Luftrenser Test – Se testvinder 2018

0

Denne test er tilegnet dig, som leder efter en luftrenser til hjemmet. Der er mange fordele ved luftrensere, som danskerne efterhånden har fået øjnene op for. Hvis du ikke tidligere har ejet eller stiftet bekendtskab med en luftrenser, kan det virke være svært at vide, om produktet er værd at købe.

En luftrenser kan bruges til rigtigt mange ting, da den bl.a. er effektiv til at fjerne røg, pollen og støv. I vores luftrenser test har vi undersøgt, hvilke luftrensere der er de bedste på markedet. Vi har specialiseret os i luftrensere til hjemmet og fravalgt at teste øvrige luftrensere til f.eks. bilen og lignende.

Electrolux EAP300

Electrolux EAP300
Forhandler Pris Information
Wupti 2199 kr. Se produkt

I vores luftrenser test havde vi også fornøjelsen af at teste Electrolux EAP300. Modellen er fra serien Oxygen Healthy Home, som er blevet positivt omtalt af både private brugere og eksperter. Det er en flot og elegant luftrenser, som stilmæssigt vil passe ind i alle moderne hjem i Danmark.

Luftsensor og rensningsstadier

Denne Electrolux EAP300 er en topmoderne luftrenser, som må antages at være en af de bedste på markedet. Det er et brugervenligt apparat, som er nemt at installere, justere og transportere. Den indbyggede luftsensor overvåger effektivt kvaliteten af luften, så du er sikret et sundt indeklima. Den har en meget stor kapacitet på omkring 70 kvadratmeter.

Den har desuden aktiv kulfilter og HEPA13. Med i pakken medfølger der også en praktisk fjernbetjening, så du hurtigt og nemt kan skifte mellem de 4 forskellige rensningstadier, ligesom du kan tænde og slukke apparatet.

Den har et acceptabelt lydniveau, som varierer alt efter, hvilket rensningsstadie man vælger. Lydniveauet kan derfor afvige i mellem 26-55 dB – afhængig af om du vælger trin 1, 2, 3 eller 4. Den er ikke lige så lydsvag som vores testvinder, men niveauet er dog fortsat acceptabelt.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 55 x 41,4 x 24,9 cm.
 • Lydniveau: 25-55 dB
 • Kapacitet: 70 kvadratmeter

 • OBH 6165 Compact Mini luftrenser

  OBH 6165 Compact Mini luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 599 kr. Se produkt

  OBH 6165 Compact Mini er en mindre – faktisk en mini – luftrenser med et væld af højdepunkter. OBH Nordica har imponeret mange anmeldere og brugere med denne luftrenser.

  Lille luftrenser med ultralydsteknik og justerbar dampmængde

  Denne luftrenser hører til blandt de mindste luftrensere på markedet, hvorfor rumkapaciteten og vandtankens kapacitet er meget begrænset. Du kan overveje at købe denne luftrenser, hvis du kan stille dig tilfreds med en rumkapacitet på 20 kvadratmeter og en vandtank med en kapacitet på 2 liter.

  OBH 6165 Compact Mini byder på både ultralydsteknik og justerbar dampmængde, hvorfor luftrenseren på trods af sin mindre kapacitet er yderst populær. Du kan tilmed glæde dig over, at støjniveauet er yderst lavt – blot 35 dB. Der er ingen risiko for, at denne luftrenser vil komme til at stjæle for meget opmærksomhed i dit hjem, da designet er kompakt og neutralt.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 20 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: 2 liter

  Airfree E80 luftrenser

  Airfree E80 luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 1699 kr. Se produkt

  Airfree E80 er i øjeblikket en af de mest populære luftrensere på det amerikanske marked, ligesom luftrenseren er blevet ganske populær på det danske marked. Den fine luftrenser kan måske også opfylde dine personlige krav og behov.

  Intelligent luftrenser med unik arbejdsteknologi og lavt energiforbrug

  Airfree E80 er kendt som en moderne og intelligent luftrenser, som arbejder med en unik arbejdsteknologi. Denne teknologi fjerner effektivt allergener og mikroorganismer, hvilket vil have en positiv indvirkning på indeklimaet. Der bliver som hovedregel trukket mellem 14.000 og 20.000 liter luft gennem apparatet i timen. Der er dermed tale om en yderst effektiv luftrenser.

  Arbejdsprocessen er meget simpel – Luften trækkes ind og bliver opvarmet, hvorefter den rensede luft bliver afkølet og sendt ud i rummet igen. Luftrenseren er mere eller mindre lydløs, ligesom den gør sig positivt bemærket med sit neutrale design. Denne luftrenser skal også roses for sit lave energiforbrug og sit begrænsede behov for vedligeholdelse.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 32 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: Ukendt

  OBH 6161 luftrenser

  OBH 6161 luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 799 kr. Se produkt

  OBH 6161 er uden tvivl en af de bedst solgte luftrensere i nyere tid, men hvad er det, som gør denne luftrenser så eftertragtet? Det spørgsmål kan du med garanti finde svar på, hvis du læser med, når vi introducerer dig for dette apparat.

  Brugervenlig luftrenser med justerbar fugtstyring og timerfunktion

  OBH 6161 er endnu en af de luftrensere, som er værd at bruge penge på, hvis man gerne vil købe en kvalitetsluftrenser til hjemmet. Det er ikke en særlig dyr luftrenser, men tag ikke fejl af kvaliteten og funktionaliteten. Denne luftrenser bidrager nemlig til et optimalt indeklima, hvilket vil komme dit helbred til gode.

  Denne luftrenser kommer med justerbar fugtstyring og timerfunktion, hvilket er features, som du helt sikkert vil blive glad for. Luftrenseren er udstyret med to forskellige filtre – ét til større partikler og ét til mindre partikler. Der er mange gode grunde til at købe denne luftrenser, så spørgsmålet er, om du kan undvære den i dit liv?

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 35 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: 2 liter

  Airfree Iris 60 luftrenser

  Airfree Iris 60 luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 1899 kr. Se produkt

  Airfree Iris 60 er en anbefalelsesværdig luftrenser, som bliver brugt i mange private hjem i hele verden. Luftrenseren kan nu også blive din, hvis du afgiver en bestilling hos en af de mange online forhandlere.

  Veludviklet luftrenser med høj ydeevne

  Airfree Iris 60 bliver din nye trofaste hjælper i hjemmet, da apparatet hjælper dig med at opretholde et sundt indeklima, så du og hjemmets øvrige beboere kan føle sig godt tilpas. Luftrenseren er effektiv til at bekæmpe både pollen, støvmider, bakterier og organiske lugte i hjemmet.

  Du kan stille den kompakte luftrenser et vilkårligt sted i hjemmet, da den ikke fylder alverden. Endvidere kan du nemt og hurtigt flytte rundt på luftrenseren, hvis du i mellemtiden har fundet en bedre placering til apparatet. Komplet lydløs, lavt energiforbrug og patenteret teknologi er ligeledes nogle af de fordele, som vi skal huske at fremhæve.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 24 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: Ukendt

  Beurer LB12 luftrenser

  Beurer LB12 luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 579 kr. Se produkt

  Beurer LB12 skiller sig ud fra mængden på flere forskellige fronter – ikke mindst på den visuelle front. Det er dog ikke nødvendigvis en negativ ting, da denne luftrenser rent faktisk har klaret sig eksemplarisk i vores test af luftrensere.

  Lydsvag luftrenser med autosluk-funktion og medfølgende tilbehør

  Beurer LB12 er en meget lydsvag luftrenser, som du kan have kørende både dag og nat uden at blive forstyrret. Denne luftrenser er ideel til mindre kontorer og til rejsebrug, da den kan dække rum på op til 20 kvadratmeter. Beurer kan tilsyneladende stå hundrede procent inde for dette apparat, da de har valgt at yde hele 3 års garanti.

  Luftrenseren er udstyret med en universal holder til plastikflasker – maksimum 0,5 liter. Der medfølger to flaskeadaptere, så det skal du ikke investere i ved siden af. Der medfølger desuden en børste og en praktisk taske, så du kan tage din nyindkøbte luftrenser med på farten.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 20 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: 0,5 liter

  Beurer LB44 luftrenser

  Beurer LB44 luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 799 kr. Se produkt

  Beurer har gjort det igen. Producenten har nemlig formået at skabe et pragteksemplar af en luftrenser, som præsterer på samme høje niveau som nogle af de bedste luftrensere fra vores nye test.

  Elegant luftrenser med synligt vandniveau og automatisk slukning

  Beurer LB44 betragtes som en af de mest elegante luftrensere på markedet, hvor der naturligvis refereres til det stilrene design. Der er som hovedregel ikke en finger at sætte på tysk kvalitet, og det er der heller ikke i dette tilfælde. Producenten har nemlig kun anvendt materialer af højeste kvalitet.

  Luftrenseren byder på en mindre vandbeholder med en kapacitet på 2,8 liter. Du kan som bruger altid følge det aktuelle vandniveau, hvilket er meget praktisk. Funktionen med automatisk slukning vil blive aktiveret, når vandbeholderen er tom. Der ydes 3 års garanti på den omtalte luftrenser fra Beurer.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 25 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: 2,8 liter

  Beurer LB880 luftrenser

  Beurer LB880 luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 999 kr. Se produkt

  Beurer LB880 er måske lige præcis den luftrenser, som du altid har tænkt på at købe. Du har i hvert fald mulighed for at købe en flot og funktionel luftrenser fra en af de førende producenter på markedet.

  Sort luftrenser med befugtningsteknologi og trinløs regulering

  Beurer LB880 er navnet på denne flotte luftrenser, som med sit sorte design stjæler meget positiv opmærksomhed i hjemmet. Du skal købe denne luftrenser, hvis du vil have mulighed for at rense luften i større rum. Luftrenseren passer nemlig til rumstørrelser på op til 48 kvadratmeter. Modellen fås også i hvid.

  Denne luftrenser bliver leveret med en 6 liter stor og aftagelig vandtank, som nemt kan fyldes op ved behov. Der følger desuden en praktisk rengøringsbørste med i prisen, så du altid kan holde din luftrenser ren og pæn. De overfladiske dele kan rengøres med en fugtig klud. Modellen byder tilmed på befugtningsteknologi og trinløs regulering af fordampningen.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 48 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: 6 liter

  Caso AirVital Pro luftrenser

  Caso AirVital Pro luftrenser
  Forhandler Pris Information
  Wupti 999 kr. Se produkt

  Caso AirVital Pro er en mere eller mindre uundværlig luftrenser, så du bør tænke dig godt om, før du afskriver modellen. Der er allerede solgt adskillige eksemplarer af denne luftrenser, men du kan selvfølgelig stadig nå at sikre dig et eksemplar.

  Eksklusiv luftrenser med imponerende rækkevidde og integreret kalkfilter

  Caso AirVital Pro kan med fordel blive din nye luftrenser, hvis du altså ønsker at købe en luftrenser med en imponerende rækkevidde. Luftrenseren kan nemlig bruges i meget store rum på op til 100 kvadratmeter. Det er også derfor, at modellen er henvendt til både private og erhverv.

  Infrarød fjernbetjening, variabel dampvolumen i 3 niveauer og integreret kalkfilter er også nogle af de vigtigste fordele. Derudover er det på sin plads at rose modellen for sit eksklusive design, som vil tage sig godt ud i ethvert dansk hjem.

  De vigtigste specifikationer

  • Rumkapacitet: 100 kvadratmeter
  • Tankkapacitet: 6 liter

  Derfor bør du investere i en luftrenser til hjemmet

  På baggrund af vores test kan vi varmt anbefale danskerne at købe en luftrenser til hjemmet. Takket være disse smarte apparater til luftrensning, kan man fjerne bl.a. støvmider, poolen, røg, støv og meget mere. En luftrenser vil derfor være helt uundværlig for dig med allergi, men også for alle andre mennesker. Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og velbefindende. Selvom man gør meget for at opretholde et godt indeklima, så er det ikke nødvendigvis nok. Man bør jævnligt lufte ude ved at åbne døre og vinduer, men man fjerner ikke nødvendigvis alle uønskede partikler og gasser på den måde. Luftrensning klares mest effektivt med en luftrenser, hvor der vil være mulighed for at fjerne 99 % af alle uønskede partikler. Samtidig bør man naturligvis bruge sin støvsuger jævnligt. Støvsuger du jævnligt, vil du nemlig kunne fjerne det værste støv og snavs fra gulvet. Kombineret med en luftrenser og evt. en damprenser, kan du få et sundt indeklima i dit hjem.

  I et hjem med husdyr, rygning, parfume, brændeovn og stearinlys vil der blive udledt et stort indhold af mikroskopiske partikler. Disse partikler er nemmest at fjerne (eller i hvert fald reducere) med en luftrenser. Hver dag bliver du udsat for en masse usunde påvirkninger, uanset om du befinder dig i dit hjem eller på arbejdspladsen. Det sker bl.a. fra pollen, tobaksrøg, støv og ubehagelige lugte. Såfremt du allerede har fået konstateret astma eller KOL, så vil du være ekstra gavnligt at have en luftrenser i hjemmet – især i soveværelset.

  OBS: Takket være luftrensning kan du mindske risikoen for allergi, hovedpine og astma.

  Mest markante fordele ved luftrensning

  • Større velbefindende
  • Et mere behageligt indeklima
  • Øget motivation og energi i hverdagen
  • Øget koncentrationsevne

  Der findes mange rengøringsalternativer, hvor en damprenser f.eks. kan nævnes. En damprenser og en luftrenser har det til fælles, at de begge er effektive til at eliminere støv og bakterier.

  Valg af luftrenser

  Når du skal vælge luftrenser, kan du ikke blot lukke øjnene og pege på den første og den bedste. I princippet kan du selvfølgelig godt, men det vil sjældent være en god idé. Når du skal vælge luftrenser anbefaler vi, at du stiller dig selv disse spørgsmål:

  • Hvor stort et areal skal luftrenseren dække? (angivet i kvadratmeter)
  • Hvor meget vil jeg give for min luftrenser?
  • Er det nødvendigt at skifte filteret, eller kan det rengøres ved behov?
  • Hvor højt er støjniveauet?
  • Hvor meget fylder luftrenseren?
  • Hvor meget koster det at skifte filtrene, hvis det er nødvendigt?
  • Hvor mange års garanti får jeg med i handlen?

  Det er nogle relevante spørgsmål, som du med fordel kan stille dig selv. Som du er blevet bekendt med i vores luftrenser test, så er der stor forskel på de forskellige modeller. Der er nemlig nogle filtre, som skal udskiftes hver anden eller tredje måned, hvilket hurtigt kan blive en dyr og besværlig affære. Heldigvis er der også filtre, som ikke behøves at skiftes, men blot skal rengøres en gang i mellem. Det er vigtigt, at størrelsen er den rigtige, hvis den skal kunne rense luften i et rum. Vælger du en for lille luftrenser, vil den ikke kunne rense luften optimalt, hvilket er meget ærgerligt.

  Du vil gøre dig selv en tjeneste ved at købe en luftrenser med udvidet garanti. Flere af topmodellerne fra f.eks. Beurer og Electrolux lover en udvidet garanti på 3 år. Det er en indikation for, at kvaliteten befinder sig på et højt niveau.

  Det er en fordel at købe en luftrenser med flere forskellige niveauer / indstillinger. Skal luftrenseren f.eks. stå på soveværelset om natten, kan du med fordel vælge det laveste niveau.

  Den rette placering

  Når du har købt og fået leveret din luftrenser, bør du tænke over, hvor den vil være mest praktisk at placere. Det er mest almindeligt, at man placerer luftrenseren i stuen eller soveværelset. Det vil typisk være i disse to rum, hvor der er det højeste indhold af støv, røg, pollen m.v. Det er desuden de rum, hvor den almindelige dansker opholder sig størstedelen af tiden. Hvorvidt luftrenseren er egnet til soveværelset afhænger bl.a. af støjniveauet. Hvis støjniveauet er over 45 dB anbefaler vi ikke, at du bruger den i soveværelset. Heldigvis findes der mange lydsvage luftrensere, som man sagtens kan have stående i soveværelset uden at blive generet. Det er mest almindeligt at placere en luftrenser ved siden af enten sofaen eller sengen. Det er heldigvis nemt at flytte rundt på luftrensere, så du hurtigt kan flytte den fra stuen til soveværelset og tilbage igen.

  I de seneste år har der været meget diskussion omkring, om det er praktisk at anvende en luftrenser i opholdsrum. Selvom der er mange fordele ved denne type apparat, så er det ikke nødvendigvis alle fordele, som rent faktisk er blevet dokumenteret. Dog er vores erfaring, at man kan sikre et rigtigt godt og behageligt indeklima, hvis man køber den bedste luftrenser til hjemmet.

  Mere info om emnet

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here