Trykkoger Test – Bedste trykkoger i 2018

0

Det er fra langt alle danskere, som ejer en trykkoger, men det er ikke desto mindre et fremragende køkkenudstyr.I vores trykkoger test vil vi ikke blot nøjes med at præsentere dig for de bedste trykkogere lige nu. Vi vil også gør dig klogere på, hvorfor du bør købe en trykkoger, og hvad du skal være opmærksom på ved brug af denne lidt specielle form for køkkenudstyr. Sidst i artiklen kigger vi på trykkoger opskrifter, hvor vi vil komme med vores anbefaling til en opskriftsbog.

Tefal Secure 5 Neo

Test af Tefal Secure 5 Neo
Forhandler Pris Information
KitchenOne 490,00 DKK Se produkt
10-4 499,95 DKK Se produkt
KitchenTime 539,00 DKK Se produkt

Modellen hedder Tefal Secure 5 Neo, som har en lang række plusser og kun få minusser.

Gør tilbedring af mad til en leg med denne Tefal trykkoger

Det skal være sjovt at lave mad og i den forbindelse, har du brug for ordentligt køkkenudstyr. Det er ikke alle, der kan klare sig i et køkken med en håndmixer og en køkkenmaskine. Vil du gøre tilbedring af mad endnu bedre, så vil det være en fordel med en trykkoger. Du får mulighed for at tilberede dine favoritretter med denne Tefal trykkoger. Trykkogeren har 2 forudindstillede programmer, som er nemme at anvende. Låget på trykkogeren er udstyret med et praktisk låsesystem, og du har desuden mulighed for at kontrollere dampventilet.

Skånsom tilberedning

Det er en meget brugervenlig og solid trykkoger med en kapacitet på 6 liter. Vælger du denne model, får du en dampkurv med som tilbehør, som kan bruges i forbindelse med skånsom tilberedning af råvarer. Det er desuden underordnet, om du ejer et gammelt eller nyt komfur, da modellen passer til alle slags komfurer. Den er altså også egnet til brug til induktion, som mange har den i dag.

Vigtig info omkring rengøring af Tefal Secure 5 Neo

Der er en række praktiske informationer, man skal kende til ang. rengøring af denne lækre trykkoger. Først og fremmest må trykkogerens låg på intet tidspunkt komme i opvaskemaskinen. Gryden kan derimod godt komme i opvaskemaskinen, men vi anbefaler som hovedregel, at du vasker gryden i hånden. Såfremt du anvender en blød og ren børste samt mild sæbe, så kan du sikre den længst mulige holdbarhed for trykkogeren.

Det er naturligvis et lille minus, at denne trykkoger ikke kan / bør komme i opvaskemaskinen. Dog mener vi, at modellens mange plusser overgår de få minusser. Derfor er vi enige om, at dette er den bedste trykkoger til prisen lige nu og her.

De vigtigste specifikationer

 • Farve: Stål / Sort
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Kapacitet: 6 liter
 • Rengøring: Håndvask

WMF Perfect Pro 4.5L

Test af WMF Perfect Pro 4.5L
Forhandler Pris Information
KitchenTime 1.209,00 DKK Se produkt
KitchenOne 1.378,00 DKK Se produkt

Op til 70 % hurtigere madlavning

70 % hurtigere madlavning – Er det virkelig muligt? Ja, det er rent faktisk en mulighed med denne WMF trykkoger. Her får du en rigtig god trykkoger, som kan bruges til mange formål. På trods af den hurtige madlavning, så formår kogeren alligevel at holde på råvarernes vitaminer og aroma. Denne model er bl.a. glimrende til at braisere kød og koge suppe. Det er en stærk trykkoger, som kan klare de fleste opgaver i et køkken.

Trykkoger i høj kvalitet

Køber man et WMF produkt, så bør man slet ikke være i tvivl om, at kvaliteten er i top. Denne WMF trykkoger er bestemt ingen undtagelse, da den ubetinget er fremstillet af de bedste materialer. Det er en nem og enkel model at betjene, og den er ligeledes meget rengøringvenlig. Det er en moderne trykkoger, som trods alt er udviklet til alle varmekilder. Kogeren er udstyret med et aftageligt håndtag.

Det er desuden et kvalitetsstempel, at man får 3 års garanti ved køb af denne trykkoger. Det gælder naturligvis både funktioner og materialer, hvis du oplever det mindste problem de kommende 3 år. Der er tale om tysk kvalitet, som altid er et hit, hvad angår trykkogere og andet køkkenudstyr.

Sammenligner man kapaciteten med vores testvinder, så er denne WMF trykkoger en anelse mindre. Den har nemlig “kun” en kapacitet på 4,5 liter, som bør være tilstrækkeligt for de fleste danskere.

Gratis opskrifter til trykkoger medfølger

Denne trykkoger skiller sig desuden ud ved, at der medfølger en gratis kogebog, som er skrevet af Karsten Kroman. Bogen har en værdi af 149 kr.

Skal man nævne en ulempe ved denne trykkoger, så er det prisen. Den koster omtrent det dobbelte af vores testvinder, men vi synes ikke, at den er dobbelt så godt. Hvis prisen ikke er vigtig for dig, kan denne WMF trykkoger dog meget vel være den helt rette model for dig.

De vigtigste specifikationer

 • Farve: Stål / sort
 • Kapacitet: 4,5 liter
 • Materiale / Stål / kunststof

WMF Perfect Plus

Test af WMF Perfect Plus
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.129,00 DKK Se produkt

Perfect Plus er en af de trykkogere, man ofte vil blive præsenteret for, når man spørger efter en god og prisvenlig trykkoger hos en dansk forhandler. Det er nemlig en trykkoger, som byder på lidt flere kvaliteter end den gennemsnitlige trykkoger.

Flot og robust trykkoger i tysk kvalitet

Perfect Plus er en tyskproduceret trykkoger, som forhandles i en håndfuld forskellige størrelser. Den udvalgte trykkoger kan rumme op til 6,5 liter. Det populære produkt er fremstillet af 18/10 rustfrit stål, så man kan forvente at få leveret en solid trykkoger.

Køber du trykkogeren, kan du tilberede din mad op til 70 % hurtigere end hidtil. Du kan endvidere glæde dig over, at trykkogeren bevarer madens vitaminer og aroma. Derudover har vi erfaret, at den kan bruges på alle varmekilder, og den kan sågar tåle opvaskemaskine. Du skal dog bemærke, at det ikke anbefales at putte håndtaget i opvaskemaskinen, da det er fremstillet af nogle lidt andre materialer end den resterende del af trykkogeren.

De vigtigste egenskaber

 • Farve: Grå / stål
 • Materiale: Stål
 • Kapacitet: 6,5 liter

Fissler Vitavit Edition

Test af Fissler Vitavit Edition
Forhandler Pris Information
KitchenTime 2.719,00 DKK Se produkt

Fissler Vitavit Edition er en mellemstor trykkoger, som vil kunne gøre gavn i det private hjem. Fissler – en kendt tysk producent – har designet og udviklet denne trykkoger, som har fået en tilstrækkelig god bedømmelse til at blive omtalt i denne guide om trykkogere.

Elegant trykkoger med tyk bund og smart timer

Fissler Vitavit Edition er en meget elegant trykkoger, som stammer fra en kendt producent. Producenten bag har nemlig produceret trykkogere siden 1953, hvorfor man kan være sikker på, at intet er blevet overladt til tilfældighederne. Den karakteristiske tykke bund og den jævne varmespredning er noget af det, som er vigtigst at fremhæve ved denne trykkoger.

Foruden en tyk bund og en jævn varmespredning, er det også oplagt at give den smarte timer med integreret trykindikator lidt opmærksomhed. Trykkogeren har en diameter på 22 cm og kan rumme 6 liter. Der medfølger både stel og perforeret indsats, så du får virkelig noget for pengene.

De vigtigste egenskaber

 • Farve: Grå / stål
 • Materiale: Stål
 • Kapacitet: 6 liter

Fissler Vitavit Premium

Test af Fissler Vitavit Premium
Forhandler Pris Information
KitchenTime 2.249,00 DKK Se produkt

Fissler Vitavit Premium bliver af mange anmeldere fremhævet som en af de bedste trykkogere på markedet. Den positive omtale forpligter, så det store spørgsmål er, om trykkogeren rent faktisk kan leve op til forventningerne?

Brugervenlig trykkoger med perforeret indsats

Fissler Vitavit Premium er ikke blot endnu en opreklameret trykkoger, som ikke kan leve op til, hvad producenten lover. Der er derimod tale om en yderst gennemført trykkoger, som er nem at anvende, vedligeholde og rengøre. Den anmelderroste trykkoger måler 22 cm i diameter og kan rumme op til 4,5 liter.

Det er muligt at bruge trykkogeren på induktionskomfur, og der medfølger tilmed en perforeret indsats. Når du engang står med denne trykkoger i hånden, vil du kunne både se og mærke, at kvaliteten er enestående.

De vigtigste egenskaber

 • Farve: Grå / stål
 • Materiale: Stål
 • Kapacitet: 4,5 liter

Tefal NutriCook 2

Test af Tefal NutriCook 2
Forhandler Pris Information
KitchenOne 1.379,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.399,00 DKK Se produkt

Tefal NutriCook II byder måske på lige præcis de egenskaber, som du forventer af en trykkoger, hvorfor du bør læse vores produktbeskrivelse. Det er nemlig vores professionelle vurdering, at trykkogeren vil falde i mange forbrugers smag.

Stor trykkoger med simpel timer

Tefal NutriCook II er en større trykkoger med en volumen på hele 8 liter. Tefal har skabt en trykkoger, som er designet til at bevare alle de nærende stoffer – en opgave der bliver løftet til perfektion. Låget kommer med en timer, som er meget simpel at anvende. Du kan på produktbilledet blive lidt klogere på, hvilke indstillinger der er mulighed for at benytte sig af.

Trykkogeren tåler opvaskemaskine, men hvis du gerne vil sikre den længst mulige levetid, bør du vaske den i hånden, selvom det kræver lidt mere af dig. Tefal NutriCook II kan ikke helt følge med nogle af de andre fremhævede trykkogere, når det drejer sig om sikkerhed og holdbarhed.

De vigtigste egenskaber

 • Farve: Grå og hvid
 • Materiale: Stål
 • Kapacitet: 8 liter

To mand & en trykkoger

Test af To mand & en trykkoger
Forhandler Pris Information
Gucca 159,95 DKK Se produkt

Der er rigtig mange danskere, der leder efter trykkoger opskrifter. Selvom du måske ikke var klar over det, så findes der rent faktisk en trykkoger bog, som du med fordel kan købe. Bogen er skrevet af Jonas Gerdes Vigkilde i samarbejde med Dennis Grydholdt Hansen. Der er altså tale om 2 mandlige forfattere, som har skrevet bogen til alle danskere, som har brug for inspiration til opskrifter.

Trykkoger kogebog

Bogen “To mand & en trygkoger” forklarer madglade danskere, hvordan man kan bære sig ad med at lave det lækreste mad med en trykkoger. Der er tale om gammeldags og overraskende opskrifter, såvel som moderne opskrifter. Uanset om du er familiefar eller familiemor, singlefyr eller noget helt fjerde, så kan du få glæde af denne opskriftsbog.

Værd at vide om forfatteren bag denne opskriftsbog

 • Dennis Grydholdt Hansen har beskæftiget sig med international handel i 15 år. Selvom han har en stor interesse for handel, så har han også en stor hobby inden for madlavning. Han går meget op i solidt køkkenudstyr og lækre råvarer.
 • Jonas Gerdes Vigkile har en fortid som kok i Italien, hvor han fik stor ankerkendelse for sine italienske retter. Han er desuden uddannet madkundskabslærer, og han har bl.a. deltaget i “Fars køkkenskole”, som blev afholdt i Vallensbæk.

Lær f.eks. og lave chili con carne: DR.dk – Lav Chili con carne med trykkoger


Vigtig viden om trykkogere

Slutteligt vil vi slutte af med en række afsnit omkring nyttig viden vedrørende trykkogere. Her bliver du bl.a. præsenteret for, hvad en trykkoger er, hvad du kan bruge den til, og hvilke fordele og evt. ulemper der i øvrigt er. Har du yderligere spørgsmål efter disse afsnit, kan du blot skrive en kommentar i kommentarfeltet.

Hvad er en trykkoger?

Anvender man en almindelig gryde, så vil vandet begynde at koge ved 100 grader. Tilføjer man herefter mere varme, vil vandfordampningen blot stige, men temperaturen vil ikke ændre sig. Det der er er anderledes ved en trykkoger er, at vandet først begynder at koge ved 120 grader. Låget slutter helt tæt omkring kogeren, så trykket stiger stille og roligt. På et tidspunkt vil trykket blive så højt, at der vil komme damp gennem en ventil.

Hvad kan jeg med en trykkoger?

Med en trykkoger kan du bl.a. tilberede kød og suppe. Har du f.eks. købt kød, som kræver langtidsstegning, så vil det være en stor fordel at eje en trykkoger. Det er nemlig muligt at tilberede kødet meget hurtigere, end du er vant til. Du kan desuden opnå bedre smag, fordi der ikke bliver tilsat en masse væske. Du kan ydermere se frem til kød, der er mere mørt og saftigt. Det er rent faktisk også sundere at tilberede mad i en trykkoger. Tabet af vitaminer og mineraler er nemlig meget begrænset takket være den minimale forbrændning og udelukkelse af luften.

Er det billigere at bruge en trykkoger?

Faktisk kan du ikke blot lave sundere og mere smagfuldt mad, men rent faktisk også billigere mad. Køber du en god og moderne trykkoger fra vores trykkoger test, så kan du spare op til 30-40 % af udgifterne til enten gas eller el. Selvom der naturligvis er nogle omkostninger forbundet med køb af en trykkoger, så kan du hurtigt tjene pengene hjem igen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here