Robotplæneklipper Test – Bedst i test robotplæneklippere 2017

0

Robotplæneklipperen er efterhånden blevet fast inventar i mange danske hjem. Der bliver handlet robotplæneklippere som aldrig før, og det er langt fra en tilfældighed. Du har også mulighed for at få fingrene i en effektiv og brugervenlig robotplæneklipper, hvis du vil spare tid og kræfter i din dagligdag.

Du skal aldrig mere bruge tid på at slå græs, hvis du vælger at investere i en robotplæneklipper fra vores store test. Det er en investering, som vil få en positiv indvirkning på din hverdag, da græsslåning ikke længere er noget, du skal bekymre dig om.

Hvor finder jeg den bedste robotplæneklipper? Har jeg brug for en robotplæneklipper? Hvordan fungerer en robotplæneklipper? Det er nogle af de spørgsmål, du kan finde svar på, hvis du læser med.

Testresultat: De tre bedste robotplæneklippere

Vi hjælper dig glædeligt med at finde markedets bedste robotplæneklipper, så du kan gøre græsslåning til en leg. Vi har udvalgt tre robotplæneklippere, som du fortjener at vide meget mere om. Hvad enten du har en større eller mindre græsplæne, så kan du med sikkerhed finde en passende robotplæneklipper.

Du skal blot læne dig tilbage og nyde de kommende præsentationer af de udvalgte robotplæneklippere:

Worx LANDROID M 800 robotplæneklipper

Worx LANDROID M 800 robotplæneklipper
Forhandler Pris Information
roboteksperten 5171 kr. Se produkt

Worx LANDROID M 800 hører også til blandt danskernes favoritter, når det handler om robotplæneklippere. Det er en model, som har vundet mange tests og har fået mange positive bedømmelser, siden den kom på markedet i sin tid. Worx står bag denne robotplæneklipper, som er ideel til mellemstore græsplæner.

Robust robotplænekipper med høj driftsikkerhed og brugervenlighed

Worx LANDROID M 800 er et godt eksempel på en robotplæneklipper, som kan erhverves til en ganske fornuftig pris. Den høje brugervenlighed betyder, at alle kan betjene denne maskine. Du vil straks blive introduceret for den nemme burgerflade, hvor du kan programmere den til at slå græsset, når du ønsker det. Maskinen er tilmed så tilstrækkelig intelligent, at den automatisk finder tilbage til ladestationen, når batteriniveauet er lavt.

Robotten har også imponeret store dele af verden med sin høje driftsikkerhed, som blandt mange forbrugere betragtes som den vigtigste faktor. Knivene er placeret på midten af maskinen af sikkerhedsmæssige årsager. Såfremt maskinen enten bliver løftet eller vælter, så vil den indbyggede sensor automatisk få knivene til at stoppe.

Støjsvag, kvik og kompakt

Worx LANDROID M 800 er en kompakt robotplæneklipper, hvilket med andre ord vil sige, at den kun fylder ganske lidt. Den kompakte størrelse er ligeledes med til at sikre, at maskinen kan nå selv de mest snævre hjørner af græsplænen. Maskinen er blevet fremstillet af de bedste materialer for at sikre den højeste kvalitet og den længste levetid.

Worx LANDROID M 800 er tæt på at være lydløs. Hvis du investerer i denne robotplæneklipper, så vil du opleve, at maskinen er yderst støjsvag. Du kan altså sagtens ligge og nyde vejret i din have uden at blive generet af larmen fra maskinen. Det lave støjniveau vil også komme dine naboer til gode, hvilket blot er endnu et plus.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Worx
 • Vægt: 8,9 kg.
 • Arbejdsareal: 800²
 • Type: Batteri

Gardena SILENO robotplæneklipper

Gardena SILENO robotplæneklipper
Forhandler Pris Information
roboteksperten 10498 kr. Se produkt

Gardena SILENO er robotplæneklipperen, du skal eje, hvis du drømmer om at passe og pleje din græsplæne uden at røre en finger. Maskinen er yderst let at betjene og vil med høj sikkerhed leve op til alle dine forventninger. Gardena SILENO er ikke en billig maskine, men hvis du lægger vægt på kvalitet og funktionalitet, så kan du kun blive begejstret.

Moderne robotplæneklipper med nem navigation og lavt støjniveau

Gardena SILENO er en flot og moderne robotplæneklipper, som først og fremmest byder på nem navigation. Du kan pakke maskinen ud af emballagen og sætte den i gang med det samme, hvis du ønsker det. Maskinen navigerer selv rundt og kan klare selv de mest krævende stigninger.

Maskinen kan håndtere vinklede strukturer og komplekse græsarealer, så der er ingen risiko for, at du vil føle dig begrænset. Du kan som bruger selv programmere klippetiderne, som det passer dig. Robotplæneklipperen gør sig også positivt bemærket med sit lave støjniveau. Du vil blot høre en mild summen, hvorfor hverken du eller dine naboer vil blive generet.

Lignende test: Robotstøvsuger Test

Intelligent håndtering af forhindringer og simpel opsætning

Gardena SILENO er samlet set en meget intelligent robotplæneklipper, som kan håndtere diverse forhindringer. Maskinen sørger for at registrere og undgå alle former for forhindringer – f.eks. møbler og legetøj på græsplænen.

Det tager ikke mange minutter at opsætte denne maskine, som kan tages i brug umiddelbart efter, at den er pakket ud. Der medfølger et langt afgrænsningskabel og et stort antal kramper, som vil opfylde de flestes behov. Skulle du mod forventning få brug for et længere kabel eller flere kramper, så kan du tilkøbe det.

De vigtigste specifikationer:

 • Mærke: Gardena
 • Vægt: 9,8 kg.
 • Arbejdsareal: 1000²
 • Type: Batteri

Fordele og ulemper ved robotplæneklippere

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er både fordele og ulemper ved robotplæneklippere. Du skal som forbruger sørge for at sætte dig ind i, hvilke plusser og minusser der er, så du ikke bliver overrasket på et senere tidspunkt. Vi kan på forhånd afsløre, at der heldigvis er flest fordele, men der er ikke desto mindre også en håndfuld ulemper.

Fordele

 1. Tidsbesparende – Du sparer tid ved at købe en robotplæneklipper, fordi du ikke længere skal bruge din fritid på at slå græs. Det eneste du skal forholde dig til er opsætning – og så klarer maskinen resten.
 2. Du slipper for at få dårlig ryg og knæ – Din krop vil med garanti sætte pris på, at du anskaffer dig en robotplæneklipper, da det er fysisk hårdt at skulle håndtere en almindelig plæneklipper
 3. .

 4. Minimal vedligeholdelse – Du skal næsten ikke bruge tid på vedligeholdelse, da din maskine passer sig selv langt hen af vejen. Det er dog en god idé at skifte klinger et par gange i løbet af en sæson.
 5. Lavt støjniveau – Du kan kun blive begejstret for det lave støjniveau, da du ikke længere behøver at bruge høreværn. De fleste robotplæneklippere har så lavt et støjniveau, at man næsten ikke lægger mærke til dem.
 6. Skåner økonomi og miljø – Du kan skåne både økonomi og miljø med en robotplæneklipper, da den er billig i drift og samtidig skåner miljøet.
 7. Styring via app – Du kan købe en moderne robotplæneklipper, som du kan styre via en applikation. Det giver dig en unik mulighed for at styre robotten – uanset om du er hjemme eller udenbys. Du kan typisk ændre i kørefrekvens, ligesom du kan frakoble tyverisikring ved behov.

7. Allergivenlig – Du kan fremadrettet slå græs uden at fremprovokere din allergi. Det kan lade sig gøre, fordi du ikke længere skal have nærkontakt med græsset. Det vil være en markant fordel for dig, der lider af græsallergi.

Ulemper

 1. Dyr i indkøb – Du skal være villig til at investere en god sum penge, hvis du skal have fat i en effektiv robotplæneklipper. Langt de fleste robotplæneklippere befinder sig i prisklassen 7-12.000 kroner. Det er ikke desto mindre en investering, som på sigt vil kunne betale sig for de fleste.
 2. Begrænsninger i forhold til græshøjde – Du skal være opmærksom på, at robotterne har nogle begrænsninger i forhold til græshøjde. Robotplæneklipperen kan nemlig ikke håndtere lige så højt græs som en almindelig plæneklipper.
 3. Meget forarbejde – Du skal være indstillet på at bruge lidt tid på forarbejde, før du kan bruge din robotplæneklipper for første gang. Der skal sættes tid af til at lægge kantledninger ud, så din robot kan orientere sig. Opsætningstiden vil i høj grad afhænge af, hvor kompliceret din have er – f.eks. om du har både for- og baghave.

Vigtige faktorer vedrørende valg af robotplæneklipper

Du kan aldrig komme helt galt af sted ved at vælge en testvindende robotplæneklipper, da testvindere selvsagt er pengene værd. Hvis du endnu ikke har fundet den ideelle robot, så kan du fortsætte din jagt på internettet. Vi anbefaler, at du er opmærksom på følgende faktorer, når du skal vælge robotplæneklipper:

 • Arbejdsareal
 • Vægt
 • Køretid
 • Opladningstid
 • Sikkerhed
 • Garanti
 • Kvalitet
 • Lydniveau
 • Pris

Der er med andre ord rigtigt mange ting, du skal kigge efter, hvis det skal lykkes dig at vælge rigtigt første gang.

Hvilke producenter findes der?

Der findes rigtigt mange producenter af robotplæneklippere, hvilket du helt sikkert også vil få indtrykket af, hvis du kigger dig lidt omkring. Du er allerede blevet introduceret for en håndfuld producenter, hvis du har læst vores nyeste testresultat. Der findes dog også andre mærker, som du får et kort overblik over her:

 • Bosch
 • Gardena
 • Robomow
 • Worx
 • Stiga
 • Texas
 • Husqvarna
 • Honda

Du kan købe robotplæneklippere fra ovenstående mærker hos flere danske forhandlere. Hvis der er et eller flere mærker, du ikke kender til, så kan du læse nogle korte beskrivelser online.

5 tips om brug og vedligeholdelse af robotplæneklippere

 1. Fjern alle genstande fra græsplænen – Du skal altid sørge for at fjerne møbler og mindre genstande fra din græsplæne, før du sætter robotten i gang. Din maskine går i værste fald i stykker, hvis den kommer i kontakt med legetøj eller andre genstande.
 2. Udskift klinger 1-3 gange pr. sæson – Klingerne kan blive sløve med tiden, hvorfor det anbefales, at man skifter klinger 1-3 gange pr. sæson. Den anbefaling skal du tage til dig, hvis du vil sikre dig et perfekt resultat hver gang.
 3. Opbevar robotten et sikkert sted – Du kan sagtens lade din robot køre om natten, men du skal vide, at den er et let offer for tyveri. Du kan passe godt på din robot ved at opbevare den et sikkert sted, hvor uvedkommende ikke umiddelbart har adgang.
 4. Aktivér tyverialarmen, når robotten ikke er i brug – Robotplæneklippere er desværre populære blandt tyve, hvorfor det er en god idé at aktivere tyverialarmen, når robotten ikke er i brug. Det tager kun et kort øjeblik at aktivere alarmen, så hvorfor ikke gøre det for en sikkerheds skyld? Du vil straks blive alarmeret, hvis der er ved at ske et tyveriforsøg.
 5. Kontakt din forhandler ved problemer – Hvis du mod forventning skulle opleve problemer med din nyindkøbte robotplæneklipper, så skal du hurtigst muligt kontakte din forhandler. Det er ingenlunde en god idé at begynde at rode med teknikken, da du blot risikerer at forværre problemet.

Guide til pleje af græsplæne: https://www.bolius.dk/pleje-af-graesplaenen-19137/

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here