Træningsbælte Test – Hvilket bælte er bedste?

Denne artikel indeholder annoncer. Læs mere her.

0

Dyrker du styrketræning og / eller bodybuilding i din hverdag, bør du foruden træningstøj og træningssko også eje et træningsbælte. Selvom det primært er mænd, der løfter tunge vægte, så er det et faktum, at træningsbælter købes og bruges af både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe.

Der er delte holdninger, om et træningsbælte er et must-have eller et nice-to-have, så hvad mener du om sagen? Det er muligt at træne uden et træningsbælte, men der er alligevel mange gode grunde til at købe et bælte til træningsformål.

Vi mener, at det skal være nemt at finde et godt træningsbælte, hvorfor vi har valgt at lave denne træningsbælte test. Resultatet af testen vil naturligvis blive offentliggjort i denne guide.

Tidens bedste træningsbælter

Det er ingen hemmelighed, at der er forskel på de træningsbælter, som blev fremstillet i 1990 og de træningsbælter, som bliver fremstillet i 2017. Derfor er det relevant at kigge lidt på, hvilke bælter der er de bedste her og nu. Hvad enten du er ny i gamet eller har trænet i mange år, bør du kende til tidens bedste træningsbælter.

Better Bodies Basic Gym træningsbælte

Test af Better Bodies Basic Gym træningsbælte
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Bodyman 269,00 269,00 Læs mere

Du tager grueligt fejl, hvis du tror, at det bedste træningsbælte koster en formue, da det rent faktisk er muligt at købe dette testvindende træningsbælte til en henrivende pris. Bæltet fra Better Bodies er uden tvivl vores favorit, og det kommer vi gerne med en begrundelse for.

Moderne træningsbælte med god støtte og bredt rygstykke

Better Bodies Basic Gym er som allerede nævnt testens bedste træningsbælte, men hvordan har bæltet gjort sig fortjent til den pris? Der er først og fremmest ikke en finger at sætte på den visuelle del, da bæltet byder på et moderne og praktisk design. Du kan dermed stolt bruge dit nyindkøbte træningsbælte i dit lokale fitnesscenter.

Better Bodies Basic Gym er et anatomisk formet bælte i neopren, som giver en fantastisk støtte til ryggen, hvorfor det er muligt at forebygge langt de fleste rygskader. Træningsbæltet kommer desuden med et 14 cm. bredt rygstykke og praktisk velcrolukning. Bæltet forhandles i mange forskellige størrelser, så du kan også finde bæltet i din ideelle størrelse.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Better Bodies

GASP Training Belt træningsbælte

Test af GASP Training Belt træningsbælte
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Bodyman 699,00 699,00 Læs mere

GASP er et brand, som man skal kende til, hvis man interesserer sig for styrketræning og derfor ofte køber træningsudstyr. Dette træningsbælte har taget vores dygtige anmeldere med storm, så mon ikke, at du også bliver væltet omkuld, når du hører, hvilke kvaliteter dette fine træningsbælte byder på.

Solidt og slidstærkt træningsbælte med kraftig lukning

GASP Training Belt koster omtrent dobbelt så meget som det testvindende træningsbælte, så du skal være villig til at ofre lidt ekstra penge, hvis du skal blive ejer af dette bælte. Du vil dog næppe få et behov for at kritisere prisen, når du erfarer, at de anvendte materialer består af amara læder og naturligt ruskind.

Dette træningsbælte er uden tvivl et af de mest slidstærke og solide træningsbælter, så det er usandsynligt, at du vil kunne slide det op de første mange år. Træningsbæltet giver dig en uundværlig støtte under træningen, så du skal ikke bekymre dig om at blive skadet. Det er ikke mindst ideelt til dødløft, squat og andre hardcore træningsøvelser. Samlet set investerer du dine penge fornuftigt, hvis du køber det omtalte træningsbælte.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: GASP

Casall Weight Lifting træningsbælte

Test af Casall Weight Lifting træningsbælte
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Bodyman 399,00 399,00 Læs mere

Casall har med dette træningsbælte bevist, at de stadig er med i kampen om at udvikle det bedste træningsudstyr til stærke danskere. Det kan for den uerfarne forbruger være svært at gøre sig klog på, hvad man kan forvente af et træningsbælte, som befinder sig i mellemprisklassen, men hvad mener vi mon om dette bælte?

Anbefalelsesværdigt træningsbælte af læder

Casall Weight Lifting er på mange måder et fantastisk træningsbælte, men det er altså ikke testens bedste. Det er vores vurdering, at kvaliteten er en smule lav, når man tager den mellemhøje pris i betragtning. Du vil næppe blive skuffet over kvaliteten, men du vil måske finde ud af, at du kunne have fået et bedre træningsbælte til samme pris.

Træningsbæltet skal om ikke andet have ros for at give maksimal støtte ved lænden, ligesom det skal have ros for at være nemt at tage af og på. Bæltet er fremstillet af læder, hvorfor man kan forvente, at det har en rimelig lang levetid. Den faktiske levetid vil dog afhænge af mange parametre.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Casall

Harbinger Padded Leather træningsbælte

Test af Harbinger Padded Leather træningsbælte
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Bodyman 249,00 249,00 Læs mere

Harbinger er også et af de brands, som man ofte støder på, når man søger efter træningsbælter via danske søgemaskiner. Det kunne være en tilfældighed, men det er mere sandsynligt, at det skyldes producentens høje popularitet herhjemme.

Prisvenligt træningsbælte med indvendig skumpolstring

Harbinger Padded Leather er et relativt billigt træningsbælte, som er designet til medium-til-tunge løft. Træningsbæltet understøtter din ryg, engagerer dine mavemuskler og hjælper med at forebygge skader og skavanker. Der er altså intet negativt at sige om pasformen, da bæltet sidder komfortabelt og byder på glimrende støtte til de mest udsatte områder.

Den kraftige stålspænde med sømløs rulle kan nemt og hurtigt lukkes uden den store indsats. Bliver dit bælte snavset, kan du straks rengøre det med en fugtig klud, så det er klar til brug igen. Træningsbæltet holder ikke evigt, men hvis du betjener og opbevarer det korrekt, kan du få glæde af det i mange år ud i fremtiden. Harbinger Padded Leather er hovedsageligt henvendt til begyndere.

De vigtigste specifikationer

 • Mærke: Harbinger

Er det nødvendigt at anskaffe sig et træningsbælte?

Det er ikke et decideret krav at bære træningsbælte, når man dyrker styrketræning eller bodybuilding. Det er altså frivilligt, om du vil købe og bruge et træningsbælte, så du skal tænke over, om du tør løbe risikoen. Spørger du din læge eller fysioterapeut, vil du med garanti bliver anbefalet at bruge træningsbælte, men det er som bekendt dig, der skal træffe den endegyldige beslutning.

Nogle mennesker vil påstå, at det ikke er særligt maskulint at bruge træningsbælte, men så kan du jo spørge, om det er mere maskulint at være skadet. Der er ingen garanti for, at du ikke vil blive skadet, blot fordi du bruger bælte, men det er ikke desto mindre muligt at formindske skadesrisikoen. Vi råder dig til at anskaffe dig et træningsbælte, hvis du ofte laver nogle af følgende træningsøvelser:

 • Squat
 • Dødløft
 • Rows
 • Overhead presses

Undersøgelser viser, at ovennævnte træningsøvelser er skyld i mange skader, men det er samtidig vigtigt at pointere, at disse træningsøvelser også er de mest effektive. Er du blot opmærksom på at udføre øvelserne korrekt, og bruger du tilmed træningsbælte, så er risikoen for, at du vil blive skadet meget lille.

Der er desværre mange danskere, som først begynder at bruge træningsbælte, når skaden allerede er sket, hvilket er en skam. Det er nemlig meget nemmere at forebygge skader og skavanker. Din fornuft bør derfor fortælle dig, at du skal bruge træningsbælte, når du løfter tungt.

Fordele ved at bruge træningsbælte

Fordelene ved at bruge træningsbælte er svære at overse, hvilket du helt sikkert kan nikke genkendende til, hvis du har prøvet at træne med bælte. Der bliver solgt rigtig mange træningsbælter for tiden, men hvad er det, der gør træningsbælter så populære? Det finder du ud af ved at læse om de forskellige fordele her:

 1. Skadesforebyggende – Træningsbæltet har en skadesforebyggende effekt, fordi bæltet støtter din lænd og andre udsatte områder. Døjer du ofte med skader, skavanker og smerter, så kan du gøre dig selv og din krop en tjeneste ved at købe et bælte. Bæltet kan i øvrigt gavne dig, som enten har eller frygter at få en usund kropsholdning.
 2. Træn med tunge(re) vægte – Du vil helt sikkert opleve, at du kan træne med tungere vægte, hvis du bruger bælte. Det forøgede intraabdominale tryk er nemlig medvirkende til, at stabiliteten øges, og du vil dermed få nemmere ved at håndtere tunge vægte. Skal du slå din personlige rekord i squat, dødløft eller en helt tredje træningsøvelse, så bør du finde dit bælte frem fra træningstasken.
 3. Tryghedsskabende – Det skal være trygt at løfte vægte i fitnesscentret, hvorfor et træningsbælte er en perfekt investering, hvis man leder efter tryghedsskabende træningsudstyr. Går du hele tiden og bekymrer dig om at blive skadet, så vil du af naturlige grunde få svært ved at yde dit bedste og samtidig kunne nyde træningen.

Ydermere er det en fordel, at træningsbælter er så billige, som de nu engang er. De få hundrede kroner et træningsbælte koster er alle pengene værd, hvis det betyder, at du ikke behøver at rende til massør og fysioterapeut hver anden uge. Det er nemlig billigere og mindre smertefuldt at forebygge skader end at behandle skader.

Er der nogle ulemper ved at bruge træningsbælte?

Det er sjældent, at forhandlere af træningsbælter direkte skilter med, hvilke ulemper der er ved at bruge træningsbælte. Det skilter vi til gengæld gerne med, da det er vigtigt, at du som forbruger ved alt, hvad der er værd at vide om træningsbælter. Læs om de få ulemper herunder:

 1. Risiko for stabilitetsproblemer – Såfremt du bruger bælte ved samtlige træningsøvelser, så kan det i princippet give dig stabilitetsproblemer. Du bør af den grund kun bruge bælte, når det er mest nødvendigt.
 2. Risiko for høje blodtryksværdier – Grundet det intraabdominale tryk vil man udvikle højere blodtryksværdier, hvis man altid træner med bælte, men det behøver ikke at være farligt. Såfremt du er sund og rask, bør du ikke være bange for, at dine blodtryksværdier bliver en smule højere. Lider du derimod af højt blodtryk, bør du så vidt muligt undgå at bruge bælte under træning.

Ulemperne bør som udgangspunkt ikke skræmme dig, da der trods alt ikke er den store risiko ved at træne med bælte. Du kan dog have dine egne personlige grunde til ikke at ville træne med bælte.

Hvor meget koster et godt træningsbælte?

Et godt træningsbælte behøver ikke at koste en formue, hvilket du allerede er blevet bekræftet i, hvis du har læst resultatet af vores test. Du har nemlig kunne læse, at mange af de bedste træningsbælter koster et sted mellem 200 og 500 kr. Er du villig til at bruge et par hundrede kroner på et bælte, så vil du effektivt kunne forebygge nogle af de mest alvorlige rygskader. Lyder det interessant, vil vi råde dig til at besøge den forhandler, som vi har linket til i forbindelse med præstationen af de bedste træningsbælter fra testen.

Leder du efter et professionelt træningsbælte, som kvalitets- og komfortmæssigt slår alle øvrige bælter med flere længder, så skal du kigge efter bælter i en lidt højere prisklasse. Det vil i den anledning være fornuftigt at kigge på bælter, som koster et sted mellem 500 og 1000 kr. Selvom der findes mange fine bælter i den lave prisklasse, så er det et faktum, at de absolut bedste bælter befinder sig i den lidt højere prisklasse. Kvalitet koster, men det er ofte alle pengene værd.

Hvem fremstiller de bedste træningsbælter?

Du har allerede kunne læse lidt om, hvilke producenter der har specialiseret sig i at fremstille træningsbælter og træningsudstyr, men du har endnu ikke fået et komplet overblik over, hvilke producenter der er værd at kende til. Dette overblik vil vi gerne give dig, så du ved, hvilke brands du skal kigge efter, når du fortsætter din jagt på det perfekte træningsbælte.

Vi har gode erfaringer med følgende brands:

 • Better Bodies
 • GASP
 • Bodylab
 • Harbinger
 • Everest
 • Abilica
 • Reebok

Du kan muligvis spare en smule penge ved at købe et træningsbælte fra et ukendt brand, men det kan sjældent betale sig på den lange bane. Selvom det ikke burde kunne finde sted, så er der nogle træningsbælter, som går i stykker allerede efter få måneders brug, hvorfor du bør holde dig fra træningsbælter af lav kvalitet.

Hvordan bruges et træningsbælte korrekt?

Der er mange aktive danskere, som fejlagtigt tror, at et træningsbælte helst skal sidde så stramt som overhovedet muligt. Det er korrekt forstået, at et træningsbælte gerne skal sidde stramt, men det er ingenlunde hensigtsmæssigt at stramme bæltet alt for meget. Såfremt bæltet strammer for meget, kan det have en negativ indvirkning på din vejrtrækning.

Du bør altid bruge god tid på at sikre dig, at dit træningsbælte sidder behageligt – altså hverken for stramt eller for løst. Få evt. hjælp af en personlig træner eller personalet i dit lokale fitnesscenter, hvis du har svært ved at vurdere, hvordan bæltet skal sidde.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here