Elevationsseng test-guide – De bedste senge med elevation ifølge anmeldelser og eksperter

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Der er mange forskellige definitioner på den perfekte seng. I den forbindelse er det svært at komme uden om de såkaldte elevationssenge, der fylder mere og mere på det danske marked. Der er rigtigt mange fordele forbundet med disse elevationssenge, hvilket danskerne for alvor har fået øjnene op for de seneste 5-10-15 år.

Vi har arbejdet på denne elevationsseng test, da vi mener, at alle mennesker fortjener den bedste elevationsseng. Der er ingen grund til at nøjes, når der findes mange prisvenlige muligheder, hvor man kan få opfyldt alle sine kriterier. Denne test er henvendt til alle de danskere, som sætter pris på god nattesøvn. I testen har vi samlet set kigget på 10 elevationssenge fra danske forhandlere for at afgøre, hvilken seng der er bedst i test.

Godt at vide om elevationssenge

Hvis du vil vide mere om hvordan en elevationsseng fungerer, samt fordele og ulemper ved en sådan seng, så anbefaler vi at du læser Forbrugsguidens elevationsseng guide. I denne artikel gennemgås en lang række af de funktioner en elevationsseng har, samt hvordan denne type seng kan forbedre din nattesøvn, alt ud fra hvilken kropstype du har. I artiklen finder du også forskellige videoguides, som forklarer nærmere om vigtigheden af søvn. Læs mere om elevationssenge her.

Jupiter No. 1

Jupiter No. 1 er en model, der er svær at komme uden om, hvis man kigger efter de bedste bedste elevationssenge på markedet. Vi har været så imponeret over den omtalte model, at vi har kåret den som bedst i test. Valget har ikke været nemt, men vi har samtidig haft svært ved at skjule vores begejstring for denne pragtfulde seng.

Dansk kvalitet og bestseller på det danske marked

Sætter du pris på dansk kvalitet, når du kigger efter en ny elevationsseng, så vil du ikke blive skuffet over Jupiter No. 1. Der er nemlig tale om en seng, der er blevet produceret af danske håndværkere. Jupiter er et svensk brand, der bærer præg af godt dansk håndværk. Al produktion hører til i Danmark, hvor produktionen bliver varetaget af European House of Beds. Den danske produktion har været med til at sikre den højeste kvalitet, hvilket forbrugere over hele verden har haft mulighed for at opleve.

Jupiter No. 1 er så populær, at den har været bestseller hos en række forhandlere de seneste år. Det vidner om, at populariteten er stor, og det er der ikke noget at sige til.

Elevationsmotor i højeste kvalitet

Ønsker du at købe en elevationsseng, må du ikke gå på kompromis med den mekaniske del. Når det drejer sig om mekaniske dele, skal du være særligt opmærksom på den pågældende elevationsmotor. Køber du Jupiter No. 1, får du en seng med elevationsmotor fra Linak. Der er endnu en gang tale om høj kvalitet, der stammer fra en producent i Als. I vores test var vi meget imponeret over, at motoren var både støjsvag og strømbesparende. Det er nemlig to vigtige egenskaber, som vi har lagt stor vægt på i vores elevationsseng test.

Motoren er udelukkende tændt, når du bruger den medfølgende fjernbetjening. Det er i øvrigt ganske simpelt at anvende fjernbetjeningen, som du lynhurtigt vil blive komfortabel med.

Fremragende elevationsbund og justeringsmuligheder

Man må selvfølgelig ikke glemme sengens elevationsbund, som udgør en rigtigt vigtig del af sengen. Bunden udgør en 12 cm. ramme med 28 lameller. I den forbindelse er der 5 justerbare lameller, hvilket giver mulighed for at justere fod- og hovedgærde med fjernbetjeningen. Der er desuden en madrasbremse, der er med til at sikre, at madrassen ikke lige pludselig glider ud af sin position.

Madrassen kan købes i 2 forskellige fastheder og er vendbar. Man kan vælge mellem henholdsvis “medium fasthed” og “fast fasthed”, hvor man bør vælge fasthed ud fra sin vægt. Det er en ganske komfortabel elevationsseng, der forhandles i en lang række størrelser.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 56 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Garanti på ramme og fjedrebrud: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år
 • Topmadras: (valgfri – 40 mm. kerne)

Venus No. 1

Venus No. 1 er ligeledes en model, som vi har fået mulighed for at stifte bekendtskab med – med stor fornøjelse. Det er en særdeles populær seng, som er blevet solgt i mange eksemplarer de seneste år. Der er endnu en gang tale om dansk kvalitet i højeste klasse.

Luksuriøs elevationsseng med fokus på design og komfort

Er design og komfort to faktorer, som du vægter højt ved køb af en seng, så vil Venus No. 1 måske være noget for dig. Der er nemlig tale om en luksuriøs elevationsseng, der byder på rigtigt mange attraktive fordele. Den byder først og fremmest på et lavt strøm- og støjforbrug. Det skinner tydeligt igennem, at der ikke er gået på kompromis med nogen detaljer. Takket være den trådløse fjernbetjening kan du nemt og hurtigt hæve og sænke både fod- og hovedende. Tilmed kan du rent faktisk tænde et lille lys under sengen, hvilket f.eks. kan være praktisk i forbindelse med toiletbesøg om natten.

Der er ikke en finger at sætte på designet, da det er lykkedes at designe en flot og stilfuld seng. Selvom designet ikke er alt, er det alligevel rart at have en flot elevationsseng i soveværelset. Det er bl.a. værd at fremhæve de skønne champagneben, der skaber positiv opmærksomhed.

Ydermere kan vi anbefale dig at købe denne seng, fordi den byder på komfort i verdensklasse. Trærammen på 20 cm. giver en særdeles komfortabel liggehøjde, så du kan glæde dig over en god og uforstyrrende nattesøvn. Der er madrasbremser på både sider og ender, hvilket har til formål at sikre, at den vendbare madras ligger fast og sikkert gennem hele natten. Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre elevationssenge, kan du vælge mellem forskellige fastheder.

Sengen er 120 x 200 cm., hvilket er en størrelse, der vil tilfredsstille de fleste personer.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 64 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Garanti på ramme og fjedrebrud: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år
 • Topmadras: Valgfri

Senses Lux

Ønsker du at købe en elevationsseng med størrelsen 180 x 200 cm., så skal du næsten kigge nærmere på denne model. Der er tale om modellen Senses Lux – I vores elevationsseng test har vi bemærket de mange attraktive fordele ved denne model.

Billig elevationsseng med mange plusser i bogen

Ja, der er rig mulighed for at købe en billig elevationsseng, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Det har bevist med Senses Lux, hvor man får kvalitet for alle pengene. Sengen er bl.a. fremstillet af danske håndværkere og tømre, der har haft fokus på selv de mindste detaljer. Der er desuden blevet ført strenge kvalitetskontroller for at sikre sig, at den højeste kvalitet er blevet bevaret.

Der er rigtigt mange plusser ved denne elevationsseng, hvilket har gjort den værd at fremhæve i vores test. Der er udelukkende blevet anvendte de bedste råmaterialer. Det omfatter bl.a. svensk fyrretræ, som man har brugt til at fremstille sengens ramme. Ligeledes er motoren blevet nøje udvalgt med fokus på at sikre den længste holdbarhed. Takket være motoren og de gode råmaterialer får man en seng, som man kan få glæde af i adskillige år.

Et væld af funktioner og komfortabel topmadras

Denne elevationsseng kommer med rigtigt mange nyttige funktioner. Der er bl.a. natlys-funktion, som du kan tænde om natten, så du kan undgå at falde over din stol e.l. Der er naturligvis også nakkeløft-funktion, hvilket f.eks. vil være praktisk, hvis du holder af at læse i sengen før sengetid. Funktionen kan naturligvis slås til og fra, hvilket fungerer ganske ubesværet med den smarte fjernbetjening.

Læs også: Test af topmadrasser

Køber du denne 180 x 200 cm. elevationsseng, får du desuden glæde af en fremragende topmadras. Du kan frit vælge mellem 2 topmadrasser, hvilket er med til at give ekstra meget støtte. Generelt oplever vi en fantastisk liggekomfort med denne elevationsseng.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 65 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Garanti på ramme og fjedrebrud: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år
 • Topmadras: Valgfri

Senses Classic

Du skal naturligvis ikke snydes for en introduktion af Senses Classic, som vi også har haft med i vores test. Denne fine elevationsseng kommer i størrelsen 180 x 200 cm., der ligeledes er en ganske populær størrelse. Vi har desuden fundet modellen til en rigtig skarp pris.

Elevationsseng til den kompromisløse forbruger

Denne elevationsseng er i høj grad henvendt til den kompromisløse forbruger, som ved hvad han / hun går efter. Vil du kun have det bedste af det bedste, vil du næppe blive skuffet over Senses Classic. Den byder nemlig på alle de funktioner og tilføjelser, som man kan få glæde af med en seng. Der er tale om funktioner og tilføjelser, der er med til at sikre den bedste nattesøvn. Køber du sengen, får du selvfølgelig også leveret en trådløs fjernbetjening. Denne fjernbetjening er meget simpel at håndtere, hvilket er med til at øge brugervenligheden.

Der er arbejdet målrettet på at sikre den bedste helbredsoplevelse. Når du ligger dig i sengen, vil du opleve enestående liggekomfort, som de færreste senge kan hamle op med. Når du justerer sengens højde, behøves du ikke bekymre dig for, om madrassen vil rykke sig. Det vil den nemlig ikke takket være den praktiske madrasbremse.

Prismæssigt ligger denne 180 x 200 cm. elevationsseng i mellemklassen, hvor de fleste forbrugere kan være med. Det vil være en rigtig fin investering, da man er sikret gode garantivilkår.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 65 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Garanti på ramme og fjedrebrud: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år
 • Topmadras: Valgfri

Sirius Black

Sidst, men ikke mindst har vi kigget på Sirius Black, som også kommer fra Kinnabädden. Sengen kommer bl.a i størrelsen 180 x 200 cm., hvilket er en af de største modeller på markedet.

Elevationsseng med sublim støtte og god komfort

Der er ikke en finger at sætte på hverken støtte, komfort eller kvalitet, hvis man tester denne elevationsseng. Sengen byder på Cooltex polstring, hvilket giver bedre holdbarhed og komfort sammenlignet med alm. polyesterskum. Cooltex har en ventilerende-, fugtabsorberende- og kølende effekt, hvilket er med til at give den bedste nattesøvn.

Selvom sengen er udstyret med en kraftig og holdbar motor, kan du alligevel glæde dig over støjfri elevation. Selve motoren er placeret på en høj træramme, hvilket også gør sig gældende for de øvrige senge fra kollektionen. Der er mulighed for at vælge mellem tre forskellige topmadrasser, der alle sammen kommer med høj kvalitet og perfekt støtte.

Denne elevationsseng i størrelsen 180 x 200 cm. befinder sig i den høje prisklasse. Dog skal der ikke herske tvivl om, at du får, hvad du betaler for, hvis du køber denne elevationsseng. Sirius Black byder nemlig på mange fantastiske egenskaber og funktioner, hvilket giver dig fuld værdi for hver eneste krone.

De vigtigste specifikationer

 • Højde: 65 cm.
 • Fjedre: Pocket
 • Garanti på ramme og fjedrebrud: 15 år
 • Garanti på motor: 5 år
 • Topmadras: Valgfri

Fordele og ulemper ved en elevationsseng

I forbindelse med vores elevationsseng test har vi modtaget mange spørgsmål vedrørende fordele og ulemper. Er du i tvivl om, hvorvidt en elevationsseng er noget for dig, skal du selvfølgelig være bekendt med både fordele og ulemper. Det er naturligvis noget, som vi gerne vil introducere dig for, så du ikke behøves være i tvivl længere.

Fordele

 1. Komfort i verdensklasse – Du bliver næppe skuffet over komforten, hvis du køber en elevationsseng. Netop komfort har enorm indflydelse på kvaliteten af sin nattesøvn. Hvis du skal sove godt om natten, er det alfa og omega, at du ligger i en komfortabel seng. Derfor er komfort en meget vigtig fordel, som man ikke bør undervurdere.
 2. Skåner ryg, ben og nakke – Generelt er elevationssenge rigtigt gode til at skåne både muskler og led. Det omfatter bl.a. ryg, ben og nakke, som er nogle af de udsatte områder. Derfor vil en elevationsseng være særligt henvendt til dig, som døjer med diverse skavanker. Selvom du ikke nødvendigvis har skavanker, kan du alligevel glæde dig over, at sengen skåner din krop.
 3. Enestående justeringsmuligheder – Køber du en elevationsseng, så vil du opleve en lang række justeringsmuligheder. Der er bl.a. mulighed for at justere nakke- og fodhøjde, så du altid kan opnå den ønskede sidde- og liggestilling. Sengene lægger op til, at man kan justere nakkehøjden, hvis man ønsker at se fjernsyn, læse en bog eller noget helt tredje.
 4. Praktiske funktioner og avanceret mekanisme – Der er nogle elevationssenge, der er mere avanceret end andre, men som udgangspunkt vil man kunne opleve forskellige praktiske funktioner. Der er f.eks. senge med indbygget natlys, som man kan tænde i diverse situationer. Når du skal på jagt efter en elevationsseng, bør du tænke over, hvilke funktioner du ikke kan undvære.
 5. Høj brugervenlighed – Der er stor fokus på brugervenlighed ved køb af en elevationsseng. Det kommer bl.a. til udtryk med den medfølgende fjernbetjening. Det er meget simpelt at justere på diverse højder med fjernbetjeningen, der kan betjenes af enhver person.

Ulemper

 1. Relativt høje priser – Den primære grund til, at ikke mennesker alle ejer en elevationsseng skyldes prisen. Selvom der er rig mulighed for at købe en billig elevationsseng, så befinder de fleste elevationssenge sig i den høje ende. Prisen er dermed en af de ulemper, der kan give grund til at lede efter alternative muligheder. Når man køber en elevationsseng, betaler man i høj grad for motoren og den mekaniske del.
 2. Flere mekaniske udfordringer – Der er generelt flere mekaniske udfordringer med en elevationsseng sammenlignet med en hvilken som helst anden seng. Det er ganske naturligt, da mekanikken er en meget vigtig del. Ikke desto mindre kan man være uheldig at skulle have fat i en tekniker, hvis man oplever, at mekanismen fejler. Dog kan man reducere risikoen for reparationer ved at købe en kvalitetsseng, hvor man forhåbentlig er sikret nogle gode vilkår i forhold til garanti og service.

Forhandlere af elevationssenge

I takt med den stigende popularitet er der generelt kommet flere og flere forhandlere af elevationssenge. Der er dog stor forskel på udvalget og priserne fra forhandler til forhandler. Skal du købe en elevationsseng, vil det ikke være underordnet, hvilken forhandler du vælger. Nedenfor bliver du præsenteret for nogle af de mest populære forhandlere på markedet:

ILVA

ILVA er ligeledes en af de forhandlere, som er et besøg værd ved køb af en elevationsseng. Det er en forhandler, der altid har et stort udvalg af elevationssenge fra bl.a. Tempur, Dunlopillo, Nocturne, Dog er der generelt lang leveringstid ved køb af en elevationsseng, hvilket er et minus.

Jysk

Jysk er også en forhandler, som langt de fleste danske forbrugere har et vis kendskab til. Deres senge er henvendt til forbrugere, som leder efter billige elevationssenge i lav / mellem kvalitet. Jysk har et begrænset udvalg af elevationssenge fra bl.a. Gold, Temprakon og Dunlopillo

Valg af størrelse til elevationsseng

Når du går på jagt efter en elevationsseng, vil du finde ud af, at der er mange størrelser at vælge mellem. Den rette størrelse for andre er ikke nødvendigvis den rette størrelse for dig. De mest almindelige størrelser omfatter bl.a. disse:

 • 90 x 200 cm.
 • 120 x 200 cm.
 • 140 x 200 cm.
 • 160 x 200 cm.
 • 180 x 200 cm.
 • 180 x 210 cm.

Der er altså i alt seks størrelser, så du kan helt sikkert finde en passende størrelse. Når du skal vælge den rette størrelse, er det først og fremmest afgørende, om du sover alene eller sammen med en partner. Hvis du sover alene, vil det være mest oplagt at vælge en elevationsseng i størrelsen 90 x 200 cm., 120 x 200 cm. eller 140 x 200 cm.

Deler du seng med en partner, bør du gå efter en dobbeltseng. Det er i den forbindelse, hvor du bliver præsenteret for størrelserne 160 x 200 cm., 180 x 200 cm. og 180 x 210 cm. Det er størrelser, der giver god plads til begge parter, så du kan sove godt og uforstyrret. Deler man seng med en partner, er det afgørende, at man ikke vælger en alt for lille seng.

I øjeblikket er det størrelserne 120 x 200 cm. – 140 x 200 cm. og 160 x 200 cm., der er de mest populære på det danske marked. Det er måske også en af de størrelser, som du skal kigge nærmere på. Hvis du er i tvivl om den rette størrelse, skal du være velkommen til at spørge en af vores eksperter til råds.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here