Vinduesvasker Test – Bedste vinduesvaskere – Se anmeldelser her

0

Før du går på jagt efter din nye vinduesvasker, burde du læse med her. Vi har testet 4 forskellige vinduesvaskere, som hitter på markedet i øjeblikket. En vinduesvasker kan virke overflødig, for hvorfor er det overhovedet vigtigt at vaske vinduerne? Det spørgsmål er der formodentligt mange danskere, der stiller sig selv. Vigtigheden af vinduesvask kan dog ikke understreges nok.

Hvis du glemmer vinduesvask, vil du på sigt opleve, at skidt og partikler får tilladelse til at ophobe sig i dit vindue. Generelt set bliver vinduerne beskidte og grimme at se på, hvis der går for lang tid mellem vinduesvaskene. Hvis du gør det forkert – eller med det forkerte udstyr – så vil du ligeledes kunne opleve snavs og striber fra udstyret. Eftersom vinduesvaskning anbefales flere gange årligt, er det vigtigt, at du har udstyret i orden.

Dårligt udstyr kan ende med at gøre mere skade end gavn. Derfor er det meget vigtigt, at du tænker dig godt om, før du investerer i en vinduesvasker. Markedet er nemlig fyldt med vinduesvaskere til høje priser, hvor udstyret på ingen måde er sat sammen efter prisen. Vi vil i de kommende afsnit forsøge at guide dig til dit næste køb af vinduesvasker.

Leifheit 3i1 vinduesvasker

Leifheit 3i1 vinduesvasker
Forhandler Pris Information
coop 129 kr. Se produkt

Den første vinduesvasker, vi skal have testet, er fra Leifheit. Med sin størrelse på 33 centimeter i længden er det en ideel vinduesvasker, der nemt kan pakkes frem – og væk. Vinduesvaskeren fra Leifheit er anvendelig til både vinduesvask og vask af solceller. I så fald at du ønsker at anvende vaskeren til solceller, så skal det noteres, at det kræver et køb af ekstra tilbehør, nemlig “Leifheit teleskopstang” som er designet til enkelte Leifheit vinduesvaskere. Teleskopstangen kan erhverves ganske let og billigt. For eksempel tilbyder Coop teleskopstangen for blot 69,95 kroner.

En anden smart detalje ved denne model finder vi i selve svampen. Svampen går nemlig ud over kanten, som er en specifik detalje med henblik på, at den også skal kunne vaske vindueskarme samt få det hele med. Leifheit har ligeledes designet en gummiliste på enden, som er beregnet til at kunne skrabe vinduer eller solceller. Selve vinduesvaskeren kan erhverves på blandt andet Coop.dk til 169,95 kroner. Det må siges at være en fornuftig pris for en vinduesvasker med så mange detaljer.


Dirt Devil Aqua Clean

Dirt Devil Aqua Clean
Forhandler Pris Information
Whiteaway 299 kr. Se produkt

Vi kigger nu mod Dirt Devil, som er en lidt mere moderne vinduesvasker. Producenten bag modellen garanterer nemlig, at du er sikret vinduesvask uden striber. Det må siges at være noget af et løfte. Det smarte ved Dirt Devil er ganske enkelt, at alt er samlet i en løsning.

Vaskeren er indbygget med to beholdere af 125 ml., som er beregnet til henholdsvis vand og rengøringsmiddel. Dirt Devil er indbygget med sprayfunktion, hvor vandet let kan tilføres. Skulle du være bekymret for, hvorvidt vaskeren kan blive for tung, så kan vi afsløre, at den har en kampvægt på nøjagtig 1 kilo.

Alle de moderne løsninger har tendens til at kunne gøre nogle folk nervøse for, om det nu også virker. Dirt Devil kan være disponibel i 30 minutter, før den kræver en opladning. Det kræver en opladning på knap 2 timer, for at vaskeren er fuldt disponibel igen.

Vinduesvaskeren har en klingebredde på 28 centimeter, en ganske normal størrelse, og den medfølger med 2 mikrofiber pads, 2 scrub pads, en tragt samt et kabel til opladning af vaskeren. Hvis du er interesseret i at se, hvordan funktionerne virker, så har producenten selv lavet en YouTube-guide, der kan findes ved at søge på modellen i søgefunktionen på YouTube. Vinduesvaskeren er blandt andet tilgængelig på whiteaway.com for 299 kroner.


Nilfisk smart vinduesvasker 3,6 V

Nilfisk smart vinduesvasker 3,6 V
Forhandler Pris Information
349 kr. Se produkt

Nilfisk er normalt kendt for høj kvalitet af rengøringsprodukter. Nilfisk selv praler af vinduesvaskerens smarte design, der gør den i stand til at nå ind i alle kroge og hjørner. Nilfisk har designet en vinduesvasker lidt ud over det sædvanlige. Vinduesvaskeren er nemlig også i stand til at vaske jævne overflader generelt som f.eks. fliser, glasborde, køkkenborde eller spejle.

Nilfisk har desuden også udstyret modellen med en snavsevandsbeholder på hele 100 ml., der er indbygget til at kunne suge det beskidte vand op. Modsat Dirt Devil, som vi testede før, så er denne model ikke indbygget med beholdere til rent vand og rengøringsmiddel.

Nilfisk har derimod sørget for, at alt hvad du skal bruge til vinduesvaskningen medfølger ved køb af denne model. Du får nemlig både sprayflaske, mikrofiber klud, glasrens og en smart bælteklips, som gør det muligt at have alt udstyret hængende, så du slipper for at skulle bukke dig hver gang, du har brug for en af genstandene.

Nilfisk har designet modellen, således at enhåndsbetjening er mulig. De har nemlig også taget hensyn til modellens vægt. Den ligger på beskedne 585 gram, som må siges at være en fornuftig vægt set i lyset af de smarte funktioner og det elegante design. Vinduesvaskeren er anvendelig i 25 minutter ad gangen, før den kræver en opladning. 10-4.dk tilbyder vinduesvaskeren til en pris på 349,95 kroner.


Kärcher vinduesvasker - WV2 Premium

Kärcher vinduesvasker - WV2 Premium
Forhandler Pris Information
coop 479 kr. Se produkt

Vi vil til slut kigge på denne vinduesvasker fra Kärcher. Producenten selv sælger vinduesvaskeren på, at du undgår striber på vinduerne samt vand i vindueskarmene. Den smarte sugefunktion, der også var indbygget i Nilfisk vinduesvaskeren, er nemlig også indbygget i denne.

En beholder på hele 100 ml. er indbygget for at kunne suge det snavsede vand op. Kärcher har ligeledes designet en vinduesvasker, der er velegnet til andet end blot vinduerne. Glatte overflader som f.eks. spejle eller glasborde er også en mulighed at rengøre med vinduesvaskeren her.

Vinduesvaskeren adskiller sig fra de andre 3, idet at der medfølger 2 forskellige mundstykker. Du får et på 28 centimeter og et på 17 centimeter, som er designet til blandt andet mindre vinduer. Kärcher reklamerer også selv for, at beholderen med snavset vand skulle være idiotsikker. Det er et kendt problem med ældre modeller med samme funktion, at vandet kan være besværligt at skifte grundet måden, som det er indbygget på.

Ved køb af vinduesvaskeren får du en sprayflaske med klud med i købet. Den har en vægt på 600 gram og er kompatibel i 25 minutter, før den kræver en opladning. En fuld opladning tager knap og nap 2 timer. Coop.dk tilbyder vinduesvaskeren til 599 kroner.


Det skal du være opmærksom på, før du køber

Det er vigtigt, at du husker, at der er flere forskellige faktorer, du skal tage højde for, før du investerer i en vinduesvasker. En vinduesvasker er et yderst vigtigt redskab, når du skal vaske dine vinduer. Der er fortsat mange skrøner med hensyn til vinduesvask, og det kan konkluderes, at der ikke er hold i mange af disse. At benytte sig af aviser til vinduesvask er ikke ukendt, men det er ikke en optimal løsning. Rent faktisk bliver aviser i dag fremstillet anderledes, end hvad de gjorde i gamle dage. Det er derfor en dårlig idé at anvende en avis til at pudse dit vindue.

Sprinklervæske er en anden ældre skrøne. Ligeledes må det konkluderes, at også dette er en dårlig ide. Sprinklervæske har ingen fordele, og det har ikke nogen rensende effekt på dine vinduer, så du bør lade din bil tage sig af sprinklervæsken fremover, hvis du har benyttet dig af sprinklervæske hidtil.

Der er mange, som glemmer vinduesrammer og karme, når de vasker deres vinduer. Hvis du glemmer at vaske blandt andet karme, så vil du opleve, at disse dele bliver beskidte, og i nogle tilfælde vil de blive misfarvede.

Der er naturligvis ingen, der ønsker, at deres vinduer ender op på en sådan måde, derfor er det super vigtigt, at du husker det. I så fald, at du kun vil vaske dit vindue, ikke dine karme, så husk endelig, at du skal lægge nogle aviser ud for at beskytte karmene, så de ikke bliver direkte beskidte af det snavsede vand.

En anden vigtig detalje, du bør overveje, før du vasker dine vinduer er, at der er metoder, som er bedre end andre. Uafhængigt af metoden, som du benytter, så er det utrolig vigtigt, at du husker et overlap mellem dine baner. Det er ligeledes vigtigt – hvis vejret er godt – at du husker, at vinduesvaskeren skal bevæges hurtigt, så vandet ikke fordamper nogen steder på dine vinduer. Dette er centralt i forhold til at undgå stribede vinduer.

Til sidst bør du være opmærksom på dit udstyr. Vi har kigget på 4 af de mest interessante vinduesvaskere på markedet, så du forhåbentligt kan lade dig inspirere. Det er nemlig ingen hemmelighed, at ordentligt udstyr er lig med det halve arbejde. Dette gør sig især gældende inden for vinduesvaskning. Hvis du ikke gør arbejdet ordentligt første gang, vil du formodentligt opleve flere af de førnævnte ting.

Beskidte ruder med striber, fedtede ruder og beskidte karme. Det er ganske enkelt ikke pænt at se på, og det kan på sigt også medfører, at dit vindue bliver utæt. Hvis vi skal gøre det op i fordele og ulemper, så konkluderer vi, at der er flere fordele end ulemper ved at få ordnet vinduesvasken.

Og vinderen er…

Vi ønsker for så vidt muligt at teste de forskellige vinduesvaskere på identiske parametre. I vores gennemgang af vinduesvaskerne har der været forskel i prisen, hvorfor det kan være svært at sammenligne dem på identiske parametre.

Vi vil gerne understrege, at vinderen af disse tests er alt efter, hvad du som forbruger er på udkig efter. Hvis du kigger på pris, så bør du kigge mod den første vinduesvasker fra Leifheit, som har en masse smarte detaljer med mulighed for at købe yderligere udstyr, nemlig teleskopstangen, som i særdeleshed er smart, hvis du har langt op til dine vinduer eller solceller, som denne model også kan benyttes til.

Modellen her fra Leifheit virker som en bundsolid løsning til dig, der ikke nødvendigvis behøver det smarteste af det smarteste, men derimod er mere bevidst omkring sammenhængen mellem pris og kvalitet. Her får du i hvert fald en kvalitets vinduesvasker til en ganske fornuftig pris.

Hvis du derimod ønsker det smarteste af det smarteste og ikke har krav til, at det også skal være prisvenligt, så bør du kigge mod Kärcher. Kärcher WV2 Premium er i særdeleshed en vinder. Du er garanteret, at vinduesvaskningen er effektiv og veludført hver eneste gang, du benytter dig af denne model.

Kärcher har lavet en model, der har alle detaljer. Den eneste ting, vi kan notere er, at der kunne overvejes yderligere beholdere såvel som i Dirt Devil-modellen, der var indbygget med hele 2 beholdere. Til gengæld har modellen fra Kärcher sugefunktion som i sidste ende vægtes højere.

Sugefunktionen er naturligvis ikke udelukkende den detalje, vi valgte modellen fra Kärcher på. Det ekstra medfølgende mundstykke i en mindre størrelse kan vise sig at være langt mere nyttig, end du som forbruger indledningsvist tænker, når du læser om detaljen. Det er nemlig ikke ukendt, at man sommetider kan stå i situationer, som kræver et mindre mundstykke. Alt i alt har vi fundet en all-around vinder med denne moderne model fra Kärcher.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here