Medicinbold test-guide – Få det maksimale ud af din træning

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

Fitness fænomenet er noget, der i den grad er vundet frem i Danmark i løbet af de seneste årtier. En trend, som havde sit udspring allerede i 20’erne, er i de seneste 20 år igen eksploderet, og mange folk dyrker motionscentrene, Crossfit, yoga eller andet som aldrig før. Det er blevet meget normalt for mange at bruge mange timer på træning om ugen.

Motion og fitnesscentre og derhjemme er blevet noget, som mange dyrker i stor stil, og det at træne og pleje sin krop er blevet et slags statussymbol. Hvis du træner forbindes du i dag ofte med en, der er sund og stærk og tager sig godt af sig selv. Det er noget, de fleste af os kan forestille os at have som forbillede eller mål. Generelt forbinder vi træning med en sund livsstil, og det er noget, der har været fokus på de seneste årtier, og der har såmænd vist sig at være noget om snakken. For det er sundt at træne og være aktiv, og hertil er der mange måder, det kan foregå på.

Træning med medicinbold frem for træning i et fitnesscenter?

Der er mange måder at holde sig sund og aktiv på, og en af de måder at træne på, kigger vi lidt nærmere på, når vi denne gang tester medicinbolde af mærket Reebok. Den klassiske træning i maskiner og holdtræningen er stadig populære og kan være enormt effektive træningsformer, men det er træning med medicinbolde i den grad også.

Vi bevæger os over i mod Crossfit verdenen, når vi har med medicinbolde at gøre, da træning med disse udfordrer og øger din styrke såvel som din kondition og ikke mindst din teknik og udholdenhed. Generelt set er dette forholdsvis simple redskab altså et rigtig godt et af slagsen til mange forskellige former for træning, og den kan bruges til at træne hele kroppen med.

En af de ting, der taler for at træne med medicinbolde, er, at du kan bruge dem alene eller sammen med andre. Derudover kan du træne alle tænkelige dele af kroppen og alt imens du gør dette, træner du altså ikke blot styrketræning, men alt muligt andet oveni. Hvad end du træner i et fitnesscenter, derhjemme eller i en hal, så vil medicinbolden være et utroligt godt redskab at bruge i træningssammenhæng. Den giver mulighed for en alternativ, sjov og udfordrende træning, hvor du får alle aspekter af din træning med ind over. Alt efter vægten på bolden kan du bruge den til alt fra hård styrketræning og cardio til teknisk træning, balanceøvelser og let styrketræning.

Så det er ikke, fordi medicinbolden bør helt erstatte træningscenteret, men den kan være et enormt effektivt redskab at bruge til at supplere med eller i erstatte nogle af øvelserne med vægtstænger. Træning med medicinbolde er altså for dig, som gerne vil have alle aspekter af din træning med – styrketræning såvel som konditionstræning, balance, hurtighed, teknik og udholdenhed.

Det var lidt om, hvad medicinboldene egentlig er godt for. Nu vil vi præsentere dig for de medicinbolde, som Reebok har på markedet lige nu. Vi kigger her på forskellen på boldene og gør dig klogere på, hvilken bold der passer til hvilken form for træning. For der er flere forskellige alternativer, og selvom Reebok har ry for at fremstille medicinbolde af høj kvalitet, så er der forskel på, hvilken du bold du skal bruge, alt efter hvilken form for træning og effekt, du vil have. Læs med her.

Reebok Medicin bold 1-5 kg.

Test af Reebok Medicin bold 1-5 kg.

Denne bold er den letteste i klassen og egner sig perfekt til cirkeltræning, hvor belastningen ikke nødvendigvis behøver at være vildt høj, da der er mere fokus på cardio delen.

Medicinbolden her fås i fem forskellige vægtklasser (1 til 5 kilo), så der er rig mulighed for at finde en bold, der passer præcis til din styrke og teknik.
Denne bold har ikke nogle håndtag, men en overflade i et materiale, der gør det let at holde om den med et fast greb. Når det gælder bolde, der ikke har håndtag, kan det være en stor fordel at bruge dem til øvelser, hvor repetition er en del af det, da den er nem at få fat på hurtigt og jo altså ikke vejer enormt meget.


Reebok Medicine Ball Double Grip 6-10 kg.

Test af Reebok Medicine Ball Double Grip 6-10 kg.

Nu rykker vi en tak op i vægtklasse og bevæger os videre til storebroren til vores deltager, nemlig Double Grib 6-10 kg. Forskellen fra vores første deltager til vores anden er først og fremmest grebet. Når man bevæger sig op i vægtklasse, bliver det tilsvarende sværere og dermed vigtigere at have et fast greb om bolden for at sikre sig den rette teknik samt undgå at få øvelsen ødelagt på grund af dårligt greb.

Denne medicinbold egner sig, som sin forgænger til core- og styrkeøvelser og giver større udfordring i form af sin vægt. Den kan ligeledes bruges til løbeøvelser over længere distancer, hvor der kræves et godt greb. Alt i alt bliver disse to modeller brugt til samme øvelser, men forskellen i sværhedsgrader gør det nødvendigt for Reebok Medicine Ball Double Grip 6-10 kg at have et mere sikkert greb for at kunne udføre øvelsen korrekt.


Reebok Functional Med Ball Dynamax 6-12 kg.

Test af Reebok Functional Med Ball Dynamax 6-12 kg.

Vores tredje deltager i testen er Reeboks Functional Med Ball Dynamax, som fås i vægklasserne 6, 7, 8, 9, 10, 11 og 12 kg. Denne bold har som vores første deltager ikke nogle håndtag, og det er derfor givet, at den egner sig bedst til øvelser, hvor bolden skal kastes, smides og generelt være i bevægelse – dertil også dens navn.

Denne medicinbold er designet til at kunne modstå slag og hård regelmæssig træning. Den er designet til at kunne holde formen selv efter langvarigt brug, og dens bløde form gør den perfekt til at kaste og gribe. Dermed er den oplagt at bruge til øvelser for arme, ben og core, hvor den skal kastes, smides, gribes og samles op.

Den fås i de syv forskellige vægtklasser, så alt afhængig af den individuelle brugers styrke, teknik, ønskede udfordringsniveau og brug i øvelser, er der noget for enhver. Bolden kan både bruges til individuel træning såvel som til cirkeltræning og træning to og to eller flere sammen.

Reebok Functional Med Ball Dynamax giver en god og effektiv træning og kan udfordre brugeren på alle parametre: Styrke, udholdenhed, teknik og cardio.

Denne medicinbold bliver anvendt af mere end 90% af de professionelle sportsfranchises og NCAA atleter i hele USA, så der er altså noget om snakken, når vi påstår, at kvaliteten af bolden er helt i top. Den har et godt design, en god størrelse (35 cm) og så kan den udholde hård træning over en lang periode. Den bliver anbefalet på baggrund af alle disse parametre og menes at være en af de bedste produkter, der fås inden for medicinbolde.


Titan BOX Rack Wall Ball

Test af Titan BOX Rack Wall Ball

Dette træningsstativ er til dig, som har flere end én bold i hjemmet og som skal have et sted at opbevare dem uden at de roder. Dette smarte stativ gør det muligt at have op til otte bolde samlet på et sted, så der er orden i tingene. Stativet er egnet til såvel privat brug som brug til erhverv. Så hvad enten du har flere bolde i hjemmet eller skal opbevare boldene i en hal eller et træningscenter, kan det bestemt betale sig at investere i et sådant stativ, så du altid har styr på dine træningsbolde.


Hvorfor skal jeg investere i en medicinbold?

Som erhvervsdrivende bør du investere i medicinbolde, fordi det er et af de mest effektive, resultatgivende og til og med sjoveste redskaber, du kan bruge i forbindelse med træning. Der er et hav af muligheder og forskellige øvelser, man kan lave med disse bolde, og resultaterne vil være til at se. Næsten uanset hvilket formål dine kunder har med deres træning, vil de kunne opnå det via træning med medicinbolde. Boldene kan bruges til øvelser, der udfordrer styrke, udholdenhed, balance, cardio eller en kombination af flere af disse. Derudover kan bruges til øvelser for hele kroppen – fra baglår, baller og leg til skuldre, arme og core. Det er en alternativ og sjov træningsform, som kan erstatte meget af den til tider kedelige træning med vægtstænger og sveddækkede maskiner i et fitnesscenter.

Som forbruger og privat person bør du overveje at investere i en medicinbold, da den giver mulighed for at få en fed træning i hjemmet, udenfor eller i en hal. Ofte er øvelserne i forbindelse med medicinbolde nogle, der kræver sin plads, og det kan nogle gange være svært at finde i et fitnesscenter, hvor mange mennesker dagligt færder sig. Med din helt egen medicinbold bestemmer du selv, hvor trænings skal foregå og hvor meget plads du skal bruge til det. Har du flere bolde i forskellige vægte f.eks. kan det være praktisk ligeledes at have stativet til opbevaring.

De gode resultater ved brugen af medicinbolde er blevet spottet for længe siden, og hvis du er en af dem, som søger effektiv og sjov træning – hvad end du er udbyder eller efterspørger – så er medicinbolde noget, du bør overveje kraftigt.

Det er som sagt nærmest ligegyldigt, hvilken form for træning og effekt, du vil have ud af din træning – medicinbolden giver dig alle mulighederne for at opnå resultater.

Bedste medicinbold i test

Når nu medicinboldene minder så meget om hinanden og alle kan bruges til den samme effektive træning, hvad for en er så i grunden det bedste valg? Den medicinbold, som bliver bedst i test i denne test er vores sidste deltager Reebok Functional Med Ball Dynamax.

Selvom alle boldene i bund og grund kan det samme, så er der alligevel en lille forskel i kvaliteten af dem. Hvis man skal have en medicinbold, der egner sig til samtlige former for brug og til samtlige øvelser, så er den bedste bold vores deltager nummer tre. Den er den bedste bold til at kaste med, gribe, løbe med og holde om. Selvom den ikke har noget håndtag, men alligevel fås i den tunge ende af vægtskalaen, så gør dens form og struktur den aldeles velegnet til at holde om og transportere.

Alt i alt er det altså en rigtig god medicinbold, som kan bruges til alle tænkelige formål i forbindelse med din træning. Den er anbefalet og i den grad benyttet af mange og er en rigtig god investering for dig, som gerne vil have mere ud af træningen og måske gøre den lidt mere spændende og sjov.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here