Varmeblæser Test – Bedste indeklima med disse varmeblæsere

0

Du kan som dansker med garanti nikke genkendende til, at det af og til kan være svært at holde varmen, hvis man ikke har udstyret sit hjem med varmeapparater i form af varmeblæsere e.l.

Du kan bruge en varmeblæser til at varme et mindre rum op, så du kan holde varmen hele året rundt. Der er mange fordele ved varmeblæsere, som bliver købt af flere og flere danske forbrugere.

Vi har gennemsøgt det store marked for varmeapparater for at finde de bedste varmeblæsere til dig, så du kan gøre en pragtfuld handel. Du kan ikke vide alt om alting, så hvis du ikke føler dig klog på varmeblæsere, så er der ingen grund til panik. Vi guider dig og hjælper dig med at finde din ideelle varmeblæser, så du kan skåne dig selv for det krævende arbejde.

Markedets bedste varmeblæsere

Du får svært ved at finde markedets bedste varmeblæsere, hvis du ikke er villig til at bruge tid og energi på at udforske markedet. Du kan heldigvis gøre det nemt for dig selv ved at læse denne guide, hvor vi omtaler de bedst bedømte varmeblæsere i øjeblikket. Det er varmeblæsere, som lever op til alle forventninger – og lidt mere til.

Stadler Form Anna varmeblæser

Stadler Form Anna varmeblæser
Forhandler Pris Information
Renthjem 618 kr. Se produkt

Der er ikke mangel på effektive varmeblæsere, men der er alligevel nogle apparater, som er bedre end andre. Denne varmeblæser er en af dem, som skiller sig ud fra mængden med sine mange plusser.

Mellemstor varmeblæser i diskret design

Stadler Form Anna er en diskret og flot varmeblæser, som kan varme både større og mindre rum op, samtidig med at den vil pynte i hjemmet. Varmeblæseren passer til rum op til 25 kvadratmeter, så den kan bruges i langt de fleste soveværelser, børneværelser og kontorer. Der er to forskellige varmeniveauer – på henholdsvis 1200 og 2000 watt.

Automatisk slukning, flere farver og høj kvalitet

Stadler Form Anna varmer diskret og støjsvagt takket være det moderne PTC-keramikvarmeelement. Du kan således være sikker på, at din nattesøvn ikke vil blive forstyrret. Varmeblæseren byder også på automatisk slukning, hvorfor problemer med overophedning ikke vil kunne opstå.

Du kan ved bestilling selv bestemme, om du vil have varmeblæseren i hvid eller sort. Kvalitetsmæssigt er det uden sammenligning den bedste varmeblæser til prisen, så titlen som testvinder er hundrede procent fortjent.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Stadler Form
 • Mål: 36,7 x 14,6 x 9,5 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Effekt: 1200 / 2000 watt (to varmeniveauer)

Wilfa FH-1 varmeblæser

Wilfa FH-1 varmeblæser
Forhandler Pris Information
Renthjem 499 kr. Se produkt

Wilfa FH-1 er endnu en af de varmeblæsere, som man næsten kun kan blive imponeret af, da man får et kvalitetsapparat til en lav pris. Den prisvenlige varmeblæser fra Wilfa bliver efterspurgt af et stigende antal danskere, som har fået øjnene for det fantastiske apparat.

Ultratynd varmeblæser med to indstillinger og moderne design

Wilfa FH-1 er med garanti en af de tyndeste varmeblæsere på markedet, så hvis du gerne vil eje en tynd og stilren varmeblæser, så skal du overveje at købe dette apparat. Varmeblæseren optager kun ganske lidt plads på gulvet, og den kan endda hænges op på væggen, så den slet ikke optager gulvplads. Apparatet har to indstillinger på henholdsvis 1000 og 2000 watt. Det moderne design skal også fremhæves, da det ligeledes er et af de vigtigste højdepunkter.

Lavt støjniveau og indbygget termostat med frostsikring

Denne varmeblæser er med sit kompakte design og lave støjniveau et meget diskret apparat, som ikke vil genere dig eller andre beboere i hverdagen. Du kan sagtens føre en samtale eller lytte til en lydbog, mens din varmeblæser kører på fuld tryk.

Wilfa har også valgt at udstyre denne fine varmeblæser med en termostat med frostsikring, hvilket er en meget praktisk feature. Varmeblæseren kan med fordel bruges i vådrum, men den kan også sagtens bruges i mange andre rum.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Wilfa
 • Mål: 36 x 27 x 8 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Effekt: 1000 / 2000 watt (to varmeniveauer)

Stadler Form Max varmeblæser

Stadler Form Max varmeblæser
Forhandler Pris Information
Renthjem 649 kr. Se produkt

Stadler kan fremvise en lang række brugervenlige og pålidelige varmeblæsere, hvor denne varmeblæser også er repræsenteret. Du vil i mellemprisklassen falde over denne varmeblæser, som med al sandsynlighed vil dække dine behov.

Veldesignet varmeblæser med antifrost-funktion og trinløs justering

Stadler Form Max er en yderst veldesignet varmeblæser, som vil tage sig godt ud i ethvert moderne hjem. Det hyggelige og anderledes design vækker opsigt og vil helt sikkert blive bemærket af dine gæster.

Det fantastiske ved denne varmeblæser er, at den kan bruges til både at varme og til at køle, så den kan faktisk bruges hele året rundt. Der er ét trin til kølig luft og to trin til varm luft. Du kan også få glæde af det praktiske antifrost-program. Det er nemt at flytte rundt på denne lette og kompakte varmeblæser ved behov. Den vejer blot 2,5 kg. og er dermed en af testens letteste varmeblæsere.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Stadler Form
 • Mål: 37 x 29 x 27 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Effekt: 1000 / 2000 watt (to varmeniveauer)

Honeywell HZ-500E varmeblæser

Honeywell HZ-500E varmeblæser
Forhandler Pris Information
Wupti 699 kr. Se produkt

Honeywell er muligvis ikke verdens mest kendte brand, men det er ikke ensbetydende med, at de ikke er værd at kende til. Denne producent har nemlig designet og udviklet mange fine varmeblæsere – f.eks. denne varmeblæser.

Effektiv varmeblæser med sikring mod overophedning og flere indstillingsmuligheder

Honeywell HZ-500E er en effektiv varmeblæser, som kan placeres på jorden eller hænges op ved behov. Varmeblæseren byder på tre forskellige indstillinger og 60 min. timerfunkton. Der er tilmed sikring mod overophedning, så sikkerheden er på sit højeste.

Det er nemt at håndtere den justerbare termostat, ligesom det er nemt at tænde og slukke apparatet. Du kan nærmest selv bestemme, hvor du placerer denne varmeblæser, da ledningen måler hele 1,8 meter i længden. Varmeblæseren vejer blot 1,9 kg. og har et støjniveau på 40 dB(A). Du kan finde denne varmeblæser i to forskellige farver – sort og grå. Der ydes 3 års garanti ved køb af den omtalte varmeblæser fra Honeywell.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Honeywell
 • Mål: 35 x 28 x 18 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Effekt: 2000 watt

Hvornår vil det give mening at bruge en varmeblæser?

I dag er der opfundet mange forskellige varmeapparater, hvor varmeblæseren blot er et eksempel på et moderne varmeapparat. Du kan bruge en varmeblæser til at opvarme et mindre område på omkring 20-40 kvadratmeter. Det er muligt at opvarme både soveværelser, børneværelser og kontorer, ligesom det er muligt at opvarme garager og kælderrum.

En varmeblæser kan som udgangspunkt ikke erstatte en radiator, da radiatoren af gode grunde er den foretrukne varmekilde blandt de fleste danskere. Selvom du kan bruge en varmeblæser i forskellige opholdsrum i hjemmet, så er det mindst lige så normalt at bruge varmeblæseren til at opvarme kolonihavehuse, udestuer og telte. Du kan med sikkerhed nævne endnu flere eksempler på, hvornår det vil give mening at bruge en varmeblæser.

Varmeblæseren er beregnet til at blive brugt i korte perioder, så du bør ikke skille dig af med dine radiatorer til fordel for varmeblæsere.

Hvilke ulemper er der ved varmeblæsere?

Det er mere eller mindre naivt at tro, at der ikke er ulemper ved varmeblæsere, da der er ulemper ved alle varmekilder. Den største ulempe ved en varmeblæser er, at det er en dyr varmekilde. Selvom den teknologiske udvikling har været meget imponerende, så er det ingen hemmelighed, at det er dyrt at varme større og mindre rum op ved brug af varmeblæsere.

Der er selvfølgelig nogle varmeblæsere, som er dyrere i drift end andre, så det gælder for dig om at finde en varmeblæser, som er billig i drift. Den gennemsnitlige varmeblæser forbruger 2-5 kr. i timen, hvorfor det langt fra er den billigste varmekilde.

Det reelle forbrug afhænger af, hvilket varmeniveau du vælger, og hvorvidt varmeblæseren byder på indbygget termostat eller ej. Du skal derfor være ekstra opmærksom på forbruget, hvis du gerne vil holde dine udgifter nede.

Hvilke funktioner skal en god varmeblæser have?

Der er stor forskel på varmeblæsere på det danske marked – ikke mindst når det kommer til funktionalitet. Du vil sikkert gerne vide, hvilke funktioner en god varmeblæser skal have, så det vil vi forsøge at svare dig på. Nedenfor kan du læse om nogle af de funktioner, som er de mest nyttige:

 • Kølefunktion – Den trendy varmeblæser kan både varme og køle, hvis den altså byder på kølefunktion. Det er fordelagtigt at købe en varmeblæser med kølefunktion, da du således kan bruge ét og samme apparat til både opvarmning og nedkøling. Der er i øvrigt ingen tvivl om, at en varmeblæser larmer væsentligt mindre end en ventilator.
 • Sikring mod overophedning – Overophedning er et meget almindeligt problem, som desværre rammer mange apparater. Det er heldigvis muligt at købe en varmeblæser med sikring mod overophedning. Det er din sikkerhed for, at varmeblæseren ikke pludselig brænder sammen uden forudgående varsel.
 • Antifrost – Den såkaldte antifrost-funktion hører også til blandt de funktioner, som er svære at undvære. Antifrost-funktionen sørger for, at der ikke sker frostskader e.l.
 • Mulighed for vægophæng – Langt de fleste nyere varmeblæsere kan hænges op på væggen ved brug af det medfølgende udstyr til vægophæng. Det kan varmt anbefales at hænge en varmeblæser op på væggen, hvis man gerne vil spare på gulvpladsen.

Hvilken varmeblæser skal jeg vælge?

Det er ikke altid lige nemt at finde den perfekte varmeblæser, da der trods alt er mange faktorer, som der skal tages højde for. Det er umuligt at svare på, hvilken varmeblæser der er den perfekte for dig, når vi ikke kender til dine krav og behov. Du kan dog selv gå på jagt efter din ideelle varmeblæser ved at tage udgangspunkt i nedenstående.

Tag højde for følgende:

 • Størrelse, vægt og design
 • Støjniveau
 • Forbrug
 • Funktioner
 • Justeringsmuligheder
 • Kvalitet
 • Areal (hvor stort et rum kan varmeblæseren varme op?)
 • Garantiperiode

Wilfa, Stadler Form, Honeywell og Steba er producenterne bag de mest populære varmeblæsere, men der findes faktisk også mange andre producenter. Der er altså ingen grund til at lægge sig fast på et eller flere mærke(r), før man har gennemsøgt markedet ordentligt.

Du har højst sandsynligt et budget at tage hensyn til, så det er nok ikke helt underordnet, om din kommende varmeblæser koster 500, 1.000 eller 2.000 kr. Vi har med denne test bevist, at en god varmeblæser ikke behøver at koste en formue. Den påstand vil du blive bekræftet i, hvis du kigger nærmere på den testvindende varmeblæser eller nogle af de omtalte alternativer.

Værd at vide om placering af varmeblæsere

Det er næsten helt op til dig, hvor du vil placere din varmeblæser – dog med enkelte undtagelser. Du skal nemlig undgå at stille din varmeblæser tæt på sarte elementer, som risikerer at tage skade af den varme luft. Du skal så vidt muligt forsøge at placere din varmeblæser et sted, hvor den kan stå i fred og ro. Den korrekte placering kan formindske brandfaren, så tag højde for sikkerheden ved at finde den helt perfekte placering.

Det er som bekendt muligt at hænge de fleste varmeblæsere op på væggen, og det kan faktisk være en god idé i forhold til at reducere brandrisikoen. Stiller du varmeblæseren for tæt på tekstiler, så løber du en stor risiko. Er du i tvivl om, hvor du bør placere din nyindkøbte varmeblæser, så kan du læse den medfølgende manual.

Tag din varmeblæser med overalt

Det er ubeskriveligt nemt at opbevare og transportere en varmeblæser, da dette apparat kun fylder meget lidt. Du kan altså sagtens flytte din varmeblæser fra rum til rum, ligesom du kan bruge den i sommerhuset og på værkstedet. Du kan sågar tage din varmeblæser med på ferie, hvis du skal bo et sted uden aircondition e.l.

Du kan også bruge din varmeblæser i forbindelse med festlige lejligheder, hvis du ønsker at invitere dine bedste venner og kollegaer til teltfest. Der er ingen, som er vilde med at fryse, så sørg for, at dine gæster har det varmt og godt.

Den lette og kompakte varmeblæser er nemmest at transportere, så du bør tage højde for størrelsen og designet, når du skal vælge varmeblæser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here