Frituregryde Test – Bedste frituregryder

0

Det er de færreste danskere, som ikke holder af madlavning. I en travl hverdag skal det være nemt og hurtigt at lave god mad. I den forbindelse vil det være afgørende, at man ejer nogle gode køkkenmaskiner. Med en frituregryde – også kendt som en friturekoger vil du kunne spare meget tid og besvær på den daglige madlavning. Der er mange fordele ved en frituregryde, hvilket har resulteret i, at flere og flere danskere efterspørger frituregryder. Vi har besluttet os for at lave denne frituregryde test, fordi vi synes, at det skal være nemt at finde den bedste gryde til formålet.

Vi starter ud med at præsentere vores testresultat, hvor vi bl.a. vil omtale vores testvinder. Du kan ligeledes læse en masse tips til, hvordan du finder den rette gryde, hvilke madvarer du kan tilberede og meget mere.

OBH Pro Digital Frituregryde

Test af OBH Pro Digital Frituregryde
Forhandler Pris Information
Wupti 464,00 DKK Se produkt
Skousen 499,00 DKK Se produkt
Whiteaway 499,00 DKK Se produkt
KitchenTime 559,00 DKK Se produkt
KitchenOne 680,00 DKK Se produkt

Her har vi så vores bedst i test – Der er tale om modellen OBH Pro Digital, som lever op til alle vores forventninger og mere til. Generelt har vi været glade for de OBH frituregryder, vi har testet denne gang, men denne model skiller sig alligevel ud fra mængden.

Flot og praktisk frituregryde i børstet stål

Førstehåndsindtrykket af denne gryde var særdeles godt. Det er en flot, stilren og praktisk friturekoger i børstet stål. Selvom designet ikke betyder særligt meget, så er det altid et plus at have en pæn frituregryde. Designet er ligeledes praktisk, fordi det er nemt at vedligeholde og gøre rent. Gryden vil holde sig pæn og skinnende selv efter, at man har brugt den utallige gange.

Komplet gryde med alle nødvendige funktioner

Hovedårsagen til, at vi har kåret OBH Pro Digital som testvinder i vores store frituregryde test skyldes, at den har alle de nødvendige funktioner. Noget af det første vi bemærkede var, at den er ualmindelig brugervenlig. Der var ikke behov for at bruge timer på at gennemgå en lang og besværlig brugsguide. Det handler i stedet bare om at pakke gryden ud, tilslutte den til en stikkontakt, og så er du i gang. Som du kan se på produktbilledet, så har gryden et rigtigt flot og brugervenligt display. Takket være dette display er det nemt at skifte mellem funktioner og regulere på temperaturen. Der er nemlig indbygget temperaturindstilling, hvor man kan vælge mellem temperaturer inden for 130-190 grader.

Cool Zone og stor kapacitet

I vores test blev vi også introduceret for denne friturekogers Cool Zone. Formålet med dette er at undgå, at madrester og krummer vil brænde fast i maskinen. Det er ligeledes med til at forlænge oliens holdbarhed og sikre et mere vellykket madlavningsresultat.

Der er en emaljeret aftagelig beholder, som er nem at rengøre efter brug. Vi har bl.a. kåret OBH Pro Digital som den bedste frituregryde pga. den store kapacitet. Denne friturekoger har nemlig en kapacitet på 4 liter, hvilket vil være den optimale kapacitet for de fleste husstande.

Sidst, men ikke mindst er der indbygget kontrollamper. Disse kontrollamper vil lyse, når olien har opnået den fastsatte temperatur. Dermed vil du aldrig være i tvivl om, hvornår dine madvarer er færdigtilberedte.

Tilslutteligt vil vi gerne give pluspoint for nem og hurtig rengøring og vedligeholdelse. Det er tydeligt for enhver, at der er tænkt over både design, funktionalitet og ydeevne ned til mindste detalje.

De vigtigste specifikationer

 • Kapacitet: 4 liter
 • Vægt: 0,7 kg.
 • Motoreffekt: 2000 watt
 • Ledningslængde: 0,9 meter

Tefal Actifry Express XL

Test af Tefal Actifry Express XL
Forhandler Pris Information
Skousen 1.484,00 DKK Se produkt

Når man snakker om frituregryder, så vil det næsten være umuligt at komme udenom producenten Tefal. Deres serie inden for friturekoger hedder Actifry og har fået stor succes igennem årerne. Deres gryder findes i forskellige udgaver og prisklasser. Vi har testet mange Tefal Actifry frituregrydere, men vi synes, at modellen “Tefal Actifry Express XL” er den bedste til prisen i øjeblikket. Bemærk dog at der konstant bliver lanceret nye Tefal gryder, som bliver forbedret på forskellige parametre.

Skånsom tilberedning af madvarer

Det helt store plus ved denne Tefal friturekoger er, at den i de fleste tilfælde leverer et bedre resultat end andre gryder. Du kan i hvert fald forvente en mere skånsom tilberedning af dine madvarer takket være varmluft i cirkulation. Det er en fleksibel gryde, hvor det er muligt at stege stort set alle råvarer. Det er endda muligt at stege madvarer med et lavt fedtindhold. Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi, som sættter grænser med denne frituregryde.

LCD-display og automatisk sluk-funktion

Du får leveret en friturekoger med et enkelt og flot LCD-display. På dette display kan du konstant følge med i temperaturen, ligesom du løbende kan justere på temperaturen. Den har desuden en automatisk sluk-funktion, som vil blive slået til, når tilberedningen er færdig. Dermed risikerer du ikke at glemme at slukke for gryden. I forhold til rengøring er det ligeledes en rigtig god gryde. Samtlige dele kan nemlig tages ud, så de kan puttes direkte i opvaskemaskinen. Der er desuden Tefal-belægning, hvilket gør gryden ekstra nem at rengøre.

Du kender måske til udfordringen med, at det kan være svært at måle den rette mængde olie til madlavning. Derfor er det et plus, at der medfølger en doseringsske med til denne gryde. Dermed risikerer du ikke at lave mad, hvor der enten er for lidt eller for meget olie i.

Alternative produkter inden for Tefal Actifry

Synes du godt om dette produkt, så kan du også læse om de øvrige produkter fra Tefal. Vi vil gerne fremhæve følgende modeller, som de er de mest populære fra producenten:

 • Tefal Actifry Family
 • Tefal Actifry Essential
 • Tefal Actifry Snacking
 • De vigtigste specifikationer

  • Kapacitet: 1,5 liter
  • Vægt: 4 kg.
  • Motoreffekt: 1550 watt

  Phillips HD9220 Airfryer

  Test af Phillips HD9220 Airfryer
  Forhandler Pris Information
  KitchenOne 1.127,00 DKK Se produkt
  Skousen 1.127,00 DKK Se produkt
  Whiteaway 1.127,00 DKK Se produkt
  Wupti 1.127,00 DKK Se produkt
  KitchenTime 1.249,00 DKK Se produkt
  COOP 2.499,00 DKK Se produkt

  Man kan som udgangspunkt ikke gå helt galt i byen, hvis man køber en køkkenmaskine fra Philips. Her er frituregryder ingen undtagelser, da Philips har haft relativ stor succes med deres friturekogere. I vores frituregryde test kiggede vi på modellen Philips HD9220 Airfryer, som er alle pengene værd.

  Det sunde alternativ

  Skal det ikke være mere usundt end højst nødvendigt, så kan du med fordel vælge denne friturekoger. Den skiller sig nemlig ud fra den traditionelle friturestegning, da der fokuseres på et sundt alternativ. Både design- og funktionsmæssigt skiller modellen sig ud fra de øvrige gryder i vores test. Denne Airfryer kan bruges til at stege, bage og grille i. Det er dermed en 3-i-1 gryde, som kan bruges til mange formål i køkkenet. Takket være Rapid Air er det muligt at tilberede mad med minimal brug af olie.

  Ulempen ved denne model er dog, at den har en lav kapacitet på 0,8 liter. Bor du i en husstand med mange personer, vil denne Philips frituregryde derfor ikke være det oplagte valg. Både skuffe- og madkurv tåler en tur i opvaskemaskine, hvilket sikrer nem rengøring. Derudover medfølger der en inspirerende opskriftsbog, som du med fordel kan tage i brug, når du skal lave mad.

  De vigtigste specifikationer

  • Kapacitet: 0,8 liter
  • Vægt: 7 kg.
  • Motoreffekt: 1425 watt

  Guide om frituregryder

  I forbindelse med vores frituregryde test har vi modtaget mange ønsker om en komplet guide, så her kommer den. Vi har modtaget rigtigt mange relevante spørgsmål, som vi vil forsøge at svare på i de kommende afsnit. Har du yderligere spørgsmål, kan du som altid skrive en kommentar nederst.

  Købsguide

  Først og fremmest vil det være relevant med en guide omkring, hvordan man finder den bedste frituregryde. I vores test har vi lagt vægt på en masse vigtige parametre, som vi vil anbefale dig at læse. De udvalgte parametre er følgende:

  Fødevarekapacitet

  En af de første parameter du skal kigge efter er den angivede fødevarekapacitet. Der kan være forskellige krav og behov til kapaciteten fra husstand til husstand. Det har naturligvis meget at sige, om I bor 1, 2 eller 5 personer i husstanden. Hvis der er behov for at lave store portioner mad ad gangen, vil det være en god idé at vælge en friturekoger med stor kapacitet. I vores testresultat har vi angivet kapaciteten for hver gryde, så du kan finde en gryde med en passende kapacitet.

  Design

  Det er ikke alle forbrugere, som synes at designet er lige vigtigt. Hvis man bruger sin friturekoger tit, kan man være tilbøjelig til blot at opbevare den på køkkenbordet frem for skabet. Skal gryden stå fremme, vil det være en fordel, hvis designet er flot, så man kan tillade sig at have den stående synligt fremme. Det er desuden en fordel, hvis gryden har en praktisk størrelse og vægt. I vores frituregryde test blev vi introduceret for flere gryder, som var enormt store, tunge og klodsede.

  Funktioner

  Du bør ligeledes tage stilling til, om der er nogle funktioner, du ikke kan leve foruden. Som minimum bør der være temperaturregulering, så du altid kan justere på hastigheden. Som bekendt er det nemlig ikke alle retter, som tåler den samme temperatur under tilberedning.

  Disse funktioner kan du også overveje, om du har brug for:

  • Timer / automatisk-sluk (slukker når maden er færdig)
  • Automatisk omrøring (maden brænder ikke på)
  • Kontrollamper (du bliver advaret i forskellige situationer)
   Programmer (programmer til specifikke madvarer)

  Brugervenlighed og rengøring

  Slutteligt kommer du ikke uden om at stille krav til brugervenlighed. Uanset hvem man er, så skal man sætte prioritere høj brugervenlighed. Det skal være nemt at anvende en friturekoger, så man kan lave lækker mad, uden at man behøves have de store evner i et køkken. Derudover kan man med fordel købe en gryde, som er nem at rengøre. Det mest optimale er, hvis alle delene kan komme i opvaskemaskinen.

  Relateret indhold: Test af trykkogere.

  Disse muligheder har du med en friturekoger

  Der er tendens til at mange forbrugere tror, at man kun kan bruge en frituregryde til at tilberede pommesfritter. Med denne type gryde har du dog mange flere muligheder, hvilket du skal være bekendt med. Du kan bl.a. tilberede følgende madvarer:

  • Pommesfritter
  • Kartofler
  • Hotwings
  • Fiskefilletter

  Og meget, meget mere. Der findes rigtigt mange nyttige opskrifter på nettet, som du kan bruge, når du vil tilberede lækkert mad med din friturekoger.

  Mere viden om emnet:

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here