Springmadras Test – Bedste springmadrasser

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Kvaliteten af din søvn er naturligvis defineret af din seng og de madrasser, den er bestående af. Der findes en lang række forskellige typer af madrasser, hvorfor du skal vælge efter egne behov og præferencer. Mange danskere vælger at investere i en springmadras, hvilket er ganske forståeligt. Det er en madras, der byder på megen komfort og støtte, hvorfor den kan sikre dig en god nattesøvn. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der findes mange af sådanne madrasse på det danske marked. Derfor kan det også være en vanskelige proces at finde den rette springmadras for dit vedkommende. Det kan dog også ses som en fordel, at der findes mange springmadrasser på det danske marked. Det er nemlig med til at sikre, at alle og enhver kan finde en god madras, der matcher deres krav og behov. Derfor skal du heller ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en god springmadras, der harmonerer med dine ønsker. Du skal dog være indstillet på, at det kan blive en langtrukken proces at vælge den rette madras. I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du ikke giver op og går på kompromis med dit endelige valg. Det vil du blot fortryde i det lange løb. Hvis du har i sinde at investere i en ny springmadras, så skal du naturligvis vælge en madras, der harmonerer med dine krav. I denne springmadras test bliver du præsenteret for en række forskellige springmadrasser, der varierer i forhold til en vifte af forskellige faktorer. Det betyder også, at du med garanti vil kunne finde en madras, der stemmer godt overens med dine præferencer og krav. Du finder desuden også relevant information, der hjælper dig med at finde frem til den helt rette madras for dit vedkommende. Dermed er du garanteret ikke at foretage et forkert valg.

Springmadras fra Nordic Dream - Medium under 65 kg

Springmadras fra Nordic Dream - Medium under 65 kg

Ligger du på en for hård madras, kan din krop ikke slappe ordentligt af, hvilket forringer din søvnkvalitet. Med springmadrassen til under 65 kg er der god komfortfølelse med 7 komfortzoner.

Fordele ved Springmadras – Medium under 65 kg

 • Antibakteriel og allergivenlig
 • 7 ergonomiske komfortzoner
 • Airflow-teknologi i madrassen

Om springmadrassen fra Nordic Dream

Springmadrassen fra Nordic Dream er udviklet af dygtige eksperter på området, så den giver den rigtige støtte til natten. Den er fremstillet med 2 lag af pocketfjedre, der er fordelt på 7 forskellige komfortzoner i madrassen.

Sovekomforten er optimeret med særlig Airflow-teknologi, der får luften til at cirkulere i madrassen. Derved trækkes varme og fugt væk fra der, hvor du sover, så madrassen holdes både ren og tør.

Madrassen er polstret i Oeko-Tex certificeret møbelstof, der fås i 4 flotte nuancer. Farvevalget matcher Nordic Dreams andre senge, så du kan kombinere springmadrassen til under 65 kg med en passende seng.

Mange muligheder for at kombinere madrasser

Du kan få modellen i mange forskellige størrelser, så du kan få den størrelse seng, som du har behov for. Skal du bare bruge en enkeltmandsmadras, kan du vælge mellem 80 x 200 og 90 x 200 cm.

Har du brug for mere plads, kan du enten vælge de to størrelser på henholdsvis 120 eller 140 x 200 cm eller sætte to enkeltmandssenge sammen til en dobbeltseng.

Det er muligt at få ekstra længde på enkeltmandssengen, så du kommer op på 90 x 210 cm. Det er en fordel, hvis du er højere end gennemsnittet.

Springmadras – Medium under 65 kg vs. markedet

Springmadrassen fra Nordic Dream er til dig, der vejer under 65 kg. Det er nemlig vigtigt, at din madras har den rigtige fasthed, så din krop trykaflastes korrekt.

Modellen fra Nordic Dream er udviklet med både særlig Airflow-teknologi og 7 komfortzoner, der gør den ekstra behagelig at sove på. Madrassen bliver kølet ned, som luften cirkulerer rundt indeni, så de 7 komfortzoner kan udnyttes til fulde.

Vælger du at sætte 2 enkeltsenge sammen, kan sengene have forskellig fasthed alt efter, hvem der sover på hvilken side. Det sikrer den bedste og mest korrekte støtte, når madrassen er tilpasset din kropsvægt.

Springmadrassen – Medium under 65 kg kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm

Springmadrassen kan også fås i:

 • Fast
 • Ekstra fast

Springmadras fra Nordic Dream - Fast 65-95 kg

Springmadras fra Nordic Dream - Fast 65-95 kg

Den gode springmadras med 7 komfortzoner fra Nordic Dream kommer i en fast udgave til 65 til 95 kg. Vejer du derfor mellem 65 og 95 kg, når du stiller dig op på badevægten, vil denne springmadras yde den rigtige støtte hele natten igennem.

Fordele ved Springmadras – Fast 65-95 kg

 • Aflaster kroppens trykpunkter med 7 komfortzoner
 • Med 2 lag danskproducerede pocketfjedre
 • Airflow-teknologi sikrer sundt sengemiljø

Om springmadrassen fra Nordic Dream

Hvis du vil give dig selv de bedste forudsætninger for en god søvn, så bør du vælge en trykaflastende madras, der passer til din kropsvægt. Denne model fra Nordic Dream er til dig, der vejer mellem 65 og 95 kg og ønsker en ekstra god liggekomfort.

Indvendigt er madrassen fra Nordic Dream fyldt med danskproducerede pocketfjedre, der ligger i 2 lag inddelt efter 7 zoner. De 7 komfortzoner er unikt tilpasset kroppens trykpunkter, så dine skuldre, lænd og hofter får rigtige trykaflastning og ergonomiske støtte. 

Pocketfjedrene er ekstra høje i springmadrassen fra Nordic Dream. Hvor traditionelle fjedre er 20 mm lavere, måler fjedrene i springmadrassen hele 140 mm. Den ekstra højde gør fjedrene kraftigere og dermed ekstra støttende.

Med Airflow-teknologi for optimeret søvn

Mellem fjedrene er madrassen fra Nordic Dream fyldt med Airflow-skum. Airflow-skummet hjælper med at give fjedrene endnu bedre elasticitet, mens det også hjælper på cirkulationen af luft i madrassen.

Når luften kan cirkulere, trækkes fugt og varme væk fra din sovende krop, så du altid ligger tørt og tempereret. Det er derfor en god madras til dig, der ofte har det varmt og gerne vil have en svalende madras.

Madrassens levetid forlænges, fordi den holdes tør, så bakterier ikke kan overleve i sengen. Derfor har springmadrassen antibakterielle egenskaber og er god til allergikere, der ikke kan tåle husstøvmider.

Springmadras – Fast 65-95 kg vs. markedet

Hvis du sammenligner modellen fra Nordic Dream med andre på markedet, så kan springmadrassen yde en god komfort unikt tilpasset din krops konturer. Hvor mange andre springmadrasser har komfortzoner, så brillerer udgaven fra Nordic Dream med hele 7 komfortzoner.

Udover at springmadrassen er udviklet til at støtte din krop ergonomisk, så har den også smarte funktioner såsom Airflow-optimering og antibakterielle egenskaber. Det hjælper til at holde dit sengemiljø rent og sundt, så du kan sove godt mange år ud i fremtiden på din springmadras fra Nordic Dream.

Springmadrassen – Fast 65-95 kg kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm

Springmadras fra Nordic Dream - Ekstra fast over 95 kg

Springmadras fra Nordic Dream - Ekstra fast over 95 kg

Hvis du vejer over 95 kg, så er det afgørende for din sovekomfort, at madrassen er fast nok. Hvis madrassen ikke yder den rigtige støtte, kan din krop synke for langt ned, så rygsøjlen ikke ligger plant.

Med springmadrassen til over 95 kg fra Nordic Dream er der god komfort til den ekstra vægt.

Fordele ved Springmadras – Ekstra fast over 95 kg

 • Ekstra fast madras til +95 kg
 • Med 7 komfortzoner
 • Antibakteriel og allergivenlig

Om springmadrassen fra Nordic Dream

Den danskproducerede springmadras fra Nordic Dream er fremstillet i gode kvalitetsmaterialer. Indvendigt er madrassen fyldt med danskproducerede pocketfjedre. 

Hvor fjedre traditionelt måler cirka 120 mm i højden, så er fjedrene i springmadrassen fra Nordic Dream ekstra høje med hele 140 mm. Det giver bedre elasticitet og dermed støtte, når du hviler på madrassen. Pocketfjedrene er lagt i 2 lag, så de giver ekstra god komfortfølelse.

Fjedrene har forskellig styrke alt efter, hvor de er placeret i madrassen. Det giver i alt 7 komfortzoner, der er tilpasset kroppens vægtfordeling. Der er derfor ekstra kraftige pocketfjedre i hofteområdet, hvor din krop er tungest.

Udover at yde på gode danskproducerede pocketfjedre med ekstra højde, så er springmadrassen fra Nordic Dream også udstyret med Airflow-skum. Skummet er ekstra ventilerende, så madrassen fører varmen og fugten væk i løbet af natten.

Springmadras – Ekstra fast over 95 kg vs. markedet

Vejer du over 95 kg, så er det vigtigt med en god og fast madras, der yder den rigtige komfort. Hvis du ikke får en god madras, kan du risikere, at din seng kommer til at runde som en hængekøje. ”Hængekøje-effekten” er dårlig for din ryg, hvorfor du skal bruge en springmadras der passer til din vægtklasse.

I forhold til oversigtens andre modeller, udmærker den ekstra faste springmadras fra Nordic Dream sig med både komfortzoner og allergivenlige og antibakterielle materialer. Du kan derfor sove behageligt, fordi der både er den rigtige ergonomiske støtte og et sundt og hygiejnisk sengemiljø.

Du bør dog gå udenom den ekstra faste springmadras, hvis du vejer mindre end 95 kg. Der skal du i stedet kigge på enten mellemudgaven til under 65 kg eller den faste model til 65 til 95 kg.

Springmadrassen – Ekstra fast over 95 kg kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm

Auping Inizio – Ekstra længder til dig over gennemsnitshøjden

Auping Inizio – Ekstra længder til dig over gennemsnitshøjden

Der er ikke noget værre, end når tæerne stikker ud for enden af sengen. Inizio fra Auping kan ikke kun fås i den traditionelle udgave på 200 cm i længden, men findes også i både 210 og 220 cm. Du kan derfor nemt finde en passende størrelse af springmadrassen med 3 komfortzoner.

Fordele ved Inizio

 • 3 komfortzoner
 • Med DPPS-pocketfjedre
 • Kan fås i 3 forskellige længder

Om Auping Inizio

Madrassen Inizio er bygget op med 3 komfortzoner, der individuelt støtter din krop. Det betyder, at din rygsøjle ligger ergonomisk korrekt på madrassen, og dine skuldre og hofter kan synke let ned i madrassen.

Indvendigt er det unikke DPPS-pocketfjedre, der sørger for komfortfølelsen. DPPS-pocketfjedrene er placeret, så det er let at vende sig i sengen, og du kan få den rigtige komfort uanset liggeposition.

Du skal være opmærksom på, at modellen er mere fast end den gængse madras. Du skal derfor regne med, at den bløde udgave i virkeligheden er mere som en medium fast madras, en medium madras mere lig en fast udgave og så videre.

Komfortlag i latex

Øverst er Inizio toppet med et komfortlag af latex. Latex er et naturligt materiale, der er særligt åndbart og dermed godt til at lede fugt og varme væk fra kroppen, mens du sover. Komfortlaget i latex er derfor med til at sikre et behageligt tempereret soveklima, der ikke bliver fugtigt, når du sveder om natten.

Det udvendige betræk kan let tages af og må maskinvaskes ved 60 grader. Det gør derfor vedligeholdelsen af din Inizio springmadras nem at have med at gøre, så den altid er ren og hygiejnisk at sove på.

Auping Inizio vs. markedet

Du kan få modellen Inizio i mange størrelser, hvilket gør den til noget særligt i denne oversigt. Inizio kommer i 3 forskellige længder alt efter, om du foretrækker en klassisk 200 cm lang madras, ønsker ekstra 10 cm i længden eller måske drømmer om hele 20 cm mere. Du kan derfor få en udgave af Inizio, der er hele 220 cm i længden.

For rigtig mange danskere er 200 cm i længden ikke helt nok, fordi vi er et højt folkefærd. Hvis du eller din partner er højere end gennemsnittet, kan Inizio i en 220 cm lang udgave derfor være det perfekte valg for optimal sovekomfort.

Auping Inizio fås i følgende størrelser:

80 x 200/210/220 cm
90 x 200/210/220 cm
120 x 200/210/220 cm
140 x 200/210/220 cm


Harmony – Højere pocketfjedre for optimeret komfort

Harmony – Højere pocketfjedre for optimeret komfort

Ekstra høje fjedre giver ekstra god affjedring og dermed trykaflastning, når du hviler på springmadrassen Harmony. Der er derfor optimeret komfortfølelse, hvis du går med madrassen med 5 zoner fra Nexus.

Fordele ved Harmony

 • Danskproduceret design i god kvalitet
 • Ekstra høje pocketfjedre og 5 komfortzoner
 • 25 års garanti på fjedrebrud

Om Harmony

Springmadrassen Harmony er lavet med ekstra høje pocketfjedre på 12,5 cm, der øger fleksibiliteten og elasticiteten af madrassen. Ekstra højde på de indbyggede pocketfjedre giver en bedre trykaflastning, så du får den bedste støtte, når du hviler eller sover i Harmony.

Pocketfjedrene er fordelt i madrassen i 5 forskellige zoner. Zonerne er designet, så de følger din krops konturer og vægt, så den støttes korrekt.

Både under og over pocketfjedrene er madrassen polstret med et lag skum.

Forskellige fastheder at vælge mellem

Springmadrassen Harmony fås i 4 forskellige fastheder:

 • Blød til personer under 60 kg
 • Mediumfast til personer mellem 60 og 80 kg
 • Fast til personer mellem 80 og 110 kg
 • Ekstra fast til personer over 110 kg

Med 4 forskellige fastheder at vælge mellem kan du nemt finde den rigtige fasthed til dine behov. Har du brug for en dobbeltseng med forskellig fasthed på hver side af madrassen, kan du vælge to enkeltmandssenge. En topmadras kan fjerne overgangen mellem de to separate madrasser, så sengen føles som en samlet dobbeltseng.

Harmony vs. markedet

Sammenholder du Harmony med andre modeller både i oversigten og på markedet, så er der god komfort til pengene. Modellen er ikke den dyreste på markedet, men kaliteten er god med de danskproducerede enkeltdele og de 5 unikke komfortzoner.

De fleste madrasser fås med garanti, men med Harmony er der hele 25 års garanti på fjedrebrud. Det betyder, at du kan nyde den gode springmadras langt ud i fremtiden og få den ordnet, hvis der skulle opstå problemer indenfor garantien.

Harmony fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200/210 cm
 • 90 x 200/210 cm
 • 105 x 200/210 cm
 • 120 x 200/210 cm
 • 140 x 200/210 cm
 • 160 x 200/210 cm
 • 180 x 200/210 cm
 • 200 x 200/210 cm
 • 210 x 200/210 cm

Evolve – Bæredygtig madras med ekstra ventilerende effekt

Evolve – Bæredygtig madras med ekstra ventilerende effekt

Får du det ofte varmt om natten og vågner op til et svedigt lagen? Så kan en ventilerende madras hjælpe dig med at holde dit sovemiljø behageligt og sund at sove i. Springmadrassen Evolve er lavet ekstra ventilerende, så luften kan cirkulere og trækkes varmen væk fra din krop om natten.

Fordele ved Evolve

 • Ekstra ventilerende madras
 • 3 komfortzoner
 • Allergivenlig og Oeko-Tex certificeret

Om Evolve

Evolve er fremstillet allergivenligt uden brug af hverken uld eller latex, som mange er overfølsomme overfor. Den er derimod produceret med en kraftig stålramme og Oeko-Tex certificeret ventilerende polyesterstof.

Materialerne er miljøvenlige og kan genanvendes til nye madrasser, når din Evolve har udtjent sin værnepligt. Det gør modellen til et fornuftigt valg med tanke for fremtiden og en mere bæredygtig tilgang til forbrug.

Betrækket omkring madrassen er også Oeko-Tex certificeret, og det kan fjernes og maskinvaskes for let rengøring og vedligeholdelse.

3 komfortzoner også ekstra fast

Springmadrassen Evolve er udviklet med 3 komfortzoner, der er tilpasset din krops konturer og vægtfordeling. Madrassen er derfor ekstra fast omkring hofteområdet, hvor du ofte vil synke mere ned og derfor have brug for støtte.

Du skal være opmærksom på, at Evolve føles en tand mere fast, end der er angivet. En fast Evolve-madras vil derfor svare til en ekstra fast og så videre. Evolve er derfor oplagt til dig, der foretrækker en mere fast madras, når du skal sove.

Oveni har madrassen gode ventilerende egenskaber, der leder varme og fugt væk fra din krop. Det gør dit sovemiljø mere hygiejnisk.

Evolve vs. markedet

Har du brug for en madras, der forbliver tør og kølig hele natten igennem, er Evolve et godt køb. Modellen er en af oversigtens mest ventilerende udgaver, der holdes kølig ved at luften kan cirkulere indvendigt.

Det gode ved modellen Evolve er, at den kan fås i rigtig mange forskellige størrelser. Det er derfor intet problem at finde en udgave, der passer til dit soveværelse uanset størrelsen.

Skal du bruge en ekstra lang seng, så får du også modellen i alle størrelser med ekstra 10 cm i længden. Det er derfor oplagt at tilføje, hvis du eller din sovepartner er højere end gennemsnittet og gerne vil kunne ligge fuldt udstrakt på madrassen.

Evolve fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200/210 cm
 • 90 x 200/210 cm
 • 105 x 200/210 cm
 • 120 x 200/210 cm
 • 140 x 200/210 cm
 • 160 x 200/210 cm
 • 180 x 200/210 cm
 • 200 x 200/210 cm
 • 210 x 200/210 cm

Hvilke faktorer bør have indflydelse på dit valg?

Står du overfor at skulle investere i en ny springmadras, så skal du selvfølgelig være opmærksom på, at der er mange faktorer, der skal tages op til overvejelse. Hvis du føler, at det er en vanskelig proces, at skulle sikre dig, at de mest vitale faktorer bliver overvejet, så kan du nedenfor læse mere om de mest relevante af slagsen. Det er naturligvis med til at sikre, at du overvejer de mest essentielle aspekter af dit køb. Det vil i sidste ende også være med til at sikre, at du rent faktisk ender med at investere i den rette springmadras for dit vedkommende.

Vælg den rette størrelse til din springmadras

Noget af det første, du skal sørge for at overveje er størrelsen. Springmadrassen kan fås i mange størrelser, så derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, hvad du mener er den bedste størrelse. Hvis du allerede har en seng, som du ønsker at tilføje springmadrassen til, så skal madrassens størrelse selvfølgelig harmonerer med sengen. Mange ser på størrelsen som et sekundært parameter, men faktum er dog, at det bør være ét af de mest afgørende parametre i forbindelse med valget af din kommende springmadras. Det skyldes, at den kan have stor indflydelse på din nattesøvn. Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en springmadras med en god størrelse. Selvom det blot er dig selv, der skal sove i sengen og den gængse størrelse for en enkeltmandsseng lyder på 90 cm. i bredden og cirka 200 cm. i længden, så er det ikke ensbetydende med, at det er det rette valg. Hvis du ønsker at opnå en god og komfortabel nattesøvn, så bør du vælge en springmadras, der er større og dermed også giver plads til at brede sig ud i løbet af natten. Det gør sig gældende, uanset om du sover eller med en partner.

Vælg en passende fasthed (hårdhed)

Madrassens fasthed (eller hårdhed som det også kaldes) har også stor indflydelse på din søvn og komfort. Selve hårdheden defineres af stivheden af fjedrene i springmadrassen. Det betyder også, at den defineres af, hvor let fjedrene giver efter for den belastning, de bliver udsat for. Der findes tre forskellige fastheder, men der bruges dog kun to af dem, når der er tale om springmadrasser. Dette er dog ikke ensbetydende med, at der ikke findes springmadrasser med andre fastheder, men det er dog oftest i forbindelse med specialmadrasser, at de bruges. Når du skal handle springmadras, så er der oftest mulighed for at vælge mellem enten en medium fasthed eller en fast fasthed. Medium fasthed er selvfølgelig en kende blødere end en springmadras med en fast fasthed. Den rette fasthed for dit vedkommende udvælges med udgangspunkt i din vægt. Vejer du 75 kilo eller derunder, så er det rette valg en madras med medium fasthed. Hvis du vejer derimod har en vægt på den anden side af 75 kilo, så er du bedre stillet med en fast fasthed.

Vælg den bedste fjedertype for dit vedkommende

Det er dog ikke kun fasthed og størrelse, der bør have indflydelse på dit valg af springmadras. Da det er en madras, der er bestående af en stor mængde af fjedre, så er det naturligvis også essentielt at vælge den rette fjedertype. Der er naturligvis mulighed for at finde et væld af forskellige springmadrasser på det danske marked, der ligeledes også byder på forskellige typer af fjedre. I forbindelse med valget af den rette fjedertype er det ligeledes også din vægt, der skal bruges som den afgørende faktor for det rette valg. Det betyder, at hvis du vejer mindre end 95 kilo, så bør du vælge en madras, der er udstyret med pocketfjedre. Vejer du derimod mere end 95 kilo, så vil du opnå den bedste komfort ved at vælge en springmadras med multipocketfjedre. I denne forbindelse er det vigtigt, at du også tænker på fastheden, da der skal vælges den rette kombination af fasthed og fjedre. Befinder du dig på vippepunkt (ca. 95 kilo), så skal du vælge med ekstra omhu. Er der størst sandsynlighed for, at du vil tabe dig eller måske tage et par kilo på? Vælg med udgangspunkt i dette.

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here