Robotgulvvasker Test – Bedste til industri og privat finder du her

0

I dag bliver der handlet robotmaskiner i stor stil – bl.a. de populære robotgulvvaskere. Du kan også overveje at købe en robotgulvvasker, hvis du vil gøre hverdagen nemmere for dig selv og din eventuelle samlever.

Robotgulvvasker er et relativt nyt begreb, som du skal kende til, hvis du ønsker at bruge mindre tid og færre kræfter på rengøring i fremtiden. I vores moderne verden findes der både robotstøvsugere, robotplæneklippere og nu robotgulvvaskere, som hitter stort herhjemme.

Du kan nu købe den robotgulvvasker, som du altid har ønsket dig, hvis du er træt af at vaske gulv med en manuel gulvvasker. Det er forskelligt fra person til person, om man betragter en robotgulvvasker som et must-have eller et nice-to-have, så hvad mener du?

Denne robotgulvvasker test er blevet grundlagt til ære for dig, som har brug for kompetent hjælp til at finde den helt rigtige robotgulvvasker til dit hjem.

De bedste robotgulvvaskere er blevet identificeret

Vores vigtigste opgave i forbindelse med denne test har været at finde de bedste robotgulvvaskere, og den opgave har vi naturligvis løst til punkt og prikke.

Der findes en robotgulvvasker til alle, så vi er sikre på, at du også kan finde din kommende robotgulvvasker i denne guide, hvor du kan læse om mange forskellige modeller.

iRobot Scooba 450 robotgulvvasker

iRobot Scooba 450 robotgulvvasker
Forhandler Pris Information
roboteksperten 4799 kr. Se produkt

iRobot Scooba 450 er blevet kåret som testens bedste robotgulvvasker, og hvordan kan det så være? Robotgulvvaskeren har gennem tiden vundet en håndfuld tests, hvilket har været fuldt fortjent, da det er en af de bedste modeller til prisen.

Brugervenlig robotgulvvasker med 3-trins rengøringssystem og fin arealdækning

iRobot Scooba 450 er en brugervenlig robotgulvvasker, som er nem at anvende for enhver person. Du skal først og fremmest fylde vand og sæbe i rentvandsbeholderen, hvorefter du skal angive, hvor længe robotten skal gøre rent. Herefter kan du smide dig i sofaen og overvære, hvordan din robotgulvvasker klarer det hårde arbejde for dig.

Robotgulvvaskeren byder også på et praktisk 3-trins rengøringssystem, som er med til at sikre et perfekt resultat hver gang. Klikker du dig ind på produktsiden, kan du læse om, hvad de tre forskellige trin indebærer.

Intelligente funktioner, masser af tilbehør og afgrundssensorer

iRobot Scooba 450 er en særdeles intelligent robotgulvvasker, som byder på en masse intelligente funktioner og teknologier. iAdapt og Light Touch Bumper er nogle af de teknologier, som bliver fremhævet af brugerne og producenten selv.

Der medfølger en masse forskelligt tilbehør ved køb af denne robotgulvvasker, da du får både batteri, sæbe, flaske og virtuel væg med i handlen. Robotgulvvaskeren er også udstyret med sensorer, så robotten ikke kører ud over afgrunde eller op på løse tæpper.

Vores samlede vurdering er, at robotgulvvaskeren ikke er fejlfri, men det er hidtil den bedste robotgulvvasker, vi har stiftet bekendtskab med.

De vigtigste specifikationer:

 • Arbejdsareal: 28 kvm.
 • Vægt: 3,76 kg.
 • Køretid: 20-40 minutter

iRobot Braava Jet 240 robotgulvvasker

iRobot Braava Jet 240 robotgulvvasker
Forhandler Pris Information
roboteksperten 1899 kr. Se produkt

iRobot Braava Jet 240 hører til blandt nogle af de billigere alternativer i kategorien med robotgulvvaskere. Selvom det er en prisvenlig model, så må man ikke tvivle på kvaliteten, som er højere end gennemsnittet.

Effektiv robotgulvvasker med ruteplanlægning og nem anvendelse

Det er ikke for sjov, at denne robot betragtes som en af de bedste robotgulvvaskere i nyere tid, da den har mange nyttige funktioner. Robotten registrerer automatisk forhindringer vha. ruteplanlægning. Du risikerer således ikke, at din robotgulvvasker kører ind i møbler, trapper eller vægge. Robotten finder endda selv tilbage til startpunktet efter brug.

Selvom der er tale om en meget avanceret og intelligent robotgulvvasker, så kan du glæde dig over, at den er nem at anvende. Du skal blot fylde vand i beholderen og vælge program. iRobot Braava Jet 240 byder på et firkantet design, hvilket er smart, fordi den kan rengøre trænge steder – f.eks. under toilettet eller i hjørner.

Lydsvag, grundig og robust

iRobot Braava Jet 240 er en ganske lydsvag robotgulvvasker, så du kan sagtens høre musik, se fjernsyn eller føre en samtale, mens robotten kører. Du vil altså på intet tidspunkt føle dig forstyrret af din robotgulvvasker, som langt hen af vejen passer sig selv.

Grundig rengøring er en selvfølge med denne robot, som ikke forlader en plet, før den er helt væk. Sprayen og det vibrerende rengøringshoved foran fejer, skrubber og vasker gulvet, så du kan komme støv, pletter og snavs til livs. Du skal desuden være opmærksom på, at du kan styre denne robotgulvvasker via en applikation. Applikationen giver dig adgang til en masse anvendelsesmuligheder, såsom aktivering, justering af vandniveau og meget mere.

De vigtigste specifikationer:

 • Arbejdsareal: 20-25 kvm.
 • Vægt: 1,2 kg.
 • Køretid: 40 minutter

IROBOT BRAAVA 390T

IROBOT BRAAVA 390T
Forhandler Pris Information
roboteksperten 2999 kr. Se produkt

iRobot Braava 390T er en fantastisk investering, fordi du får en fremragende robotgulvvasker, som sparer dig for en masse besvær. Robotten er ekspert i at feje og vaske gulve ved hjælp af mikrofiberklude.

Topmoderne robotgulvvasker med turboopladning og avanceret navigation

Denne fine robotgulvvasker bliver leveret med et stabilt og hurtigopladende batteri, som kan lades helt op på omkring 2 timer. Brugervenligheden er også i top, da du blot skal montere rengøringskludene, placere robotten på gulvet, vælge rengøringsprogram og trykke start.

iRobot Braava 390T byder også på avanceret navigation, da robotten kan registrere, hvor der er blevet rengjort, og hvor der mangler. Robotten kan arbejde med både engangsklude og specialdesignede mikrofiberklude, hvilket er meget fordelagtigt.

Lang køretid, intelligent rengøringssystem og automatisk rengøring

Robotten har en køretid på op til 4 timer ved fejning og op til 2 ½ time ved vask, hvilket er ganske imponerende. Når robotten har færdiggjort rengøringen, vil den automatisk vende tilbage til startpositionen.

Det intelligente rengøringssystem, Pro-Clean System, er med til at sikre, at kluden konstant er fugtig under opgaven. Robotten sørger selv for at tilføre vand. iRobot Braava 380T rengører alle overflader uden brok og sørger selvfølgelig for at undgå måtter og trapper.

Robotten husker den planlagte rengøringsrute, så du kan sagtens sætte robotten på pause undervejs, hvis du ønsker at skifte klud e.l.

De vigtigste specifikationer:

 • Arbejdsareal: 93 kvm.
 • Vægt: 1,8 kg.
 • Køretid: 4 eller 2 1/2 time(r) (fejning / vask)

Derfor vil du blive lykkelig for at eje en robotgulvvasker

Det er langt fra alle danskere, som ejer en robotgulvvasker, da det fortsat er en relativ ny opfindelse, som ikke alle er bekendte med.

Vi vil våge at påstå, at du vil blive lykkelig for at eje en robotgulvvasker, da den på mange måder vil kunne gøre din hverdag nemmere. Hvorfor skulle du bruge din dyrebare tid på at vaske gulv, når du kan overlade den opgave til en robot?

1. Du kan spare tid og energi i din hverdag

Det kan være ualmindeligt svært at finde tid til rengøring, hvis man arbejder meget, dyrker sport og i øvrigt skal finde tid til mange andre vigtige pligter, såsom indkøb og børnepasning. Hvis du vil spare tid og energi i din hverdag, så skal du eje en robotgulvvasker, så du kan slappe af, når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag.

2. Det er billigere end at hyre en rengøringskone

Såfremt du ikke har tid eller overskud til at gøre rent i det daglige, så kan du måske føle dig fristet til at hyre en rengøringskone, men det er selvfølgelig ikke helt billigt. Du kan spare en rengøringskone væk ved at købe en robotgulvvasker, som sørger for, at dine gulve altid fremstår flotte og nyvaskede.

3. Rengøringen bliver udført til perfektion

Det kan være tillokkende at springe over, hvor gærdet er lavest, når man skal vaske gulv på egen hånd, da de fleste mennesker betragter det som en kedelig og tidskrævende opgave. En robotgulvvasker er tålmodig anlagt, hvorfor du kan være sikker på, at den ikke stopper, før gulvet er helt rent og pletfrit.

4. Dit hjem vil blive mere rent, hygiejnisk og allergivenligt

Selvom du gerne vil holde dit hjem rent, så har du højst sandsynligt ikke tid til at vaske gulv flere gange om ugen, men det kan lade sig gøre med en robotgulvvasker. Du kan således holde dit hjem rent, hygiejnisk og allergivenligt hele året rundt. Det vil kunne have en positiv indvirkning på indeklimaet og dermed dit helbred.

Tjekliste ved køb af robotgulvvasker

Det kan være en fordel at være i besiddelse af en tjekliste, når man skal købe en robotgulvvasker, så man ikke begår et dyrt fejlkøb. Vi har udarbejdet en kort tjekliste, som vi håber, at du kan få glæde af:

Nedenstående parametre skal være med i din samlede vurdering af en robotgulvvasker:

 • Arbejdsareal
 • Køretid
 • Støjniveau
 • Navigationsteknologi
 • Opladningstid
 • Brugervenlighed

Arbejdsareal – også omtalt som arealdækning – dækker over, hvor stort et areal robotten kan dække. De fleste robotgulvvaskere kan dække arealer på mellem 20 og 30 kvm. Der findes dog også robotter, som kan dække meget større arealer. Det er en faktor, som er særlig vigtig for dig, som er bosat et sted med mange større rum.

Køretid angiver, hvor længe din robotgulvvasker kan køre på en fuld opladning. Køretiden kan variere meget fra robotgulvvasker til robotgulvvasker, men køretiden vil typisk ligge et sted mellem 20 og 40 minutter. Er din bolig større end gennemsnittet, så vil en lang køretid være et must.

Støjniveau siger noget om, hvor meget robotten støjer under brug. Det er klart, at et lavt støjniveau er mest attraktivt, så hverken du eller andre personer i husstanden bliver forstyrret.

Navigationsteknologi spiller også en stor rolle, da det langt fra er alle robotter, som er lige gode. Du skal altså sørge for at købe en robotgulvvasker med en god navigationsteknologi, så robotten ikke kører ind i møbler, vægge eller andre løse genstande.

Opladningstid kræver ikke en længere introduktion, da det selvfølgelig blot handler om, hvor lang tid det tager at oplade batteriet. Det gennemsnitlige batteri kan lades helt op på 2-3 timer.

Brugervenlighed bør altid være en af de vigtigste parametre, da en robotgulvvasker med dårlig brugervenlighed er mere eller mindre ubrugelig. Robotter er sat i verden for at gøre livet nemmere for dig, så det er ikke hensigtsmæssigt, at robotten er umulig at anvende.

Moderne robotgulvvaskere kan styres via smartphones

Der er ingen grund til at undervurdere den teknologiske udvikling, da verden byder på en masse fantastisk teknologi. Robotgulvvaskeren er i sig selv en imponerende opfindelse, men det er endnu mere imponerende, at robotter kan styres via smartphones.

Du har i testen stiftet bekendtskab med en af de robotter, som kan styres via en vilkårlig smartphone. Mulighed for styring via smartphone betyder, at du praktisk talt ikke behøver at rejse dig fra din seng eller sofa, da du kan klare alt via din smartphone.

Det er typisk muligt at skabe forbindelse mellem robotgulvvasker og smartphone via bluetooth. Er der skabt forbindelse, så kan du få adgang til en håndfuld smarte features. Du får adgang til manualer, ligesom du kan fjernaktivere og justere vandniveauet.

Det er meget sandsynligt, at vi vil opleve, at flere og flere fremtidige robotgulvvaskere kan styres via smartphones. Langt de fleste danskere ejer en smartphone, så det er meget praktisk, at man kan bruge den til at styre sin robotgulvvasker.

Er der ulemper ved robotgulvvaskere?

Robotgulvvaskere byder kun på fordele, eller gør de?

Der er fordele og ulemper ved alting, og det gælder selvfølgelig også robotgulvvaskere, selvom det ville være skønt, hvis man kunne undgå ulemperne. Ulemperne er dog i de fleste tilfælde uden særlig betydning, så der er ingen grund til at lade sig skræmme.

Det er ingen hemmelighed, at en robotgulvvasker koster betydeligt mere end en manual gulvvasker, men har du tænkt over, hvor meget tid du kan spare i din dagligdag? Tid er penge, hvorfor det for de fleste mennesker kan betale sig at investere i en robot til den hjemlige rengøring. En af ulemperne ved robotgulvvaskere er, at de koster en del penge, selvom der selvfølgelig også findes mange prisvenlige modeller.

En anden ulempe ved robotgulvvaskere er, at de jævnligt skal lades op, da de typisk har en batterilevetid på under en time. Du skal altså huske at sætte din robotgulvvasker til opladning jævnligt, så der altid er strøm på, når du vil bruge den.

En sidste og tredje ulempe ved robotgulvvaskere er, at de ikke altid er lige gode til at undgå forhindringer, såsom tæpper, møbler og diverse genstande. I takt med den teknologiske udvikling er det heldigvis blevet nemmere at finde en robotgulvvasker, som registrerer og undgår diverse forhindringer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here