Træpiller Test – Effektive og billige træpiller med levering

0

Hvis du har en pilleovn i din primære bolig eller i din fritidsbolig, så er du naturligvis også nødsaget til at købe træpiller, der kan bruges til at opvarme din bolig. I denne forbindelse har du rigtig mange valgmuligheder, eftersom der findes flere forskellige typer af træpiller og ligeledes også et væld af forskellige forhandlere af disse.

Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det vigtigste er, at du sørger for at vælge en type af træpiller, der er effektive og naturligvis kan afgive en masse varme til din bolig, da det er dét, det handler om, når du skal købe nye træpiller.

I denne forbindelse har du dog fortsat mange muligheder og det er ligeledes også essentielt, at du er i stand til at kunne skille fårene fra bukkene, hvis du har intentioner om at skulle købe træpiller hos en dansk webshop, da det er vigtigt, at der er fokus på at sikre en høj kvalitet.

I og med, at det kan være en bekostelig affære, hvis du ender med at foretage det forkerte valg, så er det naturligvis særdeles vigtigt, at du har fokus på at vælge den helt rette type af træpiller til din pilleovn, da det vil være dét, der kan sikre dig god value-for-money.

Hvis du skal investere i nye træpiller til din pilleovn, så skal der ikke herske nogen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted. I denne træpiller test kan du få assistance til at finde frem til lige netop dén type af træpiller, der harmonerer bedst med dine krav og passer bedst til din pilleovn.

Samtidig indeholder denne artikel også relevant information, der kan være med til at sikre den rette type af træpiller for dit vedkommende. Derfor kan dette bedst betragtes som værende en guide til træpiller.

Stora Enso - 8 mm. træpiller i 16 kg. poser

Stora Enso - 8 mm. træpiller i 16 kg. poser
Forhandler Pris Information
fyr-selv 1879 kr. Se produkt

Her er der tale om svenske træpiller af den absolut højeste kvalitet. Disse træpiller bliver leveret i poser á 16 kg. og hver enkelt træpille måler 8 mm. Det skal desuden også nævnes, at pillerne har en askeprocent, der lyder på under 0,3%, hvilket er med til at sikre en god brandværdi.

Det skal naturligvis nævnes, at disse træpiller er særligt velegnet til fyring i pilleovne- og brændere, der både stiller høje krav til pillernes kvalitet såvel som diameter, hvilket naturligvis igen er med til at sikre, at det er træpiller, der kan sikre dig en god værdi for de penge, du investerer.

Mere specifikt, så skal det selvfølgelig nævnes, at Stora Enso er træpiller, der har en brandværdi, der lyder på intet mindre end 4,85 kWh pr. kg. Det er samtidig svarende til cirka 4200 kcal pr. kg. Derfor skal du heller ikke være i tvivl om, hvorvidt du får en god brandværdi eller ej, hvis du vælger disse træpiller.

Træpillerne leveres – som sagt – i poser á 16 kg., hvilket betyder, at den samlede vægt pr. palle lyder på 832 kg. De har en fugtighed på 6-9%, når de leveres, hvorfor de er klar til brug.


Heatlets Standard - 8 mm. træpiller i 15 kg. poser

Heatlets Standard - 8 mm. træpiller i 15 kg. poser
Forhandler Pris Information
fyr-selv 1995 kr. Se produkt

Ved at investere i Heatlets Standard-træpiller, så er du garanteret, at du fyrer med piller af rigtig god kvalitet, der overholder den velkendte A1-standard, der er den absolut højeste ENplus-standard, der gør sig gældende for træpiller – og det må bestemt siges at være et kvalitetsstempel af rang.

Træpillerne, der udgør Heatlets Standard bliver leveret af en række forskellige producenter, men for at sikre, at der udelukkende er tale om træpiller af den absolut bedste kvalitet, så bliver de løbende kontrolleret – både internet og i samarbejde med Teknologisk Institut, så derfor er du selvfølgelig sikret en optimalt kvalitet hver gang.

Kvaliteten af de træpiller, du finder i de forskellige poser vil naturligvis være tilsvarende, men du skal dog være opmærksom på, at der sommetider kan forekomme variationer i farven på træpillerne – det er dog ikke noget, der har indflydelse på hverken kvalitet eller brandværdi, hvorfor det ikke er noget, du skal tænke videre over.

Træpillerne bliver leveret i poser á 15 kilo, hvilket er ensbetydende med, at en palle har en samlet vægt på 900 kilo. Dertil skal det også nævnes, at træpillerne har en fugtighed på 6-8% og en vægtfylde på cirka 650 kg/m3.


Dansk Træmel - 10 mm. træpiller af rent bøgetræ

Dansk Træmel - 10 mm. træpiller af rent bøgetræ
Forhandler Pris Information
fyr-selv 1829 kr. Se produkt

Her er der tale om danskproducerede træpiller, der kaldes for stoker-træpiller. De har en størrelse, der lyder på 10 mm., og er bestående af rent bøgetræ. Pillerne bliver produceret af den danske virksomhed, Dansk Træmel, der har en fabrik i Esbjerg, hvor produktionen af disse træpiller foregår, hvilket sikrer en høj kvalitet.

Modsat de øvrige typer af træpiller, der har været omtalt i denne artikel indtil videre, så bliver disse træpiller leveret i en bigbag, der indeholder 800 kg. af stoker-træpillerne – denne bigbag bliver desuden leveret på en engangspalle, hvorfor det naturligvis er en fordel, hvis du kan placere den direkte i et skur eller opbevaringsrum.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også gøres klart, at du har mulighed for at benytte dig af disse 10 mm. træpiller som en erstatning for mere traditionelle 8 mm. træpiller. Disse stoker-træpiller er – som sagt – fremstillet af bøgetræ og er et brændselsprodukt, der er skabt specifikt til såkaldte stokerfyr.

Du kan desuden også være sikker på, at der er tale om træpiller af høj kvalitet med et lavt askeindhold. Træpillerne er blevet meget hårdt presset, hvilket er endnu en faktor, der er med til at sikre en høj kvalitet. Samtidig er brændtiden også væsentlige længere som følge af bøgetræet end almindelige træpiller, der oftest laves af fyrretræ.


Varga - 6 mm. træpiller i 16 kg. poser

Varga - 6 mm. træpiller i 16 kg. poser
Forhandler Pris Information
fyr-selv 2095 kr. Se produkt

Varga er en svensk producent af blandt andet træpiller, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du ved at investere i disse træpiller kan sikre dig, at der er tale om gode, svenske træpiller. Hvis du ønsker at kunne sikre dig en række gode træpiller med en størrelse, der lyder på 6 mm., så er Varga et oplagt valg.

Disse træpiller bliver naturligvis pakket i praktiske poser, der vejer 16 kg. pr. pose. Der er intet mindre end 56 poser på hver enkelt palle, hvilket er ensbetydende med, at du får 896 kg. træpiller, hvis du vælger at bestille en palle med Varga-træpiller, der desuden er velegnet til forskellige typer af træpillebrændeovn.

Dertil skal det også understreges, at der er tale om en type af træpiller, der kan bryste sig af, at have en rigtig god brændværdi, der lyder på 4200 kcal pr. kg., mens det ligeledes også kan bryste sig af en vægtfylde, der lyder på cirka 660 kg. pr. m3.

Slutteligt, så bør det også nævnes, at træpillerne fra svenske Varga har en fugtighed, der lyder på 6-9%, hvilket er ensbetydende med, at de er klar til brug lige så snart, de bliver leveret.


Heatlets Premium - 8 mm. træpiller i 15 kg. poser

Heatlets Premium - 8 mm. træpiller i 15 kg. poser
Forhandler Pris Information
fyr-selv 2045 kr. Se produkt

Heatlets har tidligere været nævnt i denne artikel, men i dette tilfælde er der tale om deres Premium-træpiller, der har en størrelse på 8 mm. og samtidig kan bryste sig af en både ensartet og særdeles høj kvalitet ved hver bestilling. Derfor er du også garanteret, at du får en rigtig høj kvalitet.

Modsat deres Standard-træpiller, så har du mulighed for at købe Premium-træpiller, der kommer fra de samme savværker hver gang, hvilket naturligvis er med til at give dig fuld kontrol over både kvalitet og fugtindhold. De er samtidig fremstillet af 100% rent træ og træpillerne desuden også certificeret ved både ENplus og A1.

Det skal desuden også nævnes, at der udføres intern kvalitetskontrol af alle træpiller, inden de sendes ud. Samtidig bruges der også eksterne kontrollanter fra Teknologisk Institut til at sikre, at den høje kvalitet opretholdes. Der er 900 kilo træpiller på hver palle med Heatlets Premium.


Hvad skal du se efter, når du køber træpiller til dit pillefyr?

Det er særdeles vigtigt, at du har fokus på at vælge træpiller af høj kvalitet. Desværre forholder det sig således, at der ikke findes nogle deciderede kvalitetskrav til træpiller, hvilket også er ensbetydende med, at alle kan producere og levere træpiller, hvis det er noget, de ønsker at handle med.

Der skal ikke kunne dokumenteres en bestemt kvalitet, brandværdi eller derimod udgives informationer om træpillernes forbrændingstekniske egenskaber, hvorfor det er vigtigt, at du har fokus på at vælge træpiller af den absolut højeste kvalitet og derfor skal du naturligvis også kunne skille fårene fra bukkene, når du skal købe træpiller til din pilleovn.

Af denne årsag anbefales det bestemt også, at du sørger for at afholde dig fra at købe de billigste produkter på markedet, hvis du gerne vil være sikker på, at du ender med at investere i nogle piller, der byder på en god kvalitet og ligeledes også har en rigtig god brandværdi, så du er sikret god værdi for pengene.

Hvad du derimod bør have fokus på er, at vælge træpiller, der kommer fra en godkendt producent og leverandør, da sådanne piller nemlig også vil være kvalitetssikrede, så du får værdi for dine penge – dertil bør du selvfølgelig også sørge for at sammenligne de forskellige muligheder på kryds og tværs til du finder den rette løsning.

Der er op til flere aspekter af dit køb, der bør tages op til overvejelse. Derfor er det naturligvis heller ikke en beslutning, der bør forhastet. Hvad du derimod bør sikre dig er, at alle de nedenstående aspekter tages op til grundig overvejelse, inden et eventuelt køb. Se hvilke faktorer, du bør se nærmere på:

● Pillediameter/længde: Du bør blandt andet se på størrelsen af de træpiller, du har i fokus, da de selvfølgelig skal passe til din pilleovn, men også have en god fylde.
● Vand- og askeindhold: Du skal desuden også se nærmere på indholdet af vand og aske, da det vil være en god indikator for brandværdien og dermed hvor meget energi, du får ud af træpillen.
● Vægtfylde: Her skal du særligt se nærmere på hvor komprimerede træpillerne er, da det ligeledes også vil have indflydelse på brandværdien af de indkøbte træpiller.
● Smuld i råvare: Du skal sikre dig, at pillerne bliver transporteret forsigtigt i ordentlige, lukkede poser, så du er sikker på, at de ikke går i stykker og dermed også ender med at miste brandværdi.

Hvis du sørger for, at de ovenstående punkter er en del af dine overvejelser, når du skal købe træpiller til din pilleovn, så er du bedre sikret mod, at ende med at lave en dårlig investering – og det er selvfølgelig lige netop derfor, at det er uhyre vigtigt, at disse aspekter af dit køb overvejes meget nøje.

Ovenstående er naturligvis også ensbetydende med, at det er essentielt, at der er fokus på at vælge med den største omhu. Som tidligere nævnt, så skal det understreges, at der er mange forskellige forhandlere af træpiller, hvorfor det er vigtigt, at du har fokus på at sammenligne de forskellige muligheder og derefter vælge med den største omhu.

Sådan skal du opbevare dine træpiller

Det er naturligvis også særdeles vigtigt, at du sørger for at opbevare dine træpiller tørt og under tag – det bør desuden også understreges, at de skal opbevares i de poser, de bliver leveret i. En god idé kan dog være at supplere med en form for presenning, så du kan være sikker på, at der tages den værste kondens.

Det skal desuden også understreges, at du maksimalt må opbevare 5 kubikmeter træpiller i dit fyrrum – der må være 1 kubikmeter i selve brændselsmagasinet, mens det er tilladt at have 4 kubikmeter på lager. Som nævnt ovenfor, så er det vigtigt, at lageret af træpiller er opbevaret i enten poser, sække, silo eller lignende.

Hvis du enten har behov for eller derimod blot foretrækker et større lager end 4 kubikmeter, så stilles der krav til, at der placeres alt over de fire kubikmeter i et andet rum end der, hvor dit fyr er blevet placeret. Lagerrummet skal desuden også være adskilt fra rummet med en væg, der som minimum er i stand til at holde flammer ude i 60 minutter.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here