Løbesko Test 2017 – Bedste løbesko

0

Leder du efter et par nye løbesko, så kan du med garanti finde et par gode løbesko, der passer til dine behov og krav i denne løbesko test. Der er mange faktorer af et sådant køb, selvom mange er af den opfattelse, at det blot handler om at vælge et par løbesko, der sidder godt på dine fødder og kan købes til en pris, der befinder sig indenfor dit budget. Faktum er dog, at der er mange andre faktorer, der skal tages med i dine overvejelser, så du kan sikre, at du får de bedste løbesko til dig og din løbestil.

Hvis du har planer om, at skulle investere i et par nye sko til dine løbeture, så er det særdeles vigtigt, at du ikke forhaster processen. Du skal derimod sørge for at vælge med omhu, så du dermed er garanteret, at du reelt set ender med at investere i lige netop dét par løbesko, der er det bedste for dit vedkommende. Du kan – uden tvivl – sagtens finde et par løbesko, der byder på egenskaber, der stemmer så godt overens med dine krav og præferencer, at man skulle tro, at de nærmest er skræddersyet til lige netop dine behov og krav.

Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at du også får muligheden for at finde frem til lige netop dét, du leder efter i denne løbesko test. Du bliver ikke blot præsenteret for en række forskellige løbesko til begge køn, men dertil finder du også relevant information, der kan hjælpe dig på vejen mod valget af de rette løbesko for lige netop dit vedkommende. De forskellige løbesko, der er beskrevet nedenfor varierer i forhold til en række forskellige faktorer, hvorfor der med garanti også er mulighed for at finde et par løbesko, der stemmer godt overens med dine krav og præferencer.

Asics Gel-Nimbus 19 Løbesko - Herre

Asics Gel-Nimbus 19 Løbesko - Herre
Forhandler Pris Information
sportmaster 1500 kr. Se produkt

Asics Gel-Nimbus 19 er en både ny og forbedret udgave af den velkendte Gel-Nimbus fra Asics. Det betyder bl.a., at du kan forvente, at den kommer med en både bedre og tidligere set komfort, pasform og vægt. Det er desuden en løbesko, der er lavet til herrer med en neutral løbestil, der – takket være GEL-teknologien – er i stand til at sikre en enestående støddæmpning, støtte og komfort. Du vil blandt andet opleve, at AirMesh-overdelen på disse løbesko vil kunne give dig en optimal luftventilation og selvfølgelig er den også med til at sikre en god komfort for dine fødder.

Med Asics Gel-Nimbus 19 er du desuden også sikret, at du får en uimodståelig stødabsorbering, du ikke får lov til at opleve fra mange andre løbesko på det danske marked, hvilket i høj grad er noget, du kan takke den revolutionerende og enestående GEL-teknologi for. Dertil skal det dog også nævnes, at de kommer med en 3-lags mellemsål, der er bestående af både FluidRide 2.0, FlyteFoam samt SpEVA, der alle er moderne teknologier, der er med til at forbedre dit løb. Med andre ord, så er det en god løbesko til dig, der har en neutral løbestil og oftest løber længere distancer.

Se videogennemgang:


Asics GT-2000 5 Løbesko - Dame

Asics GT-2000 5 Løbesko - Dame
Forhandler Pris Information
sportmaster 1200 kr. Se produkt

Hvis du er glad for at løbe længere distancer og ligeledes også er pronationsløber (har en overpronerende løbestil), så skal der bestemt ikke herske nogen tvivl om, at Asics GT-2000 5 er en rigtig god løbesko. Det er en letvægtsløbesko, der både kan bryste sig af, at være solid, trofast og derfor skal du selvfølgelig heller ikke frygte, at de ender med at stige på de lange løbeture. Dertil skal det selvfølgelig også understreges, at det er en løbesko, der er i stand til at sikre dine fødder en særdeles god komfort fra start til slut på løbeturen.

Asics har selvfølgelig valgt at udstyre deres GT-2000 5 med deres revolutionerende og meget unikke GEL-stødabsorbering under hælen, mens skoene ligeledes også kommer med deres velkendte FluidRide-teknologi, der kan sikre en optimal kombination mellem støddæmpning, reduceret vægt og ligeledes også en helt ekseptionel slidstyrke. Asics har desuden opbygget hele løbeskoen omkring deres Stability Trusstic-teknologi, der kan sikre en optimal stabilitet under hele løbet. De indre elastiske bånd i denne løbesko er samtidig også med til at give dig en ekstra støtte omkring mellemfoden, hvilket blandt andet er med til at understrege, at det er en enestående sko for dig, der har brug for pronation.


Løbesko skal vælges ud fra din løbestil

Der findes – som udgangspunkt – tre forskellige typer af løbestile. Det er selvfølgelig også med udgangspunkt i din løbestil, du skal finde dine kommende løbesko. De forskellige løbestile kategoriseres med udgangspunkt i pronationsbevægelsen, der er den bevægelse, din foder laver, når den lander på et bestemt underlag. Det er ganske almindelig bevægelse, der er en del af kroppens egen støddæmpning, der bl.a. sikrer at feltpuderne under hælen og fodrodsknoglerne arbejder sammen. Hver enkelt løbestil er beskrevet nedenfor, så du dermed ved hvilken stil, du går ind under og ligeledes også hvilken type af løbesko, du skal være på udkig efter.

Overpronerende løbestil

Dette er den mest almindelige løbestil blandt danske løbere. Op mod 72-75% af alle løbere har en overpronerende løbestil. Det betyder, at dine fødder falder meget ind mod indersiden, hvilket er karakteristisk ved denne løbestil. Det er også ensbetydende med, at trykket på din fod vil være størst på indersiden, så det er selvfølgelig noget, der skal tages højde for i forhold til dine kommende løbesko. Du skal desuden være opmærksom på, at overpronerende løbere oftest inddeles i let, moderat og kraftig. Løbesko til dig, der overpronerer bør have et stift materiale på indersiden, så din fod ikke overpronerer.

Neutral løbestil

Neutrale løbere vil hverken falde ind- eller udad på foden, når de løber. En neutral løber vil derimod lande på ydersiden af hælen, hvorefter du ruller videre over på mellemfoden og slutteligt vil du bruge storetåen til at sætte af med. Det betyder også, at dine sko oftest vil stå lige, hvis du betragter dem bagfra. Du skal lede efter et par løbesko, der har en ensartet hårdhed i mellemsålen, mens den samtidig ikke behøver at have noget kilemateriale på indersiden. Det bør dog være en løbesko, der sidder tæt om din fod.

Supinerende løbestil

Den tredje og sidste løbestil kaldes for supination. Det er kun mellem 2% og 3%, der er supinerende løbere, hvorfor det bestemt også er et mindretal. Som du nok har regnet ud, så er dette løbere, der oftest lander på ydersiden af sin fod. Det er typisk folk med svang og høj vrist, der vil være supinerende løbere. Hvis du supinerer, så er det særdeles vigtigt, at du investerer i et par sko med en god støddæmpning – og særligt i spidsen af skoen. Det er vigtigt, at skoen er fodformet og de bør samtidig også have en bred, buet forfod, men det er dog vigtigt, at der ikke er nogen kile i svangen.

Sådan er en typisk løbesko opbygget

Løbesko er selvfølgelig opbygget på anden vis end sko til dagligdagen. Mere specifikt, så er de opbygget af tre grundlæggende elementer; en overdel, en mellemsål og en såkaldt slidsål. Det er en sammensætning af disse tre elementer, der tilsammen skaber en sko, der er ideel i forbindelse med løb. Nedenfor bliver hver enkelt af de tre elementer beskrevet, så du ved, hvilke eller hvilke formål, de tjener.

● Overdel: En overdel er bl.a. bestående af et åndbart netmateriale såvel som fast og støttende kunstlæder samt en hælkappe af plastik. Dertil er der selvfølgelig også snørebånd på de fleste løbesko. Selvom det ikke virker således, så vil du dog opleve, at din overdel har stor indflydelse på den generelle komfort af dine løbesko, hvorfor det bestemt ikke er noget, der bør undervurderes.

● Mellemsål: Den såkaldte mellemsål er den mest komplekse og teknologiske del af skoen. Det er selvfølgelig også derfor, at der er stor fokus på denne sål, og det er blandt andet også her de gode sko adskiller sig fra de mindre gode. Mellemsålen sikrer, at du får en god støddæmpning, men det er ligeedes også denne såls job at sikre en god stabilitet såvel som kontrol af dine fødder.

● Slidsål: Slidsålen er selvfølgelig den del af dine løbesko, der har kontakt med det underliggende underlag, du løber på. Derfor er det også en del af dine løbesko, der skal være af høj kvalitet for at sikre, at den er slidstærk – oftest vil den være udarbejdet af én eller flere forskellige typer af gummi. Det varierer selvfølgelig fra løbesko til løbesko, hvilken type af gummi, der bruges til at fremstille denne sål.

Kilder: http://www.dr.dk/levnu/fritid/drop-loebetesten-naar-du-koeber-loebesko

Læs også løbeur test.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here