Dyne Test 2017 – Bedst i test dyner

0

Hvis du står overfor at skulle investere i en ny dyne, så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at det meget vel kan komme til at virke en kende uoverskueligt. Der findes en lang række forskellige typer af dyner på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at det kan være vanskeligt at skulle vælge lige netop dén dyne, der på bedste vis harmonerer med dine krav og præference. Der er mange ting, der er med til at afgøre, hvad der er den bedste dyne for dit vedkommende, hvorfor det også er vigtigt, at du tager stilling til disse ting.

Som nævnt ovenfor, så skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes en lang række forskellige faktorer, du skal tage op til overvejelse, når du står overfor at skulle investere i en god dyne. Det er vigtigt, at du sørger for at købe en dyne, der passer godt til dine krav og dine præferencer, da du dermed vil være sikret det absolut bedste resultat. Hvis du er i tvivl om, hvilke faktorer, du skal sørge for at overveje, hvis du skal købe en ny dyne, så får du heldigvis muligheden for at læse meget mere om det i denne artikel.

Hvis du har bestemt dig for, at du ønsker at investere i en ny dyne, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted. I denne dyne test får du muligheden for at se nærmere på en lang række forskellige typer af dyner, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du med garanti også vil kunne finde en dyne, der stemmer godt overens med lige netop dine krav og dine præferencer. Du finder desuden også relevant info, der kan hjælpe dig med at finde den rette dyne.

Balance by BN (140x200) - Sval dyne med moskusdun

Test af Balance by BN (140x200) - Sval dyne med moskusdun
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 2.698,00 DKK Se produkt

Balance by BN er en dyne, der appellerer til dig, der ønsker at finde en dyne, der emmer af høj kvalitet, men dog stadig vil kunne købes til en rigtig god pris. Der er tale om en dyne, der indeholder moskusdun, der er en helt særlig type af andedun, der har en unik opbygning, der er med til at sikre, at din dyne til hver en tid vil have en både behagelig lethed såvel som en god varme. Dertil skal det selvfølgelig også nævnes, at der er tale om en dyne, der kan bryste sig af en imponerende bæreevne, der lyder på hele 11.

Ydermere, så har allergivenlighed dog også været et punkt, der har fået meget opmærksom i forbindelse med produktionen af denne dyne. Derfor er den også blevet produceret på en sådan vis, at den har fået tildelt et såkaldt Downafresh-certifikat. Der er derfor ingen allergifremkaldende stoffer at finde i denne dyne. Det stopper dog ikke her, for dynen er nemlig også blevet tildelt OEKO-Tex-mærket, der er ensbetydende med, at tekstilet er blevet produceret under de absolut strengeste og mest krævende krav i hele Europa.


Ringsted Dun - Svinedrengen (140x200) - Lun dyne med specielt soft-finish

Test af Ringsted Dun - Svinedrengen (140x200) - Lun dyne med specielt soft-finish
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 1.699,00 DKK Se produkt

Hvis du derimod er på jagt efter en lun dyne, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé at se nærmere på denne dyne fra Ringsted Dun. Den er blevet fremstillet i en størrelse, der lyder på 140 cm. i bredden og 200 cm. i længden, mens den har et fyld, der er bestående af 90% moskusdun og 10% småfjer. Dynen bliver produceret af Ringsted Dun, der i mange år har været ét af de mest prominente producenter af dyner på det danske marked.

Hos Ringsted Dun sætter de en helt særlig ære i, at kunne fremstille produkter, der byder på en særdeles høj kvalitet, mens de samtidig også vægter dyrevelfærd særdeles højt. Det betyder også, at der er tale om dun, der kommer fra industrislagtede ænder og dermed er der ikke tale om genpluk. Det højner både dynens kvalitet og sikrer, at der ikke er ænder, der udsættes for genpluk. Udover det indre, der – som sagt – er bestående af 90% moskusdun, så får du samtidig også et ydre, der er bestående af 100% bomuldssatin. Det giver dynen et helt specielt og lækker soft-finish.


Mind by BN (2000x220) - Kvalitetsdyne med god bæreevne

Test af Mind by BN (2000x220) - Kvalitetsdyne med god bæreevne
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 1.499,00 DKK Se produkt

Mind by BN er en rigtig lækker dobbeltdyne, der kommer med et fyld, der er bestående af moskusdun. Dette fyld er naturligvis med til at give din dyne en lethed og en god varme, som er eftertragtet af rigtig mange danskere, hvorfor det med stor sandsynlighed også er noget, du efterspørger. Én af de helt særlige fordele ved denne dyne er, at den faktisk vil kunne bruges hele året, da den er blevet konstrueret på en sådan vis, at den vil være sval om sommeren, mens den samtidig også vil være lun om vinteren.

Mind By BN er desuden en dyne, der er blevet vævet på en sådan vis, at der ikke er mulighed for, at støvmider kan leve i stoffet, hvilket er med til at sikre, at dynen sagtens vil kunne bruges af dig, der er allergisk overfor husstøvmider. Med andre ord, så er der tale om en meget allergivenlig dyne. Dertil har den også fået tildelt et såkaldt Oeko-Tex-certifikat, der er et internationalt certifikat for en god produktionsstandard. Der er tale om en traditionel dobbeltdyne, der måler 200 cm. i bredden og 220 cm. i længden, hvorfor den dækker godt.


Ringsted Dun - Snedronningen (200x200) - Sval dobbeltdyne med gåsedunsfyld

Test af Ringsted Dun - Snedronningen (200x200) - Sval dobbeltdyne med gåsedunsfyld
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 3.999,00 DKK Se produkt

Snedronningen er en dyne, der er produceret af danske Ringsted Dun. Den er indbegrebet af rigtig god kvalitet og samtidig kan du også være sikker på, at den er fremstillet med gode produktionsvilkår. Det skal desuden også nævnes, at Snedronningen er en rigtig lækker dyne, der kan fås i flere varianter, så du både vil kunne bruge den til de kolde vintermåneder, men også til de varmere måneder. Her er der tale om en sval dyne, der egner sig godt til sommerperioden, men har du ikke problemer med at holde varmen, kan den sagtens bruges som helårsdyne.

Du kan selvfølgelig være sikker på, at fylde i denne dyne til hver en tid vil være af den absolut bedste kvalitet, hvorfor Snedronningen naturligvis også er et rigtig godt valg for dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten af din kommende dyne. I dynen kan du desuden også finde kanalvægge, der er med til at sikre, at du vil kunne undgå kuldebroer. Kanalvægge betyder, at dynen i kamrene ikke er blevet syet fuldstændig sammen, hvilket gør, at dunen bedre vil kunne fordele sig i dynen og du får dermed en bedre varmefordeling.


Temprakon® Advance (240x220) - Stor, temperaturregulerende dyne

Test af Temprakon® Advance (240x220) - Stor, temperaturregulerende dyne
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 5.895,00 DKK Se produkt

Advance er en meget unik dyne fra Temprakon, der er blevet udviklet med udgangspunkt i et helt unik temperaturregulerende koncept. Mere specifikt, så er dynen blevet udviklet med en såkaldt dobbelt Space-certificering, hvilket faktisk er ensbetydende med, at der er tale om en dyne, der kommer med et helt særligt materiale, der kan vedligeholde en både behagelig og sund temperatur hele natten igennem. Derfor skal du selvfølgelig hverken være bange for, at du ender med at få det for varmt eller at du ender med at komme til at fryse om natten.

Dynen fra Temprakon er i stand til at aflede din fugt og dermed vil den også konstant kunne temperere temperaturen, så du ikke skal være bekymret for, at din søvn ikke afbrydes af overdreven varme eller kulde. Dette kræver naturligvis, at du sørger for at vende den aktivt kølende side mod din krop – den er heldigvis markeret med en etiket med ordene “Certified Space Technology”. Det skal selvfølgelig også nævnes, at der er tale om en dyne, der er blevet tildelt både et Nomite- og et Downafresh-certifikat. Det betyder også, at dynen er blevet behandlet, så hverken støvmider eller andre bakterier kan leve i dynen.


Hvilket faktorer skal overvejes ifm. køb af dyne?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes en lang række forskellige faktorer, du skal sørge for at tage op til overvejelse, når du står overfor at skulle investere i en ny dyne. Der er dog nogle faktorer, der er mere essentielle end andre, hvorfor de naturligvis også bør have større fokus end andre. Hvis du sørger for at have fokus på de parametre, der beskrives nedenfor og samtidig også vælger med omhu, så er du garanteret, at kunne vælge en rigtig god dyne for lige netop dit vedkommende.

Dynens størrelse

Størrelsen af dynen afhænger selvfølgelig af en række forskellige ting, hvilket blandet andet afhænger af din egen størrelse, men det afhænger dog lige så meget af dine personlige præferencer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at den mest traditionelle og mest gængse størrelse af en dyne i Danmark lyder på 140 cm. x 200 cm. Det er en såkaldt enkeltdyne, men i takt med, at folks præferencer er begyndt at ændre sig, så er der flere og flere, der vælger længere og bredere dyner, som bedre kan dække hele kroppen uden dine fødder f.eks. stikker ud.

Hvornår skal dynen bruges?

Der er mange danskere, der sommer med den samme dyne hele året rundt. Det er selvfølgelig også den mest praktiske og samtidig også den billigste løsning, men der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at du vil være langt bedre stillet ved at vælge at investere i en både sommer- og vinterdyne. Det giver dig nemlig muligheden for at skifte din dyne, når det enten bliver for koldt eller for varmt til den ene. Derfor er det også en god idé, at du tager med i dine overvejelser, hvornår du egentlig har planer om at bruge den pågældende dyne.

Læs også: Boxmadras test

Dynens bæreevne

En dynes bæreevne vil kunne indikere kvaliteten af den respektive dyne. Det er selvfølgelig også ensbetydende med, at dyner med en højere bæreevne ligeledes også vil kunne indikere en højere kvalitet såvel som en bedre isoleringsevne. Bærevenen kan variere på en skala, der strækker sig fra 2 til 16, hvor 16 selvfølgelig er den bedste bæreevne. Som udgangspunkt, så bør du være indstillet på at finde frem til en dyne, der byder på en samlet bæreevne, der lyder på minimum 10 for at sikre, at du får den bedste komfort og dermed også den bedste søvn med din nye dyne.

Se også: Elevationsseng test

Dynens bolstring

Det yderste lag på din dyne bliver kaldt for bolstring. Der findes en lang række forskellige typer af bolstringer, hvor det mest anvendte af slagsen naturligvis er 100% bomuld – det kommer med garanti ikke bag på noge. Der findes dog også dyner, der har en bolstring bestående af en blanding af bomuld og polyester, mens de billigste på markedet oftest er bestående af 100% polyester. Hvis du ønsker den bedste komfort (og det gør du med garanti), så skal du selvfølgelig vælge at investere i en dyne, der er blevet udstyret med et bolster, der er bestående af 100% bomuld.

Overvej dynens fyld meget nøje

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at den absolut mest essentielle del af valget af din kommende dyne er, at du sørger for at vælge en dyne, der har et lækkert fyld. Der findes et bredt spektrum af forskellige typer af fyld til dyner, hvilket naturligvis også er ensbetydende med, at du skal sørge for at vælge med omhu, så du er sikker på, at du ender med at vælge noget lækkert fyld, der stemmer godt overens med dine krav og præferencer. Hvis du ikke har nogle præferencer i denne sammenhæng, så kan det være en god idé at mærke på en række dyne og se, hvad der er mest dig.

Vælg altid en dyne, der er vaskbar

Et punkt, der ligeledes også er særdeles vigtigt i forbindelse med købet af din kommende dyne er, at den er vaskbar. Der kommer selvfølgelig tidspunkter, hvor en dyne har suget sved, bakterier og andet til sig, hvorfor den trænger til en vask. I en sådan forbindelse er det selvfølgelig vigtigt, at du har en dyne, der rent faktisk er vaskbar, for det er – desværre – ikke alle dyner, der er det.

Andet læsestof: http://politiken.dk/forbrugogliv/boligogdesign/hjemmet/art5389153/S%C3%A5dan-f%C3%A5r-du-snavset-ud-af-sengen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here