Hovedpude Test – Bedste hovedpude for dig og din nakke

0

Sover du dårligt om natten, så kan det med høj sandsynlighed have noget med din hovedpude at gøre. Vi har brugt utallige timer på at foretage denne hovedpude test, da vi ønsker at hjælpe dig med at finde den bedste hovedpude på markedet. Denne gang har vi testet hovedpuder fra nogle af de førende brands fra både ind- og udland. Vi har i alt testet 18 hovedpuder, hvor vi har gennemgået hovedpuderne på mange forskellige faktorer.

Drømmer du om forbedret søvnkvalitet, så kan du med fordel finde den helt rigtige hovedpude via vores test og guide. Vi præsenterer dig for de bedste hovedpuder, ligesom vi giver dig mulighed for at læse vores store guide, der indeholder alt, hvad der er værd at vide om emnet.

Snedronningen hovedpude

Snedronningen hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 799 kr. Se produkt

3-lags hovedpude fra Ringsted Dun

Her får du en 3-lags hovedpude fra Ringsted Dun, der byder på komfort og kvalitet i særklasse. Det er en gåsedynshovedpude, der først og fremmest byder på gåsedyn i det yderste lag. I det inderste kammer er der småfjer, der er med til at skabe en sund og behagelig komfort for brugeren. Selve betrækket er fremstillet af bomuldsbatist, der ligeledes er i enestående høj kvalitet. Det er en allergitestet hovedpude, der lever op til alle standarder. Den testvindende hovedpude er blevet bl.a. deklareret i henhold til Oeko-Tex standarden, hvilket er med til at bekræfte den høje kvalitet.

Hovedpude i 3 forskellige højder

Den omtalte hovedpude fra Ringsted Dun kan købes i 3 forskellige højder – henholdsvis lav, mellem og høj. Såfremt du er i tvivl om, hvilken højde du skal vælge, kan du overveje at vælge mellem. Det er nemlig den højde, der passer bedst til langt de fleste. I øvrigt skal det nævnes, at prisen ikke er afhængig af, hvilken højde du vælger. Ikke desto mindre er det meget afgørende, at du formår at vælge den rigtige højde, da det har indflydelse på din søvnkvalitet.

Tåler vask og tørring

Den bedste hovedpude kan naturligvis tåle både vask og tørring. Hovedpuden kan vaskes ved 60 grader og kan desuden tørretumbles ved mellem temperatur. Er din hovedpude blevet beskidt, så kan du altid hurtigt vaske den ved at give den en tur i vaskemaskinen. Hovedpuden formår at bevare den samme høje komfort – selv efter mange vaske.

60 % dåsedyn og 40 % gåsesmåfjer

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at denne hovedpude byder på særdeles høj kvalitet. Den består nemlig af 60 % dåsedyn og 40 % gåsesmåfjer, som stammer fra det europæiske marked. Takket være den høje kvalitet vil det være muligt at bruge hovedpuden i en lang årrække, hvilket gør det til en god investering.

Hvorvidt det er verdens bedste hovedpude bør være noget, du skal gøre op med dig selv. Prismæssigt er det en hovedpude i mellemprisklassen, hvor man får imponerende høj kvalitet for pengene.

De vigtigste specifikationer:

 • Størrelse: 60 x 63 cm. (fås også i andre størrelser)
 • Fyld: Gåsedun og småfjer
 • Fyldvægt: 500 gram
 • Vask og tørring: Vask ved 60 grader og tørring ved mellemhøj varme
 • Bolster: 100 % bomuldsbatist

King Aloe Vera hovedpude

King Aloe Vera hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 499 kr. Se produkt

King Aloe Vera er en af de hovedpuder, som efterhånden har fundet vej til mange tusinde senge verden over. Du kan også få fingrene i denne hovedpude, hvis du under dig selv den bedste nattesøvn.

Trykaflastende hovedpude i høj kvalitet

King Aloe Vera er en trykaflastende hovedpude i en traditionel form, som passer til de fleste sovepositioner. Du er sikret optimal støtte og aflastning af nakke og skuldre, hvis du køber denne hovedpude, hvor de ergonomiske egenskaber er helt fantastiske.

Hovedpuden har medium fasthed, kerne bestående af medium-skum og en højde på 14 cm. Det er ikke verdens bedste hovedpude, men du er ikke desto mindre sikret en hovedpude i høj kvalitet til en god pris.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 14 cm. (højde)
 • Fyld: Memory Skum
 • Vask og tørring: Ikke oplyst

Queen Aloe Vera hovedpude

Queen Aloe Vera hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 399 kr. Se produkt

Queen Aloe Vera hører til blandt de billigste hovedpuder, hvorfor hovedpuden vil være interessant for dig, som har et begrænset budget. Hovedpuden er ikke revolutionerende, men måske er den alligevel noget for dig?

Ergonomisk hovedpude med god støtte til nakke og skuldre

Queen Aloe Vera er mest kendt for den ergonomiske opbygning, som er med til at sikre en terapeutisk sovestilling. Hovedpuden former sig nemt og bekvemt efter dit hoved, så du kan ligge godt og behageligt.

Endvidere er der optimal støtte og aflastning af nakke og skuldre, så du undgår at vågne op med nakke- og skuldersmerter om morgenen. Hovedpuden er henvendt til både voksne og større børn, som søger en blød og ergonomisk hovedpude.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 9-11 cm. (højde)
 • Fyld: Memory Skum
 • Vask og tørring: Ikke oplyst

MIND by BN hovedpude

MIND by BN hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 500 kr. Se produkt

MIND by BN er en mellemstor hovedpude, som gør sig bemærket på markedet for hovedpuder. Hovedpuden stammer fra Bedre Nætters egen kollektion, hvor du er garanteret kvalitet for alle pengene.

Dansk produceret hovedpude med moskusdun

Dansk kvalitet slår aldrig fejl, hvorfor du ikke vil blive skuffet, hvis du køber denne hovedpude. Den helt store fordel ved at købe en hovedpude fra en dansk producent er, at du kan være sikker på, at alle slutprodukter gennemgår en streng kvalitetskontrol.

MIND by BN har fyld af moskusdun, som har mange fine evner. Dunenes særlige opbygning gør, at din hovedpude føles let og varm, hvilket helt naturligt vil påvirke din nattesøvn i en positiv retning. Hovedpuden er produceret med hensynstagen til både velvære og miljø.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 60 x 63 cm.
 • Fyld: 100 % moskusdun
 • Vask og tørring: Produktet kan vaskes ved 60 grader og tåler tørretumbler

BALANCE by BN hovedpude

BALANCE by BN hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 600 kr. Se produkt

BALANCE by BN er en lav hovedpude, som dog også findes i mange andre højder, hvilket du kan undersøge nærmere, hvis du foretrækker en højere hovedpude. Denne hovedpude vil hovedsageligt være henvendt til dig, som foretrækker at sove på maven.

Lav hovedpude med andedun og høj bæreevne

BALANCE by BN er produceret med andedun, som er en duntype med lethed og fylde. Det giver hovedpuden den ideelle temperatur, ligesom det sikrer dig en uforstyrret nattesøvn. Puden har en glimrende bæreevne på 8, hvilket er med til at understrege dunenes evne til at holde på varmen.

Bedre Nætter står bag denne hovedpude, som selvfølgelig er blevet produceret på en dansk fabrik, hvor der bliver arbejdet med sunde arbejdsvilkår og strenge produktionskrav. Din kommende hovedpude er altså lavet under de bedst tænkelige vilkår. Du kan tilmed være sikker på, at puden er blevet fremstillet af allergivenlige materialer.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 60 x 63 cm.
 • Fyld: 90 % andedun
 • Vask og tørring: Produktet kan vaskes ved 60 grader og tåler tørretumbler

Svinedrengen hovedpude

Svinedrengen hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 799 kr. Se produkt

Svinedrengen er en hovedpude, som tiltrækker meget opmærksomhed grundet sit specielle modelnavn, men hovedpuden gør sig også bemærket på andre punkter. Der er altså ingen grund til at udelukke hovedpuden som en mulighed for tidligt.

Lækker hovedpude med indhold af småfjer og moskusdun

Svinedrengen er en lækker hovedpude i mellemprisklassen. Hovedpuden er fyldt med moskusdun og småfjer, som sikrer en god komfort. Den danske producent, Ringsted Dun, er den stolte producent af denne 3-lags hovedpude.

Hovedpuden er nem at rengøre og tørre, da den tåler både vaskemaskine og tørretumbler. Det er i øvrigt vigtigt at nævne nogle af de certifikater, som producenten har fået tildelt. Det drejer sig om henholdsvis NoMite, Øko-Tex 100 og Downafresh.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 60 x 63 cm.
 • Fyld: Moskusdun og småfjer
 • Vask og tørring: Produktet kan vaskes ved 60 grader og tåler tørretumbler på mellem varme

Temprakon Airpillow hovedpude

Temprakon Airpillow hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 799 kr. Se produkt

Temprakon Airpillow er en specialudviklet hovedpude, som stammer fra en dansk producent med mange års erfaring i pudebranchen. Har du endnu ikke fundet den perfekte hovedpude, så skal du måske give denne pude en chance.

Trykaflastende og støttende hovedpude med indbygget luftcirkulation

Temprakon Airpillow er en mellemhøj hovedpude, som byder på både trykaflastende og støttende egenskaber. Hovedpuden har desuden indbygget luftcirkulation, hvilket er med til at holde din hovedpude komfortabel, frisk og kølig i adskillige år ud i fremtiden.

Denne specialpude er produceret i 3D betræk og med en Mesh-underside, så du har den helt rigtige temperatur ved både hoved og nakke om natten. Hovedpuden er tilmed fugtafledende, så du kan sove trygt og godt. Det er generelt svært ikke at elske denne hovedpude, som er gennemført på stort set alle punkter.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 60 x 40 x 14 cm.
 • Fyld: 70 % hvide dun og 30 % naturfyld
 • Vask og tørring: Produktet kan vaskes ved 40-60 grader og tåler tørretumbler

Temprakon Advance hovedpude

Temprakon Advance hovedpude
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 1250 kr. Se produkt

Temprakon Advance er en høj hovedpude, som langt de fleste forbrugere vil finde attraktiv. Hovedpuden befinder sig i den høje prisklasse, hvorfor produktet vil være mest interessant for dig, som vægter kvalitet højere end pris.

Høj og temperaturregulerende hovedpude

Temprakon Advance kommer med en revolutionerende funktion, da den har en aktiv temperaturregulerende side. Det betyder, at hovedpuden tilpasser sig din temperatur, så du ikke får det hverken for varmt eller for koldt i løbet af natten. I den anledning skal du sørge for at vende den aktive side mod dig selv.

Hovedpuden består af 60 % hvide dun og 40 % naturfyld, som er en fornuftig kombination. De anvendte andedunsfjer er europæiske, hvorfor du kan forvente, at kvaliteten er høj. Puden er udviklet til personen, som typisk sover på ryggen eller siden.

De vigtigste specifikationer:

 • Mål: 60 x 63 cm.
 • Fyld: 60 % hvide dun og 40 % naturfyld
 • Vask og tørring: Produktet kan vaskes ved 60 grader og tåler tørretumbler

Valg af hovedpude – Det skal du tage højde for

En hovedpude er ikke bare en hovedpude. Har du et oprigtigt ønske om at sove bedre om natten, så er det alfa omega, at du formår at vælge den helt rigtige hovedpude. Det er et svært valg, da der er rigtigt mange forskellige puder at vælge mellem. Derfor bør du gøre dig nogle tanker, før du indleder din jagt på din nye hovedpude. Som lovet vil vi selvfølgelig guide dig, så du nemmere kan overskue junglen af hovedpuder:

Den rigtige højde

Først og fremmest skal du være opmærksom på, at hovedpuder kan købes i forskellige højder. Hvilken højde du skal vælge afhænger af, hvordan du sover om natten – hvorvidt du sover på siden, ryggen eller maven. I den forbindelse er højderne lav, mellem og høj repræsenteret.

“Jeg sover på maven”

Såfremt du hovedsageligt sover på maven, så bør du vælge en lav hovedpude. Skal du undgå at belaste muskler og led – hovedsageligt ryggen, så skal du vælge en hovedpude, der sikrer din ryg en neutral sovestilling. Med andre ord skal du gå på udkig efter en hovedpude med et lavt indhold af dyn. Dermed kan du skåne dine muskler og led på bedst mulig vis.

“Jeg sover på ryggen”

Sover du på ryggen, skal du vælge en hovedpude med et mellemhøjt indhold af dyn. Pointen ved det, er at din pude skal kunne udfylde det tomrum, der er mellem henholdsvis hoved og madras. Såfremt tomrummet ikke bliver udfyldt, vil din nakke blive unødig belastet. Din nakke skal altid have en naturlig krumning, så du ikke vågner op med nakkesmerter.

“Jeg sover på siden”

Er du typen, der sover på siden, vil det være mest hensigtsmæssigt for dig at vælge en hovedpude med et højt indhold af dyn. Endnu en gang er der fokus på, at din ryg skal opnå en naturlig stilling, så din ryg bliver skånet. Højden af hovedpuden bør stemme overens med din skulderbredde, hvis du skal opnå den bedste komfort.

Antal lag

I vores hovedpude test har vi erfaret, at antallet af lag kan have indflydelse på søvnkvaliteten. Vi har tilmed erfaret, at 3-lags hovedpuder ofte er de bedste, da de giver optimal støtte gennem hele natten. Køber du en hovedpude med flere lag, vil du højst sandsynligt kunne reducere dine nakke- og rygproblemer. Takket være de mange lag er hovedpuderne nemlig mindre tilbøjelige til at bukke under for presset.

En høj bæreevne er en fordel

Når du går på udkig efter hovedpuder, kan du ikke undgå at blive introduceret for begrebet “bæreevne”. Det er nemlig et begreb, der har indflydelse på både kvalitet og levetid. Langt de fleste hovedpuder får tildelt et tal mellem 1 og 12, hvor 12 er det bedste. Skal du have fat i den bedste hovedpude, så skal du altså vælge en hovedpude med høj bæreevne.

Materialer og fyld

Det er ingen hemmelighed, at en hovedpudes indhold har direkte indflydelse på den samlede komfort. I dag kan hovedpuder være fremstillet af mange forskellige former for pudefyld. Det gælder bl.a. naturfyld, fiberfyld, latex og memory-skum. Du vil kort blive introduceret for de forskellige former for pudefyld nedenfor:

 • Memory-skum – Memory-skum er et glimrende pudefyld, der altid former sig efter dit hoved. Dermed kan du sikre dig, at dine skuldre og nakke kan hvile i en behagelig stilling. Det er som udgangspunkt et allergivenligt materiale, som helt naturligt er henvendt til allergikere. Leder du efter en allergivenlig hovedpude, så kan du overveje at vælge en hovedpude med memory-skum.
 • Latex – Latex er kendt som åndbart og slidstærk pudefyld, som er blevet mere og mere populært de seneste år. Pudefylden giver en rigtig god støtte uden at føles alt for hårdt. Dette pudefyld er hovedsageligt henvendt til dig, der foretrækker at sove på siden.
 • Naturfyld – Naturfyldt er pudefyld, der som regel består af dun og fjer. Det er altså naturligt fyld, der bliver brugt i rigtigt mange hovedpuder i dag. Dette pudefyld er effektivt til at transportere fugt væk, ligesom det er nemt at forme puden efter individuelle behov.
 • Fiberfyld – Sidst, men ikke mindst er der fiberfyld, som bl.a. er kendt for at være allergivenligt. Fiberfyld er også kendt for at være let at vaske og tørre, hvilket naturligvis også er en fordel.

Prisen skal være den rigtige

Vil du have en god hovedpude, skal du ikke nødvendigvis spendere en større formue. Har du læst resultatet af vores hovedpude test, vil du vide, at der er rigtigt mange billige hovedpuder på det danske marked. I vores top 3 liste over de bedste hovedpuder, vil du udelukkende blive præsenteret for hovedpuder under 1000 kr. Hovedpuder kan købes i stort set alle prisklasser, så du kan også finde en hovedpude, der stemmer overens med dit budget. Hos Testguro.dk har vi en opfattelse af, at der er en ganske logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvilket du skal være opmærksom på. Køber du en meget billig hovedpude, vil det ofte gå udover kvaliteten og komforten.

Så vigtig er hovedpuden ifølge søvneksperter

Man bør ikke stille spørgsmålstegn ved, hvorvidt en hovedpude er vigtig eller ej. Der har nemlig været rigtigt mange søvneksperter ude at sige, at hovedpuden har stor indflydelse på et menneskets søvnkvalitet. Det anslås, at en hovedpude har lige så stor (eller større) indflydelse end en dyne, seng og madras. Man kan spare penge på mange forskellige produkter, men man bør ikke nødvendigvis spare, når det handler om hovedpuder. Køber du den bedste hovedpude, som du kan bruge i mange år, så vil du kunne gøre dig selv en stor tjeneste.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here