Stegepande Test – Gode stegepander til alle type komfurer

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

2

Det kan virke uoverskueligt at skulle finde den rette stegepande, hvis man ikke har den store viden omkring, hvad man skal kigge efter. Kigger man på det designmæssige, minder langt de fleste stegepander om hinanden. Modsat er der stor forskel på stegepander, når man kigger på bl.a. opvarmning, styrke, holdbarhed m.m. Vi ønsker ikke, at du skal spilde dine penge på en stegepande, som ikke lever op til dine og krav. Derfor har vi lavet denne nye stegepande test, hvor vi vil hjælpe dig med at finde den bedste stegepande. I artiklen kan du først læse resultatet af testen, hvorefter du kan læse vores bedste tips til valg af stegepande samt vores bedste rengøringstips.

de Buyer Affinity stegepande

de Buyer Affinity stegepande
Forhandler Pris Information
kitchenone 949 kr. Se produkt

de Buyer Affinity er en flot og funktionel stegepande, som bliver brugt i private køkkener over hele verden. Du har nu også mulighed for at udvide din samling af stegepander ved at købe denne eksklusive stegepande.

Mellemstor stegepande i eksklusivt design

Denne stegepande udstråler kvalitet og elegance, når det er allerbedst. Du får leveret en glimrende stegepande, som er fremstillet af rustfrit stål. Stegepanden er velegnet til induktion og alle andre komfurtyper, ligesom den tåler at komme i ovnen. Du kan sågar vaske stegepanden i opvaskemaskinen, så du slipper for besværet. Stegepanden er flot, moderne og funktionel, men der er også visse ulemper ved panden, som ikke byder på non-stick belægning. Affinity er en kendt serie, som består af gryder og pander i højeste kvalitet, hvorfor du kan være helt tryg ved at købe denne stegepande.

De vigtigste specifikationer:

 • Ø: 28 cm.
 • Tåler ovn: Ja
 • Induktion: Ja
 • Non-stick belægning: Nej

Ronneby Bruk Ultra Light stegepande

Ronneby Bruk Ultra Light stegepande
Forhandler Pris Information
kitchenone 419 kr. Se produkt

Ronneby Bruk Ultra Light kan med fordel blive din nye stegepande, hvis du leder efter en prisvenlig stegepande, som lever op til dine personlige krav til kvalitet og funktionalitet.

Let og stilren stegepande fra anerkendt svensk producent

Ronneby Bruk er navnet på den anerkendte producent, som står bag denne lette og stilrene stegepande. Der er tale om en svensk producent, som forstår at udvikle og fremstille stegepander, hvor det hele går op i en højere enhed.

Der er god plads til at tilberede både kød, fisk og grøntsager på denne stegepande, som måler 30 cm. i diameter. Det komfortable håndtag er fremstillet af silikone, hvilket har været med til at sikre et godt greb.

De vigtigste specifikationer:

 • Ø: 30 cm.
 • Tåler ovn: Ja
 • Induktion: Ja
 • Non-stick belægning: Nej

Le Creuset Cerise stegepande

Le Creuset Cerise stegepande
Forhandler Pris Information
kitchenone 1219 kr. Se produkt

Le Creuset Cerise er muligvis en af de dyreste stegepander på markedet, men vi kan afsløre, at stegepanden er alle pengene værd og lidt mere til. Du bør derfor læse den korte beskrivelse, før du beslutter dig for, om stegepanden kunne være noget for dig.

Emaljeret stegepande med træhåndtag og praktiske egenskaber

Le Creuset Cerise er en emaljeret stegepande, som måler 28 cm. i diameter. Vi har at gøre med en fleksibel stegepande, som kan bruges på alle tænkelige varmekilder, hvor induktion også er repræsenteret. Stegepanden er blevet udstyret med et træhåndtag, som har været med til at fremme brugervenligheden.

Du kan bruge denne stegepande til alle former for stegning, da stegepanden er fremstillet af støbejern. Du tænker måske, at det er en dyr stegepande, men har du bemærket, at Le Creuset yder livstidsgaranti på dette produkt? Stegepanden tåler ikke ovn, hvilket er en af de få ulemper.

De vigtigste specifikationer:

 • Ø: 28 cm.
 • Tåler ovn: Nej
 • Induktion: Ja
 • Non-stick belægning: Nej

Le Creuset 3-Ply stegepande

Le Creuset 3-Ply stegepande
Forhandler Pris Information
kitchenone 799 kr. Se produkt

Le Creuset 3-Ply er uden tvivl en af de bedste stegepander i øjeblikket, hvilket du vil blive bekræftet i, hvis du investerer i produktet. Pris og kvalitet hænger som regel sammen, og det gælder også i dette tilfælde.

Rustfri stegepande med non-stick belægning og stor stegeflade

Le Creuset 3-Ply er en fremragende stegepande, som er fremstillet af rustfrit stål med en kerne af aluminium, som giver jævn varmefordeling. Denne stegepande kommer med non-stick belægning, hvilket gør det muligt at tilberede sund mad uden brug af store mængder olie.

Panden måler 28 cm. i diameter og kan bruges på enhver varmekilde, hvilket også gælder ovn og induktion. Du bestemmer selv, om du vil opbevare stegepanden stående eller hængende, da begge muligheder er tilgængelige. Du skal desuden bemærke, at panden tåler opvaskemaskine.

De vigtigste specifikationer:

 • Ø: 28 cm.
 • Tåler ovn: Ja
 • Induktion: Ja
 • Non-stick belægning: Ja

Sådan testede vi de udvalgte stegepander

Nu hvor du har læst resultatet af vores stegepande test, er du højst sandsynlig interesseret i at vide, hvordan vi har foretaget denne test. På forhånd blev vi nemlig enige om en håndfuld kriterier, som vi ville lægge vægt på, når vi skulle teste de udvalgte stegepander. De forskellige kriterier kan du læse om nedenfor:

Opvarmningsevne

Det første vi testede var opvarmningsevnen, hvor vi har lagt vægt på, hvor hurtigt pladerne bliver varme, og hvor varme de bliver. I den forbindelse har vi også undersøgt, hvor hurtigt panderne køler ned igen efter brug.

Håndtag

Da vi lavede vores stegepande test, tog vi også et kig på håndtagene på pladerne. Her kiggede vi på, hvor komfortable håndtagene var og ikke mindst, om håndtagene blev varme ved stegning. F.eks. havde vores testvinder et varmebestandigt håndtag, hvilket er en stor fordel ved madlavning.

Holdbarhed

En af de absolut vigtigste kriterier er holdbarhed, som er svingende fra stegepande til stegepande. I forhold til holdbarhed er det værd at lægge mærke til bl.a. bunden og håndtaget. Vi erfarede, at de billige stegepander havde tendens til at blive hurtigere rustne og slidte. En høj pris på en stegepande er dog ikke ensbetydende med, at panden har en god holdbarhed.

Brugervenlighed

I forhold til brugervenlighed har der ikke været den store forskel blandt de medvirkende stegepander. Det er dog værd at have med i sine overvejelser, da vægt og ergonomi kan have noget at sige i forhold til brugervenlighed. I testen stødte vi på stegepander, som havde en vægt på op til 2 kg., hvilket især vil trække ned blandt kvinder. Det er klart, at en let stegepande vil være mere komfortabel at bruge til madlavning. Derfor har vi valgt at tage brugervenlighed med som det 4. og sidste kriterie i vores stegepande test.

Læs også: Test af komfur

Gode tips til rengøring af stegepander

Det kan i nogen situationer virke uoverskueligt at rengøre en beskidt stegepande, men det behøves ikke at være nogen stor udfordring. Er du ejer af en slip-let stegepande, kan du klare rengøring hurtigt på følgende måde:

 1. Hæld vand og 2-3 spiseskefulde vaskerpulver ned i din pande
 2. Tænd for din kogeplade og lad pladen stå indtil det koger
 3. Sluk for kogepladen
 4. Lad stegepladen stå natten over
 5. Dagen efter kan du med fordel vaske den af med opvaskemiddel og benytte dig af en vaskebørste

Fremgangsmåden er kun en god idé for dig, som enten er ejer af en pande med slip-let belægning (typisk Tefal og Teflon). Hvis du har en en titanbelagt stegepande eller en støbejernsplade, bør du rengøre din pande på anden vis. Vi kommer med en guide til dig længere nede i artiklen omkring, hvordan du bedst muligt rengører en støbejernsplade.

Hvis din stegepande er lavet af et materiale, som kan tåle at komme i opvaskemaskine, vil rengøringen typisk være simpel. Dog er det kun en god idé at benytte sig af vaskemaskinen, hvis panden blot er fedtet. Hvis der sidder brændte rester fast på panden, vil du være nødt til at vaske panden i hånden med opvaskemiddel.

Er du indehaver af en støbejernsplade eller en plade med emaljeret overflade, bør du benytte dig af følgende fremgangsmåde:

 1. Lav en balje med en blanding af brun krystalsæbe og flydende salmiak.
 2. Put denne blanding på pandens yderside
 3. Lad panden stå natten over (Du kan med fordel lukke panden ind i en lukket plasticpose)
 4. Vask panden af med varmt vand

Skulle overstående fremgangsmåde imod forventning ikke virke, så kan du vælge at gentage processen endnu en gang.

Vi håber, at du får glæde af vores stegepande test og vores tips til valg af stegepande og rengøringsmetoder.

Kilde:

2 KOMMENTARER

 1. Nej, vi har desværre ikke haft mulighed for at teste den Scanpan stegepande. Dog lyder det til at være en ganske fin stegepande til prisen

 2. Hej. Har i også testet denne Scanpan stegepande

  Overvejer at købe den, da jeg kan læse at den er både miljøvenlig og har en af de bedste non-stick belægninger, men det kunne jo være dejligt at læse en test eller anbefaling af den inden.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here