Skummadras Test – De bedste madrasser af skum

0

En skummadras vil oftest være det billige valg, hvis du står overfor at skulle investere i en ny madras. Der er desuden også særdeles mange, der vælger en skummadras i forbindelse med en baby- og børneseng. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke altid er det mest ideelle valg at vælge en ren skummadras, da det i nogle tilfælde vil være bedre med en madras med en kerne af enten Memory Foam eller Latex. Det er dog meget forskelligt, hvilket også er ensbetydende med, at du skal sørge for at vurdere hvad, der er det rette valg for dig.

Der er mange, der benytter sig af skummadrasser som topmadrasser, men på den anden side, så er der dog også mange, der vælger at benytte sig af sådanne madrasser til f.eks. børnesenge, barnevogne og andre lignende steder, hvortil det enten ikke er muligt at få en springmadras eller hvortil det ganske enkelt er for dyrt. På lige fod med de mange andre madrasser på det danske marked, så skal du selvfølgelig være klar over, at der kan findes skummadrasser i et væld af forskellige kvaliteter og prisklasser, hvorfor du også skal sørge for at vælge din skummadras med den største omhu.

Ovenstående er også ensbetydende med, at hvis du står overfor at skulle investere i en skummadras, så skal du vælge blandt et væld af forskellige varianter. Samtidig skal du også sørge for at skabe et godt overblik over dine krav og behov. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at du er kommet til det helt rette sted, hvis du har intentioner om at investere i en skummadras, da du i vores skummadras test finder en række forskellige former for skummadrasser. De madrasser, der er beskrevet nedenfor varierer i forhold til et bredt spektrum af faktorer, hvorfor der selvfølgelig også er en madras, der passer til dig.

Latex AEGIS - Fås i flere størrelser

Latex AEGIS - Fås i flere størrelser
ForhandlerPrisInformation
Bedre Nætter2999 kr.Se produkt

I dette tilfælde er der tale om en skummadras, der er blevet lavet i enkeltmandsstørrelse – det betyder, at den måler 90 cm. i bredden og 200 cm. i længden. Bail er desuden en madras, der er blevet udstyret med en 14 cm. tryk kerne, der er blevet fremstillet af perforeret latex. Det særlige ved perforeret latex er, at du som følge af den perforerede produktion vil få en mere åndbar madras. Det skyldes, at du kan finde en lang række huller, der er blevet lavet vertikalt gennem latexkernen. Det betyder også, at den vil have nemmere ved at ånde og derfor vil den kunne holde en god temperatur gennem hele natten.

Der skal naturligvis ikke lægges skjul på, at der har været fokus på at finde frem til det absolut bedste latex til at fremstille kerne af denne skummadras, hvilket også er årsagen til, at den bliver produceret af en belgisk producent af latex, der er blandt Europas førende, når det kommer til fremstilling af perforeret latex. Selve betrækket på denne madras er blevet fremstillet af polyester, hvilket også er ensbetydende med, at du får en behagelige overflade at ligge på, men samtidig skal det også nævnes, at det er både aftageligt og vaskbart. Når du vælger at investere i en Bial-skummadras, kan du desuden vælge mellem to fastheder.


Du bør vælge en skummadras med Memory Foam

Hvis du leder efter en skummadras, der enten kan bruges som en topmadras eller som derimod kan bruges som en god madras til din baby- eller børneseng, så bør du bestemt sørge for at lede efter en model, der er blevet fremstillet med såkaldt Memory Foam – kaldes oftest også for viskoelastisk skum på dansk. Denne type af skum byder nemlig på en række forskellige egenskaber, der er med til at forbedre enten din egen nattesøvn eller derimod dit barns nattesøvn, alt afhængigt af, hvem du skal finde en skummadras til, hvilket ikke gør sig gældende for de billigere alternativer, der kan findes på det danske marked.

Først og fremmest, så skyldes det, at der er tale om en helt særlig type af skum, der er i stand til at tilpasse sig efter din kropsvægt. Den bruger din kropsvarme til at tilpasse sig efter både din vægt og din kropsbygning, hvilket også er ensbetydende med, at du vil opleve, at det er på lige netop de steder, hvor madrassen er belastet mest, at du vil synke længst ned i madrassen. Det vil selvfølgelig også betyde, at dine skuldre, hofter og andre trykpunkter helt automatisk vil synke længere ned i madrassen, hvilket er med til at sikre, at din rygsøjle bliver holdt lige hele natten igennem.

Memory Foam er ligeledes også et særligt materiale, der er i stand til at afhjælpe de gener, du vil komme til at opleve ved at sove på en hårdere madras. På trods af, at en almindelig skummadras meget vel kan virke som en blød madras, når du ligger dig på den, så vil du opleve, at en skummadras med Memory Foam vil støtte meget bedre op om din krop og dermed vil du selvfølgelig også få en meget bedre komfort. Du skal dog være opmærksom på, at Memory Foam er blevet skabt til at kunne optage din kropsvarme, hvilket også er ensbetydende med, at det kan ende med at blive varmt om natten.

Hvornår bør jeg så vælge madras af koldskum eller purskum?

De billigste skummadrasser på det danske marked er produceret af såkaldt koldskum eller derimod af purskum. Det er særligt i forbindelse med de billige topmadrasser og som indmad i billige madrasser til f.eks. børnesenge, barnevogne og deslige, at der bliver gjort brug af disse skummaterialer. Du skal dog være opmærksom på, at der er en række ulemper forbundet med sådanne skummadrasser, hvilket blandt andet tæller, at de holder på kropsvarmen og dertil skal det også nævnes, at de ikke giver nogen støtte til kroppen. Derfor skal det selvfølgelig heller ikke være med fokus på at sikre en bedre komfort eller støtte, at du skal købe en skummadras.

Det er også ensbetydende med, at hvis du (eller vedkommende, der skal bruges den respektive madras) i forvejen har problemer med, at du får det for varmt i løbet af natten, så er det selvfølgelig ikke en billig skummadras, du skal ud og investere i. Det skal selvfølgelig nævnes, at en skummadras med enten purskum eller koldskum med fordel vil kunne bruges til at forlænge levetiden af din seng, men du skal dog ikke forvente, at der er tale om en madras, der giver kroppen ekstra støtte eller derimod vil kunne forbedrer den liggekomfort, du oplever, når du ligger i sengen.

Derfor skal der selvfølgelig heller ikke herske nogen tvivl om, at du udelukkende skal vælge at investere i en skummadras, hvis du har intentioner om, at den skal kunne bruges til at forbedre levetiden af din seng. Det er også ensbetydende med, at hvis du har planer om at skulle investere i en skummadras, der er bestående af enten purskum eller koldskum, så bør du selvfølgelig sørge for, at du ender med at vælge den billigste mulighed. Der er nemlig ikke nogen grund til at betale for mange penge for en skummadras, der reelt set ikke vil have nogen anden værdi andet end, at den forlænger levetiden af din seng.

Læs også: Test af elevationssenge

Overvej i stedet en skummadras med latex-kerne

Har du muligheden for det, så bør du i stedet sørge for at vælge en rigtig lækker skummadras, der kommer med en kerne, der er blevet fremstillet af latex. Det gør sig selvfølgelig gældende, uanset om der er tale om en madras, der skal bruges som topmadras eller det derimod er planen, at din kommende skummadras skal bruges til dit barns seng eller lignende. Der er naturligvis op til flere gode grunde til, hvorfor du bør vælge at investere i en skummadras med en kerne af latex sammenlignet med én af de andre skummaterialer, der er blevet beskrevet ovenfor (purskum, koldskum eller derimod Memory Foam).

Det skyldes blandt andet, at der er tale om et naturprodukt, der tillader din krop at ånde og dermed også at komme af med varmen. Der er mange skummadrasser, der – desværre – har problemer med at komme af med varmen, hvilket naturligvis er ensbetydende med, at du kan komme til at få det rigtig varmt i løbet af natten. Samtidig vil din kerne af latex naturligvis også være med til at sikre, at du får en meget bedre støtte og fasthed til din krop sammenlignet med, hvad du kommer til at opleve ved en traditionel skummadras. Hvis du ofte oplever, at du får det for varmt om natten, så er en skummadras med en latex-kerne et oplagt valg for dit vedkommende.

Ved at investere i en skummadras med en kerne af latex, så undgår du også at vågne op om natten, fordi du enten har fået det for varmt, fordi du sveder eller derimod fordi du har fået koldsved, fordi du har sparket dynen af i søvne. Latex er et materiale, der kommer med en ventilerende effekt, der giver dig en meget bedre søvnkomfort, fordi det er muligt for din madras at regulere varmen, så den bliver holdt på et køligere og dermed også et mere behageligt niveau end skummadrasser, der udelukkende er bestående af enten én eller flere former for skum.

Selvom Memory Foam er et materiale, der kan give dig en helt sublim komfort, som er svær at replikere, så er det heldigvis ikke noget, du skal give afkald på, hvis du vælger en latex-variant. Du vil dog opleve, at madrassen giver støtte ved at skubbe tilbage i stedet for at lade dig synke ned.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here