Kompostkværn Test – Bedste kompostkværne til haveaffald

0

Er du også træt af at køre frem og tilbage fra genbrugspladsen? I så fald bør du investere i en kompostkværn. I denne kompostkværn test bliver du introduceret for de bedste kompostkværne. Testen er dermed henvendt til dig, som er interesseret i at købe en kompostkværn, men ikke ved hvilken du skal investere i.

Vi har testet 8 kompostkværne, hvoraf vi har fundet de 4 bedste. I denne artikel vil vi introducere dig for vores testresultat, hvor du kan læse alt om de 4 bedste maskiner i kategorien.

Bosch AXT 25 D

Test af Bosch AXT 25 D
Forhandler Pris Information
10-4 2.485,00 DKK Se produkt

Har du længe ledt efter den bedste kompostkværn uden held, så kan du glæde dig over, at vi har gjort arbejdet for dig. Her har du nemlig den bedste model i form af Bosch AXT 25 D. Den testvindende kompostkværn kan lige nu købes til en reduceret tilbudspris.

Støjsvag og effektiv kompostkværn

Støjsvag og effektiv er sjældent to begreber, der bliver nævnt i samme sætning. Ikke desto mindre er det en realitet, at denne fine Bosch kompostkværn er både støjsvag og effektiv. Det er en relativ stor model, der kun har minimale begrænsninger. Kompostkværnen kommer bl.a. med en aftagelig tragt, hvilket har været med til at gøre påfyldningen hurtig og ubesværet. Det har tilmed været med til at sikre en mere komfortabel kværning. Bosch AXT 25 D yder en skærehastighed på 41 omdrejninger i minuttet med en motoreffekt på 2500 watt.

I vores kompostkværn test var vi bl.a. meget imponeret over den store og rummelige opsamlingsboks. Denne opsamlingboks kan nemlig rumme 53 liter, således at den sjældent skal tømmes.

Høj brugervenlighed og sikkerhed

Du behøves slet ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan håndtere en kompostkværn. Takket være den høje brugervenlighed kan enhver person bruge denne kompostkværn, hvor der ikke er en masse avancerede funktioner. Du er tilmed sikret den højeste sikkerhed – bl.a. med en praktisk sikkerhedsfunktion. Den praktiske sikkerhedsfunktion går ud på, at apparatet kun kører, når opsamlingboksen er indsat. Dermed risikerer du ikke at få fingrene i klemme eller komme ud fra andre uheldige situationer. Der er også afskærmet skæreværk, hvilket ligeledes er med til at optimere brugersikkerheden.

Der medfølger ikke alverdens tilbehør med denne kompostkværn. Dog får du naturligvis leveret både opsamlingsboks og praktisk stopper. Den omtalte Bosch kompostkværn har en vægt på 31,3 kg.

De vigtigste specifkationer

 • Motoreffekt: 2500 watt
 • Vægt: 31,3 kg.
 • Skærehastighed: 41 omdrejninger i minuttet
 • Opsamlingsboks (kapacitet): 53 liter

Makita UD2500

Test af Makita UD2500
Forhandler Pris Information
10-4 1.799,00 DKK Se produkt

Makita er ligeledes en producent, der har udmærket sig i vores kompostkværn test. Her har vi haft mulighed for at teste Makita UD2500, hvilket vi har haft en rigtigt god oplevelse med. Modellen har faktisk gjort det så godt, at den havner direkte på 2. pladsen i vores fine test.

Simpel og håndbarter kompostkværn

Har du svært ved at finde ud af avancerede apparater, så vil du elske denne kompostkværn. Den er nemlig ganske simpel og håndbarter, hvilket gør at den egner sig til ethvert behov. Det kræver altså ikke nogen ekstraordinær stor erfaring med havemaskiner for at kunne håndtere denne kværn. Dermed behøves du heller ikke bruge en hel eftermiddag på at studere en brugsvejledning. I forhold til brugervenlighed finder man næppe en mere simpel maskine end denne, og det er noget, som mange sætter pris på.

Stor opsamlerboks på 67 liter

Skal du have kværnet store mængder kompost, så vil du kunne glæde dig over denne kværns store kapacitet. Den byder nemlig på en ekstra stor opsamlerboks på 67 liter. Dermed er der god plads til alt dit kompost, der kværnes på effektiv vis. Ligeledes er det værd at tage med, at opsamlerboksen er nem af montere og montere.

Høj ydeevne, sikkerhed og lavt lydniveau

Vi har endnu en gang at gøre med en kompostkværn, der kommer med høj ydeevne. Dette apparat kværner effektivt kompost med en motoreffekt på 2500 watt. Modellen snitter efter valseprincippet, hvilket er endnu et plus. Der er naturligvis også styr på sikkerheden med denne Makita kompostkværn, der bl.a. har overbelastningssikring. Således er du sikker på, at din kompostkværn aldrig bliver overbelastet, selvom den er under pres.

Selvom kværningen foregår så effektivt, som det er tilfældet, så skal man ikke døje med en masse støjniveau. Det lave lydtrykniveau er blevet målt til omkring 74,88 dB, hvilket er et ganske acceptabelt niveau.

De vigtigste specifikationer

 • Motoreffekt: 2500 watt
 • Vægt: 27,6 kg.
 • Opsamlingsboks (kapacitet): 67 liter
 • Lydtrykniveau: 74,88 dB
 • Lydeffektniveau: 97 dB

Se den i aktion:


PowerPlus Varo kompostkværn

Test af PowerPlus Varo kompostkværn
Forhandler Pris Information
GlobalTools 1.607,50 DKK Se produkt

Powerplus er et kendt brand inden for haveprodukter, der er produceret for Varo i Belgien. Dermed kan du forvente belgisk kvalitet i særklasse, hvis du køber denne kompostkværn.

Kraftig og pålidelig kompostkværn

Denne fine kompostkværn fra Powerplus er udstyret med en kraftig motor, der kværner kompost meget effektivt. Maskinen er særligt egnet til afskæring af træagtigt og fibrøst haveaffald. Tilmed er det en pålidelig kompostkværn, som du kan få glæde af i mange år, hvis den rette pleje og vedligeholdelse bliver holdt. Det kommer tydeligt til udtryk, at maskinen kommer fra en producent med mere end 20 års erfaring i branchen. Der er nemlig ikke en finger at sætte på hverken kvalitet, ydeevne eller sikkerhed.

Vælger du at købe denne Powerplus kompostkværn medfølger der naturligvis alt det, som du skal bruge. Det omfatter bl.a. maskine, hjul, spændskive, hjulkapsel, opsamlerboks og meget mere.

Modellen vil i høj grad være henvendt til dig, som har interesse i at købe en billig kompostkværn. Efter vores vurdering er det svært at finde en bedre kompostkværn til prisen.

De vigtigste specifkationer

 • Motoreffekt: 2500 watt
 • Opsamlerboks (kapacitet): 50 liter
 • Maks. diameter: 40mm
 • Kabellængde: 35cm.

GMZ kompostkværn

Test af GMZ kompostkværn
Forhandler Pris Information
Husoghaveliv 1.395,00 DKK Se produkt

Vi har fuld forståelse for, at det ikke er alle forbrugere, som kan og vil bruge mange tusinde på en kompostkværn. Derfor har vi naturligvis også fundet et billigt alternativ i vores kompostkværn test. Vi præsenterer dig her fra et prisvenligt alternativ fra GMZ.

Acceptabel kompostkværn til prisen

Vi vil ikke lægge skjul på, at denne billige kompostkværn naturligvis ikke er lige så effektiv som vores testvinder. Dog er det værd at bemærke, at den er betydeligt billigere, og så er det ikke muligt at stille de samme krav til effektiviteten. Kværnen kommer med en mellemstor motor med en motoreffekt på 2400 watt. Den arbejder med 4500 omdrejninger i minuttet, og man må derfor forvente, at det langt fra er noget lydsvagt apparat. Har du ikke noget imod, at din kompostkværn støjer i brug, så kan det sagtens være et fint valg.

GMZ kompostkværn close-upDesignmæssigt kan man også se, at kværnen skiller sig ud fra mængden. Den har en lidt anden form end de øvrige kompostkværne, ligesom den skaber meget opmærksomhed med sit neongrønne design. Det er desuden værd at nævne, at den kan kværne grene op til 40mm. Længden på ledningen er 35 cm., hvilket er ganske normalt for denne type produkter.

I vores kompostkværn var vi ikke særligt imponeret over hverken brugervenlighed eller sikkerhed. Vi savnede lidt mere fokus på disse punkter, som vi vurderer til at være vigtige. Kan du leve med de forskellige minusser ved denne kompostkværn, så bør du stadig have den med i dine overvejelser.

De vigtigste specifkationer

 • Motoreffekt: 2400 watt
 • Kabellængde: 35mm
 • Omdrejninger: 4500 / min.
 • Maks. diameter: 40mm

Dette skal du lægge vægt på ved køb af kompostkværn

Du er højst sandsynligt havnet på denne side, fordi du ønsker at købe en kompostkværn. Uanset om det er første, anden eller tredje, du skal købe en kompostkværn, så vil det være en fordel, hvis du ved, hvad du skal gå efter. Lægger du nogle kriterier fast, så vil du måske have nemmere ved at træffe det rigtige valg. Vi vil gerne være behjælpelige med nogle af de kriterier, som vi har brugt i vores kompostkværn. Det omfatter følgende:

Ydeevne

Skal du kværne kompost, så fortjener du et apparat med høj ydeevne. Selv motoreffekt kan være en indikator for, hvor effekt en kompostkværn er, så er det vigtigt at vide, at høj motoreffekt ikke nødvendigvis er lig med høj ydeevne. Køber du en dyrere kompostkværn, så betaler du i høj grad for ydeevnen.

Brugervenlighed og sikkerhed

Du skal selvfølgelig også stille krav til din kompostkværn, når det rejer sig om brugervenlighed og sikkerhed. Hvis der er alt for mange features, så vil du hurtigt kunne miste overblikket. Derfor kan det være en god idé at købe et simpelt apparat, hvor der ikke er så meget at tage fejl af. Uanset hvor erfaren man er med havearbejde, bør man aldrig gå på kompromis med sikkerhed. Derfor bør du altid vælge en model, hvor sikkerheden er blevet prioriteret højt.

Støjniveau

Skal du kværne store mængder kompost, så vil du hurtigt kunne få ondt i hovedet, hvis støjniveauet er højt. Det kan være svært at vurdere støjniveauet, før man har prøvet maskinen. Dog kan man kigge efter faktorer såsom dB, der er med til at beskrive, hvor højt støjniveauet i realiteten. Jo lavere dB, desto lavere støjniveau. Vores umiddelbare indtryk er, at de billigere modeller generelt støjer mere. Det har selvfølgelig en naturligvis sammenhæng med den lavere kvalitet.

Kvalitet / holdbarhed

Køber du en billig kompostkværn, så vil du have svært ved at gå på kompromis med kvaliteten. I vores kompostkværn lærte vi, at der kan være enorm forskel på kvaliteten fra apparat til apparat. Kvaliteten er særdeles vigtig i forhold til holdbarhed og levetid. Det er netop derfor, at det ofte kan betale sig at gå efter et kendt brand – såsom Bosch eller Makita.

Skal jeg vælge en kompostkværn med kniv eller valse?

Overstående spørgsmål er et spørgsmål, som vi efterhånden har modtaget og svaret på rigtigt mange penge. Vi kan hurtigt slå fast, at vi ikke har det rigtige svar, da det langt hen af vejen er en smagssag. Hvorvidt du skal have en kompostkværn med kniv eller valse er altså noget, som du skal tage stilling til. Dog vil alligevel gerne hjælpe dig lidt på vej med en kort introduktion af de to muligheder:

Knivmaskiner

Maskiner med knive er både hurtige og effektive, og de snitter grenaffald utroligt fint. De arbejder typisk med en meget høj ydeevne, mange omdrejninger og et højt støjniveau.

Valsemaskiner

Maskiner med valse arbejder med lave omdrejninger, lavere grovere flis af grene og støjer ganske lidt.

Der er altså både fordele og ulemper ved disse to muligheder. Prismæssigt er der ikke den store forskel på, om du køber en kompostkværn med knivmaskine eller valsemaskine.

Hvorfor skal jeg købe en kompostkværn?

Om du vil få glæde af en kompostkværn eller ej, har vi af gode grunde svært ved at svare på. Dog vil vi som udgangspunkt vurdere, at alle danskere kan få glæde af en kompostkværn. Du har højst sandsynligt allerede mange havemaskiner stående i din have, hvor det er svært at komme udenom at eje en græstrimmer, hækkeklipper, højtryksrenser osv. osv. Det er derfor helt naturligt, at du kan tænke, at du allerede har rigeligt mange havemaskiner. Dog er det vigtigt at bemærke, at der ikke er andre havemaskiner, der kan løse samme opgave som en kompostkværn.

Ejer du ikke en kompostkværn, og har du store mængder kompost, så er du tvunget til at besøge den lokale genbrugsstation jævnligt. Det vil typisk også kræve en trailer, hvilket også kan blive en dyr investering. Dermed vil en kompostkværn kunne spare dig for både tid, penge og besvær. Har man først kværnet kompost med en kompostkværn, så vil man ikke kunne undvære den. Det er i hvert fald den oplevelse, vi har fået i forbindelse med denne nye kompostkværn test.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here