Springmadras Test – Bedste springmadrasser 2017

0

Kvaliteten af din søvn er naturligvis defineret af din seng og de madrasser, den er bestående af. Der findes en lang række forskellige typer af madrasser, hvorfor du skal vælge efter egne behov og præferencer. Mange danskere vælger at investere i en springmadras, hvilket er ganske forståeligt. Det er en madras, der byder på megen komfort og støtte, hvorfor den kan sikre dig en god nattesøvn. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at der findes mange af sådanne madrasse på det danske marked. Derfor kan det også være en vanskelige proces at finde den rette springmadras for dit vedkommende.

Det kan dog også ses som en fordel, at der findes mange springmadrasser på det danske marked. Det er nemlig med til at sikre, at alle og enhver kan finde en god madras, der matcher deres krav og behov. Derfor skal du heller ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde en god springmadras, der harmonerer med dine ønsker. Du skal dog være indstillet på, at det kan blive en langtrukken proces at vælge den rette madras. I denne forbindelse er det dog vigtigt, at du ikke giver op og går på kompromis med dit endelige valg. Det vil du blot fortryde i det lange løb.

Hvis du har i sinde at investere i en ny springmadras, så skal du naturligvis vælge en madras, der harmonerer med dine krav. I denne springmadras test bliver du præsenteret for en række forskellige springmadrasser, der varierer i forhold til en vifte af forskellige faktorer. Det betyder også, at du med garanti vil kunne finde en madras, der stemmer godt overens med dine præferencer og krav. Du finder desuden også relevant information, der hjælper dig med at finde frem til den helt rette madras for dit vedkommende. Dermed er du garanteret ikke at foretage et forkert valg.

Springcomfort (90x200) - Kvalitetsrigtig madras til sober pris

Springcomfort (90x200) - Kvalitetsrigtig madras til sober pris
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 2697 kr. Se produkt

Der skal ikke være nogen tvivl om, at springmadrasser fås i mange prisklasser. Som udgangspunkt vil du finde en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men i dette tilfælde er der mulighed for at erhverve sig en kvalitetsrigtig madras til en god pris. Der er tale om en springmadras, der er udstyret med intet mindre end 274 pocketfjedre pr. kvadratmeter, hvilket er i den gode ende af skalaen. Madrassen måler 90 cm. i bredden og 200 cm. i længden, hvorfor den naturligvis er skabt til at være en del af en enkeltmandsseng. Den kan måle sig med de bedste madrasser på markedet på trods af den gode pris.

Springcomfort er desuden udstyret med hele syv komfortzoner, der vil sikre en jævn og optimal fordeling af din kropsvægt. Samtidig er de syv komfortzoner også med til at sikre, at du får den nødvendige støtte i de mest udsatte regioner. Det betyder bl.a., at både nakke og skuldre får bedre støtte, da der er behov for dette. Madrassen er desuden produceret med kuvertsyning og er blevet udstyret med 4,5 centimeter skum omkring fjedrene, hvorfor den er behagelig at ligge på og indbydende at se på.


Airpur Senses (140x200) - Antibakteriel, trykfølsom springmadras

Airpur Senses (140x200) - Antibakteriel, trykfølsom springmadras
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 8099 kr. Se produkt

Airpur Senses er en springmadras, der er blevet skabt ved at kombinere det bedste fra to verdener. Derfor får du både en ventilerende kerne, hvor fri luft kan strømme, når du bevæger dig, mens du ligeledes også bliver beriget med et trykaflastende komfortlag bestående af Visco. Komfortlaget er i stand til at optage din kropsvarme og bruge denne til at forme materialet efter din krop. Det vil betyde, at materiales blødgøres og du vil derfor synke ned i skummet, hvorfor du vil føle dig omsluttet og få en unik komfort og støtte.

I denne madras finder du desuden intet mindre end 300 fjedre pr. kvadratmeter. Det betyder også, at dette bestemt er en springmadras, der er eksklusiv og indbyder til en luksuriøs nattesøvn. Madrassen er desuden betrukket med såkaldt AEGIS Thermogel-betræk, da det skaber den bedste overflade at ligge på. Du får et både blødt og lækkert betræk, der kan bryste sig af, at være både fugtafledende, varmeresistent såvel som antibakterielt og allergivenligt. Dertil skal det også nævnes, at madrassen er vendbar og du kan derfor benytte dig af begge sider, hvilket forlænger den generelle levetid af madrassen.


BN 300 Latex (140x200) - Allergivenlig madras med Latex-kerne

BN 300 Latex (140x200) - Allergivenlig madras med Latex-kerne
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 4399 kr. Se produkt

Det mest centrale i en springmadras er naturligvis de fjedre, der udgør kernen. Derfor er det også dét, der har haft det hovedsagelige fokus i forbindelse med produktionen af BN 300 Latex. Det er en madras, der kommer med intet mindre end 300 pocketfjedre pr. kvadratmeter. Det betyder også, at der er tale om en springmadras, der egner sig godt til dig, der vejer under 95 kilo. Fjedrene er desuden inddelt i fem komfortzoner, hvilket bl.a. sikrer, at hofte og skuldre trænger længere ned i madrassen. Det vil gøre din rygsøjle mere lige, når du sover.

Det stopper dog ikke her, for BN 300 Latex er også blevet udstyret med et lækkert komfortlag, der er bestående af 35 mm. latex. Den latex, der bruges til komfortlaget fremstilles af én af de førende producenter af Latex hele verden over – selve produktionen finder sted i Belgien. Dette lag af latex er med til at sikre, at du får en høj trykelasticitet, der gør, at du vil kunne udnytte fjedrene optimalt og dermed også sikre en god liggekomfort, uanset hvordan, du placerer din vægt på madrassen. Dertil kommer den med et både allergivenligt og antibakteriel AEGIS-betræk.


Airpur Fresh (180x200) - Trykaflastende og kølende springmadras

Airpur Fresh (180x200) - Trykaflastende og kølende springmadras
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 13099 kr. Se produkt

Airpur Fresh er en trykaflastende madras, der er blevet skabt med særligt fokus på optimal åndbarhed og støtte. Madrassen indeholder en helt særlig type af trykaflastende skum, der hedder Freshgel. Det minder på mange punkter om Visco og er blandt andet den skumtype, der benyttes af store producenter som Tempur. Freshgel adskiller sig blandt andet fra Visco ved at indeholde en række blå gel-perler, der gør madrassen mere åndbar og mindre varm. Det er også ensbetydende med, at madrassen vil have en kølende effekt, så du dermed er sikret en god temperatur natten igennem.

Det skal naturligvis også nævnes, at madrassen er relativt fast, da den kommer med hele 500 fjedre pr. kvadratmeter. En sådan mængde fjedre vil oftest betyde, at madrassen er meget fast, men der bruges dog en helt særlig fjedertype, der går under navnet Vertex. Det er en fjedertype, der er en kende mindre fast end almindelige multipocketfjedre. Ydermere, så kommer den med et komfortlag, der har en tykkelse, der lyder på hele 35 mm. Komfortlaget er selvfølgelig fremstillet af det føromtalte Freshgel, der er placeret på hver side af de mange fjedre, der findes inde i den trykaflastende og kølende springmadras.


BN 500 Pulse (180x200) - Blød og elastisk madras af høj kvalitet

BN 500 Pulse (180x200) - Blød og elastisk madras af høj kvalitet
Forhandler Pris Information
Bedre Nætter 11999 kr. Se produkt

BN 500 Pulse er en springmadras, der adskiller sig fra andre madrasser på markedet på et væld af punkter. Det er dog særligt på baggrund af dens brug af Vertex-fjedre, der er blevet kombineret med Pulse Latex som komfortlag. Det har også betydet, at der har været mulighed for at udstyre madrassen med hele 500 fjedre pr. kvadratmeter. Du skal dog ikke være bekymret for, at madrassen bliver for fast, da Vertex-fjedrene er en smule højere end multipocketfjedre. Det gør, at fjedrene føles blødere og dermed ikke bliver for faste.

Det er dog ikke fjedrene, der gør hele arbejdet. Omkring fjedrene finder du et komfortlag, der har en tykkelse, der lyder på intet mindre end 35 mm., hvilket er med til at sikre blødere overflade, der er både givende og støttende. Springmadrassen er desuden udstyret med et betræk, der er blevet AEGIS-behandlet. Det er med til at give en et sundere søvnmiljø, da behandlingen beskytter mod bakterier. Derfor er madrassen særligt egnet til dig, der er plaget af allergi eller astma – men selvfølgelig også til dig, der ønsker at sove på en komfortabel, blød og elastisk springmadras af høj kvalitet.


Hvilke faktorer bør have indflydelse på dit valg?

Står du overfor at skulle investere i en ny springmadras, så skal du selvfølgelig være opmærksom på, at der er mange faktorer, der skal tages op til overvejelse. Hvis du føler, at det er en vanskelig proces, at skulle sikre dig, at de mest vitale faktorer bliver overvejet, så kan du nedenfor læse mere om de mest relevante af slagsen. Det er naturligvis med til at sikre, at du overvejer de mest essentielle aspekter af dit køb. Det vil i sidste ende også være med til at sikre, at du rent faktisk ender med at investere i den rette springmadras for dit vedkommende.

Vælg den rette størrelse til din springmadras

Noget af det første, du skal sørge for at overveje er størrelsen. Springmadrassen kan fås i mange størrelser, så derfor er det vigtigt, at du overvejer nøje, hvad du mener er den bedste størrelse. Hvis du allerede har en seng, som du ønsker at tilføje springmadrassen til, så skal madrassens størrelse selvfølgelig harmonerer med sengen. Mange ser på størrelsen som et sekundært parameter, men faktum er dog, at det bør være ét af de mest afgørende parametre i forbindelse med valget af din kommende springmadras. Det skyldes, at den kan have stor indflydelse på din nattesøvn.

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en springmadras med en god størrelse. Selvom det blot er dig selv, der skal sove i sengen og den gængse størrelse for en enkeltmandsseng lyder på 90 cm. i bredden og cirka 200 cm. i længden, så er det ikke ensbetydende med, at det er det rette valg. Hvis du ønsker at opnå en god og komfortabel nattesøvn, så bør du vælge en springmadras, der er større og dermed også giver plads til at brede sig ud i løbet af natten. Det gør sig gældende, uanset om du sover eller med en partner.

Vælg en passende fasthed (hårdhed)

Madrassens fasthed (eller hårdhed som det også kaldes) har også stor indflydelse på din søvn og komfort. Selve hårdheden defineres af stivheden af fjedrene i springmadrassen. Det betyder også, at den defineres af, hvor let fjedrene giver efter for den belastning, de bliver udsat for. Der findes tre forskellige fastheder, men der bruges dog kun to af dem, når der er tale om springmadrasser. Dette er dog ikke ensbetydende med, at der ikke findes springmadrasser med andre fastheder, men det er dog oftest i forbindelse med specialmadrasser, at de bruges.
Når du skal handle springmadras, så er der oftest mulighed for at vælge mellem enten en medium fasthed eller en fast fasthed. Medium fasthed er selvfølgelig en kende blødere end en springmadras med en fast fasthed. Den rette fasthed for dit vedkommende udvælges med udgangspunkt i din vægt. Vejer du 75 kilo eller derunder, så er det rette valg en madras med medium fasthed. Hvis du vejer derimod har en vægt på den anden side af 75 kilo, så er du bedre stillet med en fast fasthed.

Vælg den bedste fjedertype for dit vedkommende

Det er dog ikke kun fasthed og størrelse, der bør have indflydelse på dit valg af springmadras. Da det er en madras, der er bestående af en stor mængde af fjedre, så er det naturligvis også essentielt at vælge den rette fjedertype. Der er naturligvis mulighed for at finde et væld af forskellige springmadrasser på det danske marked, der ligeledes også byder på forskellige typer af fjedre. I forbindelse med valget af den rette fjedertype er det ligeledes også din vægt, der skal bruges som den afgørende faktor for det rette valg.

Det betyder, at hvis du vejer mindre end 95 kilo, så bør du vælge en madras, der er udstyret med pocketfjedre. Vejer du derimod mere end 95 kilo, så vil du opnå den bedste komfort ved at vælge en springmadras med multipocketfjedre. I denne forbindelse er det vigtigt, at du også tænker på fastheden, da der skal vælges den rette kombination af fasthed og fjedre. Befinder du dig på vippepunkt (ca. 95 kilo), så skal du vælge med ekstra omhu. Er der størst sandsynlighed for, at du vil tabe dig eller måske tage et par kilo på? Vælg med udgangspunkt i dette.

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here