hænger bl.a. sammen med de skridsikre fødder, som sørger for, at maskinen altid står sikkert, når du bruger den. Tilmed er Graef UNA90 også udstyret med fingerbeskyttelse, så du ikke risikerer at få fingrene i maskinen.

Som du kan se på produktbilledet, står pålægsmaskinen lidt skråt. Pointen ved det er, at madskiverne let skal kunne falde ned på plastikbakken. Quick-action og kontinuerlig drift er ligeledes nogle af de funktioner, som er værd at rose.

Alt i alt er det en pragtfuld pålægsmaskine, som har fået mange positive vurderinger af danske kunder.

De vigtigste specifikationer

  • Indstilling af skivetykkelse: 0-15mm
  • Vægt: 4,46 kg.

Se maskinen i action


Siemens MS7254M

Test af Siemens MS7254M
ForhandlerPrisInformation
KitchenOne679,00 DKK Se produkt
Skousen839,00 DKK Se produkt
Whiteaway839,00 DKK Se produkt

I vores pålægsmaskine test har vi også testet Siemens MS7254M, som rent faktisk har opnået en flot 2. plads. Denne gang har vi at gøre med en billig pålægsmaskine, som ikke desto byder på glimrende kvalitet, sikkerhed og funktionalitet for pengene.

Brugervenlig og funktionel pålægsmaskine med justerbar tykkelse

Såfremt du vil sætte pris på en brugervenlig og funktionel pålægsmaskine, så vil du næppe gå helt galt i byen med denne maskine. Det er nemlig en meget simpel pålægsmaskine, som kan betjenes af langt de fleste. Der er mulighed for kontinuerlig drift, samtidig med der er en momentfunktion. Den store metalsliske gør det nemt at skære i alle former for pålæg, som du kan skære i de ønskede tykkelser. Snitbredden kan nemlig indstilles trinløst op til 15mm, så tykkelsen altid bliver som ønsket.

Ydermere kommer pålægsmaskinen med et hulrum til opbevaring af ledningen. Således kan du nemt opbevare maskinen, når du ikke bruger den, så den fylder så lidt som muligt. Denne Siemens pålægsmaskine er selvfølgelig også blevet udstyret med sugefødder på undersiden, hvilket sikrer den bedste stabiltiet. Tilmed er der fokus på sikkerhed, hvilket kommer til udtryk med den delvist dækkede kniv og ikke mindst tommelbeskyttelse.

Selvom det er en effektiv pålægsmaskine med høj ydeevne, kan du glæde dig over et lavt støjniveau. Sammenlignet med de fleste andre maskiner i vores pålægsmaskine test, er støjniveauet på et minimum med Siemens MS70002N.

De vigtigste specifikationer

  • Indstilling af skivetykkelse: 0-15mm
  • Motoreffekt: 120 watt

Graef GRV21EU

Test af Graef GRV21EU
ForhandlerPrisInformation
Wupti1.653,00 DKK Se produkt
Skousen1.998,00 DKK Se produkt

Graef er et brand, der er repræsenteret flere gange i vores pålægsmaskine test – og det er selvfølgelig ikke helt tilfældigt. Der er nemlig tale om et kvalitetsbrand, der er kendt for sine fantastiske pålægsmaskiner.

Pålægsmaskine med strømbesparende og støjsvag motor

På 3. pladsen i vores pålægsmaskine test har vi kåret Graef GRV21EU, som vi har været meget imponeret over. Vi har først og fremmest været imponeret over den strømbesparende og støjsvage motor. Det kommer tydeligt til udtryk, at der bestemt ikke er gået på kompromis med den monterede motor, der byder på funktionalitet og ydeevne for hver eneste krone.

Maskinen byder på et flot design i stål og glas. Selve bundpladen er fremstillet af glas, hvilket er både praktisk og stilfuldt. Disse materialer har været med til at skabe en kvalitetsmaskine, der kan holde til lidt af hvert.

Indstilling af skivetykkelse og vigtige sikkerhedsforanstaltninger

Det tager blot et øjeblik af indstille skivetykkelsen, hvor du blot skal dreje på knappen. Vælger du denne Graef pålægsmaskine, kan du indstille tykkelsen mellem 0 og 20mm. Der er altså tale om et stort interval, der sikrer dig, at dine pålægsstykker får den rette tykkelse.

Der er ikke en finger at sætte på denne pålægsmaskine, når det drejer sig om sikkerheden. For det første er det værd at nævne, at maskinen slukker automatisk, når den har været inaktiv i 10 minutter. Dernæst medfølger der en madholder med fingerbeskyttelse, så du ikke kommer galt afsted. Sidst, men ikke mindst byder denne Graef pålægsmaskine også på overbelastningsbeskyttelse, børnesikring og klingeafdækningsplade. Dermed er du gået godt dækket ind, så du trygt kan skære pålæg i dit køkken.

De vigtigste specifikationer

  • Indstilling af skivetykkelse: 0-20mm
  • Stålklinge: 170mm (Ø)

Hvilken pålægsmaskine er bedst? Sådan finder du ud af det

Du er højst sandsynligt havnet på denne side, fordi du er på udkig efter den bedste pålægmaskine. Skal du finde den bedste maskine til udskæring af pålæg, så bør du ikke nødvendigvis vælge den første maskine, som du får øje på. Som lovet guider vi dig til at finde den helt rette pålægsmaskine, der opfylder dine behov.

Indstillingsmuligheder

Skal du skære pålæg, så er det vigtigt, at pålægget får den rette tykkelse. I den forbindelse bør du selvfølgelig vælge en pålægsmaskine, hvor du har mulighed for at justere snitbredden. I vores pålægsmaskine test er du blevet bekendt med, at de fleste pålægsmaskiner kan justeres med en snitbredde på 0-15mm. Jo flere indstillingsmuligheder du har, desto større chance er der for, at pålægget bliver skåret, som du ønsker det.

Rengøring

Når du skærer pålæg med en pålægsmaskine, kan du ikke uden om at skulle bruge en smule tid på rengøring efterfølgende. Synes du heller ikke, at det er sjovt at gøre rent, så kan du med fordel gå efter en rengøringsvenlig pålægsmaskine. Det vil være en særlig stor fordel, hvis de fleste dele kan komme i opvaskemaskinen, da det vil lette rengøringen markant.

Sikkerhed

Det er naturligvis ikke helt ufarligt at arbejde med en pålægsmaskine, da denne type maskine er udstyret med skarpe knivblade. Vil du gerne undlade at skulle besøge skadestuen, så bør du købe en pålægsmaskine, hvor der er styr på sikkerheden. I vores pålægsmaskine erfarede vi, at der ofte er en logisk sammenhæng mellem pris og sikkerhed. Dermed kan det hurtigt betale sig at bruge flere penge på en dyrere maskine, hvor der er taget højde for sikkerheden.

Design og opbevaring

En pålægsmaskine er ikke en pyntegenstand, men det vil alligevel være et plus, hvis den har et flot design. I forhold til opbevaring er det også et plus, hvis der er tale om en kompakt maskine, der kan opbevares i skabet uden at optage alt for meget plads.

Pris

Der kan være meget stor forskel på, hvad en pålægsmaskine koster, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Tager vi udgangspunkt i udvalget hos Wupti, så vil man opdage, at priserne svinger fra 264 og op til 7649 kr. Der findes altså både billige- og dyre pålægsmaskiner, hvor der selvfølgelig også er væsentlig forskel på kvaliteten. Når du skal finde den rette pålægsmaskine, skal du derfor også overveje, hvor mange penge du er villig til at give for din kommende maskine.

Har jeg brug for en pålægsmaskine?

Hvorvidt du har brug for en pålægsmaskine eller ej er naturligvis et spørgsmål, som er svært at svare på. Det er nemlig noget, som du skal tage stilling til, da det er en smagssag. Ikke desto mindre er det et faktum, at efterspørgslen på pålægsmaskiner er steget markant de seneste år.

Der er som sådan ikke noget stort og avanceret over en pålægsmaskine. Det er nemlig “blot” en maskine, der er udstyret med en justerbar kniv, der kan skære pålæg i tykke- og tynde skiver. Selvom en pålægsmaskine naturligvis er mest egnet til at skære i pålæg, så kan maskinen faktisk også skære i andre råvarer. I vores pålægsmaskine test fandt vi nemlig ud af, at man også kan bruge maskinen til at skære visse frugter og grøntsager.

Selvom en køkkenkniv også kan skære i pålæg, så kan du alligevel opnå mange fordele ved at købe en speciallavet maskine til udskæring af pålæg:

Du sparer penge

Der er ingen tvivl om, at man kan spare mange penge ved at købe pålæg i større portioner. Skærer du dit eget pålæg frem for at købe det færdigpakket i supermarkedet, kan du opnå store besparelser. Spiser du meget pålæg, vil det være en investering, der hurtigt vil tjene sig selv hjem.

Du bestemmer selv tykkelsen

Synes du, at færdigpakket pålæg er alt for tyndt eller tykt, vil du få glæde af en pålægsmaskine. Med denne type maskine kan du nemt helt selv bestemme, hvor tykke (eller tynde) dine pålægsskiver skal være. I forhold til præcision er der ingen tvivl om, at man opnår et bedre resultat ved at bruge en pålægsmaskine frem for en køkkenkniv. Justerer du snitbredden til 1mm, så kan du forvente, at din pålægsskiver bliver nøjagtigt 1mm.

Du sparer tid

Skærer du pålæg til en større familie eller anden forsamling, kan du spare meget tid. Det tager nemlig ingen tid at skære pålæg med en pålægsmaskine, hvor maskinen klarer alt det hårde arbejde.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here