Bagemaskine Test – Få det bedste resultat med disse produkter

0

Det kræver sin mand at finde den rigtige bagemaskine, da der findes mange hundrede forskellige bagemaskiner alene på det danske marked.

Elsker du duften og smagen af friskbragt brød om morgenen, så er der ingen tvivl om, at du vil blive glad for en bagemaskine, som gør det både hurtigere og nemmere at bage brød og kage i dagligdagen.

Det er dyrt at købe brød hos de danske bagerier, hvorfor der er mange penge at spare ved at åbne sit eget private bageri i hjemmet. Der er mange fordele ved at bage sit brød selv, hvilket vi vil komme mere ind på senere i guiden.

Hvis du ikke føler, at du kan undvære en bagemaskine i din hverdag, så skal du indlede jagten på den rigtige bagemaskine til den rigtige pris. Du kan starte ud med at læse om nogle af de bagemaskiner, vi anbefaler i vores bagemaskine test.

Tidens bedste bagemaskine til hjemmet

Hvilken bagemaskine er den bedste til hjemmet? Det vil vi forsøge at give dig svar på i vores nye bagemaskine test, hvor vi vil nøjes med at omtale de bedste bagemaskiner.

Bagemaskiner bliver brugt af både private og erhverv, men vi har valgt at sætte fokus på bagemaskiner til privat brug, hvilket vil komme dig som privatperson til gode.

Morphy Richards Brødbager Premium Plus bagemaskine

Morphy Richards Brødbager Premium Plus bagemaskine
ForhandlerPrisInformation
kitchenone994 kr.Se produkt

Morphy Richards Brødbager Premium Plus er uden sammenligning den mest elegante og stilrene bagemaskine på markedet. Såfremt den visuelle del betyder meget for mig, så vil du helt sikkert blive begejstret for denne bagemaskine.

Eksklusiv bagemaskine med 12 timers udsættelse og høj brugervenlighed

Du kan med denne bagemaskine udsætte bageprocessen i op til 12 timer, så du kan nyde friskbagt brød, når du vågner om morgenen. Det eneste du skal gøre er at fylde ingredienser i maskinen, vælge de ønskede indstillinger og lade maskinen klare resten. Bagemaskinen er kun udstyret med de mest nødvendige knapper og en overskuelig LCD-skærm.

Morphy Richards ramte plet, da de designede og udviklede denne bagemaskine, da alt går op i en højere enhed. Bagemaskinen hører til blandt de bedst sælgende bagemaskiner, ligesom det rent faktisk er en af de bedst bedømte bagemaskiner. Du kan eventuelt bruge lidt tid på at gennemlæse nogle af de mange bedømmelser, der allerede er blevet skrevet.

Praktisk dispenser, gennemsigtigt låg og fast bake setting

Morphy Richards Brødbager Premium Plus kommer med intet mindre end 19 forudindstillede programmer, så du kan altid finde det program, du ønsker at bruge. Bagemaskinen bliver også leveret med et gennemsigtigt låg, så du kan følge med i bageprocessen fra start til slut.

Fast bake setting gør det muligt at bage et brød på 70 minutter, hvilket vil komme både dig og dine familiemedlemmer til gode. Du kan bage brød i tre forskellige størrelser – henholdsvis 450 gram, 680 gram og 900 gram. Endvidere kan du indstille bagemaskinen til fem forskellige typer skorper. Afslutningsvis skal det nævnes, at der også er en lille dispenser til nødder og frugt.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Morphy Richards
 • Effekt: 650 watt
 • Antal programmer: 19 stk.
 • Timerfunktion: 12 timer

Kenwood BM350 bagemaskine

Kenwood BM350 bagemaskine
ForhandlerPrisInformation
kitchenone1021 kr.Se produkt

Kenwood BM350 er ligeledes en af de bedste bagemaskiner, så den fortjener naturligvis også en kort introduktion. Kenwood har produceret rigtigt mange bagemaskiner gennem tiden, og denne bagemaskine er måske den bedst sælgende maskine i rækken.

Stilren bagemaskine med timerfunktion og mange forudindstillede programmer

Kenwood BM350 er en stilren bagemaskine i sølv, som vil passe ind i ethvert moderne køkken. Du har mulighed for at købe en nem og alsidig bagemaskine, som har 14 forudindstillede programmer og en praktisk timerfunktion. Du kan indstille timeren til op til 12 timer, hvis du ønsker at vågne op til duften af nybagt brød.

Bagemaskinen har også en hukommelsesfunktion, hvilket gør det muligt at åbne bagemaskinen undervejs, hvis du har glemt at tilsætte en ingrediens. Det er nemt og hurtigt at bage brød med denne bagemaskine, da det kun tager 58 minutter.

Valgfri bruningsgrad, lavt støjniveau og flere brødstørrelser

Kenwood BM350 kan bage brød i tre forskellige størrelser, så du kan bage et lille, mellemstort eller stort brød – afhængig af hvor mange personer du skal bage brød til. Bagemaskinen er på trods af sin høje effektivitet ganske lydsvag, hvorfor din bagemaskine ikke vil komme til at forstyrre dig eller andre personer i husstanden.

Du kan selv vælge bruningsgrad, hvor valgmulighederne består af lys, mellem og mørk skorpe. Nem rengøring og simpel vedligeholdelse er også noget af det, der kendetegner denne populære og moderne bagemaskine fra Kenwood.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Kenwood
 • Effekt: 645 watt
 • Antal programmer: 14 stk.
 • Timerfunktion: 12 timer

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker bagemaskine

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker bagemaskine
ForhandlerPrisInformation
kitchenone3499 kr.Se produkt

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker er en af de dyreste og bedste bagemaskiner, så hvis du leder efter en eksklusiv og gennemført bagemaskine, så er denne maskine et godt bud. Sage har gjort sig fortjent til at blive omtalt i denne test, da de står bag denne fantastiske bagemaskine.

Den ultimative bagemaskine til den brødglade dansker

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker er efter vores mening den ultimative bagemaskine til den brødglade dansker, da bagemaskinen kan det hele. Der er f.eks. et rum til nødder og frugt, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at gøre dit brød ekstra sundt og nærende.

Du kan bage brød i 4 forskellige størrelser, hvor du kan bruge de 12 forudindstillede programmer og timerfunktionen på 13 timer. Derudover kan du selv indstille op til 9 programmer, hvor du kan tage udgangspunkt i dine personlige præferencer.

Brugervenlig, rengøringsvenlig og fleksibel

Du behøver ikke at være den fødte bager for at bage brød med denne bagemaskine, da den både er brugervenlig og rengøringsvenlig. Du kan indstille timerfunktionen om aftenen, hvorefter du kan lægge dig til at sove og glæde dig til at nyde smagen af friskbagt brød morgenen efter.

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker er måske markedets mest fleksible bagemaskine, da den kommer med så mange nyttige features og detaljer. De eneste negative sider ved denne bagemaskine er, at den fylder meget og har et højere støjniveau end gennemsnittet.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Sage
 • Effekt: 830 watt
 • Antal programmer: 12 + 9 stk. (automatiske / selvbestemmende)
 • Timerfunktion: 13 timer

Gode grunde til at købe en bagemaskine

Hvorfor skal jeg købe en bagemaskine? Det er relevant at finde svar på det spørgsmål, før man bruger en formue på en bagemaskine, som man måske aldrig får brugt.

Der er mange gode grunde til at købe en bagemaskine, og de grunde vil vi naturligvis gerne informere dig om. Du skal eje en bagemaskine af følgende grunde:

 1. Du sparer oceaner af tid – Din tid er værdifuld, så hvis du har mulighed for at spare tid, så skal du gøre det. Der kan ikke herske nogen tvivl om, at du kan spare oceaner af tid, hvis du anskaffer dig en bagemaskine. Du skal blot tilsætte de ønskede ingredienser og lade bagemaskinen klare det krævende arbejde.
 2. Rengøringen vil være mere overskuelig – Det tager kun få minutter at rengøre en bagemaskine efter brug, da de fleste bagemaskiner kan rengøres med varmt vand og sæbe. Det giver dig en unik mulighed for at bage brød uden at svine hele dit køkken til.
 3. Du er altid sikret et godt resultat – Hvis du sørger for at tilsætte de rigtige ingredienser og vælge det rigtige program, så er du mere eller mindre sikret et godt resultat. Det er i hvert fald begrænset, hvor meget der kan gå galt, når man bruger en bagemaskine.
 4. Det er nemt – Du kan ikke være god til alt, så hvis du ikke er god til at bage, så kan du glæde dig ved tanken om, at bagemaskinen er blevet opfundet. Den gennemsnitlige bagemaskine er nem at betjene og stiller derfor ingen krav til dine bageevner.
 5. Det er hyggeligt – Hjemmebag er både hyggeligt og sjovt, da det er en aktivitet, som kan samle både børn og voksne. Det er hyggeligt at bage selv, uanset om man bruger en bagemaskine eller klarer sig uden.

Hvad kan jeg bage i en bagemaskine?

Der er ingen grænser for, hvad du kan bage i en bagemaskine, da det er en meget fleksibel og alsidig køkkenmaskine, der ikke bremser din kreative tankegang.

Du har bl.a. mulighed for at bage følgende i en bagemaskine:

 • Rugbrød
 • Franskbrød (lyst eller mørkt)
 • Glutenfrit brød

Det er ikke helt rigtigt, at det kun er muligt at bage brød i en bagemaskine, da det rent faktisk også er muligt at bage kage. Du kan f.eks. bage en valnøddekage, browniekage eller banankage, hvis din søde tand trænger til at blive forkælet lidt.

Vi anbefaler dig at købe en opskriftsbog eller benytte dig af nogle af de mange opskrifter, du kan finde på internettet. Det er fordelagtigt at prøve kræfter med forskellige opskrifter, da man godt kan blive træt af at spise den samme type brød hver dag.

Det er kun dig, der er herre over, hvor sundt dit brød skal være, da det trods alt er dig, der tilsætter ingredienserne. Du skal i forbindelse med et vægttab være særligt opmærksom på, hvilke ingredienser du fylder i din bagemaskine.

Kan det betale sig at købe en bagemaskine?

Det er et relativt svært spørgsmål at svare på, fordi svaret vil afhænge af, hvem der spørger. Hvis du bruger mange penge på bagerbrød, så er det meget sandsynligt, at du vil kunne opnå en økonomisk besparelse ved at købe en bagemaskine.

Det er ikke muligt at gøre alt op i penge, da det langt fra er sikkert, at du kan spare penge ved at købe en bagemaskine – hverken nu eller i fremtiden. Du kan til gengæld glæde dig over, at du kan spare både tid og besvær, og det skal du helt sikkert sætte pris på.

Et bagerbrød koster mellem 20 og 50 kroner, så du kan hurtigt tjene din investering hjem, hvis du bager ofte. Det kan du eventuelt regne lidt videre på, hvis det er vigtigt for dig at vide, om det kan betale sig at købe en bagemaskine.

Sådan finder du den perfekte bagemaskine til dit hjem

Du skal undgå at gøre noget forhastet, når du skal finde din kommende bagemaskine, da du risikerer at købe en bagemaskine, der ikke lever op til dine forventninger.

Du finder din ideelle bagemaskine ved at tage højde for de vigtigste parametre i forbindelse med valg af bagemaskine. Det kigger vi på her:

 • Kapacitet – Hvor store mængder dej kan bagemaskinen håndtere? (høj kapacitet er som udgangspunkt en fordel)
 • Støjniveau – Hvor meget larmer bagemaskinen? (et lavt støjniveau vil komme alle husstandens beboere til gode)
 • Programmer – Hvor mange, og hvilke programmer har bagemaskinen? (mange programmer sikrer dig optimal fleksibilitet)
 • Timerfunktion – Har bagemaskinen en timerfunktion?
 • Brødstørrelser – Hvor mange brødstørrelser kan bagemaskinen håndtere? (fordelagtigt med flere forskellige størrelsesmuligheder)
 • Bagningstid – Hvor lang tid tager det at bage et brød? (vigtigt for dig, der har en travl hverdag)
 • Størrelse – Hvor meget fylder bagemaskinen? (relevant i forhold til opbevaring o.l.)
 • Pris – Hvor meget koster bagemaskinen? (hav dit budget med i tankerne)

Kenwood, Morphy Richards, OBH Nordica, Sage, Severin og Wilfa er alle sammen kendte producenter af bagemaskiner, så start med at tage et kig på deres forskellige maskiner.

Din brugte bagemaskine kan være penge værd

Hvis du ligger inde med en brugt bagemaskine, som du ikke længere får brugt, så bør du sælge den, før den falder i værdi. Det er generelt nemt at komme af med en brugt bagemaskine, da efterspørgslen er stor.

Du kan gøre klogt i at sælge din brugte bagemaskine, før du køber en ny, så du får et lille tilskud til din kommende bagemaskine. I dag koster bagemaskiner ikke alverden, så dit køb af bagemaskine kommer næppe til at vælte din privatøkonomi.

Køber du en ny bagemaskine, så skal du huske at gemme både kvittering og brugsvejledning, så du kan finde det frem, når du har brug for det. Du skal bruge kvitteringen, hvis du vil returnere eller sælge din bagemaskine, så lad være med at lægge din kvittering alt for langt væk.

Det kan være meget svært at definere levetiden på bagemaskiner, da det afhænger meget af, hvilken bagemaskine man har købt, hvor ofte man bruger den, og hvor god man er til at vedligeholde den. Den normale levetid på en bagemaskine er mellem to og otte år.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here