Æggekoger Test – Kog dine æg på den bedste måde

0

Danmark er et af de lande, hvor der bliver spist flest æg pr. indbygger. Derfor er det naturligt, at der også er stor efterspørgsel på de såkaldte æggekogere. Med en god æggekoger kan du spare både tid og besvær i hverdagen. I denne nye æggekoger test kårer vi selvfølgelig den bedste koger.

I forbindelse med offentliggørelsen af vores testresultat vil vi også nævne en masse gode grunde til at investere i en æggekoger. Ydermere vil vi kigge nærmere på sammenhængen mellem æg og sundhed, som naturligvis også er vigtig. Vi har alt i alt testet 15 æggekogere og viser nedenfor de bedste og unikke.

Steba EK5 æggekoger

Steba EK5 æggekoger
Forhandler Pris Information
Wupti 294 kr. Se produkt

I vores æggekoger test lærte vi, at der er en tydelig sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det handler om æggekogere.

Den bedste æggekoger er nemlig også den dyreste i testen. Selvom Steba ikke er det mest populære brand, så har de alligevel formået at producere den bedste æggekoger.

Effektiv æggekoger med plads til 8 æg

Det er en stor og effektiv æggekoger, som har en kapacitet på 8 æg. Æggekogeren er flot og stilrent, og den er fremstillet af børstet rustfrit stål. En af fordelene ved denne model er, at den har elektronisk indstilling, så du slipper for at skulle bruge tid på vandmåling. Æggene er placeret i en beholder, som sørger for, at æggene ligger stabilt og sikkert. Takket være den høje kapacitet er der plads nok til at koge æg til 2-5 personer.
Steba Ek5 Æggekoger
Du kan følge med i hele processen, da æggekogeren er udstyret med et gennemsigtigt låg. Låget er aftageligt og kan rengøres under rindende vand eller i opvaskemaskinen. Det samme gør sig gældende for æggeholderen, som også er aftagelig.

Der er endda mulighed for at lave pocherede æg. Der medfølger 2 x specialfremstillede indsats, som netop er egnet til pocherede æg.

Høj brugervenlighed, slutsignal og kontrollampe

æggekoger bedst i testMed denne smarte ægtekoger kan du selv bestemme, om du vil lave hårdkogte- eller blødkogte æg. Du kan nemt indstille maskinen, som er udstyret med tænd / sluk knap og forskellige funktioner. Den er utrolig nem at arbejde med, så du behøves ikke ligefrem være den fødte kok.

Der vil lyde et højt og tydeligt slutsignal, når æggene er færdige. Slutsignalet vil bestå af 10 bip. På æggekogeren er der også en kontrollampe, som vil afgive et lys.

Sidst, men ikke mindst er denne Steba æggekoger rigtigt nem at opbevare. Den har nemlig også ledningsoprul, så den ikke fylder særligt meget i køkkenskabet.

Du betaler en mellemhøj pris for denne æggekoger, men du kan til gengæld også forvente meget høj kvalitet. Vi kan i hvert fald varmt anbefale denne model, som kan købes hos Wupti.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 15 x 17 x 19 cm.
 • Motoreffekt: 400 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plast
 • Antal æg: 1-8

OBH EASY EGG INOX 6729

OBH EASY EGG INOX 6729
Forhandler Pris Information
kitchenone 239 kr. Se produkt

Hvis vi går lidt videre i vores æggekoger test, finder vi denne OBH æggekoger på 2. pladsen. Det er modellen 6729, som byder på mange imponerende kvaliteter.

Fremragende æggekoger i stål

Det er ingen hemmelighed, at OBH Nordica er en af de førende producenter, når det kommer til æggekogere. De har især slået igennem med denne model, som har været danskernes foretrukne model i mange år. Det er en æggekoger, som kan lave op til 7 æg ad gangen.

Det er en meget simpel model, hvor der er blevet fravalgt en masse avancerede funktioner. Det eneste du skal tage stilling til er tænd og sluk knappen. Denne OBH æggekoger er bl.a. kendt for sit flotte og elegante design. Modellen er fremstillet i rustfrit stål, hvilket har givet den et meget eksklusivt look. Den har desuden en praktisk form, som er et plus i forhold til opbevaring.

Hvis du imod forventning skulle være i tvivl om, hvordan du bruger din OBH æggekoger, så kan du læse den medfølgende brugsvejledning. Denne brugsvejledning er bl.a. skrevet på dansk, og den kan også findes på nettet.

Æggeprikker og målebæger medfølger

Køber du denne fine OBH æggekoger, så medfølger der både æggeprikker og målebæger. Det er to former for tilbehør, som gør det hele lidt nemmere. Ligesom vores testvinder, så afgiver 6729 også et lydsignal, når æggene er færdigkogte. Dermed er du aldrig i tvivl om, hvornår æggene er færdige.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 17,3 x 17,6 x 16,7 cm.
 • Motoreffekt: 350 watt
 • Materialer: Børstet stål og plast
 • Antal æg: 1-7

Severin æggekoger

Severin æggekoger
Forhandler Pris Information
kitchenone 235 kr. Se produkt

Denne Severin æggekoger er ligeledes en koger, som har vundet rigtigt mange pluspoint i vores test. Det er efterhånden en lidt ældre model, som dog fortsat bevarer en høj popularitet. Det er en mellemstor model, som kan koge op til 6 æg ad gangen.

Elektronisk kogetidskontrol sikrer de bedste æg

Takket være elektronisk kogetidskontrol kan du altid glæde dig til at nyde de bedste æg. Du kan altid nyde æg, som hverken er for hårde eller bløde. Du kan med fordel bruge denne maskine, når du skal koge æg til morgenmaden eller middagsmaden. Du kan justere hårdhedsgraden afhængig af, om du foretrækker et hårdkogt- eller blødkogt æg. Det tager kun ganske få minutter at rengøre denne Severin æggekoger efter brug. Æggeholderen er fremstillet i plastik og kan derfor blot puttes i opvaskemaskinen.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 400 watt
 • Materialer: Kunststof
 • Antal æg: 1-6

Boiley æggekoger til mikrobølgeovn

Boiley æggekoger til mikrobølgeovn
Forhandler Pris Information
Made4men 99 kr. Se produkt

Her er en lidt mere utraditionel æggekoger, som er egnet til mikroovnen. Den skiller sig markant ud fra de øvrige produkter i vores æggekoger test.

Simpel og hurtig æggekoger til mikrobølgeovn

Denne søde Boiley æggekoger er egnet til mikrobølgeovnen. Med dette produkt kan du lave blødkogte på 3-5 minutter. Fordelen ved denne model er, at du slipper for at håndtere både gryder og æggeure. Det er en ganske simpel model, som er fremstillet af plast og stål. Den måler 7 cm. i diameter og er rigtig nem at rengøre efter brug. Prismæssigt får man næppe en billigere æggekoger. Dog kan den langt fra hamle op med de traditionelle æggekogere.

Sådan gør du

Skal du bruge en æggekoger til mikroovn, kan du med fordel følge denne guide:

 1. Prik et dybt hul i ægget ned til blommen
 2. Fyld din æggekoger med vand
 3. Put æggekogeren i mikroovnen og indstil tiden på 3-5 minutter

Herefter er du klar til at nyde et lækkert og tilberedt æg.

De vigtigste specifikationer

 • Antal æg: 1

Derfor skal du have en æggekoger

Har du først stiftet bekendtskab med en æggekoger, så kan du næsten ikke leve uden. En æggekoger er gået hen og blevet et must-have for danske forbrugere, som elsker at spise æg. De bedste grunde til at købe en æggekoger er, at man kan spare både tid og besvær i hverdagen. Dermed kan du hurtigt og nemt lave hårdkogte- og blødkogte æg på alle tidspunkter af døgnet. Har du ligesom mange andre danskere travlt om morgenen, så vil du kunne få stor glæde af en æggekoger. Maskinen klarer nemlig alt arbejdet for dig, så du ikke konstant behøves stå i nærheden af en gryde. Du vil typisk blive advaret med et lydsignal, når æggene er færdige.

De nymoderne æggekogere er utroligt nemme at arbejde med. Æggekogerne har typisk kun en tænd og sluk knap, ligesom man kan vælge, om æggene skal være blødkogte eller hårdkogte. Hvis man laver æg i en gryde, kan det være svært at vurdere, hvornår æggene er færdige. Derfor vil det være rart at have en æggekoger, som sørger for, at æggene bliver tilberedt helt perfekt. Det er så simpelt, at selv børn i princippet vil kunne koge æg. Dog fraråder vi, at overlade denne slags opgaver til mindre børn, da der er tale om kogende vand.

Æg og sundhed

Først og fremmest kan vi godt slå fast, at man sagtens kan tillade sig at spise æg med god samvittighed. Der har gennem årerne været mange myter og rygter om æg, som i de fleste tilfælde har været direkte usande. Æg er nemlig én stor vitamin- og proteinbombe. Det er korrekt, at æg indeholder kolesterol, men der er tale om sundt og naturligt kolesterol. Særligt æggeblommen har et meget højt indhold af vitaminer, mineraler, aminosyrer og proteiner.

Søndag.dk og deres allierede diætist, Anne W. Raun, anbefaler ikke at man spiser flere end 7 æg om ugen. Æg er som udgangspunkt sunde, men man bør ikke fylde sig med alt for mange æg. Ligesom det gør sig gældende for alt andet, så skal man spise sundt og varieret.

Som du kan se ud fra vores æggekoger test, kan du købe æggekogere i alle prisklasser. Vores indtryk er, at du får den bedste æggekoger, hvis du er villig til at investere 200-400 kr. Der findes også billigere alternativer, men de svinger meget i kvaliteten.

Indhold i et æg

Det typiske næringsindhold i et kogt æg lyder således.

 • Protein: 6 gram
 • Fedt: 5 gram
 • Kulhydrater: 0,5 gram
 • Kalorier: 78

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here